lup0 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 melenegiorgo thanks Udontneed2know χαίρομαι που επιχειρηματολογείς με quotes απο developers και όχι με λόγια του αέρα. Είμαστε σίγουρα στο σωστό topic; Όπως λέει και ο v0rtex τίποτα απο αυτά που αναθέτουν οι devs στον Cell δεν είναι κάτι που δε μπορούν να εκτελέσουν οι general purpose cores του Xbox360. Η δυσκολία στον προγραμματισμό του Cell είναι μάλιστα αυτή ακριβώς, να τον κάνουν δηλαδή να εκτελέσει όλα αυτά που τόσα χρόνια οι devs εκτελούσαν σε CPUs με general purpose cores και πλέον είναι standar πράματα στον κλάδο. Κανείς δεν είπε οτι η CPU δε κάνει assist την GPU σε όλα αυτά τα θέματα που αναφέρουν οι devs στα quotes σου. Αλίμονο αν δε χρειαζόταν κάθε καλό game ένα καλό CPU ώστε να κάνει assist την εκάστοτε GPU με όλες αυτές τις τεχνικές που αναφέρουν και οι devs στα quotes σου. Το θέμα είναι πως τίποτα απο αυτά δεν αποτελεί bottleneck σε μια σύγχρονη game-engine που τρέχει σε μια σύγχρονη CPU και είτε διαθέτεις τον C2Quad Extreme, είτε τον Cell είτε τον triple-core του Xbox360 έχεις αρκετό processing power για όλα αυτά τα graphics-assisting tasks. Μην υποτιμάς τους devs που επικεντρόνονται στην πλήρη αξιοποίηση μιας GPU και όχι της CPU. Π.χ οι devs της Cryengine, σίγουρα δε βαριούνται παραπάνω απο την Konami ή τη Naughty Dog και σίγουρα δε τους ενδιαφέρει να σε γλυτώσουν απο το να τα σκάσεις για τον C2Quad Extreme (έδω σε βάζουν να σκας 1000Euro για SLI). Ό λόγος που δεν αξιοποιούν πλήρως μια CPU σε θέματα γραφικών είναι πολύ απλά γιατί δεν χρειάζεται και δεν πρόκειται να βελτιωθουν δραστικά τα γραφικά αν ένακαν tasks offload στην CPU. Ακριβώς γιαυτό και το Crysis δε χρειάζεται την top-end CPU αλλά την top-end GPU.
Toufas Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 lupo ασε μην κουραζεσαι, εδω εμενα μου λεγανε οτι οι τεχνικες συμπιεσεις ειναι αχρηστες μιας και αυτα που κανει ενας dev ειναι winzip
MiltoZ Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Udontneed2know αυτά τα quotes που έβαλες είναι από first kai second party devs που τους έβαζε η Sony πριν 1-2 χρόνια να προμοτάρουν τον cell. Ακόμα κι αυτοί το έχουν κόψει πλέον το παραμύθι. Εδώ βγήκε ολόκληρος kojima και είπε ότι "we overestimated the power of the cell"! Ο τίτλος του άρθρου που πόσταρες πχ για το Lair είναι "We were blown away by Cell" για να χαίρεται το fanboy και να ψαρώνει ο άσχετος. Αντιθέτως οι third party (που τους παίρνει να πουν μία άλήθεια παραπάνω) έλεγαν όλοι το ίδιο πράγμα, δηλαδή "ναι μεν αλλά".
Narayan Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Μας λένε πως υπάρχει ένα ποσοστό των δυνατοτήτων του Cell ανεκμετάλευτο, αυτό που δεν μας λένε είναι α) αν μπορεί να αξιοποιηθεί και β) αν αυτό θα έχει αντίτκυπο στην τελική ποιότητα του κύριου αντικειμένου του PS3, δηλαδή των games. Α, ξέχασα, folding points = cyber pe*is IMHO
Udontneed2know Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Udontneed2know χαίρομαι που επιχειρηματολογείς με quotes απο developers και όχι με λόγια του αέρα. Είμαστε σίγουρα στο σωστό topic; με τοσο trolling που πεφτει ειναι οντως να απορεις. Όπως λέει και ο v0rtex τίποτα απο αυτά που αναθέτουν οι devs στον Cell δεν είναι κάτι που δε μπορούν να εκτελέσουν οι general purpose cores του Xbox360. Θα απαντησω μονο εδω, δεν εχω πολυ χρονο, συγνωμη. Το θεμα μας δεν ειναι αν μπορει να κανει κατι παρομοιο και το 360, το θεμα μας ειναι αν θυμαμα καλα αν ο Cell μπορει να βοηθησει στα γραφικα, και οπως ειδες μπορει και με το παραπανω, και εγω γραφικα δεν λεω μονο τον αριθμο των πολυγωνων και την ποιοτητα των textures, ειναι και ολα οσα ανεφεραν οι devs στο προηγουμενο μου post. Τωρα το αν μπορει το 360 με τον επεξεργαστη του να κανει οτι και ο cell το ιδιο καλα οπως και ο cell ειναι μια αλλη διαφορετικη κουβεντα.
