Udontneed2know Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Ίσως διαφωνούμε, αλλά επιμένω πως είναι + ΜΟΝΟ στα παιχνίδια του είδους που προανέφερα ( με πολλά cut scenes, cgi κτλ. σε hd κιόλας, οπότε θέλουν χώρο) τα οποία είναι πολύ μικρή μειοψηφία. Στην συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών , δυστυχώς, είναι - και έχει ήδη φανεί αυτό. μπορεις να μου πεις ποσα cutscenes ειχαν τα God Of War και Gran Turismo 4 ωστε να θελουν dual layer DVD? , πιστευεις πραγματικο οτι η χωρητικοτητα του blu-ray θα μας ειναι αχρηστη? να θυμισω οτι τα πρωτα παχνιδια του Ps2 ειτε χωραγαν σε CD ειτε περνουσαν κατα ελλαχιστο την χωρητηκοτητα ενος CD και ειδαμε που εφτασε τελικα.
johnnypatras Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Για τα παιχνίδια που αναφέρεις δεν διαφωνώ, άλλωστε εγώ συμφώνησα πως στην προηγούμενη γενιά το CD δεν επαρκούσε για τα παιχνίδια ( έστω κι αν επαρκούσε οριακά στην αρχή, όπως και οι 2 σας -PDS13 και Udontneed2know- αναφέρετε. Και αυτό το σημείο που αναφέρετε ( με τα CD στην αρχή ) είναι ενδεικτικό 2 ακόμα διαπιστώσεων : 1ον, σε αυτό που ανέφερα και πρωτύτερα, πως ήταν δηλαδή εντελώς αντίστροφοι οι παράγοντες που οδήγησαν την SONY να τοποθετήσει DVD στην μία περίπτωση, blu ray στην δεύτερη. Την πρώτη φορά ΜΕΣΩ του DVD προσπάθησε να προωθήσει την κονσόλα της (PS2). Την δεύτερη φορά, εντελώς αντίστροφα, ΜΕΣΩ του PS3, το οποίο θεωρούσε πως θα πουλήσει σαν ζεστό ψωμί ( άσχετα που δεν της πήγαν τα πράγματα όπως υπολόγιζε) θέλησε να προωθήει το blu ray, μιας και αυτήν την φορά υπήρχε αντίπαλο format. Αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται από αυτό που αναφέρατε. Δηλαδή, δεν είχε καμια πρεμούρα να προωθήσει το DVD ντε και καλά στα games ( απλά ήθελε να υπάρχει στην κονσόλα ώστε να πουλάει ΚΑΙ ως dvd player αλλά ΚΑΙ επειδή θα υπήρχε πραγματική χρησιμότητά του στο πολύ εγγύς μέλλον από τα παιχνίδια ) , οπότε όταν δεν χρειαζόταν τα έβγαζε σε CD. Σε πλήρη αντίθεση με τώρα, όπου ακόμα και παιχνίδια σαν το FIFA Street 3 που είναι γύρω στα 3-4 GB σαν μέγεθος, αλλά και το 99% των τίτλων που έχουν κυκλοφορήσει και ΑΝΕΤΑ χωρούν σε DVD, τα έχει βγάλει σε blu. Εμφανής η προσπάθειά της να το καθιερώσει σαν format. 2ον, πως πραγματικά ήταν σχετικά οριακή η κατάσταση με το CD και αργά ή γρήγορα θα μετέβαιναν στο DVD. Αντίστοιχα φαινόμενα δεν παρατηρούνται σε αυτήν την γενιά, όσο και αν η SONY προσπαθεί να πείσει πως είναι απαραίτητο. Και εξήγησα ήδη και γιατί ΔΕΝ είναι απαραίτητο : γιατί, πολύ απλά, ΔΕΝ μπορούν να ακολουθήσουν οι τεχνικές προδιαγραφές των κονσολών υπάρχουσας γενιάς. ( ανέφερα ήδη σε προηγούμενο post ένα απλουστευμένο παράδειγμα με τα textures και πως η χρησιμότητά του φαίνεται στα λιγοστά games που θα βγούν που έχουν τόνους από pre-rendered υλικό -που θέλει χώρο και δεν εξαρτάται η αναπαραγωγή του από τις δυνατότητες των κονσολών αυτής της γενιάς) Όσον αφoρά σε αυτό το ερώτημά σου