Προς το περιεχόμενο

PS3 vs XBOX 360

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 17,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

imo πλεον οι 2 κονσολες ειναι ισες... στο PS3 γινονται περισσοτερα τα παιχνιδια και καλυτερο το interface (xmb home mpla mpla)

τα γραφικα στα παιχνιδια ειναι ιδια με ελαχιστες διαφορες

το PS3 εχει blue ray

MS3 επρεπε να το λενε (Media Station 3)

γενικα η Sony καπως παει να σωσει την παρτιδα αλλα καμια σχεση με το τι ειχε υποσχεθει.. ενταξει απετυχε αλλα οχι και παταγωδως

οποτε φτανουμε στην προσωπικη επιλογη..

εγω παραδειγμα δεν το μπορω το χειριστηριο του χβοχ ουτε την εμφανιση τυ ουτε την κατασκευη του.. τοσα χρονια PlayStation ειχα συνηθισει τους απειρους τιτλους και ειναι παραξενο που δεν συνεχιζεται η παραδοση αλλα ετσι κι αλλιως δεν εχω τοσο χρονο πλεον.. παιζω 10 παιχνιδια και καλα ειναι.

Δημοσ.

Χμμμ,ας δουμε λιγο τα κρεμασταρια και μετα ας γυρισουμε στο θεμα.

Το Wii τεχνικα ειναι ενα overclocked Cube.

Παρολα αυτα, τιτλους που να ισοφαριζουν τεχνικα το Rogue Squadron 2 κτλ δεν εχουμε.

Οχι γιατι δεν ειναι δυνατον αλλα διοτι κανεις δεν ενδιαφερεται να κανει κατι τετοιο.

Οπως και το γεγονος οτι ξεκινησε με σιδερομπαλες στο ποδι (πχ δεν μπορει να ξεπερασει τις 480 γραμμες εκουσιως,δεν εχει σοβαρες media δυνατοτητες,δεν εχει ουσιαστικα online).

Οι λογοι απλοι.

Πρεπει να τρεχει σε απλη TV,δεν πρεπει να ειναι πολυπλοκο,δεν πρεπει να αφηνει πολλες επιλογες στο χρηστη,πρεπει να πιανεις το μαρκουτσι και να μην υπαρχει τιποτα δυσνοητο ή "βαρυ".

Διοτι ειναι toy και απευθυνεται ΚΥΡΙΩΣ σε κοινο ξενο με κονσολια.Αλλωστε nongamers > gamers.Ετσι μπηκε και στα καταστηματα καλυντικων και δεν ξερω και εγω που αλλου με αποτελεσμα να εχει αβιαστα τρελες πωλησεις.Μαγκια της Ν.

Αλλα με το τραγικο tie-ratio καταλαβαινει κανεις οτι μιλαμε για ενα toy.

Κριμα γιατι το Cube ηταν οντως κονσολα.

Δημοσ.
Χμμμ,ας δουμε λιγο τα κρεμασταρια και μετα ας γυρισουμε στο θεμα.

Το Wii τεχνικα ειναι ενα overclocked Cube.

Παρολα αυτα, τιτλους που να ισοφαριζουν τεχνικα το Rogue Squadron 2 κτλ δεν εχουμε.

Οχι γιατι δεν ειναι δυνατον αλλα διοτι κανεις δεν ενδιαφερεται να κανει κατι τετοιο.

Οπως και το γεγονος οτι ξεκινησε με σιδερομπαλες στο ποδι (πχ δεν μπορει να ξεπερασει τις 480 γραμμες εκουσιως,δεν εχει σοβαρες media δυνατοτητες,δεν εχει ουσιαστικα online).

Οι λογοι απλοι.

Πρεπει να τρεχει σε απλη TV,δεν πρεπει να ειναι πολυπλοκο,δεν πρεπει να αφηνει πολλες επιλογες στο χρηστη,πρεπει να πιανεις το μαρκουτσι και να μην υπαρχει τιποτα δυσνοητο ή "βαρυ".

Διοτι ειναι toy και απευθυνεται ΚΥΡΙΩΣ σε κοινο ξενο με κονσολια.Αλλωστε nongamers > gamers.Ετσι μπηκε και στα καταστηματα καλυντικων και δεν ξερω και εγω που αλλου με αποτελεσμα να εχει αβιαστα τρελες πωλησεις.Μαγκια της Ν.

Αλλα με το τραγικο tie-ratio καταλαβαινει κανεις οτι μιλαμε για ενα toy.

