Προς το περιεχόμενο

PS3 vs XBOX 360

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
rrod, κολλήματα στο game, modding ανεπίσημο απο και με ευθύνη του χρήστη με 3rd party ανεμιστηράκια, διαφορετικές εταιρείες κατασκευής του dvd-player, ρε γμτ γτ τέτοιο μπάχαλο το χβοχ;

κρίμα γιατί το ψήνω απο καιρό να το πάρω γτ τ ps3 τ έχει παρατήσει στη μοίρα του (για games και online store/downloads/gaming/younameit) η γαμο$ονυ...

πάντως οφτοπικ σχόλιο, αν τα παραπάνω τα πάθαινε το ps3 ρε p3tran τι θα έλεγες μετά; επειδή είναι τόσο ακραία μονο στο χβοχ το έχεις πάρει στο χαβαλέ μεταξύ σοβαρού κ αστείου ε; ;)

φιλε μου αμα σε τρομαζει η αλλαγη κεφαλης σε dvd (παρ'ολο που οι πιθανοτητες λενε οτι δεν θα σε απασχολησει κατι τετοιο, ουτε κατι απο αυτα που αναφερεις), μεινε μακρια -οχι μονο απο το 360- αλλα απο οτιδηποτε τεχνολογικο.

εχω τρια 360, και ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ λεω οτι ειναι οι καλυτερες κονσολοαγορες που εχω κανει.

ή για να το πω πιο σωστα, οι καλυτερες gaming αγορες που εχω κανει την τελευταια δεκαετια.

περα απο αυτο, φυσικα και κανω πλακιτσα, δεν την ξεκινησα σημερα ή χτες ;]

αλλωστε για μενα αυτη η γενια πλησιαζει πλεον στο τελος της.

οπως εχω ξαναπει, εγω θελω απο το 360 ενα gears2, ενα forza3 και μετα με μεγαλη ευχαριστηση το βαζω πιο στην ακρη για να ασχοληθω με τον αντικαταστατη του,

μενοντας ευκολα στο μυαλο μου ως η πιο πετυχημενη κονσολα που ειχα μεχρι σημερα.

και μιας και μιλαω σοβαρα τωρα, μια συμβουλη μονο θα δωσω σε αυτους που μεινανε εξω απο την ολη φαση (και σε σενα κατ'επεκταση), εξαιτιας του marketing αντιπαλων εταιρειων:

μπορει να χασατε αυτη τη φορα, αλλα δεν πειραζει, whats done is done, τουλαχιστον μην την πατησετε και στην επομενη...

• Απαντ. 17,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν κάνω ποτέ παιδί... λιγότερο θα το προσέχω...

Το εχω μετακινήσει ελάχιστες φορές απο την αρχική του θέση και δεν έχει ταρακουνηθεί ποτέ..

Είναι σε άψογες συνθήκες θερμοκρασίας...

Αλλα αμα είσαι λίγο μητσοτάκης όπως είπε ο p3tran :P

Δημοσ.

και μιας και μιλαω σοβαρα τωρα, μια συμβουλη μονο θα δωσω σε αυτους που μεινανε εξω απο την ολη φαση (και σε σενα κατ'επεκταση), εξαιτιας του marketing αντιπαλων εταιρειων:

μπορει να χασατε αυτη τη φορα, αλλα δεν πειραζει, whats done is done, τουλαχιστον μην την πατησετε και στην επομενη...

Τι λε ρε λάκη, εδώ εσύ λες ότι είσαι έτοιμος να αφήσεις το xbox μέσα σε 3- χρόνια απο την κυκλοφορία του. Οτι να'ναι, σας "χορευει" η MS για τα καλά. Μετά απο τις αλλεπάληλες αναβαθμίσεις που υπέστει το xbox στα 3 χρόνια ζωης του(!!!) οι κάτοχοι του είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τα λεφτά τους στον βωμό της MS για άλλη μια κονσόλα. Ωχ Θεε μου, δεν το πιστεύω ότι υπάρχουν τέτοια πρόβατα ...ΜΠΕΕΕΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕ ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ :X

εγώ λέω να πας για ψάρεμα καλύτερα.

