Rebel21 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Η ουσία είναι ότι "για την ώρα" το Blu-Ray έχει πολύ δρομο και για το μεγαλύτερο ποσοστό του κόσμου είναι ανούσιο .... ο μεγάλος του αντίπαλος είναι το DVD ... μέχρι να το φτάσει θα περάσουν χρόνια πόσο μάλλον να το ξεπεράσει.Ασε το γεγονός ότι ακόμα τα Blu-Ray που κυκλοφορούν είναι λίγα σε σχέση με τα DVD. Μέχρι στιγμής έχω δει 5-6 BR ταινίες στο Ps3 (τις οποίες είχα ήδη δει σε x264 rip) και δεν έχω ενθουσιαστεί και τόσο. Σίγουρα είναι το μέσο του μέλλοντος αλλά μέχρι να εδραιωθεί έχουμε αρκετό δρόμο. Οταν θα δεις να πουλιέται Blue-Sky BR στα 50ευρώ τότε θα είμαστε κοντά ;-) δεν καταλαβαίνω την λογική σου φιλε. τι να εδραιωθεί?είναι καλύτερο ναι η ου?είναι οποτε τελειωσε τι dvd και μπούρδες μου λες.και το ps3 και xbox360 μπορεί να είναι περιττό για την μαρία την πενταγιώτισσα που παιζει ps2 αλλα αυτό δεν πάει να πει ότι όλοι οι υπόλοιποι δεν θα πάρουμε μια απ τις δυο νέες κονσόλες.όπως πήραμε και dvd όταν οι άλλοι επέλεγαν να συνεχίσουν να βλέπουν vhs.είναι θέμα επιλογής. να μου έλεγες ότι η ελλάδα είναι πίσω στο bluray ναι αν σκεφτείς ότι δεν έχουν βγει πάνω από 100 τίτλοι την ώρα που στη αμερική πλησιάζουν τους 1000 να πω ok.
damis72 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Εγώ πάντως αυτό που λέω είναι ξεκάθαρο και αφορά την "νέα κονσόλα" της MS αν και όταν βγει. Το τοπίο αλλάζει και με την σημερινή καταναλωτική κατάσταση δεν θα είναι κεραυνός εν αιθρία και αδικαιολόγητη η παρουσίαση νέας κονσόλας στο 2009. Μην ξεχνάμε ότι ο κύκλος ζωής μίας κονσόλας έχει δύο ταχύτητες / target groups. 1. τους early adopters που τα χώνουν κανονικά και κάνουν την έναρξη και ψωνίζουν αβέρτα (και φυσικά τρώνε και το debugging στο κεφάλι). 2. τους consumers που ξεκινάνε 1-2 χρόνια μετά το launch. Είναι πολύ σημαντικό να τους έχεις "ικανοποιημένους" και τους δύο. Αυτό έχει σχέση με την δυναμική πωλήσεων και την ύπαρξη target group ικανό να σε στηρίξει στον 1ο χρόνο της ζωής της κονσόλας. Εδώ πιστεύω ότι με το attach rate που έχει το 360 μπορεί να το κάνει εφόσον κρατάει τους early adopters ευτυχισμένους με νέο hardware και νέο software/τίτλους. Από την άλλη εξίσου σημαντικό είναι να διατηρήσεις το support για την υπάρχουσα κονσόλα για τουλάχιστον άλλα 2-3 έτη ώστε να ικανοποιήσεις και το 2ο group αγοραστών που ως επι το πλείστον θα διατηρήσουν και την κονσόλα για περισσότερο διάστημα. Με βάση αυτό το σκεπτικό πιστεύω ότι μία νέα κονσόλα από την Ms στο τέλος του 2009 αρχές του 2010 δεν είναι απερίσκεπτη αλλά "πολύ λογική".
damis72 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 δεν καταλαβαίνω την λογική σου φιλε. τι να εδραιωθεί?είναι καλύτερο ναι η ου?είναι οποτε τελειωσε τι dvd και μπούρδες μου λες.και το ps3 και xbox360 μπορεί να είναι περιττό για την μαρία την πενταγιώτισσα που παιζει ps2 αλλα αυτό δεν πάει να πει ότι όλοι οι υπόλοιποι δεν θα πάρουμε μια απ τις δυο νέες κονσόλες.όπως πήραμε και dvd όταν οι άλλοι επέλεγαν να συνεχίσουν να βλέπουν vhs.είναι θέμα επιλογής. να μου έλεγες ότι η ελλάδα είναι πίσω στο bluray ναι αν σκεφτείς ότι δεν έχουν βγει πάνω από 100 τίτλοι την ώρα που στη αμερική πλησιάζουν τους 1000 να πω ok. Bad Moment!
