Προς το περιεχόμενο

PS3 vs XBOX 360

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Οι εποχες που οταν μιλαγε ενας προγραμματιστης ολοι τον επερναν στα σοβαρα γιατι οντως ειχε να πει σοβαρα πραγματα εχουν περασει ανεπιστρεπτει, και σε αυτο εχει συμβαλλει τα μεγιστα το net και το αφθονο χρημα που πεφτει πλεον στην gaming βιομηχανια.. Σημερα το gaming εχει γινει ενα show και τα games και οι developers τους μοιαζουν σαν αστερες του Χολλυγουντ.. Δηλωσεις επι παντως επιστητου και ας μην ειμαστε οι καθ'υλιν αρομδιοι για αυτα που λεμε, τρειλερς, πρικουελς, συνεντευξεις καθε τρεις και λιγο για ψηλου πηδημα, καθυστερησεις και μυστικοτητα καποιες φορες για να ανεβασουμε το hype και στο τελος θα βαλουμε και το κοκκινο χαλι που ειναι το μονο που λειπει..

Μεσα στον κυκεωνα της (παρα)-πληροφορησης πρεπει να ξερουμε τι να κραταμε και τι οχι..

ρε vegos μονο και μονο που εισαι και pcακιας, θα επρεπε να γνωριζεις οτι το να αποκαλεις τον carmack απλως ʽενας προγραμματιστηςʼ

ειναι θανασιμο αμαρτημα αν μη τι αλλο..

@nonborn: ΤΗΝ παιχνιδαρα, το HS? :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

ασχετως των non-released games που μου εγραψες, καταλαβαινεις φυσικα τι εννοω και τι λεω, ετσι δεν ειναι?

οποιος παει και αγοραζει το motorstorm και το gt5 prologue και δεν παραπονιεται για περιεχομενο,

και απο την αλλη μου γκρινιαζει για το pgr4 ειναι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ

χαιρομαι που δεν ανηκεις σε αυτη την κατηγορια. περα απο αυτο ομως, καταλαβαινεις τι λεμε εδω, σωστα?

• Απαντ. 17,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Οι εποχες που οταν μιλαγε ενας προγραμματιστης ολοι τον επερναν στα σοβαρα γιατι οντως ειχε να πει σοβαρα πραγματα εχουν περασει ανεπιστρεπτει, και σε αυτο εχει συμβαλλει τα μεγιστα το net και το αφθονο χρημα που πεφτει πλεον στην gaming βιομηχανια.. Σημερα το gaming εχει γινει ενα show και τα games και οι developers τους μοιαζουν σαν αστερες του Χολλυγουντ.. Δηλωσεις επι παντως επιστητου και ας μην ειμαστε οι καθ'υλιν αρομδιοι για αυτα που λεμε, τρειλερς, πρικουελς, συνεντευξεις καθε τρεις και λιγο για ψηλου πηδημα, καθυστερησεις και μυστικοτητα καποιες φορες για να ανεβασουμε το hype και στο τελος θα βαλουμε και το κοκκινο χαλι που ειναι το μονο που λειπει..

Μεσα στον κυκεωνα της (παρα)-πληροφορησης πρεπει να ξερουμε τι να κραταμε και τι οχι..

Ε αντε πεσ'τα ρε littlelouievegos!!!8-)8-)

Εδω ομως μερικοι δεν το εχουν παρει πρεφα ακομα και παπαγαλιζουν το ''μαθηματακι'' τους που διαβαζουν στο ιντερνετ καθε φορα.

Ελεος...

Δημοσ.
ρε vegos μονο και μονο που εισαι και pcακιας, θα επρεπε να γνωριζεις οτι το να αποκαλεις τον carmack απλως ʽενας προγραμματιστηςʼ

ειναι θανασιμο αμαρτημα αν μη τι αλλο..

Απλα μην ακουμε και οτι πιπα λεει ο John Carmack.. Ενταξει μεγαλος προγραμματιστης και με αρκετες πρωτιες, αλλα πιπες τυπου θελουμε 512mb gpus για να χαρουμε τα super uncompressed textures του Doom3, δεν ανηκουν στο πολυ μακρινο παρελθον, οπως και πολλες αστοχες δηλωσεις που εχει κανει κατα καιρους.. Αλλωστε δεν ειναι μυστικο οτι και αυτος θελει να κανει το 360 main gaming platform της Id, πρεπει να αρχισουμε να λεμε και 5-6 ιστοριουλες για το Microsoftokouto.. ;)

Ok τωρα ή να προυσιασω και τις πιπες που εχει πει κα τα καιρους; Δεν θα δυσκολευτω να τις βρω.. Το ποιος ειναι ο Carmack το ξερω πολυ καλα, το ποιος κοντευει να καταντησει ο Carmack ειναι αλλη ιστορια που χρηζει πολλης συζητησης..