Κριμα γιατι το Cube ηταν οντως κονσολα.

Γι' αυτο σου λεω. Οτι δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια.

'Η μηπως για να λειτουργησεις το 360 ή το PS3 πρεπει να εχεις πτυχιο προγραμματιστη και οτι δεν μπορει και ο πλεον ασχετος να το χρησιμοποιησει;

Υ.Γ. οσο για το non-gamers>gamers, ωραιο ακουγεται μονο που απεχει απο την αληθεια ετη φωτος. Π.χ. εγω και ο ξαδελφος μου παιζουμε παιχνιδια απο το 1982.Δεν ειμαστε gamers; Εγω δεν ειχα παρει ποτε κονσολα. Πηρα το Wii μονο και μονο γιατι εδωσε μια αλλη διασταση στο gameplay που εδω και χρονια παραμενει στασιμο. Ο ξαδελφος μου ψηνοταν να παρει νεα κονσολα.Ειχε το PS2 και το σκεφτοταν αναμεσα στο 360 και το PS3. Μετα απο ενα βραδυ που τον εβαλα να παιξει Wii, την επομενη εβδομαδα το ειχε παρει.

Δημοσ.

Έχω και το wii απο την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του, έχω πάρει το wii play και το zelda, το wii sports ερχόταν μαζί, ζήτημα εάν έχω παίξει σύνολο καμιά 60αριά ώρες. Αντίθετα στο xbox 360 υπολογίζω (δεν θυμάμαι ακριβώς) ότι έχω original καμιά 30αριά τίτλους, αν υπολογίσω και τις κόπιες άστα να πάνε. Επίσης στο ps3 αν και το έχω 5 μήνες έχω ήδη 6 παιχνίδια. Το wii εκτός του εντυπωσιακού χειρισμού του, που και αυτός δεν δουλεύει καλά σε όλα τα παιχνίδια, δεν έχει να δείξει και πολλά πράγματα.

Δημοσ.
Έχω και το wii απο την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του, έχω πάρει το wii play και το zelda, το wii sports ερχόταν μαζί, ζήτημα εάν έχω παίξει σύνολο καμιά 60αριά ώρες. Αντίθετα στο xbox 360 υπολογίζω (δεν θυμάμαι ακριβώς) ότι έχω original καμιά 30αριά τίτλους, αν υπολογίσω και τις κόπιες άστα να πάνε. Επίσης στο ps3 αν και το έχω 5 μήνες έχω ήδη 6 παιχνίδια. Το wii εκτός του εντυπωσιακού χειρισμού του, που και αυτός δεν δουλεύει καλά σε όλα τα παιχνίδια, δεν έχει να δείξει και πολλά πράγματα.

Μα αν δεις καποια προηγουμενα ποστ, το εχω γραψει. Οτι ο καθενας αγοραζει οτι του αρεσει. Και μετα βλεπει αν εχει κανει σωστα 'η λαθος.

Ειναι καθαρα υποκειμενικο. Εμενα μ 'αρεσει το Wii, εχω παρει πανω απο 20 παιχνιδια original και παιζω καθε μερα (κατι που ουτε στο PC δεν κανω). Εσενα δεν σ' αρεσει και δεν παιζεις. ΟΚ.

Αλλο αυτο και αλλο το να λες οτι το Wii δεν ειναι κονσολα αλλα toy. Eκει πανε και τα κρεμασταρια και οι αλεπουδες.

Δημοσ.

παιδιά το παραδειγμα που ζούμε σήμερα ειναι το καλυτερο (υποκειμενικά βεβαια): Wii

να μην συγκρινουμε γραφικα, να συγκρινουμε καλα παιχνιδια! κοινώς καλό gameplay..

και οι τρείς κονσόλες εχουν παιχνίδια με καλό gameplay, αλλά καθόμαστε κ συγκρινουμε ποιος εχει τα περισσότερα framedrops, antializing λιγοτερο, κ τετοιες μπούρδες..

αυτα δεν τα καναμε/ουμε στα PC? ποιος ο λογος να γινεται σε κονσόλες? επειδή θελουν να το γυρίσουν σε PC (ειτε εσωτερικα ειτε λειτουργικα) θα τους αφησουμε?

Εγω πιστεύω ότι γραφικά κ να χει η καθε κονσολα, ειναι το πόσα παιxνίδια με το είδος του gameplay που αρεσει να έχει..

