ikaruga24 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Συμφωνοι για το πως το "βλεπαμε" τοτε αλλα κοιτωντας πισω και μελετωντας το και λιγο βλεπουμε οτι τελικα τα πραγματα δεν ηταν και τοσο "μπροστα" σε σχεση με αλλα παιχνιδια που περασαν απαρατηρητα τοτε ή απλα δεν βρηκαν την απηχηση που θα επρεπε και αξιζαν να βρουν. Εκαναν αισθηση τοτε για ολους τους λαθος λογους. Γι αυτο αλλωστε και ειναι λιγα τα παιχνιδια που ειναι playable σημερα απο εκεινη την αποχη του Ps1. Να συγκρινω τωρα δηλαδη το τιτανιο Vagrand Story με το FF7?? Γιατι να το κανω αυτο στο VS? Ειναι αδικο για το FF7 και προσβολη για το VS.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Ηταν πολυ μπροστα εκεινα τα παιχνιδια.Aιωνες μπροστα απο τα παιχνιδια που ειδαμε στο ps360 σε συγκριση με την προηγουμενη γενια.Αιωνες και απο αυτα που θα δουμε στην νεα γενια σε συγκριση με αυτην που φευγει. Υπηρχαν νεα εργαλεια αλλωστε.Ειναι αδυνατον να μην ηταν μπροστα. Απο τοτε μεχρι σημερα,δεν εχει υπαρξει τετοια επανασταση. Θα συμφωνησω ομως στο οτι αδικηθηκαν αλλα παιχνιδια, οπως το VS.
Vole Maulder Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Τη στιγμή που υπάρχουν παλιά παιχνίδια που είναι μια χαρά playable κι απολαυστικά σήμερα, το επιχείρημα "είναι καλό για την εποχή του" δε λέει και πολλά. Ειδικά τα πρώτα παιχνίδια της μετάβασης στο 3D, μπορεί να φαίνονταν τότε ως μεσσίες, αλλά το βάρος των περιορισμών του hardware τα συνέθλιψε σχεδόν στο πέρασμα του χρόνου. Το όραμα του Κοζίμα για το MGS κατάφερε να πραγματοποιηθεί στο PS2. PDS, τι εννοείς ως ποιότητα; Σε τι πάσχει από θέμα ποιότητας το Gears; Fulgore, κάνεις το εξής λάθος, που ακυρώνει όλη τη συλλογιστική σου. Δε χρησιμοποίησα εγώ τη λέξη "καλύτερο". Μίλησα για σημαντικότερο. Εσύ, ωστόσο, επιμένεις να εξισώνεις αυτό που λέω με το πώς έχεις εσύ στο μυαλό σου το "καλύτερο". Οσο για το Bioshock, είναι μεγάλη κουβέντα και βαριέμαι να τα "βάλω" με τα fanboys του Levine. Μετά από μερικά χρόνια εδώ θα είμαστε και θα δούμε πόσο "καλά" ή σημαντικά ήταν τα Bioshock στην πραγματικότητα.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Τη στιγμή που υπάρχουν παλιά παιχνίδια που είναι μια χαρά playable κι απολαυστικά σήμερα, το επιχείρημα "είναι καλό για την εποχή του" δε λέει και πολλά. Ειδικά τα πρώτα παιχνίδια της μετάβασης στο 3D, μπορεί να φαίνονταν τότε ως μεσσίες, αλλά το βάρος των περιορισμών του hardware τα συνέθλιψε σχεδόν στο πέρασμα του χρόνου. Kαταρχην εγω μπορω να παιξω ολα τα παλια παιχνιδια.Ενα αυτο. Δευτερον ολα τα παλια παιχνιδια χανουν σε εναν βαθμο.Αυτο δεν λεει κατι. Και το GeoW δεν θα σου αρεσει καθολου σε 10 χρονια.Δεν εχει κατι που μπορει να μεινει.Ειναι παιχνιδι που επομενα θα το ξεπερασουν αλλα,χωρις να εχει κατι που θα σε κρατησει για να το θυμασαι.Εκτος απο καποια νοσταλγια που επαιζες Online ας πουμε με φιλους. Μπορεις να πεις το ιδιο για το SOTC?Οkami κ.α Το GeoW ειναι καλο παιχνιδι και σε ποιοτητα,αλλα δεν θα μεινει σε κανεναν ως αξιομνημονευτη εμπειρια.Αφενως γιατι βγηκαν και αλλα παιχνιδια που μπορουν να κανουν και καλυτερα πραγματα και θα βγουν στο μελλον και αφετερου γιατι ως συνολο ειναι χειροτερο απο πολλα παιχνιδια αυτης της γενιας. Ενα πρωτοποριακο gameplay που ξεπεραστηκε και θα μεινει πολυ πισω στην πορεια του gaming δεν ειναι ικανο να το κρατησει στο μυαλο σου ως παιχνιδι που εχει μεινει στην ιστορια.Ισως ως ενα παιχνιδι που εδωσε καποια πραγματα και μπορεις να το διαβασεις ή να το γραψεις εσυ ο ιδιος σε ενα φορουμ και αυτο ηταν. Δεν προκειται να πλησιασει ποτε την εμπειρια του πρωτου MGS οπου το σοκ ηταν δυνατο για παραδειγμα.Ουτε του Tomb raider1 ,ουτε του Resident evil1 ,ουτε του mario 64. Kαι κανενα παιχνιδι σε αυτην την γενια δεν το εχει καταφερει.Ισως το journey και το TLOU.Αλλα και παλι πισω απο αυτα για μενα.