Δημοσ.
. Ωχ Θεε μου, δεν το πιστεύω ότι υπάρχουν τέτοια πρόβατα ...ΜΠΕΕΕΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕ ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

μιλας για προβατα και xbox, αλλα για την αλλη μερια (για ps3 και sony) δεν λες τιποτα:-(

Δημοσ.

και γω το εχω κάνει hobby πλεον το 360... εχω 3, εκ των οποίων το ενα ειναι υδροψυκτο + κανα 2 drive ανταλλακτικά, + αλλο ενα motherboard ξεσκισμένο απο δοκιμές και διάφορα αλλα ανταλλακτικά ψιλολόγια.

το ps2 που ειχα πριν (και αυτό τσιπαρισμένο) δε μου ειχε προσφέρει τετοιες απολαύσεις :)

Δημοσ.
Αν κάνω ποτέ παιδί... λιγότερο θα το προσέχω...

Το εχω μετακινήσει ελάχιστες φορές απο την αρχική του θέση και δεν έχει ταρακουνηθεί ποτέ..

Είναι σε άψογες συνθήκες θερμοκρασίας...

Αλλα αμα είσαι λίγο μητσοτάκης όπως είπε ο p3tran :P

Xαχα, πέθανα στα γέλια man με το ποστ σου...:lol::lol::lol:

Κουράγιο.

Δημοσ.

Πολλά λεφτά (για πέταμα??) πρέπει να έχετε ρε παιδιά για να αγοράζετε τρεις φορές την ίδια κονσόλα...

Δεν ήξερα οτι πρέπει να πληρώνω τέτοιο νταβατζιλίκι στη Micro (επειδή είναι ανίκανοι να κατασκευάσουν οτιδήποτε ποιοτικό) για να νιώθω ασφάλεια περί hardware failure και να χαίρομαι κιόλας. Έπρεπε να δίνουν το Xbox σε συσκευασία 1+2 δώρο σαν τα σαμπουάν και μάλιστα με διαφορετικά χρώματα για να ξεχωρίζουμε ποιο είναι χαλασμένο και ποιο όχι. Και μου αρέσει ότι όλοι έλεγαν ότι το PS3 είναι... ακριβό! :lol:

Εγώ πήρα ΕΝΑ PS3 και ΕΝΑ Xbox 360. Το πρώτο το θεωρώ πολύ καλήτερη αγορά από το δεύτερο. Και πριν πέσουν να με φάνε κάποιοι να πω ότι είναι καθαρά προσωπικό γούστο. ΔΕΝ μου αρέσουν τα παιχνίδια του 360, ΔΕΝ μου αρέσει η Microsoft, ΔΕΝ μου αρέσει το σχήμα της κονσόλας, ΔΕΝ μου αρέσει το μενού της, ΔΕΝ μου αρέσει το όνομα της, ΔΕΝ μου αρέσει ούτε το καν το χρώμα της ΟΥΤΕ και το xbox live (ή το online γενικότερα). Την πήρα ΜΟΝΟ για συλλεκτικούς λόγους. Για μένα δεν υπάρχει ο ορισμός του "καλύτερου" σε θέματα διασκέδασης, υπάρχει το "μου αρέσει ή όχι". Όταν ακούω κάποιον να προσπαθεί να με πείσει ότι πχ το 360 είναι καλύτερο από το PS3, (εκτός ότι μου δίνει να καταλάβω ότι μιλάω με το πολύ δωδεκάχρονο) είναι σαν να μου δίνει οδηγίες για το πως να... διασκεδάσω. Ακόμα κι ένα βρέφος μερικών ωρών ξέρει να το κάνει αυτό χωρίς υποδείξεις. Γι αυτό λοιπόν γιατί σφαζόμαστε?