κοινως:

Xbox360= gameplay παιχνιδιων PC

PS3= gameplay κονσόλας PSX-PS2

Wii= gameplay Nintendo απλα! (respect στα Franchise που τοσα χρονια υπαρχουν κ στα ομαδικα/πρωτότυπα παιχνιδια)

Δημοσ.
Μα αν δεις καποια προηγουμενα ποστ, το εχω γραψει. Οτι ο καθενας αγοραζει οτι του αρεσει. Και μετα βλεπει αν εχει κανει σωστα 'η λαθος.

Ειναι καθαρα υποκειμενικο. Εμενα μ 'αρεσει το Wii, εχω παρει πανω απο 20 παιχνιδια original και παιζω καθε μερα (κατι που ουτε στο PC δεν κανω). Εσενα δεν σ' αρεσει και δεν παιζεις. ΟΚ.

Αλλο αυτο και αλλο το να λες οτι το Wii δεν ειναι κονσολα αλλα toy. Eκει πανε και τα κρεμασταρια και οι αλεπουδες.

Το toy απ' ότι έχω καταλάβει πηγαίνει ότι τα παιχνίδια που έχει απευθύνονται σε casual gamers, στο μεγαλύτερο ποσοστό αυτό πιστεύω ότι συμβαίνει και εγώ, η κοπέλα μου π.χ. μόλις με έβλεπε να παίζω στο 360 ξύνιζε τα μούτρα της, και ούτε λόγος να παίξει, ένας απο τους λόγους που την απωθούσε σίγουρα ήταν το είδος το παιχνιδιών και ο χειρισμός που της φαινόταν πολύ δύσκολος, αντίθετα με το wii πρώτη φορά την είδα να κολλάει με παιχνίδι και να θέλει να παίξει. Αυτό που την τράβαγε ήταν η απλότητα των παιχνιδιών σε συνδιασμό με τον εντυπωσιακό ομολογουμένος και απλό χειρισμό.
Δημοσ.

Kαι αναρωτιέμαι και γω, οι κονσόλες δεν είχαν συνήθως πιο απλό χειρισμό και πιο χαρούμενα παιχνίδια από τους υπολογιστές; Μάλλον το wii είναι καθαρά κονσόλα ενώ τα άλλα δυο ξεφεύγουν προς άλλες κατευθύνσεις...

Δημοσ.
Το toy απ' ότι έχω καταλάβει πηγαίνει ότι τα παιχνίδια που έχει απευθύνονται σε casual gamers, στο μεγαλύτερο ποσοστό αυτό πιστεύω ότι συμβαίνει και εγώ, η κοπέλα μου π.χ. μόλις με έβλεπε να παίζω στο 360 ξύνιζε τα μούτρα της, και ούτε λόγος να παίξει, ένας απο τους λόγους που την απωθούσε σίγουρα ήταν το είδος το παιχνιδιών και ο χειρισμός που της φαινόταν πολύ δύσκολος, αντίθετα με το wii πρώτη φορά την είδα να κολλάει με παιχνίδι και να θέλει να παίξει. Αυτό που την τράβαγε ήταν η απλότητα των παιχνιδιών σε συνδιασμό με τον εντυπωσιακό ομολογουμένος και απλό χειρισμό.

Μηπως ομως δεν ειναι ο απλος χειρισμος, αλλα το κατι διαφορετικο;;

Εμενα π.χ. το να παρω 360 ή PS3 δεν μου ελεγε τιποτα. Ακομα και σημερα που εχει παει το 360 arcade στα 199 ευρω δεν παω να το παρω γιατι σκεφτομαι. Τι παιχνιδια θα παιξω;; Το 95% αν οχι το 99% κυκλοφορουν και για PC.

Στο Wii ακομα και αυτα που κυκλοφορουν στο PC εχουν διαφορετικο χειρισμο. Π.χ. το Pro Evolution.

'Η νομιζεις οτι τα παιχνιδια του Wii ειναι μονο το Wii Play, το Wii Sports και το Wii Fit???

Τελος παντων ο καθενας παιρνει οτι του αρεσει. Το εχω ξαναγραψει. Αλλα το να προσπαθεις να μειωσεις κατι (Wii) για να φανει κατι αλλο καλο (ΧΒΟΧ360-PS3) ,ειναι επαναλαμβανω "κρεμασταρι".