P.S : και που σαι; LLVegos is my name..8-) Αν και ειναι τιμη μου να με λενε Βεγγο προκειται για μια απο τις μεγαλυτερες Ελληνικες μεταπολεμικες φυσιογνωμιες, δεν θα αλλαξω και ονομα.. :lol:

Δημοσ.

συγνωμη αλλα το να διαβαζω οτι 74mb στα 500mb δεν λενε κατι λογω διαφορας στην ..αρχιτεκτονικη,

οταν μαλιστα το 70% προκειται να ειναι multiplatform games,

ειναι κατι που μονο ως αστειο μπορω να δω, και μονο ως αστειο μπορω να το σχολιασω...

..μαλλον επεστρεψα με πολυ καθαρο μυαλο για αυτα τα threads... :D

ισως καλυτερα να περιμενω να πηξω καμποσο πριν ξαναγραψω... μπορει να εχει πιο πολυ νοημα να γινει μια κουβεντα ετσι, στο πηξιμο...

Δημοσ.

Εδω ομως μερικοι δεν το εχουν παρει πρεφα ακομα και παπαγαλιζουν το ''μαθηματακι'' τους που διαβαζουν στο ιντερνετ καθε φορα.

Ελεος...

Θελεις να γινεις πιο συγκεκριμενος σε ποιους αναφερεσαι;

Εγω αναφερθηκα στο θεμα πριν το γινει το Quakecon και μιλησει γιαυτο ο Carmack...

Εσυ τι γνωμη εχεις για το θεμα; 'Η μαλλον εχεις γνωμη ή θα αρχισεις τα ισως και θα δουμε κλπ;

Δημοσ.

Καταλαβαίνω τι λέμε αλλά μην με αντιμετωπίζεις λες κ είμαι κάνα παιδάκι που δεν ξέρει τι του γίνεται... Επίσης κάνε με unblock για να δεις το μήνυμα που έχεις απο μένα... Και τέλος ακόμα κ αν αμφισβητείς το HS είναι όντως κατά πως φαίνεται τρομερό παιχνίδι... και αυτά για το demo pου γράφτηκαν αλλού και για το tearing και τα framedrops και το button smashing είναι εκτός πραγματικότητας, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ :mrgreen: Αν το έπαιξες πιστεύω να είδες ότι το παιχνίδι είναι πολύ παραπάνω απ αυτά που ειπωθηκαν εδώ και αλλού ;)

ΥΓ: Για το GT5 επέτρεψε μου να μη συμφωνώ γιατί για μένα το να οδηγείς ένα αμάξι να βλέπεις το καντράν και να είναι ολόιδιο με το πραγματικό εμένα κάτι μου κάνει και σαν gamer με συγκινεί. Και σίγουρα δεν είναι μόνο αυτό αλλά αυτό είναι το πιο χτυπητό. Πάντως αν δε θες να το παίξεις απλά μη το παίξεις μωρέ σιγά. Πάντως θα το παίξουν πολύ και θα τους αρέσει - αυτό δε σημαίνει ότι όσοι το παίξουν είναι "πρόβατα" και δεν βλέπουν τον ανταγωνισμό. Μπορεί απλά να βλέπουν στο παιχνίδι κάτι που εσυ δε μπορείς ή δε θες να το δεις για τους δικούς σου λόγους ;)

++ πάλι στο Veggo γιατί από ότι φαίνεται ξέρει γιατι μιλάει και δεν έχει πρόβλημα να βρεί και να παρουσιάσει όσα λέει... Veggo προχώρα σε θέλει όλη η χώρα... :D

Δημοσ.
Θελεις να γινεις πιο συγκεκριμενος σε ποιους αναφερεσαι;

Εγω αναφερθηκα στο θεμα πριν το γινει το Quakecon και μιλησει γιαυτο ο Carmack...

Εσυ τι γνωμη εχεις για το θεμα; 'Η μαλλον εχεις γνωμη ή θα αρχισεις τα ισως και θα δουμε κλπ;

Φαινεται καθαρα οτι δεν μιλαω μονο για το συγκεκριμενο θεμα.

Φαινεται γιατι την παραπανω αποψη για το ιντερνετ και ποσο επηρεαζει μερικους,την εχω ξαναπει.

Αστο αυτο το θεμα,μεχρι αυριο θα το εχω ξεχασει γιατι καποιος θα εχει βγαλει κατι αλλο και παμε παλι απο αρχη.Απλα για να γεμιζουν οι σελιδες του φορουμ.

Στο ειχα ξαναπει πριν απο λιγες μερες οτι δεν ειναι φυσικα κακο να ''βγαινουν'' αυτα και να τα διαβαζουμε να τα σχολιαζουμε κτλ,αλλα ειναι λαθος η τεραστια σημασια που τους δινουμε.