Udontneed2know : πιστευεις πραγματικο οτι η χωρητικοτητα του blu-ray θα μας ειναι αχρηστη? νομίζω πως έχω ήδη δώσει αρκετά σαφή απάντηση. ΑΝ η παραπάνω χωρητικότητα ΔΕΝ συνδυαζόταν με τα παράπλευρα μειονεκτήματα που έφερε μαζί της ( μειωμένο bandwidth, αυξημένο latency, κατά συνέπεια ανάγκη σε κάποια παιχνίδια να φτάνουμε σε σημείο να γίνονται installs , κάτι το οποίο θεωρώ απαράδεκτο) θα ήταν καλοδεχούμενη αν και πάλι στην μεγάλη πλειοψηφία των αναγκών για παιχνίδια, περιττή. Καλοδεχούμενη πάραυτα όμως καθώς θα είχε και το παράπλευρο πλεονέκτημα της προβολής hd ταινιών χωρίς παραχωρήσεις στον τομέα των παιχνιδιών... Δεν είναι έτσι όμως και δυστυχώς κουβαλάει κάποια κουσούρια μαζί της ( λόγω νεότητας προφανώς) Και γι 'αυτό το λόγο την απορρίπτω. Προτιμώ μια πιο "παιχνιδοκεντρική" κονσόλα. Δεν θέλω παραχωρήσεις, όταν αυτές γίνονται εις βάρος των παιχνιδιών, για να εξυπηρετηθούν άλλοι σκοποί, όποιοι και να είναι αυτοί.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Απανταω στο 1 και 2 1ον Δεν εχει καμια σημασια ο λογος που εγινε καθε φορα.Σημασια εχει οτι συνεχιζει απολυτα φυσιολογικα η ''παραδοση'' της αλλαγης φορματ ανα γενια.Κασσετα-CD-DVD και τωρα blu ray. 2ον Και τωρα το ιδιο οριακη ειναι η κατασταση.Δες μερικα απο τα παιχνιδια που κυκλοφορησαν για CD-ROM στο ps2 στην αρχη της ζωης του. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_PlayStation_2_CD-ROM_games Βεβαια στο τελος καποια χωραγαν με το ζορι σε dual layer DVD(δες God of War 2 με τα μικρα cut-scenes που ετρεχαν μαλιστα με πολυ λιγοτερα καρε απο την πραγματικη δραση) ΥΓ.Θα ξαναπω οτι δεν ειμαι απολυτος οτι θα ειναι απαραιτητο,αλλα δεν μπορω να κατανανοησω την σιγουρια καποιον οτι δεν χρειαζεται καθολου.
Udontneed2know Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Την πρώτη φορά ΜΕΣΩ του DVD προσπάθησε να προωθήσει την κονσόλα της (PS2). Την δεύτερη φορά, εντελώς αντίστροφα, ΜΕΣΩ του PS3, το οποίο θεωρούσε πως θα πουλήσει σαν ζεστό ψωμί ( άσχετα που δεν της πήγαν τα πράγματα όπως υπολόγιζε) θέλησε να προωθήει το blu ray, μιας και αυτήν την φορά υπήρχε αντίπαλο format. γιατι πρεπει να ισχυει ειτε το ενα ειτε το αλλο, γιατι δηλαδη να μην ισχυουν και τα δυο, δηλαδη ΚΑΙ να εβαλε το blu-ray ωστε να προωθησει το PS3 σαν blu-ray player, και με μελοντικη χρηση στα παιχνιδια, ΚΑΙ για να προωθησει το blu-ray σε σχεση με το HD-DVD δεν είχε καμια πρεμούρα να προωθήσει το DVD ντε και καλά στα games ( απλά ήθελε να υπάρχει στην κονσόλα ώστε να πουλάει ΚΑΙ ως dvd player αλλά ΚΑΙ επειδή θα υπήρχε πραγματική χρησιμότητά του στο πολύ εγγύς μέλλον από τα παιχνίδια ) , οπότε όταν δεν χρειαζόταν τα έβγαζε σε CD. απ'οσο ειμαι σε θεση να γνωριζω ολα τα παιχνιδια του PS2 ειναι σε DVD, απλα πολλα αρχικα δεν χρειαζονταν την εξτρα χωρητικοτητα και θα μπορουσαν να μπουν και σε CD, οπως για παραδειγμα γινεται και τωρα που υπαρχουν παιχνιδια που θα χωραγαν σε DVD , αλλα τα βγαζει ολα σε blu-ray.