p3tran Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 εντάξει παιδιά σταματάει εδώ η συζήτηση γιατί απλά δεν βγάζουμε νόημα. με την ίδια λογική δεν παίρνω mp3 car audio γιατί μπορώ να ενώσω το ipod στο αμάξι. petran το θέμα δέν είναι το status.το θέμα είναι ότι το quality control της ms θα καταντήσει σαν το wii.δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει η ms να δίνει license σε εταιρίες όπως η rtl games(το studio γερμανικού καναλιού) και σε παιχνίδια όπως το operation darkness την ίδια ώρα που η sony ο πρώτος διδάξας φαίνεται να αλλάζει πολιτική. νοημα δεν βγαινει οταν μας λες οτι αξιζει το ps3 σαν συσκευη, συγκρινομενη με stand alone bluray players στο games section. σου εξηγησα πως η υλοποιηση της ms στο θεμα μουσικης ειναι καλυτερη απο της sony. το custom soundtracks το παραβλεπεις.. το προβλημα σου ειναι οτι δεν σε αφηνει να βαλεις cd με mp3 οχι να τα παιξεις, αλλα να τα αντιγραψεις στο δισκο? ε στην τελικη, αμα θες σωνει και καλα τη μουσικη σου μεσα στο δισκο του 360 σου, βαλε μεσα ενα audio cd και καντα rip. το οτι δεν βλεπεις το ωφελος του να μπορεις να στριμαρεις απο παντου μεσα στα παιχνιδια σου, ειναι κατι που εχει να κανει με το πως εσυ βλεπεις. αλλοι βλεπουνε σημαντικο πλεονεκτημα.. ετσι κι αλλιως και τις μουσικες σου και τις ταινιες σου, αλλου τις κατεβαζεις αρχικα. για ποιο λογο να εχεις διπλοτριπλα data? να μην πιασω καν να σχολιασω ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΧΩΡΕΣΕΙ Ο 40αρης του ps3, εφ'οσον το καθε game απαιτει κατα κανονα αρκετα giga απο αυτον τον ερμο το δισκο.. οσο για την πληθωρα τιτλων... μην το ξαναπεις οτι η sony πλεον δεν θελει οσα πιο πολλα games γινεται στο ps3. απλα δεν φτιαχνουνε. θυμισου και τις απολογιες του κουταραγκι στους developers, θυμισου και του χιράι. μη λεμε και οτι θελουμε.. και εξ'αλλου μια προχειρη ερευνα 3 λεπτων στο metacritic ειναι αδιαψευστος μαρτυρας για το ποια πλατφορμα εχει τα περισσοτερα ποιοτικα games....
Rebel21 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Μην ξεχνάμε ότι ο κύκλος ζωής μίας κονσόλας έχει δύο ταχύτητες / target groups. 1. τους early adopters που τα χώνουν κανονικά και κάνουν την έναρξη και ψωνίζουν αβέρτα (και φυσικά τρώνε και το debugging στο κεφάλι). 2. τους consumers που ξεκινάνε 1-2 χρόνια μετά το launch. Είναι πολύ σημαντικό να τους έχεις "ικανοποιημένους" και τους δύο. Αυτό έχει σχέση με την δυναμική πωλήσεων και την ύπαρξη target group ικανό να σε στηρίξει στον 1ο χρόνο της ζωής της κονσόλας. Εδώ πιστεύω ότι με το attach rate που έχει το 360 μπορεί να το κάνει εφόσον κρατάει τους early adopters ευτυχισμένους με νέο hardware και νέο software/τίτλους. Από την άλλη εξίσου σημαντικό είναι να διατηρήσεις το support για την υπάρχουσα κονσόλα για τουλάχιστον άλλα 2-3 έτη ώστε να ικανοποιήσεις και το 2ο group αγοραστών που ως επι το πλείστον θα διατηρήσουν και την κονσόλα για περισσότερο διάστημα. Με βάση αυτό το σκεπτικό πιστεύω ότι μία νέα κονσόλα από την Ms στο τέλος του 2009 αρχές του 2010 δεν είναι απερίσκεπτη αλλά "πολύ λογική". σωστά τα λες φιλε μου αλλα δεν συνφωνω σε ένα πράγμα μονο, ότι οι early adopters τα χώνουν.δεν νομίζω ότι τα 200 euro διαφορα είναι σπουδαία ώστε να περιμένει κάποιος 2,5 χρονια να πέσει η τιμή αντί να έπαιζε κάμεο,pgr3 και doa4 το 2005.ειναι παλι θεμα επιλογης.το 2010 πιστεύω είναι ιδανικό. Σε ποιόν νομίζεις ότι μιλάς ? στον αδερφό σου η στη μαμά σου ? αν έχεις να πεις κάτι πες το ... αν δεν μπορείς ή είσαι πολύ μικρός για να κάνεις μία πολιτισμένη συζήτηση χωρίς να χαρακτηρίζεις τα λεγόμενα του συνομιλητή σου με παιδικούς χαρακτηρισμούς κάτσε στα ωά σου. εντάξει ρε damis συγγνώμη αν σε πρόσβαλα δεν είχα αυτήν την πρόθεση αν και αυτό δείχνουν σε κάποια σημεία τα λόγια μου.φυσικά και δεν έχω κάτι μαζί όπως και με κανέναν εδωμεσα.παραδέχομαι ότι είχα κακή τοποθέτηση στο post μου.