Δημοσ.
Φαινεται καθαρα οτι δεν μιλαω μονο για το συγκεκριμενο θεμα.

Φαινεται γιατι την παραπανω αποψη για το ιντερνετ και ποσο επηρεαζει μερικους,την εχω ξαναπει.

Αστο αυτο το θεμα,μεχρι αυριο θα το εχω ξεχασει γιατι καποιος θα εχει βγαλει κατι αλλο και παμε παλι απο αρχη.Απλα για να γεμιζουν οι σελιδες του φορουμ.

Στο ειχα ξαναπει πριν απο λιγες μερες οτι δεν ειναι φυσικα κακο να ''βγαινουν'' αυτα και να τα διαβαζουμε να τα σχολιαζουμε κτλ,αλλα ειναι λαθος η τεραστια σημασια που τους δινουμε.

Τωρα μου απαντησες;;;;

Δημοσ.
Ok τωρα ή να προυσιασω και τις πιπες που εχει πει κα τα καιρους; Δεν θα δυσκολευτω να τις βρω.. Το ποιος ειναι ο Carmack το ξερω πολυ καλα, το ποιος κοντευει να καταντησει ο Carmack ειναι αλλη ιστορια που χρηζει πολλης συζητησης..

P.S : και που σαι; LLVegos is my name..8-) Αν και ειναι τιμη μου να με λενε Βεγγο προκειται για μια απο τις μεγαλυτερες Ελληνικες μεταπολεμικες φυσιογνωμιες, δεν θα αλλαξω και ονομα.. :lol:

για βρεςτες. με ενδιαφερον θα περιμενω να δω τι πιπες ειναι αυτες που μπορει να εχουνε κανει ενα απο τα πιο λαμπρα μυαλα στην αγορα αυτη να εχει <<καταντησει>> κατι οπως λες εσυ..

και το vegos δεν παει στον θαναση βεγγο, μη χαιρεσαι :P απλα ειναι μεγαλο το νικ σου, αλλα llv ειναι μια χαρα αφου το προτιμας.

Δημοσ.

Ποιος είπε ότι τα 74mb σε αυτή τη κλίμακα που μιλάμε δε παίζει ρόλο ή ότι είναι μικρό το ποσοστό ?! omg... μεγάλο είναι... Αλλά αν και multi games αν χτίσεις το παιχνίδι βλέποντας τον cell σαν ένα cpu στα 3.2ghz αγνοόντας για τα υπόλοιπα με 256 ram και την rsx μόνη της με άλλα 256 ram από τα οποία σύνολο έχουν αφαιρεθεί και κάποια τότε σίγουρα απλά "σκίζεις" τον τρόπο που χτίστηκε το ps3 και απλά σου φαίνεται σαν ένα τίποτα. Και λογικό είναι... Όμως επειδή το κάνουν αυτό κάποιοι δε σημαίνει ότι η αρχιτεκτονική δεν είναι ή δε θα είναι αποδοτική... Υπάρχει λάθος κάπου σε αυτά που ισχυρίζομαι? Πιστεύω πως όχι...

Παράδειγμα της ιστορίας: Τα mac ήταν πολύ ισχυρότερα από τα pc's λόγω της αρχιτεκτονικής τους και αυτό το ξέρουν μέχρι και οι πέτρες... Πόσος ντόρος έχει και είχε γίνει στο internet που θάβανε τα mac? Δεν είναι πλέον αποδεδειγμένο πως τα mac είχαν καλύτερη αρχιτεκτονική από τα pc's? Νομίζω πως ναι... πέρα από το marketing και τα λούσα της apple η αρχιτεκτονική ήταν καλύτερη. Το γιατί δεν προχώρησε στα pc's είναι άλλο θέμα...

Δημοσ.
Τωρα μου απαντησες;;;;

Τι ακριβως δεν καταλαβες?

Ισως να εγραψα πολλα γι αυτο σε μπερδεψα.

Η απαντηση ειναι η εξης με απλα λογια.

Οτι εφοσον δεν μιλαω μονο για το συγκεκριμενο θεμα αλλα γενικοτερα,δεν μιλαω και για καποιον συγκεκριμενα αλλα για την γενικοτερη νοοτροπια που εχουν πολλοι εδω.

Μπραβο σου που το προβλεψες λοιπον.(δεν το λεω ειρωνικα)Να σου πω μπραβο ηθελες?:-)

Ξαναλεω οτι ηταν γενικο το σχολιο μου και οχι συγκεκριμενο.

Αν δεν συμφωνουσα σε κατι απο αυτα που ειπες και ειχα αποψη,θα εκανα ενα quote απο το Post σου και θα σου το ελεγα ευθεως,να εισαι σιγουρος γι αυτο.