Apokleiros Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Το θεμα ειναι παιδια οτι η SONY εβαλε πολλα αγκουρια κατω απο την μασχαλη και τις επεσαν εχει χασει την μπαλα! Παιχνιδια χανει και θα χανει, στα MULTIPLATFORM κηδεια 99%, online ουτε επιπεδα χβοχ 1! Ας καλυψει ολα αυτα και αν το κανει και βγαλει και παιχνιδια τοτε θα την ξαναπαρω! Εχουμε μονο υποσχεσεις οτι ετομαζονται ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ! Αντε να δουμε! Eιμαστε μια παρεα 6 φιλων που ειμαστε καμμενοι σονακιδες απο το μακρινο πλεον 1995 οπου τοτε για πρωτη φορα πηραμε ps. Aυτο το χαλι συμφωνουμε ομαδικως πρωτη φορα συμβαινει! Δεν αναφερομαι στα BLU RAY , αλλα στα παιχνιδια! Δεν μας ενδιαφερει το blu ray γιατι δεν μενουμε καταρχιν Ραφηνα για να εχουμε προσβαση! Και κατα δευτερον θελουμε κονσολα για παιχνιδια και οχι να φτιαχνουμε ΚΑΦΕ( πολυμηχανημα) , Ε και πως να το κανουμε πρεπει να εισαι μεγαλο ΤΡΟΛ να μην βλεπεις οτι το PS3 τωρα ειναι σε τετοιο σημειο τραγικο απο θεμα gaming! Mονο 5 , 6 ατομα γνωριζω απο το ελληνικο ps3 site που αποθεωνουν !!!! Γιατι Αραγε!!!!
foufoutios Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Ωστε στη Ραφηνα ειναι το αρχηγειο των blu ray και αναρωτιομουνα απο που ξεκιναει ολο το κακο της Sony.. Παλι καλα που δε μενετε Ραφηνα οπως εγραψες γιατι σε βλεπω στον ευαγγελατο με πανο "this is folding".. Τρολ = να υπονομευεις κατι, οχι να το αποθεωνεις... Μαθε τι γραφεις επιτελους, μας εχεις βγαλει τα ματια... ΥΓ : Λες να τα παιρνουν αυτα τα 5-6 ατομα απο την κακια Sony? Μαλλον...
johnnypatras Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 1ον Δεν εχει καμια σημασια ο λογος που εγινε καθε φορα.Σημασια εχει οτι συνεχιζει απολυτα φυσιολογικα η ''παραδοση'' της αλλαγης φορματ ανα γενια.Κασσετα-CD-DVD και τωρα blu ray. Εγώ το βλεπώ εντελώς αντίστροφα. Πρωταρχική σημασία έχει ο λόγος παρά να κρατείται η παράδοση. Αν υπήρχε σημαντικός λόγος να γίνει η μετάβαση, ας κρατιόταν η παράδοση. Δεν υπάρχουν παραδόσεις όμως στην βιομηχανία. Επειδή υπήρχε μία αλληλουχία στο παρελθόν δεν σημαίνει οτι αυτό είναι θέσφατο και πρέπει να γίνεται ντε και καλα σε κάθε νέα γενιά επειδή "είναι παράδοση". Πιο πολύ σε μαρκετινίστικο κόλπο -με αφορμή και τον hd-war-μου κάνει παρά σε κίνηση ουσίας, αυτό που έκανε η SONY. 2ονΚαι τωρα το ιδιο οριακη ειναι η κατασταση.Δες μερικα απο τα παιχνιδια που κυκλοφορησαν για CD-ROM στο ps2 στην αρχη της ζωης του. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_PlayStation_2_CD-ROM_games Βεβαια στο τελος καποια χωραγαν με το ζορι σε dual layer DVD(δες God of War 2 με τα μικρα cut-scenes που ετρεχαν μαλιστα με πολυ λιγοτερα καρε απο την πραγματικη δραση) ΥΓ.