Δημοσ.
κοινως:

Xbox360= gameplay παιχνιδιων PC

PS3= gameplay κονσόλας PSX-PS2

Wii= gameplay Nintendo απλα! (respect στα Franchise που τοσα χρονια υπαρχουν κ στα ομαδικα/πρωτότυπα παιχνιδια)

Τα δύο πρώτα που λες είναι μύθος! Δεν έχουν διαφορές σε gameplay το ps3 και το 360. Και πως να έχουν άλλωστε αφού το 90% των παιχνιδιών είναι κοινά. Να πεις ότι το 360 φέρνει πιο πολύ σε pc λόγω λίγο περισσoτέρων shooters και rpgs? Σιγά τις δοαφορές. Ή μήπως φημίζεται για strategy και sim και mmorpg? Να πεις ότι το ps3 φέρνει περισσότερο σε παιχνίδι κονσόλας λόγω jrpg και action? Πως θα το πεις αφού το 360 έχει περισσότερα jrpgs ενώ δεν υστερεί και σε action. Το ίδιο gameplay σου προσφέρουν, απλά με περισσότερη ποικιλία σε games και λειτουργικότητα στο online το 360. Το wii σου προσφέρει διαφορετικό gameplay που είναι και πολύ πιο εύκολο για κάποιον που δεν έχει επαφή με το αντικείμενο, γι αυτό και απευθύνεται και σε παραπάνω κόσμο, και γι αυτό πολλές φορές δεν συγκινεί τους παραδοσιακούς gamers που θέλουν κάτι περισσότερο πολύπλοκο.

Δημοσ.

gamer που πηρε κονσολα μολις τωρα....μαλιστα εισαι τρομερος gamer που τον νοιαζουν οι κονσολες και τα παιχνιδια

Δημοσ.
gamer που πηρε κονσολα μολις τωρα....μαλιστα εισαι τρομερος gamer που τον νοιαζουν οι κονσολες και τα παιχνιδια

Aν απευθυνεσαι σε μενα, το εγραψα στο ποστ στο οποιο αναφερεσαι.

Παιζω παιχνιδια απο το 1982 (με διαδρομη: pong-atari 2600-spectrum 48K-commodore 64-Amiga 1000-PC και Wii πλεον).

Αν αυτο δεν με κανει gamer, μαλλον τα εχεις μπερδεμενα στο μυαλο σου.

Βεβαια (για να σου επιτεθω και εγω προσωπικα οπως εκανες και εσυ), μπορει οταν εγω ειχα κονσολα (το 2600) εσυ να μην ηξερες τι ειναι η κονσολα, αλλα δεν πειραζει....

Δημοσ.

[προσωπικη ασχετη παρεμβαση] Παιδια ηρεμια!! Το σημαντικοτερο ειναι να χαιρεται ο καθεις την κονσολα που εχει, να ειναι χαρουμενος απο την επιλογη του και να υπαρχει σαφης διαχωρισμος του gamer απο τον gaymer!!

Αυτα ειχα να πω.. Συνεχιστε..[/προσωπικη ασχετη παρεμβαση]

Δημοσ.
Τα δύο πρώτα που λες είναι μύθος! Δεν έχουν διαφορές σε gameplay το ps3 και το 360. Και πως να έχουν άλλωστε αφού το 90% των παιχνιδιών είναι κοινά. Να πεις ότι το 360 φέρνει πιο πολύ σε pc λόγω λίγο περισσoτέρων shooters και rpgs? Σιγά τις δοαφορές.

λυπάμαι, δεν ειναι μυθος και ναι, για μενα αυτές είναι διαφορές.. Ξέρω πολλά παιχνίδια FPS που παίζονται (όχι που υπάρχουν) σε Xbox360, οπότε λογικός ο συνειρμός μου. Επιλογές παρομοιες κτλ σιγουρα υπαρχουν, αλλά όπως προείπα, το θέμα ειναι η χρήση κ το τι παιζεται περισσότερο.. οποτε αυτα καθοριζουν κ το ρολο της κονσόλας.

supermario29, νομίζω πως αυτό που πε ο Toufas μάλλον πηγαινε σε μενα, αλλά για να μη το λεει σε ποιον απευθυνονταν, μαλλον στον εαυτο του το πε..

γιατι κατα μια διαβολικη συμπτωση θα του λεγα κ γω αν ξερει το 2600 σαν κονσολα κ μετα να μιλησει.. αντε γιατι με τους σημερινους hardcore που δε νιωθουν κ καθονται πισω απο ενα pc να λενε εγω εχω τοσα points στο live- την εχω μεγαλυτερη κτλ. Το μονο που μπορω να νιώσω ειναι λύπη, αφού δε ζήσαν την καλυτερη κ πιο ρομαντικη εποχη του Gaming. Για αυτο μήπως τα τόσα τους νευρα??

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...