Προς το περιεχόμενο

PS3 vs XBOX 360

*D@Rk P-yChO*

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χμ....

Για να καταλάβω δηλαδή, τώρα ξεκίνησε το σκηνικό με τα exclusives στις κονσόλες, ή μήπως δεν έχουμε ξανακούσει ξανά και ξανά τις ίδιες αναμασημένες και ξαναπυπηλημένες καραμέλες ότι το PC gaming πέθανε, ότι οι κονσόλες θα πάρουν τη θέση τους κλ κλ κλ κλ?

Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου σε κάθε νέα γενιά κονσόλων.

Οι κονσόλες είναι budget-gaming. Αυτός που έχει τα λεφτά και θέλει να κοκορεύεται για γραφικά, μόνο στο PC θα τα έχει.

Η μπογιά των κονσόλων στα γραφικά κρατάει ένα-δύο χρόνια το πολύ. Μετά ξεφτίζει και ξεφτίζει γρήγορα.

Δεν αναφέρομαι στη ποιότητα των παιχνιδιών. Αναφέρομαι καθαρά στο τεχνολογικό τομέα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ειναι προφανες οτι κρινεις τις κονσολες απο τη δικια σου εμπειρια με αυτες(η)...(edit:Πασο...καλως πραττεις)

Οταν ακομα δεν εχει ποσταριστει λιστα με φρεσκα ΑΑΑ action PC exclusives (για να ειμαι δικαιος αναφερθηκαν 3 μπαγιατικα με 50-60%)..τι να λεμε???

Raw power (??),πανακριβα,σε απαρχαιωμενη αρχιτεκτονικη (ποσο ακομα θα χωρανε πιο πολλα τρανζιστορακια??) και με ελαχιστα παιχνιδια (εξαιρω τα RTS,MMORG)...

Tα PC ειναι ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ! ;)

SQL server ftw!!! :D

Tα PC ειναι ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ! ;)

Συμφωνάω... ειδικά όταν "δουλεύεις" όλη μέρα καθισμένος σε ένα γραφείο μπροστά από ένα pc, το τελευταίο πράγμα που έχεις όρεξη όταν πας σπίτι είναι να κάτσεις σε ένα άλλο γραφείο.

littlelouievegos νομίζω ότι τα παραλέτε με το dpi. Καταλαβαίνω ότι είναι θέμα διαφορετικής φιλοσοφίας, αλλά δεν βολεύει όμως και το mouse/keyboard για tv/σαλόνι, πως να το κάνουμε το pc έχει φτιαχτεί για γραφείο. Η άποψή μου είναι ότι η εμπειρία στο σύνολό της γίνεται καλύτερη όταν παίζεις σε μία καλή tv.

John, όσο εμείς είμαστε xbots εσύ είσαι pcbot x10 :lol: :P Τουλάχιστον εμείς oi περισσότεροι έχουυμε περάσει και από το pc gaming, εγώ ακόμα παίζω άμα λάχει (άμα βγει δηλαδή κανά ελκυστικό game που να το σηκώνει το pc μου), edit: όχι πολύ γιατί πιάνομαι κι όλας είπαμε :D

Χμ....

Οι κονσόλες είναι budget-gaming. Αυτός που έχει τα λεφτά και θέλει να κοκορεύεται για γραφικά, μόνο στο PC θα τα έχει.

Η μπογιά των κονσόλων στα γραφικά κρατάει ένα-δύο χρόνια το πολύ. Μετά ξεφτίζει και ξεφτίζει γρήγορα.

χμμμ... για να δουμε πως οριζεται το <<budget-gaming>>

εχουμε και λεμε.. αναδρομη πισω στο 2005 που καναμε τις αγορες μας μερικοι..

xbox 400

τζατζαλα-ματζαλα ~200-400

tv της προκοπης ~1600-2000

games 70e εκαστον!!

γιαυτο σου λεω ρε πανθηρα, wiiwiiδες-pcακηδες ειναι οff topic εδω :mrgreen:

αυτος που θελει να κοκορευεται για τα γραφικα, δεν ειναι gamer.

ο gamer ειναι αυτος που παιζει τα games.

οσο για την μπογια....

τo 360 κλεινει 2 χρονια και οι πιο εντυπωσιακοι του τιτλοι (και σε γραφικα αλλα και σε gameplay) δεν εχουν ερθει ακομα.

Aυτό που επιμένεις να μή καταλαβαίνεις pytzamarama είναι ότι δεν μιλάω για ποιότητα στα παιχνίδια.