vvv23 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Damis συμφωνώ με τα target group.Αλλά το δεύτερο target group είναι πολύ μεγαλύτερο απο το πρώτο.Και εκείνους "πρέπει" και θέλουν να έχουν ευχαριστημένους κυρίως.
damis72 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Damis συμφωνώ με τα target group.Αλλά το δεύτερο target group είναι πολύ μεγαλύτερο απο το πρώτο.Και εκείνους "πρέπει" και θέλουν να έχουν ευχαριστημένους κυρίως. +1 εγώ απλά λέω ότι το πρώτο είναι αυτό που κάνει την έναρξη και εφόσον αποδεικνύεται ότι το πρώτο είναι ικανό να σηκώσει το βάρος τότε μπορείς να το κάνεις και νωρίτερα. Εξάλλου με αυτή την πολιτική κρατώντας το 2ο group ευτυχισμένο η Sony έφτιαξε την παιχνιδομήχανη με τις μεγαλύτερες πωλήσεις ever που άλλαξε το τοπίο και οδήγησε τις εξελίξεις ... Ακόμα και σήμερα πουλάει .... γιαυτό συμπληρώνω ότι πρέπει πάση θυσία να συνεχίσει να προωθεί το 360 η MS ανεξάρτητα από την νέα κονσόλα.
damis72 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 σωστά τα λες φιλε μου αλλα δεν συνφωνω σε ένα πράγμα μονο, ότι οι early adopters τα χώνουν.δεν νομίζω ότι τα 200 euro διαφορα είναι σπουδαία ώστε να περιμένει κάποιος 2,5 χρονια να πέσει η τιμή αντί να έπαιζε κάμεο,pgr3 και doa4 το 2005.ειναι παλι θεμα επιλογης.το 2010 πιστεύω είναι ιδανικό. +1 Το ξέρεις όμως ότι ακόμα και σήμερα εγώ αγοράζω παιχνίδια που κυκλοφόρησαν το 6? Παιχνίδια που δεν πρόλαβα ή δεν ήθελα τότε να αγοράσω τα παίρνω τώρα με 15 ευρώ από το Play.com Σαν κι εμένα υπάρχουν αρκετοί ... που ανακαλύπτουν αργότερα "διαμάντια" του παρελθόντος. εντάξει ρε damis συγγνώμη αν σε πρόσβαλα δεν είχα αυτήν την πρόθεση αν και αυτό δείχνουν σε κάποια σημεία τα λόγια μου.φυσικά και δεν έχω κάτι μαζί όπως και με κανέναν εδωμεσα.παραδέχομαι ότι είχα κακή τοποθέτηση στο post μου. No problem ... απλά αρπάχτηκα κι εγώ γιατί είμαι σήμερα φορτωμένος ... Νο Worries EDIT: Bad moment ...
p3tran Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 δεν θα λογομαχειτε οταν ειμαι απων! εγω παντως δηλωνω ξερα, οτι οποια και να ειναι τα συμφεροντα της ms/sony, αμα δε μου δινουν φρεσκο h/w και games στην ωρα τους, μπορουνε να πανε να πνιγουνε.
vvv23 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Εγώ πάντως πιστεύω ότι τα 200 ευρώ που λές rebel είναι πολλά για τον πιο πολύ κόσμο(σε συνδυασμό με τα λίγα παιχνίδια στην αρχή).Και δεν είναι μόνο τα 200 ευρώ και αν τα έχει κάποιος να τα δώσει η όχι.Κυρίως είναι ότι θεωρούν την τιμή launch αρκετά μεγάλη για να αγοράσουν το συγκεκριμένο προιον.Εγώ πχ ποτέ δεν θα έδινα 650 ευρώ για ps3 και για κονσόλα.Μπορεί όμως την άλλη μέρα να αγόραζα μία tv με 2000 ευρώ.Δεν είναι τόσο τα λεφτά αλλά το άμα αξίζει ή όχι τα λεφτά του την συγκεκριμένη περίοδο.