Udontneed2know Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Udontneed2know αυτά τα quotes που έβαλες είναι από first kai second party devs Μπορει, αλλα τα καλυτερα τεχνικα παιχνιδια απο αυτους τα εχουμε δει, με μονη εξαιρεση το MGS4 που και αυτο ειναι exclusive οποτε χρησιμοποιει πολυ περισσοτερο τον cell απο οποιοδηποτε multiplatform τιτλο. Εδώ βγήκε ολόκληρος kojima και είπε ότι "we overestimated the power of the cell"! Τα εχουμε ξαναπει τι ακριβως ηθελε να πει, μην αναμασαμε τα ιδια πραγματα, αλλωστε το αποτελεσμα το εχουμε δει, και αν αυτο ειναι "απογητευτικο" δεν ξερω τι θα πρεπει να δουμε για να ειμαστε ικανοποιημενοι.
Apokleiros Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Mιλαει με επιχειρηματα ο NONBORN ! ELEOS ! Moυ εβαλε τα ποστ απο το καθε developer που παπαγαλιζε τις γνωστες Πιπες της Sony! Cell και πρασινα αλογα, ΕΛΕΟΣ με την κοροιδια! Αντε ρε να παιξεις mgs4! Που μου βαζεις και quotes απο τους αποτυχημενους developers! O ΚΟJIMA το ειπε το μηχανημα ειναι μεχρι εκει, ΤΕΛΟΣ! Εδω το killzone δειχνει και τα κατα οτυ μηχανηματος , με τους φωτισμους ολα post processing , με ΑI που γελας! Με textures χοντροκομμενα καμια σχεση με την ποιοτητα των γραφικων του GEARS OF WAR, με shaders το GEARS παντου , με χρωματα. Τι λεμε τωρα! Ειναι δυνατον το UNREAL ENGINE να ειναι χειροτερο απο την μηχανη γραφικων της GUERILLA, τελος! Και κατι αλλο οσο για την κατρα γραφικων δεν ξερουμε πια εχει μεσα ! Η sony λεει για σειρα 7, ναι αλλα πια το 7800 gtx chip, to 7800 gt chip, to 7600 GT chip, 7600 GS chip. to 7500 !!!! Ποιο απο ολα αυτα! Μαλλον για 7500 το βλεπω με βαση το ΧΑΛΙ που επικρατει στα παιχνιδια που ο cell δεν βαζει το χερι του! ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΓΕΝΙΑ ΚΟΝΣΟΛΩΝ->Μετα το GEARS OF WAR 2 υπαρχει μονο το ΧΑΟΣ!
anamenos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Η επιλογή της GPU από ότι φαίνεται ήταν το μεγαλύτερο λάθος της SONY, αλλά φανταστείτε πόσο θα στοίχιζε όταν πρωτοέμπενε στην αγορά με μια καλύτερη κάρτα γραφικών...
Apokleiros Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 ANAMENO , απο τα χρονια και την πορεια που εχω γραψει στα pc, μου εχει μαθει κατι παρα πολυ σημαντικο οτι ->ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΗ ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΣ! Ολοι οι software εταιριες ετσι εχουν μαθει! Η SONY εκανε ενα μεγαλο λαθος εβαλε μια καρτα γραφικων η οποια ειναι για γελια και ενα δυνατο επεξεργαστη (ας πουμε) αντιθετως το χβοχ εβαλε δυνατη καρτα γραφικων και εναν αρκετα καλο και εξισου αποδοτικο με τον CELL ... Aρα ειναι φανερο οτι το ΧΒΟΧ ειναι καλυτερο συστημα για τον producer. Καλα για το θεμα μνημης δεν αναφερομαι, ΚΗΔΕΙΑ εκανε η SONY μονη της εκει! ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ! Oταν θελουμε να κανουμε αναβαθμιση στον υπολογιστη για παιχνιδια δεν λεμε θα παρω επεξεργαστη, αλλα θα παρω καρτα και οσο μπορεσει ο επεξεργαστης θα δωσει! Μια καρτα δυνατη και επεξεργαστης ανισχυρος θα εχει καλυτερο αποτελεσμα απο επεξεργαστη δυνατο και καρτα μικρων δυνατοτιτων . Αυτα που λεω ειναι νομος! Για αυτο κοψτε το παραμυθι με τον CELL και το PS3! Και θα ποσταρω σε λιγο εικονες να συγκρινουμε τα γραφικα του GEARS OF WAR με τα γραφικα του KILLZONE ! Σε textures, shaders, φωτισμους, χρωματα. Οσο για το ΑΙ δεν κανω λογο γιατι απο τα βιντεακια το killzone θα ειναι στα επιπεδα του ΚΙllzone 1!