Μιλάω καθαρά για το τεχνολογικό τομέα, όπου ότι διαφορά έχει ένας high-end PC στα παιχνίδια του σε σχέση με το PS2, την ίδια ή μεγαλύτερη διαφορά θα έχει ένας high-end PC με το XBOX360/PS3 στα επόμενα 5 χρόνια, με τις διαφορές να αρχίζουν να γίνονται αισθητές από τα τέλη 2007-αρχές 2008.

Το παράξενο πού το βρίσκετε δεν καταλαβαίνω.

Επίσης, οι σπόντες περι Wii που επικαλείστε διάφοροι εδώ μέσα, πάνε κατευθείαν στο κάλαθο των αχρήστων.

Και το επαναλαμβάνω pytzamarama, μπάς και το καταλάβεις:

Αναφέρομαι στο τεχνολογικό τομέα των παιχνιδιών και όχι στη ποιότητά τους.

Επίσης p3tran, ο early adopter, ο οποίος θα τρέξει πρώτος από όλους να πάρει την next-gen κονσόλα του μόλις πρωτοκυκλοφορήσει, στην ουσία δεν διαφέρει σε τίποτα από το PC gamer που θα σκάσει τα 500-600 Ευρώ για να αγοράσει τη σούπερ-ντούπερ κάρτα γραφικών που μόλις βγήκε στην αγορά.

Όπως και ο PC gamer που θα πάρει μία budget κάρτα γραφικών δεν διαφέρει στη φιλοσοφία από αυτόν που θα περιμένει να πέσει η τιμή μιας κονσόλας για να την αγοράσει.

Αλλά αυτός ο οποίος κοκορεύεται για τα γραφικά σε μία κονσόλα, είναι χαμένος από χέρι, μιάς και ανταγωνίζεται ένα σύστημα (το PC) το οποίο κάθε εξάμηνο αναβαθμίσεται τεχνολογικά.

Ο john2gr, πόσταρε μία τεράστια λίστα με τίτλους για τα PC, αν και νομίζω ότι κανένας σας δεν έκανε το κόπο να της ρίξει μιά ματιά, ενώ ορισμένοι αρνούνται πεισματικά να κατανοήσουν ότι τα στάνταρντς για τη βαθμολογία ενός παιχνιδιού στα PC είναι πολύ αυστηρότερα απ'ότι στις κονσόλες.

Ο john2gr, πόσταρε μία τεράστια λίστα με τίτλους για τα PC

??

Τεσπα...ποιες ειναι οι αισθητες διαφορες?Ποια exclusive PC action titles πρεπει να ζηλευω τεχνολογικα αυτη τη στιγμη?

Αυτα περι καλαθου...συμφωνω.Μιλαμε για τεχνολογια εδω μεσα

Ποιο τεχνολογικο θαυμα-παιχνιδακι παιζεις στο hardcore PCακι σου?

Επίσης p3tran, ο early adopter, ο οποίος θα τρέξει πρώτος από όλους να πάρει την next-gen κονσόλα του μόλις πρωτοκυκλοφορήσει, στην ουσία δεν διαφέρει σε τίποτα από το PC gamer που θα σκάσει τα 500-600 Ευρώ για να αγοράσει τη σούπερ-ντούπερ κάρτα γραφικών που μόλις βγήκε στην αγορά.

εγω πανθηρα πηρα την κονσολα πρωτη μερα γιατι πηρα μαζι gotham 3 και call of duty 2,

και ενα plug&play online συστημα για να γουσταρω με τους φιλους μου που ακομα και σημερα δεν εχει καταφερει να υπαρξει τοσο πετυχημενο μεχρι και στο βασιλια των επικοινωνιων, το pc.

αν αυτο το πακετακι μου το δινανε ετοιμο σε καποιου ειδους pc, θα επαιρνα αλλο pc.

απλα πραγματα.

επισης το ιδιο hardware χωρις καμια αλλαγη θα μου παιξει και gotham4, cod4, halo3, forza2, mass effect κλπ κλπ.

και παντα plug&play. no tuning/extra parts required.

υπαρχουν αρκετες διαφορες, δεν νομιζεις? μπορω να σου γραψω και αλλες αμα θες..