Rebel21 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 νοημα δεν βγαινει οταν μας λες οτι αξιζει το ps3 σαν συσκευη, συγκρινομενη με stand alone bluray players στο games section. σου εξηγησα πως η υλοποιηση της ms στο θεμα μουσικης ειναι καλυτερη απο της sony. το custom soundtracks το παραβλεπεις.. το προβλημα σου ειναι οτι δεν σε αφηνει να βαλεις cd με mp3 οχι να τα παιξεις, αλλα να τα αντιγραψεις στο δισκο? ε στην τελικη, αμα θες σωνει και καλα τη μουσικη σου μεσα στο δισκο του 360 σου, βαλε μεσα ενα audio cd και καντα rip. το οτι δεν βλεπεις το ωφελος του να μπορεις να στριμαρεις απο παντου μεσα στα παιχνιδια σου, ειναι κατι που εχει να κανει με το πως εσυ βλεπεις. αλλοι βλεπουνε σημαντικο πλεονεκτημα.. ετσι κι αλλιως και τις μουσικες σου και τις ταινιες σου, αλλου τις κατεβαζεις αρχικα. για ποιο λογο να εχεις διπλοτριπλα data? να μην πιασω καν να σχολιασω ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΧΩΡΕΣΕΙ Ο 40αρης του ps3, εφ'οσον το καθε game απαιτει κατα κανονα αρκετα giga απο αυτον τον ερμο το δισκο.. οσο για την πληθωρα τιτλων... μην το ξαναπεις οτι η sony πλεον δεν θελει οσα πιο πολλα games γινεται στο ps3. απλα δεν φτιαχνουνε. θυμισου και τις απολογιες του κουταραγκι στους developers, θυμισου και του χιράι. μη λεμε και οτι θελουμε.. και εξ'αλλου μια προχειρη ερευνα 3 λεπτων στο metacritic ειναι αδιαψευστος μαρτυρας για το ποια πλατφορμα εχει τα περισσοτερα ποιοτικα games.... φιλε πέτρο έχεις δίκιο ότι η κουβέντα είναι offtopic όπως και όλοι ξέρουν τις απόψεις που έχω για τις δυο κονσόλες .το θέμα ξεκίνησε όταν είπες ότι η sony δεν πληρώνει ούτε στο κόστος το bluray και ο 4d cell.απλώς πρόσθεσα ότι η αγοραστική αξια του ps3 σε και κάποια πράγματα που προσφέρει είναι καλή σε σχέση με μια stand alone συσκευή άσχετα αν στην sony κοστίζει 1 euro η με το αν οι δυνατότηες στο gaming είναι πίσω σε σχέση με το 360.το όλο θέμα ήταν offtopic και σίγουρα δεν παραβλέπω την δυνατότητα του 360 να έχει custom playlists στα games και την θεωρώ αξιόλογη απλά δεν είχε καμια σχέση με το θέμα μας αφού στην ουσία συγκρίναμε video και όχι κονσόλες όπως είπες και εσύ. όπως δεν είπα ότι το xbox έχει λιγότερους ποιοτικούς τίτλους και αυτό είναι και το πρόβλημα μου.εφόσον η κονσόλα έχει μια αξιοπρεπή παρουσία και κορυφαία πορεία μέχρι τώρα σε σχέση με τον ανταγωνισμό δεν είναι ανάγκη να χαλαρώσει η ms τα λουριά και η κονσόλα δεν έχει ανάγκη ούτε τις πατάτες της rtl games ούτε αυτές της atlus.