Επίσης έχει πάρει το μάτι μου κάποιους να μιλάνε για "αλλαζονεία της Sony ή της Microsoft" και έχω μία απορεία... τι είδους αλλαζονεία έχουν? Ο καταναλωτής βλέπει τι του προσφέρει η καθεμία και αποφασίζει σύμφωνα με το τι του αρέσει. Εταιρίες ηλεκτρονικών είναι όχι κυβέρνηση και... αντιπολίτευση. Εκτός αν είναι κάποιος όρθιο τούβλο και καταπίνει αμάσητο το marketing που κάνουν οι εταιρίες για να προωθήσουν τα προιόντα τους... Το να πιστεύω ότι πχ η Sony θα μου προσφέρει με το Playstation 12 τον ουρανό με τ' άστρα και τα δυο σου μάτια, είναι σαν να πιστεύω ότι στην επόμενη τετραετία διακυβέρνησης θα παίρνω 4500 ευρώ μισθό και 5000 σύνταξη μαζί. Οι μεν θέλουν ψήφους, οι δε, θέλουν λεφτά. Απλά πράγματα.

Τώρα όσο αναφορά για το ποιοι κέρδισαν και ποιοι έχασαν, αυτό αφορά μόνο τις δυο εταιρείες και τα οικονομικά τους, όχι εμένα. Εγώ πάντως δεν έχασα πουθενά. Συνεχίζω να παίζω μια χαρά.

Ήθελα κι εγώ να τοποθετηθώ επί του θέματος console war, φιλικά πάντα ;).

Δημοσ.

Και λοιπόν....πήρα PS3. O λόγος... ποιός άλλος από το MGS κυρίως...το οποίο για του λόγου το αληθές το καταευχαριστήθηκα και εύκολα το κατατάσσω ανάμεσα στα καλύτερα παιχνίδια της γενιάς, αν και με λιγοστό ( σε διάρκεια ) gameplay. Υπάρχει κι άλλο ένα μειονέκτημα για το οποίο όμως δεν ευθύνεται το παιχνίδι και στο οποίο θα αναφερθώ παρακάτω.

Ξέρετε , είναι κάποια παιχνίδια που με το που τα βάλω μες στο tray με αιχμαλωτίζουν και κάποιες φορές δεν χαμπαριάζω από εξεταστικές, διάβασμα, εξόδους κτλ.

Παιχνίδια όπως το Gears of War, Orange Box, Bioshock, Lost Odyssey, GTA 4, Halo 3, Mass Effect, Call of Duty 4, Forza 2. Πρόσφατα λοιπόν προστέθηκε και το MGS 4 σε αυτή την λίστα. Είναι και αυτό ένα από τα "αριστουργήματα" των games, κατ' εμέ πάντα.

Να σημειώσω εδώ πως έπαιξα και το Uncharted, αλλά δεν μου έκανε αυτό το "κλικ" μέχρι τώρα, αν και επιφυλάσσομαι μέχρι να το τελειώσω.

Για ΚΑΘΕ ένα από αυτά τα παιχνίδια, για διαφορετικούς λόγους για το καθένα, εχω αφιερώσει χρόνο τον οποίο δεν μετάνιωσα σε καμία περίπτωση. Ίσα ίσα μου πρόσφεραν ώρες gaming ευχαρίστησης στον μέγιστο βαθμό.

ΟΚ, ξέφυγα λίγο, πίσω στο θέμα μας. Έχοντας λοιπόν στην κατοχή μου και την έτερη κονσόλα, άρχισαν οι αναπόφευκτες συγκρίσεις.

Σε πρώτη εντύπωση μπορώ να πω ότι εντυπωσιάζει με την στιβαρή αίσθηση που έχει και το σοβαρό μενού του. Άλλο ένα + του είναι ότι προσφέρει πραγματικά πολλές ρυθμίσεις για το σετάρισμά του, όσον αφορά ήχο εικόνα κτλ. Εκεί πραγματικά ουδέν παράπονο.

Τα προβλήματα αρχίζουν όμως στο online τμήμα της κονσόλας, πάντα σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Συγγνώμη αν το πω χοντρά, αλλά σε σχέση με το ενοποιημένο πλαίσιο online που προσφέρει το 360, είναι απλά ανύπαρκτο. Δεν ξέρω αν μπορώ να το μεταφέρω σαν αίσθηση, αλλά εν συγκρίσει, απλά νιώθω αποκομμένος από την online κοινότητα. Δεν μπορώ να δω τι παιζουν οι φίλοι μου, τι κάνουν και διάφορα άλλα μικρά μαραφέτια, που αν και φαντάζουν ανούσια,, για εμένα προσθέτουν στην συνολική εμπειρία σε μεγάλο βαθμό.