Pytzamarama Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δεν ειναι μονο θεμα αναιμικης καρτας. Το προβλημα ειναι αρχιτεκτονικης. Απο τη μια εχεις μια κονσολα με components φτιαγμενα αποκλειστικα γι αυτη και με σκοπο να συνεργαζονται μεταξυ τους. Απο την αλλη μια αλλη κονσολα που εφαγε τελευταια στιγμη μια μπαγιατοκαρτα ως τσοντα και φυσικα χωρις ελπιδα αρμονικης συνεργασιας.
popdex Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Πάντως όμως άμα είναι τόσο δυνατός ο επεξεργαστής του PS3 όσο λέτε,επειδή εγώ δεν ξέρω να μετράω πόντους του folding,τότε νομίζω ότι το PS3 θα υπερισχύσει στο μέλλον.Τώρα από κάρτα γραφικών,ποια κονσόλα έχει την καλύτερη;Ρωτάω από τεχνικής άποψης και όχι από εμπειρίες από παιχνίδια,διότι σε αυτόν τον τομέα νομίζω το Xbox 360 είναι πιο μπροστά. Δείξε μου ένα παιχνίδι του 360 με γραφικά καλύτερα των MGS4, Uncharted ή GT5 Prologue. To Gears of War μας άφησε όλους με το στόμα ανοιχτό το 2006 αλλά έχει περάσει 1,5 χρόνος από τότε και τα δύο μεγαλύτερα exclusives του 360 που βγήκαν έκτοτε (Halo 3 & Forza Motorsport 2) ήταν μάλλον απογοητευτικά στο οπτικό κομμάτι. Οι πιο φανατικοί υποστηρικτές της MS ακόμα το Gears έχουν ως αιχμή του δόρατος και δικαίως - αν και προσωπικά το Bioshock με το πιο εμπνευσμένο art direction με εντυπωσίασε περισσότερο. Δεύτερον, χωρίς να ξέρω ποια κάρτα γραγφικών είναι ισχυρότερη (η γενική αίσθηση είναι ότι του 360 είναι ελαφρώς ισχυρότερη αλλά και οι δύο καλύπτονται από non-disclosure agreements) είναι άτοπο να απομονώνεις τις κάρτες γραφικών και να τις συγκρίνεις μόνες τους σαν να μιλούσαμε για PC. Το συνολικό πακέτο PS3 μέχρι σήμερα έχει δώσει πιο εντυπωσιακά γραφικά από το 360.
JUST-GAMER Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 φιλέ popdex ως απάντηση σου θα σε παραθέσω στα παρακάτω τεστ1, τεστ2, τεστ3 από το ποιο παλιό στο ποιο νέο χρονολογικά να δεις με τα ματάκια σου για το ποια κονσόλα είναι καλύτερη στα γραφικά σε μερικά multiplatform games που κατά τι γνώμη μου εκεί φαίνεται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό ποια κονσόλα είναι καλύτερη γιατί απλά συγκρίνεις ακριβώς το ίδιο παιχνίδι σε 2 διαφορετικές κονσόλες... Για να μην μιλήσω για τις πωλήσεις παγκοσμίως και για το ps3 internet & live τομέα της υπερκονσόλας με τον CELL επεξεργαστή(Που ακόμα περιμένουμε να μας δείξει τα δόντια του...). Όσο για τα exclusives του ps3 απλά διάβασε αυτό καθότι είναι ένα από τα πολλά άρθρα που μιλάνε για τα πολλά μείον του ps3 σε σχέση με τα 2 κλασικά μείον του 360(rrod & δεν έχει blu-ray) που τα έχετε καραμέλες. Μετά από αυτά τα τεστ τι λες?