αλλο οπαδος της τεχνολογιας, αλλο gamer. μην τα μπερδευετε. πλεον αυτες οι δυο εννοιες εχουν ξεχωρισει αρκετα ωστε να ειναι ευδιακριτες. (σποντα για πανθηρα: βλεπε wii :D)

Ο john2gr, πόσταρε μία τεράστια λίστα με τίτλους για τα PC, αν και νομίζω ότι κανένας σας δεν έκανε το κόπο να της ρίξει μιά ματιά, ενώ ορισμένοι αρνούνται πεισματικά να κατανοήσουν ότι τα στάνταρντς για τη βαθμολογία ενός παιχνιδιού στα PC είναι πολύ αυστηρότερα απ'ότι στις κονσόλες.

verybadmanms6.gif

Βρε παιδια για να μην το πολυτραβαμε γιατι αυτη η συζητηση δεν εχει νοημα..

Ο καθεις κανει τις επιλογες του ειπαμε. Ναι αρκετοι απο εμας στο PC ειμαστε gfx freaks και θελουμε να δουμε 16 πολλαπλα δειγματα AA ή ανισοτροπικου φιλτραρισματος, ή καθαροτητα και διαυγεια στα textures ή χιλια 2 πραγματα..

Ακομα και στα ιδια παιχνιδια.. Ως αναφορα στην λιστα που αναφερθηκε εγω την παρεθεσα και ειναι στα προηγουμενα ποστς μου.

Φιλε Πετραν καταλαβαινω που το πας και σου εχω πει και στο παρελθον οτι για μενα δεν τιθεται τετοιο θεμα ανεσης. Ενταξει ειναι super να βαλω την HDTV μου και να παιξω καποια games απο τον καναπε αλλα ως εκει. Υπαρχουν και genres που προσωπικα (το τονιζω το προσωπικα) θελουν να εισαι μπροστα στην οθονη σου για να παιξεις, και θες mouse+kbrd.. Ετσι εχω μαθει και ετσι θα το κανω μια ζωη.. Δεν μπορω να με φανταστω να παιζω WoW ή C&C3 ή Fallout ας πουμε απο τον καναπε μου.. Προτιμησεις ειναι τι να κανουμε..; Και φυσικα και δεν βολευει mouse + kbrd στο σαλονι σου, αν αυτος ειναι ο χωρος που παιζεις αποκλειστικα τοτε φυσικα και δεν εχω αντιρρηση..

Επισης για το dpi που αναφερθηκε , το ξαναλεω και αυτο θεμα προτιμησης ειναι.. Σε καποια games δεν με ενδιαφερει καθολου σε καποια αλλα μου βγαινουν τα ματια απο τα jaggies και απο τα τεραστια textures σε μια TV.Ειναι μια εικονα απαραδεκτη σε αυτα τα games λοιπον για εμενα πως να το κανουμε.. Αλλα και στο μεγαλο ποστ μου ειπα οτι ΚΑΙ ΑΥΤΟ ειναι θεμα προτιμησης..

Και προς Θεου.. Μην λεμε οτι εμεις ενδιαφερομαστε μονο για γραφικα και τπτ αλλο.. Ειναι ολιγον τι ατοπο να το λες αυτο, οταν η κυρια μαζα των PC gamers ασχολειται με MMORPG/TBS/RPG/RTS.. Αυτα ειναι παιχνιδια που αν μη τι αλλο ειναι η εννοια του gameplay over gfx, και οι κονσολες ειναι ακομα σε εμβρυακο αν οχι ανυπαρκτο σταδιο σε αυτα.. Ναι σιγουρα χρειαζονται οι κονσολες για μια πλειαδα απο παιχνιδια, αλλωστε αυτη ειναι η δουλεια τους...Παιχνιδια.. Που θα παιξω nba2k7 ας πουμε στο PC?

Τωρα επισης για το die shrinking που αναφερθηκε η x86 τεχνολογια δεν σχετιζεται αμεσα με την αρχιτεκτονικη των καρτων γραφικων και το ξερετε αυτο. Αλλα και εκει το μελλον ειναι πολλαπλοι πυρηνες και οχι ενας και τεραστιος σε transistor count.