Θα ξαναπω οτι δεν ειμαι απολυτος οτι θα ειναι απαραιτητο,αλλα δεν μπορω να κατανανοησω την σιγουρια καποιον οτι δεν χρειαζεται καθολου. Από πού προκύπτει ότι έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο; Δεν προκύπτει από πουθενά μια τέτοια ανάγκη και ούτε πιστεύω θα υπάρξει τέτοια ανάγκη μέχρι την επόμενη γενιά κονσολών , εκτός των εξαιρέσεων που ανέφερα. Επίσης, μην κάνεις το λάθος να κάνεις αντιστοιχίες του τότε με του τώρα. Είναι λάθος σαν "τακτική πρόβλεψης". Άλλες συνθήκες, άλλες ανάγκες, άλλες ισορροπίες δυνάμεων. Τον λόγο τον ανέφερα ήδη 2 φορές. Specs των κονσολών. γιατι πρεπει να ισχυει ειτε το ενα ειτε το αλλο, γιατι δηλαδη να μην ισχυουν και τα δυο, δηλαδη ΚΑΙ να εβαλε το blu-ray ωστε να προωθησει το PS3 σαν blu-ray player, και με μελοντικη χρηση στα παιχνιδια, ΚΑΙ για να προωθησει το blu-ray σε σχεση με το HD-DVDΕξήγησα ήδη παραπάνω στον PDS13. Specs.Ουσιαστικά δηλαδή δεν μπορεί να βοηθήσει η παραπάνω χωρητικότητα στην οπτική αναβάθμιση των παιχνιδιών καθώς δεν μπορεί να αντέξει το hardware, αν αυξηθεί η πληροφορία ανα μονάδα χρόνου ( το αναφέρω έτσι γενικευμένα για να μην μπλέξουμε με λεπτομέρειες και χάσουμε την ουσία) που πρέπει να επεξεργαστεί το μηχάνημα , σύμφωνα με αυτά που δίνει το blu ray. Για το 2ο που λες δεν γνωρίζω κι εγώ, απλά πιάστηκα από τα λόγια του PDS13 που μίλησε για CD στο PS2. Αν κάνω λάθος, sorry, υπάρχει σφάλμα στον συλλογισμό μου στο προηγούμενο post μου, που δεν ανατρέπει όμως τη συνολική συλλογιστική μου. Kατά τη γνώμη μου πάντα.
Apokleiros Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Φιλε το THIS IS FOLDING δεν ειναι πανο! Ειναι η τωρινη πραγματικοτητα!
MiltoZ Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Συμφωνώ με johnnypatras στα τελευταία ποστ. Έχει φανεί ότι το blu-ray -στην καλύτερη περίπτωση- δεν χρειάζεται σε αυτή τη γενιά για games. Και αυτό πέρα από την θεωρία έχει φανεί και στην πράξη. Τα μοναδικά games στο 360 που θυμάμαι να είναι πολλά dvd είναι το blue-dragon και το lost odyssey που είναι τίγκα στα videos. Και σ' αυτά δηλαδή που είναι games των 50+ ωρών χρειάζεται να αλλάξεις δύο τρείς φορές δισκάκι. Από την άλλη βλέπουμε πολυδιαφημισμένα games που πιάνουν χώρο όσο 4 dvd να είναι δείγματα παιχνιδιού (βλέπε motrorstorm, heavenly sword). Σε 2-3 xρόνια από τώρα που θα βγει καινούργιο xbox με μεγαλύτερες δυνατότητες θα έχει και περισσότερο νόημα να έχεις μέσο με μεγαλύτερη χωρητικότητα.