Και μόνο που πρέπει να αλλάξω περιβάλλον για να μπω στο PSN Store με ξενίζει αφάνταστα. Και confirm για να βγω μετά κτλ. κτλ.Ολόκληρος μπελάς ρε γμτ....

Για να δούμε τι θα κάνουν με το 2.40 fw και τι ετοιμάζουν σε αυτούς τους τομείς γιατί οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν είναι πολλές και ορισμένες πρέπει να γίνουν σε βάθος.

Άλλο ένα σημείο που δεν γνώριζα και δεν φανταζόμουν πως υπάρχει είναι και το εξής : κατεβάζετε ένα demo ή ένα παιχνιδάκι από το Store, OK;ΟΚ. Πάμε να το παίξουμε, ΟΚ; ΟΧΙ, φίλε, πρέπει να το κάνεις install:fear:...αυτό μου προκάλεσε μεγάλη απορία και αρνητική εντύπωση και δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω τον λόγο που το έχουν υλοποιήσει έτσι...δεν μπορεί π.χ. να γίνεται install την ώρα που κατεβαίνει; Λέω εγώ τώρα....

Στο θέμα του controller υστερεί σημαντικά, αν και μάλλον αυτά είναι θέματα γούστου και συνήθειας. Κατά τη γνώμη μου υστερεί τραγικά στα πίσω triggers και στη θέση των αναλογικών μοχλών. Και η μεγαλύτερη διαφορα βρίσκεται στην εργονομία του controller, όπου ο τρόπος που "κουμπώνει" το χειριστήριο του 360 στα χέρια μου είναι απλά αξεπέραστος.

Παρόλα αυτά δεν είναι ενοχλητικό και έχει και τα + του ( καλύτερη αίσθηση στο πάτημα των πλήκτρων και καλύτερος σταυρός, αν και η σημασία του γίνεται όλο και πιο φθίνουσα συν ότι δεν με βολεύει καθόλου όταν τον χρησιμοποιώ σε συνδυασμό με τους αναλογικούς).

Από εκεί και πέρα, ξεφεύγοντας από το interface και πηγαίνοντας στις δυνατότητες της συσκευής: έχει δυνατότητες και αυτό φαίνεται πολύ ξεκάθαρα στο MGS, όπου πραγματικά έχει γίνει εκπληκτική δουλειά. ΔΕΝ είναι όμως το κάτι εξωπραγματικό που ακούω και επαληθεύομαι εγώ και άλλα παιδιά που λένε πως οι 2 κονσόλες βρίσκονται πολύ κοντά σε δυνατότητες απεικόνισης, φυσικής κτλ. Αν είναι να δώσω κάπου το edge, εξακολουθώ να το δίνω στο 360. Μικρές διαφορές μεν, υπαρκτές δε.

Και ειδικά στο MGS φαίνεται το 2ο μεγάλο μειονέκτημα της κονσόλας (1ο θεωρώ την GPU) , που για εμένα την χαντακώνει σημαντικά : η ρημάδα η ταχύτητα του blu ray drive....είναι δυνατόν τόσα installs σε ένα παιχνίδι;; ποιός ο λόγος να είναι σε ένα δισκάκι τότε ρε παιδιά; πιο γρήγορα άλλαζα τα δισκάκια του Lost Odyssey....αυτοακυρώνεται το πλεονέκτημά του, η χωρητικότητα δηλαδή. Άντε να βάλουμε σαν πλεονέκτημα το θέμα χώρου, αλλά με μπούρδες τώρα ασχολούμαστε. Έχω αναφερθεί εκτενώς στο συγκεκριμένο θέμα στο παρελθόν και βλέπω πως, δυστυχώς, επαληθεύομαι.

Στην αναπαραγωγή blu ray πάντως φαίνεται άψογο.

Ειλικρινά, εκτιμώ πως θα είχαμε καλύτερη και πιο "ορθόδοξη" υλοποίηση του παιχνιδιού στο 360.

Εγώ βέβαια ήθελα να το παίξω τώρα γνωρίζοντας πως είναι παιχνιδάρα. Οπότε και αγόρασα την κονσόλα, άρα έχω και τα bonus των μελλοντικών exclusives της.