Δημοσ.

Δηλαδη η συμμετοχη σου στην κουβεντα που ξεκινησε με αφορμη τη μνημη του PS3, ήταν να παρατηρησεις οτι πολλοι απο δω (χωρις να μιλας για καποιον συγκεκριμενα) παπαγαλιζουν οτι διαβαζουν στο internet....ok

Δημοσ.

δεν υπαρχει λαθος σε αυτα που ισχυριζεσαι. υπαρχει λαθος σε αυτα που προσδοκεις. θες μια αλλη οπτικη?

προς το παρον, η λογικη <2nd gen game στο 360, μολις 1st gen στο ps3> πρεπει να καταλαβεις οτι ειναι λαθος.

οταν το ps3 θα ειναι στο 2nd gen, το 360 θα ειναι ηδη στο 3rd gen, και αν φτασουμε ποτε στο 10,

και παλι το 360 θα ειναι στο 11. ;)

παει αυτο. τι μενει? η πραγματικοτητα σημερα:

αυτα που γινονται στο 360, χρειαζονται πολυ <<tuning>> για να τρεξουν στο ps3,

ενω αντιθετα αυτα που γiνονται στο ps3, περνανε συγκριτικα <<νερακι>> στο 360, και αφηνουν και ελευθερους πορους.

το 360 ειναι μεχρι σημερα πλειοψηφικα η βασικη πλατφορμα, για διαφορους λογους που δεν εχουν σημασια σε αυτην την κουβεντα.

αυτο ομως ειναι προβλημα για τo multiplatform τελικο προιον οπως εχουμε δει.

τι θα γινει? εστω:

εγω πιστευω οτι μαλλον απο τωρα/στο μελλον βασικη πλατφορμα θα ειναι το ps3.

τι θα σημαινει αυτο για το 360? μονο καλα πραγματα.

το ps3 θελει πολυ καλα 'δεμενο' κωδικα για να αποδωσει τα πολυ καλα αποτελεσματα που μπορει,

και αυτος ο κωδικας στο 360 απλα θα ειναι πολυ καλυτερος και πιο ψαγμενος απο τις -συγκριτικα- προχειρατζες-κωδικα που πολλες φορες βλεπουμε προς το παρον, χαρην της ευκολιας και της ταχυτητας και των θετικων στοιχειων αυτων.

βαλε και το γεγονος οτι αυτος ο πιο optimized κωδικας 'μπαινοντας' στο 360 θα βρισκει και σαφως περισσοτερη διαθεσιμη μνημη,

και ισως να καταληξεις κι εσυ στο συμπερασμα οτι οταν/αν τελικα θα παμε σε μια κατασταση που βασικη πλατφορμα (οπως ουσιαστικα λεει και ο carmack) θα ειναι το ps3,

αυτο θα εχει μονο θετικες συνεπειες για ολες τις πλατφορμες.

εκει λοιπον εχουμε την διαφωνια μας.. εσυ προσδοκεις οτι θα βρεθει καποιος μαγικος τροπος να γινει αυτο που θες, εγω λεω οτι συμφωνα με αυτα που γνωριζουμε μεχρι τωρα, και συνυπολογιζοντας οτι μερικα πραγματα παραμενουν σταθερα (πχ h/w), αυτο το μαγικο φαινεται οτι δεν προκειται να συμβει.

Δημοσ.
Δηλαδη η συμμετοχη σου στην κουβεντα που ξεκινησε με αφορμη τη μνημη του PS3,

Οχι.

Εγω δεν ειπα πουθενα για μνημη.

Η συμμετοχη μου στην κουβεντα αρχισε με αφορμη την σημασια που δινουμε χωρις να χρειαζεται για μια ακομη φορα σε οτι λεει ο καθενας στο ιντερνετ.Το πρωτο μου ποστ ηταν αυτο.

Τελος η ''μαχη'' δηλαδη...

Αφου το ειπε ο jon carmack καπου εδω τελειωσαν ολα.

Τεσπα δεν γινεται να αντιμετωπισω με σοβαροτερο τροπο τα παραπανω.

PS.Eγω την εχω μεγαλυτερη.

και στο τελευταιο μου ποστ τελειωσα με αυτο το συμπερασμα...

ήταν να παρατηρησεις οτι πολλοι απο δω (χωρις να μιλας για καποιον συγκεκριμενα) παπαγαλιζουν οτι διαβαζουν στο internet....ok

Με λιγα λογια το ιδιο πραγμα ελεγα σημερα το βραδυ απο την αρχη ως το τελος της συζητησης.

Δεν ξερω γιατι απολογουμαι αυτην την στιγμη..:???:

Τωρα ελπιζω να καταλαβες τουλαχιστον...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...