damis72 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Εγώ πάντως πιστεύω ότι τα 200 ευρώ που λές rebel είναι πολλά για τον πιο πολύ κόσμο(σε συνδυασμό με τα λίγα παιχνίδια στην αρχή).Και δεν είναι μόνο τα 200 ευρώ και αν τα έχει κάποιος να τα δώσει η όχι.Κυρίως είναι ότι θεωρούν την τιμή launch αρκετά μεγάλη για να αγοράσουν το συγκεκριμένο προιον.Εγώ πχ ποτέ δεν θα έδινα 650 ευρώ για ps3 και για κονσόλα.Μπορεί όμως την άλλη μέρα να αγόραζα μία tv με 2000 ευρώ.Δεν είναι τόσο τα λεφτά αλλά το άμα αξίζει ή όχι τα λεφτά του την συγκεκριμένη περίοδο. Πολλά για το 2ο group .... λίγα για το 1ο group Εγώ το Ps3 το πήρα τα Χριστούγεννα 470 ? με 2 παιχνίδια (Motorstorm, RFoM) (2ο group) και το 360 τον 12ο του 2005 (1ο group). Η διαφορά τους για εμένα είναι ότι στον 2ο χρόνο ζωής του ps3 ως κάτοχός του αισθάνομαι όπως το 1ο τρίμηνο του 360 που τα παιχνίδια που μου άρεσαν ήταν λιγοστά ... ήθελα να αγοράσω παιχνίδια και δεν έβρισκα .... στην συγκεκριμένη περίπτωση το 360 εκτοξεύθηκε μετά το 1ο εξάμηνο- 12μηνο από άποψη software ενώ το PS3 ακόμη δεν έχει δείξει ανάλογη έκρηξη (κάτι σαν το Gears). Τα πράγματα κυλάνε πιο αργά στο Ps3 ... σαν να παίζουν με τους φελούς στα βαρέλια ένα πράγμα ... γιαυτό και έχει και πιστεύω θα έχει και μεγαλύτερο Life Span. Ενα πράγμα που όμως κυριολεκτικά ευχαριστιέμαι στο Ps3 είναι η "ησυχία" του .... Σε σχέση με τον Server του 360.... το PS3 το ξεχνάω ανοιχτό ... το 360 ποτέ!
Rebel21 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 +1Το ξέρεις όμως ότι ακόμα και σήμερα εγώ αγοράζω παιχνίδια που κυκλοφόρησαν το 6? Παιχνίδια που δεν πρόλαβα ή δεν ήθελα τότε να αγοράσω τα παίρνω τώρα με 15 ευρώ από το Play.com Σαν κι εμένα υπάρχουν αρκετοί ... που ανακαλύπτουν αργότερα "διαμάντια" του παρελθόντος. σίγουρα φιλε και εγώ όταν πήρα το xbox360 στην αρχή έπαιζα και τα halo αλλα και το ngblack το οποιο δεν είχα προλάβει να παίξω για αυτό θεωρώ καταλυτική την δυνατότητα υποστήριξης από το νέο xbox των games του 360 και φοβάμαι μήπως η microsoft κάνει καμια πατάτα.γιατί όπως είχα ξαναπεί παιχνίδια όπως το bioshock 2 μπορεί να μην έχουν κλείσει χρόνο όταν βγει το νέο xbox οποτε είναι κρίμα.
MiltoZ Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 σίγουρα φιλε και εγώ όταν πήρα το xbox360 στην αρχή έπαιζα και τα halo αλλα και το ngblack το οποιο δεν είχα προλάβει να παίξω για αυτό θεωρώ καταλυτική την δυνατότητα υποστήριξης από το νέο xbox των games του 360 και φοβάμαι μήπως η microsoft κάνει καμια πατάτα.γιατί όπως είχα ξαναπεί παιχνίδια όπως το bioshock 2 μπορεί να μην έχουν κλείσει χρόνο όταν βγει το νέο xbox οποτε είναι κρίμα. Εχω την ελπίδα (και την υποψία) ότι θα έχει hardware compatibility το νέο.
damis72 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Εχω την ελπίδα (και την υποψία) ότι θα έχει hardware compatibility το νέο. Ακριβώς το ίδιο προαισθάνομαι κι εγώ... νομίζω το είχε στα υπόψη εξ αρχής όταν έφτιαχνε το 360 και έφαγε το πακέτο με τον Pentium του ΧΒΟΧ αν θυμάμαι έχει το License για την CPU (GPU?). Δεν ξέρω τι γίνεται με τα εργαλεία προγραμματισμού που έχει δώσει στους developers αν έχει προβλεφθεί μία ενδεχόμενη "αναβάθμιση" του hardware. Είναι πολύ σημαντικό να μην χρειάζεται να επανεφεύρεις τον τροχό και να χτίζεις πάνω στην υπάρχουσα library. Αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα τότε από Day1 θα μπορεί κάποιος να παρουσιάσει εκπληκτικά αποτελέσματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις