Προς το περιεχόμενο

PS3 vs XBOX 360

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
ξέχασες την δική σου την Ελληνικούρα mr πλειστεσιο... ?WTF έμαθες τώρα και το γουατ δε φακ... έτσι γιατί από ένα κατεβατό εκεί κόλλησες...που θα μας την πεις κιολλας...

:-D

FTW != WTF

• Απαντ. 17,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

http://www.ps3forums.gr/vb/showthread.php?t=756

Παιδες διαβαστε αυτο το τοπικ, μιλαμε για τρελο γελιο! Δειτε απαντησεις που δινουν στο παλικαρακι! Πεθανα στα γελια βραδιατικα, τα εχει ολα μεσα nonborn, sqp...τι αλλο θελετε! Αντε καλο Βραδυ! Αχ,τι ανακαλυπτω για σας, σας εφτιαξα και παλι!

Δημοσ.
ξέχασες την δική σου την Ελληνικούρα mr πλειστεσιο... ?WTF έμαθες τώρα και το γουατ δε φακ... έτσι γιατί από ένα κατεβατό εκεί κόλλησες...που θα μας την πεις κιολλας...

συνεχίζεις την ασχετοσύνη σου...άλλο το WTF Κι άλλο το FTW...

συνέχισε με αλκαλικές μπαταρίες τώρα...

Δημοσ.

Πρώτα απ' όλα, σαν καινούργιο μέλος, χαιρετώ όλα τα παιδιά του forum του insomnia! Ελπίζω να κάνουμε καλή παρέα εδώ μέσα παρ' ολο που το μόλις δεύτερο μύνημα μου αφορά την διαμάχη μεταξύ Xbox 360 και PS3. :P Αφού υπάρχει όμως αντίστυχο topic, γιατί όχι? Θα πω τη γνώμη μου.

Είμαι κάτοχος Xbox 360 ΚΑΙ PS3. Θα παραθέσω την προσωπική μου εμπειρία λοιπόν.

Και τις δυο κονσόλες τις έχω πάρει στην πρώτη μέρα κυκλοφορίας τους και η γνώμη μου είναι ότι το Xbox 360 είναι καλύτερο σε όλους τους τομείς. Είναι καλύτερο σε γραφικά, σε online, σε ποικιλία παιχνιδιών και σε τιμή. Αυτά πιστεύω δεν μπορεί να τα αρνηθεί κανένας, είναι γεγονότα και όποιος δεν τα παραδέχεται κοροιδεύει τον ευατό του. Το τι θα επιλέξει κάποιος τώρα από προσωπικό γούστο, είναι άλλο καπέλο, με γεια του με χαρά του, αλλά αυτά ισχύουν.

Προσωπικά αν και κάτοχος PS2 στην προηγούμενη γενιά (και ευχαριστημένος), πάντα με πείραζε το marketing της sony λίγο πριν την κυκλοφορία καινούργιας κονσόλας. Οι τύποι ΠΑΝΤΑ ήταν εκτός πραγματικότητας από εποχές κυκλοφορίας PS2. Τάζουν γραφικά από άλλο πλανήτη με τρομερές δυνατότητες και το τελικό προιόν απέχει όσο ο βόρειος από το νότιο πόλο. Θυμάστε εκείνα τα εντυπωσιακά tech demo που διαφήμηζαν την emotion engine εκείνη την εποχή? Απλά καμιά επαφή με το τελικό αποτέλεσμα. Σε θέματα ποιότητας γραφικών ήταν πίσω ακόμα και από το dreamcast. Τουλάχιστον, (λόγω hype) είχε την υποστήριξη των third party και δεν μετάνιωσαν αυτοί που το αγόρασαν τελικά.

Όμως τα ψέματα τελείωσαν σε αυτή τη γενιά και η sony έφαγε τα μούτρα της και καλά έπαθε κατα τη γνώμη μου. Μου υπόσχονταν ΠΑΛΙ γραφικά ισάξια CGI ποιότητας, προβάλλοντας ΠΑΛΙ ψεύτικα pre-rendered tech demos (βλέπε Killzone 2 και Motorstorm) που ούτε καν έτρεχαν σε hardware της πραγματικής κονσόλας! Κοινώς σκέτη κοροιδία. Και όλα αυτά ενώ το 360 διαφήμηζε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ real time παιχνίδια και όχι φούμαρα και κενές υποσχέσεις. Από την πρώτη στιγμή τους κατάλαβα αλλά είχα μια ελπίδα-επιφύλαξη μήπως και τα κατάφερναν επειδή διαφήμιζαν καινοτόμο hardware (cell). Όμως για άλλη μια φορά... βρίσκονται πίσω στον τεχνικό τομέα.

Το αποτέλεσμα? Θολά textures, έντονο alliasing (για άλλη μια φορά) και προβληματικό frame rate - image tearing. Και όλα αυτά ενώ έλεγαν για... 120 fps!!!!:lol: και... 1080p!!!!:lol::lol: Φαντάσου απόκλειση από τις υποσχέσεις δηλαδή, ούτε ΚΑΝ 30 frames δεν πιάνει, καλά για το 1080p δεν το συζητώ...

Αυτό που θέλω να πω είναι το εξής. Όλα αυτά (αν και εξοργηστικά) δεν θα είχαν και μεγάλη σημασία αν έβγαιναν πάλι τα γαμάτα παιχνίδια όπως σηνέβη με το PS2. Αλλά όπως είπα πιο πάνω τα ψέματα τελείωσαν. Το ίδιο κόλπο δεν πιάνει δυο φορές. Οπότε bye bye PS3, goodmorning Xbox 360 είπαν οι developers. Και αυτό είπαν και οι περισσότεροι gamers. Η δυναστεία της sony ήρθε στο τέλος της...

Δημοσ.

Επειδή δεν το έχω ψάξει για κονσόλες αυτά που λες Belmont για το PS3 είναι αλήθεια;Δεν πιάνει πάνω από 30fps;Και ανάλυση δεν πιάνει 1080p,στα παιχνίδια;Το Xbox 360 τι frames και τι ανάλυση πιάνει;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.
Επειδή δεν το έχω ψάξει για κονσόλες αυτά που λες Belmont για το PS3 είναι αλήθεια;Δεν πιάνει πάνω από 30fps;Και ανάλυση δεν πιάνει 1080p,στα παιχνίδια;Το Xbox 360 τι frames και τι ανάλυση πιάνει;

Ευχαριστώ!

Στα μόνα παιχνίδια που είδα το PS3 να πιάνει 60fps που είναι η μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να πιάσει το ανθρώπινο μάτι, είναι τα Ratchet & Clank και Virtua Fighter 5. Σε όλα τα υπόλοιπα... το πολύ 30. Δεν είναι κακό να είσαι στα 30 fps γιατί το παιχνίδι είναι αποδεκτό. Αυτό που ΔΕΝ είναι αποδεκτό όμως είναι να κοροιδεύεις τον καταναλωτή με ηλίθιες υποσχέσεις.

Το xbox έχει στθερότερο frame-rate σε μεγαλύτερη αναλογία παιχνιδιών. Και αυτό κοντά στα 30 frames. (Δεν θυμάμαι όμως την MS να μιλάει για... 120fps στην καμπάνια της).

Τώρα όσο αναφορά το 1080p, απλά είναι και αυτό ένα από τα παραμύθεια της Sony (και μάλιστα overhyped) για να μας πείσει να πάρουμε PS3, το "πραγματικό" HD μηχάνημα. Ξέχασαν να διευκρινήσουν όμως ότι αυτή η ανάλυση είναι μόνο για... τις ταινίες, γιατί για το gaming...:devil::devil::devil:

Όσα παιχνίδια γράφουν στο εξώφυλλο για 1080p, μη ψαρώνεις, αυτά είναι upscaled. Η μηχανή του παιχνιδιού κάνει render στα 720p αλλά το hardware της κονσόλας αναλαμβάνει να κάνει upscale. Δεν μιλάμε δηλαδή για "καθαρές" αναλύσεις. Γενικά η τωρινή γενιά είναι το πολύ μέχρι 1280χ720.