Έχω και blu ray να το παίζω μούρη (έλεος).:P

Το θέμα όμως δεν είναι τι κάνει ο καθένας σαν κι εμένα που παίρνει και 2 και 3 κονσόλες και pc κτλ. κτλ. προκειμένου να παίζει ό,τι είναι διαθέσιμο. Την αγόρασα έχοντας σε μεγάλο βαθμό επίγνωση των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων της και ας φαίνονται τα παραπάνω σχόλιά μου ως bashing.

Το θέμα είναι τι επιλέγει κάποιος για μία κονσόλα. Και βλέποντας, συγκρίνοντας, αξιολογώντας την μεταξύ τους συσχέτιση για αρκετές ημέρες, πραγματικά πιστεύω πως το 360 είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να έχει ένας gamer αυτήν την περίοδο στη διάθεσή του. Με διαφορά κιόλας.

ΥΓ. : το demo του Gran Turismo που βρίσκεται ρε παιδιά στο Store;; είμαι χαζός και δεν το βρίσκω ή έχει κάνει καμιά λαμογιά η Sony και το έχει βγάλει για να μας ωθήσει να δώσουμε 40άρα για το Prologue;;

Δημοσ.

Για τα triggers πάρε αυτό http://www.play.com/Games/PlayStation3/4-/5675248/Gioteck-Real-Triggers-For-PS3/Product.html και θα είσαι εντάξει.

To install δεν με προβλημάτιζε μιας και είμαι pcάκιας. Τώρα που τελειώνει ο σκληρός όμως έχω εκνευριστεί απίστευτα. Άλλη δουλειά δεν είχαμε να κάνουμε install και unistall στην κονσόλα.Αν είναι να μας τρώει λεφτά και η κονσόλα για upgrades χέστα....

Demo του gt είναι το gtp :). Απλά είναι ένα μεγαααααααλο demo. 26 ευρώ έχει από το play.com αν είναι από εκεί χτύπα του. Τα 40 ευρώ για ένα demo έστω και extended είναι υπερβολικά.

Δημοσ.
Για τα triggers πάρε αυτό http://www.play.com/Games/PlayStation3/4-/5675248/Gioteck-Real-Triggers-For-PS3/Product.html και θα είσαι εντάξει.

To install δεν με προβλημάτιζε μιας και είμαι pcάκιας. Τώρα που τελειώνει ο σκληρός όμως έχω εκνευριστεί απίστευτα. Άλλη δουλειά δεν είχαμε να κάνουμε install και unistall στην κονσόλα.Αν είναι να μας τρώει λεφτά και η κονσόλα για upgrades χέστα....

Demo του gt είναι το gtp :). Απλά είναι ένα μεγαααααααλο demo. 26 ευρώ έχει από το play.com αν είναι από εκεί χτύπα του. Τα 40 ευρώ για ένα demo έστω και extended είναι υπερβολικά.

Thanks για το tip για τα triggers.;)

Για τα installs δεν λέω μόνο για τα παιχνίδια. Εκεί το γνώριζα ήδη.

Αλλά στο κάθε demo και παιχνιδάκι που κατεβάζεις να θέλει install;; Δεν το καταλαβαίνω. Και βρε συ με τη λογική της κονσόλας το εξετάζω , όχι με του pc.

Ναι, σύμφωνοι, αλλά αν δεν κάνω λάθος ( είμαι 100% σίγουρος βασικά) είχαν βγάλει ένα demo του GT5P πριν κυκλοφορήσει. Αυτό, πάπαλα, μας τελείωσε;

Δημοσ.
Και λοιπόν....πήρα PS3. O λόγος... ποιός άλλος από το MGS κυρίως...το οποίο για του λόγου το αληθές το καταευχαριστήθηκα και εύκολα το κατατάσσω ανάμεσα στα καλύτερα παιχνίδια της γενιάς, αν και με λιγοστό ( σε διάρκεια ) gameplay. Υπάρχει κι άλλο ένα μειονέκτημα για το οποίο όμως δεν ευθύνεται το παιχνίδι και στο οποίο θα αναφερθώ παρακάτω.