Udontneed2know Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Έχει φανεί ότι το blu-ray -στην καλύτερη περίπτωση- δεν χρειάζεται σε αυτή τη γενιά για games. πιστευω και το εχω πει ηδη οτι ειναι πολυ νωρις για να μπορουμε να πουμε κατι τετοιο. Και αυτό πέρα από την θεωρία έχει φανεί και στην πράξη. Τα μοναδικά games στο 360 που θυμάμαι να είναι πολλά dvd είναι το blue-dragon και το lost odyssey που είναι τίγκα στα videos. ναι αλλα το 360 δεν εχει blu-ray, ακομα και ενα παιχνιδι που δεν θα μπορουσε να ειναι σε πολλαπλα δισκακια , αναγκαατκα θα συμβιβαζοταν με την χωρητικοτητα του DVD, οποτε το 360 σαν μετρο συγκρισης δεν μας κανει.
MiltoZ Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 πιστευω και το εχω πει ηδη οτι ειναι πολυ νωρις για να μπορουμε να πουμε κατι τετοιο. Δεν ξέρω πόσο νωρίς είναι για σένα αλλά εγώ σε 2-3 χρόνια max θα έχω μπει ήδη στην επόμενη γενιά, άρα για μένα δεν είναι νωρίς ακόμα. ναι αλλα το 360 δεν εχει blu-ray, ακομα και ενα παιχνιδι που δεν θα μπορουσε να ειναι σε πολλαπλα δισκακια , αναγκαατκα θα συμβιβαζοταν με την χωρητικοτητα του DVD, οποτε το 360 σαν μετρο συγκρισης δεν μας κανει. Έχεις στο μυαλό σου κάποιο παιχνίδι του ps3 που είτε δεν χωράει σε ένα dvd είτε δεν μπορεί να είναι σε πολλαπλά δισκάκια?
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 To συμπερασμα που βγαινει τελικα ειναι το εξης. Οι PS fans λενε οτι το λογικο ειναι να χρειαζεται μεγαλυτερη χωρητικοτητα οσο περναει ο καιρος,οπως ακριβως εγινε και με το ps2 δλδ.Αλλα δεν ειναι απολυτοι σε αυτο και λενε το εξης απλο. ''Ο χρονος θα δειξει''. Οι Xbox fans αποκλειουν καθε ενδεχομενο να ειναι απαραιτητη η μεγαλυτερη χωρητικοτητα και ειναι σιγουροι οτι θα γινει η εξαιρεση(αφου παντα αλλαζε) σε αυτη την γενια ωστε να μην χρειαστει νεο format (επειδη τυχαινει το 360 να μην μπορει να το εχει). Ωραια πραγματα
p3tran Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 To συμπερασμα που βγαινει τελικα ειναι το εξης. Οι PS fans λενε οτι το λογικο ειναι να χρειαζεται μεγαλυτερη χωρητικοτητα οσο περναει ο καιρος,οπως ακριβως εγινε και με το ps2 δλδ.Αλλα δεν ειναι απολυτοι σε αυτο και λενε το εξης απλο. ''Ο χρονος θα δειξει''. Οι Xbox fans αποκλειουν καθε ενδεχομενο να ειναι απαραιτητη η μεγαλυτερη χωρητικοτητα και ειναι σιγουροι οτι θα γινει η εξαιρεση(αφου παντα αλλαζε) σε αυτη την γενια ωστε να μην χρειαστει νεο format (επειδη τυχαινει το 360 να μην μπορει να το εχει). Ωραια πραγματα μαλλον οι psακηδες μας εχουνε ζαλισει τα κακαλα (αναμασωντας τα δελτια τυπου της sony) με το bluray απο το 2005 , και μεχρι ακομα και σημερα -2008- δεν εχουμε δει προκοπη..
foufoutios Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Οι αντικειμενικες αποψεις ειναι πλεον σαν τα γκολ του Κωνσταντινου... Σπανια θα δεις μια/ενα.. Δυστυχως... (Και για τις αποψεις και για τα γκολ )
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 μαλλον οι psακηδες μας εχουνε ζαλισει τα κακαλα (αναμασωντας τα δελτια τυπου της sony) με το bluray απο το 2005 ,και μεχρι ακομα και σημερα -2008- δεν εχουμε δει προκοπη.. Εγω μιλησα για αυτην την συζητηση τωρα.Δεν ξερω τι εκαναν οι Psαδες το 2005...
Προτεινόμενες αναρτήσεις