anamenos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 υπάρχουν και καμιά δωδεκαριά comparison που αποδεικνύουν ακριβώς το ίδιο...
popdex Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 φιλέ popdex ως απάντηση σου θα σε παραθέσω στα παρακάτω τεστ1, τεστ2, τεστ3 από το ποιο παλιό στο ποιο νέο χρονολογικά να δεις με τα ματάκια σου για το ποια κονσόλα είναι καλύτερη στα γραφικά σε μερικά multiplatform games που κατά τι γνώμη μου εκεί φαίνεται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό ποια κονσόλα είναι καλύτερη γιατί απλά συγκρίνεις ακριβώς το ίδιο παιχνίδι σε 2 διαφορετικές κονσόλες... Μετά από αυτά τα τεστ τι λες? Καταρχάς λέω ότι το να ποστάρεις link από το Gamespot που έχει γίνει ο περίγελως του web γιατί όπως μάθαμε πέρσι αλλάζει τα scores των παιχνιδιών ανάλογα με τις διαφημίσεις που παίρνει δεν είναι ό,τι καλύτερο. Άσχετο με το θέμα μας αλλά το αναφέρω. Δεύτερον, η βάση από την οποία ξεκινάς είναι μεθοδολογικά λάθος διότι για να δούμε την ωμή ισχύ κάθε πλευράς το λογικό είναι να περιοριστούμε στα exclusives που έχουν γραφτεί πάνω στο συγκεκριμένο hardware και το αξιοποιούν καλύτερα. Ένα multiplatform παιχνίδι συνήθως αναπτύσσεται στη μία κονσόλα και στη συνέχεια γίνεται port στη δεύτερη, πράγμα που αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για την lead platform. Τρίτον, είναι σαφές ότι το PS3 είχε πολύ σοβαρό πρόβλημα απόδοσης στα multiplatform παιχνίδια κατά τον πρώτο χρόνο του στην αγορά, πράγμα λογικό αφού οι developers είχαν συγκεντρώσει αρκετή εμπειρία στην ανάπτυξη στο 360 στο μεσοδιάστημα. Επίσης είναι κοινό μυστικό ότι το 360 είναι πιο φιλικό στους developers σε σχέση με το PS3. Τέλος, αυτά τα προβλήματα πρακτικά αποτελούν παρελθόν. Οι multiplatform τίτλοι που δεν τρέχουν καλά στο PS3 αποτελούν πλέον την εξαίρεση, αντίθετα παιχνίδια όπως τα Burnout Paradise, Call of Duty 4, Devil May Cry 4, GTA4 κλπ. τρέχουν εξίσου καλά αν όχι καλύτερα στην κονσόλα της Sony. Για να μην μιλήσω για τις πωλήσεις παγκοσμίως και για το ps3 internet & live τομέα της υπερκονσόλας με τον CELL επεξεργαστή(Που ακόμα περιμένουμε να μας δείξει τα δόντια του...). Όσο για τα exclusives του ps3 απλά διάβασε αυτό καθότι είναι ένα από τα πολλά άρθρα που μιλάνε για τα πολλά μείον του ps3 σε σχέση με τα 2 κλασικά μείον του 360(rrod & δεν έχει blu-ray) που τα έχετε καραμέλες. Τί να πεις για τις πωλήσεις παγκοσμίως; Το PS3 φέτος πουλάει παραπάνω ακόμα και στο ισχυρότερο προπύργιο του 360, την Αμερική. Το online του PS3 είναι ακόμα πίσω, δεν διαφωνώ. Βελτιώνεται σταθερά πάντως και είναι δωρεάν -μην το ξεχνάμε αυτό. Όσο για το άρθρο του τύπου που παραθέτεις στο τελευταίο link είναι για γέλια, sorry. Έχει διαψευστεί εντελώς από την πραγματικότητα, ενώ το στυλ με το οποίο γράφει είναι εντελώς fanboy-ίστικο. Και δούλευε στην Harmonix που βγάζει τέτοια graphical showcases παιχνίδια όπως το Guitar Hero παλιότερα και το Rock Band σήμερα.... (που παρεμπιπτόντως τρέχει εξαιρετικά καλά στο PS3 ενώ ο τύπος έχει φύγει από την εταιρεία εδώ και καιρό)
Προτεινόμενες αναρτήσεις