Ξέρετε , είναι κάποια παιχνίδια που με το που τα βάλω μες στο tray με αιχμαλωτίζουν και κάποιες φορές δεν χαμπαριάζω από εξεταστικές, διάβασμα, εξόδους κτλ.

Παιχνίδια όπως το Gears of War, Orange Box, Bioshock, Lost Odyssey, GTA 4, Halo 3, Mass Effect, Call of Duty 4, Forza 2. Πρόσφατα λοιπόν προστέθηκε και το MGS 4 σε αυτή την λίστα. Είναι και αυτό ένα από τα "αριστουργήματα" των games, κατ' εμέ πάντα.

Να σημειώσω εδώ πως έπαιξα και το Uncharted, αλλά δεν μου έκανε αυτό το "κλικ" μέχρι τώρα, αν και επιφυλάσσομαι μέχρι να το τελειώσω.

Για ΚΑΘΕ ένα από αυτά τα παιχνίδια, για διαφορετικούς λόγους για το καθένα, εχω αφιερώσει χρόνο τον οποίο δεν μετάνιωσα σε καμία περίπτωση. Ίσα ίσα μου πρόσφεραν ώρες gaming ευχαρίστησης στον μέγιστο βαθμό.

ΟΚ, ξέφυγα λίγο, πίσω στο θέμα μας. Έχοντας λοιπόν στην κατοχή μου και την έτερη κονσόλα, άρχισαν οι αναπόφευκτες συγκρίσεις.

Σε πρώτη εντύπωση μπορώ να πω ότι εντυπωσιάζει με την στιβαρή αίσθηση που έχει και το σοβαρό μενού του. Άλλο ένα + του είναι ότι προσφέρει πραγματικά πολλές ρυθμίσεις για το σετάρισμά του, όσον αφορά ήχο εικόνα κτλ. Εκεί πραγματικά ουδέν παράπονο.

Τα προβλήματα αρχίζουν όμως στο online τμήμα της κονσόλας, πάντα σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Συγγνώμη αν το πω χοντρά, αλλά σε σχέση με το ενοποιημένο πλαίσιο online που προσφέρει το 360, είναι απλά ανύπαρκτο. Δεν ξέρω αν μπορώ να το μεταφέρω σαν αίσθηση, αλλά εν συγκρίσει, απλά νιώθω αποκομμένος από την online κοινότητα. Δεν μπορώ να δω τι παιζουν οι φίλοι μου, τι κάνουν και διάφορα άλλα μικρά μαραφέτια, που αν και φαντάζουν ανούσια,, για εμένα προσθέτουν στην συνολική εμπειρία σε μεγάλο βαθμό.

Και μόνο που πρέπει να αλλάξω περιβάλλον για να μπω στο PSN Store με ξενίζει αφάνταστα. Και confirm για να βγω μετά κτλ. κτλ.Ολόκληρος μπελάς ρε γμτ....

Για να δούμε τι θα κάνουν με το 2.40 fw και τι ετοιμάζουν σε αυτούς τους τομείς γιατί οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν είναι πολλές και ορισμένες πρέπει να γίνουν σε βάθος.

Άλλο ένα σημείο που δεν γνώριζα και δεν φανταζόμουν πως υπάρχει είναι και το εξής : κατεβάζετε ένα demo ή ένα παιχνιδάκι από το Store, OK;ΟΚ. Πάμε να το παίξουμε, ΟΚ; ΟΧΙ, φίλε, πρέπει να το κάνεις install:fear:...αυτό μου προκάλεσε μεγάλη απορία και αρνητική εντύπωση και δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω τον λόγο που το έχουν υλοποιήσει έτσι...δεν μπορεί π.χ. να γίνεται install την ώρα που κατεβαίνει; Λέω εγώ τώρα....

Στο θέμα του controller υστερεί σημαντικά, αν και μάλλον αυτά είναι θέματα γούστου και συνήθειας. Κατά τη γνώμη μου υστερεί τραγικά στα πίσω triggers και στη θέση των αναλογικών μοχλών. Και η μεγαλύτερη διαφορα βρίσκεται στην εργονομία του controller, όπου ο τρόπος που "κουμπώνει" το χειριστήριο του 360 στα χέρια μου είναι απλά αξεπέραστος.

Παρόλα αυτά δεν είναι ενοχλητικό και έχει και τα + του ( καλύτερη αίσθηση στο πάτημα των πλήκτρων και καλύτερος σταυρός, αν και η σημασία του γίνεται όλο και πιο φθίνουσα συν ότι δεν με βολεύει καθόλου όταν τον χρησιμοποιώ σε συνδυασμό με τους αναλογικούς).

Από εκεί και πέρα, ξεφεύγοντας από το interface και πηγαίνοντας στις δυνατότητες της συσκευής: έχει δυνατότητες και αυτό φαίνεται πολύ ξεκάθαρα στο MGS, όπου πραγματικά έχει γίνει εκπληκτική δουλειά. ΔΕΝ είναι όμως το κάτι εξωπραγματικό που ακούω και επαληθεύομαι εγώ και άλλα παιδιά που λένε πως οι 2 κονσόλες βρίσκονται πολύ κοντά σε δυνατότητες απεικόνισης, φυσικής κτλ. Αν είναι να δώσω κάπου το edge, εξακολουθώ να το δίνω στο 360. Μικρές διαφορές μεν, υπαρκτές δε.

Και ειδικά στο MGS φαίνεται το 2ο μεγάλο μειονέκτημα της κονσόλας (1ο θεωρώ την GPU) , που για εμένα την χαντακώνει σημαντικά : η ρημάδα η ταχύτητα του blu ray drive....είναι δυνατόν τόσα installs σε ένα παιχνίδι;; ποιός ο λόγος να είναι σε ένα δισκάκι τότε ρε παιδιά; πιο γρήγορα άλλαζα τα δισκάκια του Lost Odyssey....αυτοακυρώνεται το πλεονέκτημά του, η χωρητικότητα δηλαδή. Άντε να βάλουμε σαν πλεονέκτημα το θέμα χώρου, αλλά με μπούρδες τώρα ασχολούμαστε. Έχω αναφερθεί εκτενώς στο συγκεκριμένο θέμα στο παρελθόν και βλέπω πως, δυστυχώς, επαληθεύομαι.

Στην αναπαραγωγή blu ray πάντως φαίνεται άψογο.

Ειλικρινά, εκτιμώ πως θα είχαμε καλύτερη και πιο "ορθόδοξη" υλοποίηση του παιχνιδιού στο 360.

Εγώ βέβαια ήθελα να το παίξω τώρα γνωρίζοντας πως είναι παιχνιδάρα. Οπότε και αγόρασα την κονσόλα, άρα έχω και τα bonus των μελλοντικών exclusives της.

Έχω και blu ray να το παίζω μούρη (έλεος).:P

Το θέμα όμως δεν είναι τι κάνει ο καθένας σαν κι εμένα που παίρνει και 2 και 3 κονσόλες και pc κτλ. κτλ. προκειμένου να παίζει ό,τι είναι διαθέσιμο. Την αγόρασα έχοντας σε μεγάλο βαθμό επίγνωση των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων της και ας φαίνονται τα παραπάνω σχόλιά μου ως bashing.

Το θέμα είναι τι επιλέγει κάποιος για μία κονσόλα. Και βλέποντας, συγκρίνοντας, αξιολογώντας την μεταξύ τους συσχέτιση για αρκετές ημέρες, πραγματικά πιστεύω πως το 360 είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να έχει ένας gamer αυτήν την περίοδο στη διάθεσή του. Με διαφορά κιόλας.

ΥΓ. : το demo του Gran Turismo που βρίσκεται ρε παιδιά στο Store;; είμαι χαζός και δεν το βρίσκω ή έχει κάνει καμιά λαμογιά η Sony και το έχει βγάλει για να μας ωθήσει να δώσουμε 40άρα για το Prologue;;

Πέστα ρε φίλε γιατί μερικοί ps3fans εδώ μέσα θέλουν να μας πείσουν ότι ΔΕΝ είμαστε αντικειμενικοί κ.τ.λ.

Τι καλύτερο λοιπόν από μια άποψη ενός ατόμου που έχει στην κατοχή του ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΟΝΣΟΛΕΣ και μπορεί να δει τα συν και μείον τις καθεμιάς από κοντά και όχι από άρθρα & απόψεις του καθενός...