Και τα 720p είναι καλά, ούτε το xbox αγγίζει τέτοιες αναλύσεις (1080p), δεν πειράζει. Όμως όταν κοροιδεύεις, λες ψέματα και υπόσχεσαι, τότε ναι, πειράζει.

Δημοσ.
μπραβο Bellmont, you took the red pill 8)

matrix_morpheus_red_blue_pill.jpg

Ρε μαν ωρες ωρες λιωνω στο γελιο με τα ποστ σου!:lol::lol::lol::lol::lol: Εισαι τρελος man:-D:-D:-D

Oσο για εσενα bellmont λες την αληθεια γιατι το εζησα και ακομη το ζω το ps3 απο φιλαρακια μου βεβαια εγω δεν αντεχα να το ζω αλλο απο κοντα και την εστειλα αν και την χρυσοπληρωσα !

Δημοσ.

Oσο για εσενα bellmont λες την αληθεια γιατι το εζησα και ακομη το ζω το ps3 απο φιλαρακια μου βεβαια εγω δεν αντεχα να το ζω αλλο απο κοντα και την εστειλα αν και την χρυσοπληρωσα !

Άν' α γεια σου... Είναι και πανάκριβο το... Bluraystation 3 πανάθεμά τους. Εγώ πάντως κονσόλα ζήτησα, όχι blu-ray player.

Δημοσ.

Τίποτα από αυτά δεν ήξερα.Τέλος πάντων,εγώ δυστυχώς ή ευτυχώς δεν άκουγα αυτές τις διαφημίσεις τις Sony.

Διαβάζω λίγο κάτι thread στο forum του PS3 και ψιλογελάω με αυτά που γράφουν.Όχι γιατί μπορεί να μην έχουν δίκιο.Αλλά είναι σαν ανθρωπάκια επηρρεασμένα από το μάρκετινγκ της Sony που ζουν με ένα όνειρο.

Πάντως μερικά λεγόμενα ορισμένων είναι σωστά.Το PS3 αν δεν κάνω λάθος έχει δυνατό hardware.Οι προγραμματιστές που φτιάχνουν τα παιχνίδια δεν έχουν εκμεταλευθεί εντελώς τις δυνατότητες του PS3.Αν τις εκμεταλευτούν,που νομίζω ότι η Sony πρέπει να πιέσει για να γίνει αυτό αλλιώς το PS3 θα πάει χαμένο.Αντίθετα οι δυνατότητες του Xbox 360 δεν έχουν και πολύ περιθόριο για περετέρω εξέλιξη.

Σε όσους λένε ότι το PS3 είανι ήδη χαμένο θα έλεγα να περιμένουν λίγο γιατί πολύ απλά,αν δεν κάνω λάθος,δεν έχει ανακυνωθεί κάποια καινούργια κονσόλα οπότε ο ανταγωνισμός συνεχίζει να υπάρχει και το PS3 έχει δυνατότητες να ανταπεξέλθει.Όλα αυτά δεν τα λέω ζώντας με το όνειρο ότι κάποια μέρα θα γίνουν,τυφλωμένος από μάρκετινγκ και άλλα τέτοια.Προσπαθώ να μιλήσω αντικειμενικά.

Δημοσ.

Πάντως αυτό που είναι εκνευριστικό και συνάμα θλιβερό, είναι η Ελληνική πραγματικότητα της νοοτροποίας "πλέιστέσιο".

Φοιτώ στην Κοζάνη και πήγα πρόσφατα σε γνωστή μεγάλη αλυσίδα ηλεκτρονικών συσκευών, να ψάξω για το Ninja gaiden II και το Alone in the Dark. Αυτό που είδα με απογοήτευσε. Σταμάτησαν να φέρνουν παιχνίδια για 360. Έρχεται ο υπάλληλος και μου λέει "φέρνουμε μόνο για πλέιστέσιο τρία". Μάααλιστα λέω... Σαν να μην έφτανε αυτό αρχίζει και τους... πυροβολισμούς: "Πάντως το πλέιστέσιο είναι πολύ καλύτερο από αυτό το χβοχ, τα έβαλα εχθές σε μια Samsung σειράς 6 και έπαθα την πλάκα μου με το πλέιστέσιο κοιτώντας το... μενού (!!!:eek::eek::lol:)". Καταλάβατε? Ο τύπος κοιτούσε το μενού, από αυτό έβγαλε συμπέρασμα ότι η μια κονσόλα είναι καλύτερη από την άλλη! Ο κλασσικός μ@λ@κ@ς Έλληνας gamer(??) δηλαδή. Δεν μπορεί να καταλάβει ότι το ένα το συνδέει σε θύρα HDMI και το άλλο σε Component (αν το σύνδεσε καν σε component).