Και τελος φιλε Stormwatch σου ξαναλεω οτι ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ το κοινο αυτων των genres ειναι ικανο να κρατησει την PC gaming αγορα (που δεν ειναι μονο αυτο) γιατι ειναι αρκετα μεγαλο για να την συντηρησει. Τωρα για το ποσα fps βγαιναν τοτε και τωρα μην τρελαινεσαι που χεις να δεις 1μισι χρονο fps στο PC..Αγγιξε το και λιγο το PCaki και ψαξτο.. Η μηπως ειδες περρισοτερα στις κονσολες; :lol: Μην πεφτουμε ομως στην λομπα και προσπαθουμε να συγκρινουμε την PC gaming αγορα σε μεγεθος με το μεγεθος της αγορας των παιχνιδομηχανων. Ειναι και αδικο και δεν εχει νοημα για λογους ευνοητους ετσι;

Ειπαμε οτι πολλες φορες μπαινει και το budget στην μεση.. Οποτε εκει κανεις τις επιλογες σου και τελειωσε.. Η ΟΛΗ ΜΟΥ ΕΝΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΗΔΕΝΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥ PC..Tπτ λιγοτερο και περισσοτερο..

Μην πεφτουμε ομως στην λομπα και προσπαθουμε να συγκρινουμε την PC gaming αγορα σε μεγεθος με το μεγεθος της αγορας των παιχνιδομηχανων. Ειναι και αδικο και δεν εχει νοημα για λογους ευνοητους ετσι;

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, αυτό που λες έχει και άλλες προεκτάσεις (αρχίζει από πειρ και τελιώνει σε τεια) και αν ίσχυε τότε όλες οι "μεγάλες" παραγωγές θα βγαίναν πρώτα στο pc, κάτι που φαντάζομαι θα συμφωνείς ότι δεν συμβαίνει.

To κακο (ή το καλο) ειναι οτι οι περισοτεροι ξεκινησαμε με Spectrum,Oric και περασαμε και ΠΟΛΥ χρονο στα PC.

Απλα οταν συνειδητοποιεις οτι

1)αλλα μπορει να βλεπει ο developer και αλλα εσυ

2)θες μια 3 χιλιαρικα για να δεις φρεσκο δυνατο τιτλο αξιοπρεπως (οχι τελεια και μαλιστα ο τροπος θα ποικιλει)

3)τον δυνατο τιτλο τον περιμενεις ως "μαννα εξ ουρανου" (exclusive AAA action = λευκος ελεφαντας)

4)τρως τα αποφαγια των κοσολων μετα απο 1 χρονο

5)δεν εχεις ενοποιημενο online

6)μπαζο-βγαζεις drivers (και αμα σου κατσει?)

7)χανεις το hi-fidelity του σαλονιου σου

8 )πατας πανω σε ΒΑΡΥ γενικης χρησης λειτουργικο συστημα

9)δεν εχεις ελπιδ αποδρασης απο την x86 αρχιτεκτονικη

+ αλλα 20 που βαριεμαι να γραφω...

ε τραβας χειροφρενο... :D

Εν τω μεταξύ το κορυφαίο που έχω δει είναι PC Gamer να ειρωνεύεται X360 Gamer για τη MS ...what gives? (Δε νομίζω να χρειάζεται επεξήγηση γιατί το εν λόγω είναι κουλό....)

Η πειρατεια ειναι μαστιγα για ολες τις αγορες και ιδιαιτερα για το PC θα συμφωνησω.. Απλα δεν ειναι αυτος ο κυριος λογος.. Οταν ξερεις οτι το main target group σου ειναι αναποφευκτα οι κονσολες ε δεν θα κατσεις να κανεις ξεχωριστο development για το PC.. Και φυσικα η κυρια πλατφορμα θα ειναι οι κονσολες..

Ρε πυτζαμαραμα ειλικρινα σε πολλα σε καταλαβαινω.. Τα χω πει και εγω πολλες φορες.. Απλα για καποιους απο εμας αυτη η αγορα ακομα τραβαει εστω και για τα λιγα που μας προσφερει ακομα.. Αλλωστε ποτε δεν μας προσφερε πολλα για αυτα που διναμε και αυτο το ξεραμε εξ αρχης..Το tweaking ποτε δεν με ενοχλησε παντως μου αρεσει να εχω περισσοτερο ελεγχο σε αυτα που κανω ακομα και αν ειναι PITA αρκετες φορες.. Oι τεχνολογικες high end αγορες ειναι παντα καταδικασμενες να προσφερουν λιγοτερα bung/buck (marginally speaking) ;)

<<5)δεν εχεις ενοποιημενο online>>

διαφωνω.αυτο ειναι απο τα strong points των pc.την online community που εχει το pc (δεν εννοω αριθμητικα) δεν προκειται να την δουν ποτε οι κονσολες οσο το ονλινε τους ειναι εγκλωβισμενο στην πολιτικη της καθε εταιρειας.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...