Δημοσ.

ελα ντε ρε Matrix!!

δεν καταλαβα κυρα-fiorinda, λογαριασμο θα σου δωσω ποσα 360 θα αγορασω?

εγω θελω ενα στο σαλονι, ενα στην κρεβατοκαμαρα ενα στην ταρατσα και ενα στο wc! τραβας κανα ζορι?

ολες οι συσκευες που εχω δουλεουν, και τις εχω επειδη ΓΟΥΣΤΑΡΩ, οχι γιατι <<φοβαμαι μην μου χαλασουν/μου εχουν χαλασει>>!!

ετσι δειχνετε τι ΤΡΟΛΙΑ ειστε!!!

κι αν θελετε να ξερετε, καθε φορα που τελικα εγκαθιστουσα ενα νεο 360 σπιτι μου, ΕΠΕΣΤΡΕΦΑ ΕΝΑ PS3! ;]

οσο για την <<υποκειμενικοτητα>> της διασκεδασης, δεν μου λεει απολυτως ΤΙΠΟΤΑ.

μπορει να ερθει ενα βλαμμενο και να πει: τι παιζετε ps3? εγω παιζω ΤΟΜΠΟΛΑ και γ@μ@ει!

ομως περα απο καθε μπουρδα, υπαρχουν και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ κριτηρια για το τι ειναι καλυτερο:

κριτηρια οπως ο αριθμος τιτλων, οι συνολικες βαθμολογιες τους, καθως και το πως δουλευει το ολο συστημα με ολες τις λειτουργιες του.

και εκει, τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα.

τα υποκειμενικα λοιπον δεκτα, αλλα οχι να ξεπαστρευουμε και την πραγματικοτητα με την <<υποκειμενικοτητα>>!

και συ κυριε atomsk, ποιον λες <<λακη>>?

στον καθρεφτη εχεις κοιταχτει τα τελευταια χρονια?

ου ρε απο δω χαμω!

κι'εσυ ρε justgamer, τι νομιζεις? ο jonypatras ειναι ο πρωτος που πηρε ps3 ενω ειχε 360?

think again!

στα 4 χρονια θεωρειτε εντελως φυσιολογικη την αποκτηση νεου h/w στο pc, αλλα για τις κονσολες ειναι τρελα ε?

το μυαλο σας και μια λιρα!

εκτος βεβαια αν μιλατε για sony, που θελει περιπου 3 χρονια για να βγαλει 3 games.

το h/w του ps3 παλιωσε με το folding.. πριν να βγουνε καν games.

οποτε εκει ναι, και 5ετια και 10ετια και βαλε. οτι σας πουνε.. ξερετε εσεις!

ελπιζω μονο να μη μαλ@κιστει η m$ και μεινει πισω και δεν βγαλει νεα κοσνολα οταν πρεπει και με αναγκασει ετσι να <<κουραζομαι>> με τα pcια απο του χρονου...

Δημοσ.

Εδώ οι άλλοι έχουν πάρει 3 xbox, τα μοντάρουν και τα έχουν για ανταλλακτικά και εσύ γκρινιάζεις γιατί μια φορά θα αλλάξεις τον σκληρό του PS3 ; Φίλε, πούλα το, πάρε xbox και μοντερε το σε ενυδρίο ...και μετά ξέρεις ε; Ψάρεμα μαζί με τον petran.

ελπιζω μονο να μη μαλ@κιστει η m$ και μεινει πισω και δεν βγαλει νεα κοσνολα οταν πρεπει και με αναγκασει ετσι να <<κουραζομαι>> με τα pcια απο του χρονου...

γιατί η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία :lol:

αμ δε θες κονσόλα ρε φίλε, pc θες εξαρχής απλά έχεις μπλέξει τα μπούτια σου. Με τα λεφτά που έδωσες για 3 xbox και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, θα έστήνες ένα barebone στο σαλόνι σου, θα το μόνταρες, θα το αναβάθμιζες και το κυριότερο θα είχες όλα τα παιχνίδια του xbox και ακόμα περισσότερα και τσάμπα online.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...