Δημοσ.
Δεν μπορεί να καταλάβει ότι το ένα το συνδέει σε θύρα HDMI και το άλλο σε Component (αν το σύνδεσε καν σε component).

Δεν κατάλαβα,αυτό πού κολλάει;

Δημοσ.
Δεν κατάλαβα,αυτό πού κολλάει;

Το HDMI είναι ψηφιακό πρότυπο ενώ το Component αναλογικό. Σε θέματα ποιότητας εικόνας λοιπόν, το HDMI είναι ανώτερο από το component.

Δημοσ.

Διαβάζω λίγο κάτι thread στο forum του PS3 και ψιλογελάω με αυτά που γράφουν.Όχι γιατί μπορεί να μην έχουν δίκιο.Αλλά είναι σαν ανθρωπάκια επηρρεασμένα από το μάρκετινγκ της Sony που ζουν με ένα όνειρο.

Το συγκεκριμένο forum το διαβάζω κι εγώ ώντας κάτοχος και PS3. Δεν έχω πρόβλημα με την πλειοψηφία των παιδιών, το forum αφορά μόνο το PS3 και αυτό θα υποστηρίξουν βέβαια. Απλά περιμένουν πότε θα γίνει το μπαμ με τον cell και θα δουν γραφικά επιπέδου Crysis. Πολύ φοβάμαι όμως ότι δυστυχώς θα μείνουν στο περίμενε...

Πάντως μερικά λεγόμενα ορισμένων είναι σωστά.Το PS3 αν δεν κάνω λάθος έχει δυνατό hardware.Οι προγραμματιστές που φτιάχνουν τα παιχνίδια δεν έχουν εκμεταλευθεί εντελώς τις δυνατότητες του PS3.Αν τις εκμεταλευτούν,που νομίζω ότι η Sony πρέπει να πιέσει για να γίνει αυτό αλλιώς το PS3 θα πάει χαμένο.Αντίθετα οι δυνατότητες του Xbox 360 δεν έχουν και πολύ περιθόριο για περετέρω εξέλιξη.

Αυτό που μετράει όμως τελικά, είναι το αποτέλεσμα. Μπορεί το PS3 να έχει ισχυρό hardware αλλά τι να το κάνεις αν δεν βλέπεις παιχνίδια. Και οι δυο κονσόλες έχουν ισχυρό hardware αλλά στο Xbox το βλέπουμε κιόλας. Το PS3 μπορεί να έχει γρήγορο επεξεργαστή αλλά έχει σοβαρά προβλήματα μνήμης οπότε τα πάντα πάνε χαμένα. Δεν νομίζω όμως το Xbox να μην έχει ακόμα περιθώρια ανάπτυξης. Δεν του λείπει τίποτα σε σχέσει με το PS3.

Σε όσους λένε ότι το PS3 είανι ήδη χαμένο θα έλεγα να περιμένουν λίγο γιατί πολύ απλά,αν δεν κάνω λάθος,δεν έχει ανακυνωθεί κάποια καινούργια κονσόλα οπότε ο ανταγωνισμός συνεχίζει να υπάρχει και το PS3 έχει δυνατότητες να ανταπεξέλθει.Όλα αυτά δεν τα λέω ζώντας με το όνειρο ότι κάποια μέρα θα γίνουν,τυφλωμένος από μάρκετινγκ και άλλα τέτοια.Προσπαθώ να μιλήσω αντικειμενικά.

Σίγουρα κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον, καλό είναι να κρατάμε και μια "πισινή", όμως αυτό που έχει σημασία είναι το παρόν. Και προς το παρόν άλλοι παίζουν και άλλοι ονειρεύονται...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...