Vole Maulder Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Γι' αυτό είπα ότι τώρα φτιάχνουμε τις λίστες που μπορούμε να φτιάξουμε τώρα. Κι όπως είδες, είπα ότι το "καλό για τότε" δε λέει πολλά, δεν είπα ότι δε λέει τίποτα. Απλώς ότι δεν αρκεί αυτό κι ότι πρέπει να εξατάσουμε και την κληρονομιά που άφησε εννοούσα. Το MGS είναι σημαντικό για την κληρονομιά του, όχι για το σοκ στην εποχή του, που συνδεόταν άμεσα με το άλμα γενιάς και το hardware. Αυτή η συλλογιστική ανοίγει παράθυρο στον Τιτανομάχο να σου πει ότι το Crysis είναι το σημαντικότερο παιχνίδι που έχει βγει Το Okami δεν ξέρω, δε μου είπε και πολλά εμένα προσωπικά. Ιδιαίτερο και μοναδικό, αλλά δε με άγγιξε ιδιαίτερα. Αυτό ως παρένθεση και προσωπική σημείωση. Πάντως, το ότι εμείς τα παίζουμε τα παλιά δε λέει τίποτα, γιατί εμείς μεγαλώσαμε με αυτά, μάθαμε να έχουμε υπομονή με περίεργα συστήματα και χειρισμούς. Ενα νέο παιδί που μεγάλωσε με το 360, ακόμα και με το PS2 ίσως, δεν ξέρω πόσο μπορεί να τα παίξει, πόσο μάλλον να τα εκτιμήσει, αυτά τα παιχνίδια. Είναι περίεργο μέσο το videogame όσον αφορά το πέρασμα του χρόνου. Ειδικά για τα παιχνίδια που φτιάχτηκαν σε περιόδους μετάβασης και μεγάλων αλμάτων τεχνολογίας αμφιβάλλω για την αντοχή τους στο χρόνο, και κατ' επέκταση για το αν μπορούν να θεωρηθούν κλασικά ή καλά. Μεγάλη συζήτηση, βέβαια, αυτή. Το θέμα είναι πως αν δεχτούμε το "καλό ή σημαντικό για την εποχή του", λίγη σημασία έχει αν μετά από 10 χρόνια θα μπορώ ή θα μου αρέσει να παίξω το Gears. Τη γενιά στην οποία βγήκε τη σημάδεψε όσο λίγα παιχνίδια. Γι' αυτό έχει μια θέση στο "Hall of Fame". Πλάκα έχει που κολλήσαμε στο Gears, ενώ αμφισβητήθηκε ότι το Xbox Live ήταν μακράν το πιο καθοριστικό στοιχείο του 360 και της γενιάς
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Οχι και crysis ρε συ... Δεν ηταν τετοιο αλμα.Μονο γραφικα δλδ. Πλεον νομιζες οτι παιζεις σε ταινια για πρωτη φορα.Η διαφορετικη προοπτικη του 3d εδινε εντελως διαφορετικη κατευθυνση για gameplay.Ακομα και τα racing games αλλαξαν ριζικα.Αυτα που πλεον εχουμε συνηθισει απο τοτε να τα θεωρουμε νορμαλ,τοτε ηταν επαναστατικα.Τοτε εγιναν για πρωτη φορα. Δεν μπορω να πιστεψω οτι υπαρχει ανθρωπος που υποστηριζει οτι το GeoW μπορουσε να εχει περισσοτερο επιδραση σε επομενα παιχνιδια απο κατι που βλεπουμε για πρωτη φορα και μαλιστα τοσο καλα,οπως ηταν μερικα απο εκεινα τα παιχνιδια. Το συνολο του MGS ας πουμε εβγαζε immersion και μια αγωνια το gameplay του που δεν υπηρχε κατι αλλο εστω κοντα για την εποχη.Αυτα δεν γινονται πλεον. Να μιλησουμε για το GT1,το ποσο καλο ηταν και ποσο επηρεασε τα επομενα(forza κτλ)? Δλδ ειναι παρα πολλα αυτα τα games που εδωσαν εξωπραγματικο αλμα εκεινη την εποχη που κανενα GeoW δεν εφτασε ποτε. Ηταν γενια γεματη διαμαντακια που δεν ειχαμε ξαναδει.Δεν μπορει να γινει συγκριση με οτιδηποτε αλλο κατ'εμε. Το geow αν καθυστερουσε λιγο ηταν ήδη καποια shooters με cover ετοιμα,κι ας μην το καναν το ιδιο καλα... Θα επερναν απλα την θεση του στην ιστορια και το GeoW δεν θα το εβλεπε ποτε κανεις το ιδιο οπως τωρα. Θα μπορουσε να συμβει το ιδιο με το SOTC αν εβγαινε σημερα?Οχι. Ελπιζω να γινεται κατανοητη η διαφορα. Tεσπα. Πλάκα έχει που κολλήσαμε στο Gears, ενώ αμφισβητήθηκε ότι το Xbox Live ήταν μακράν το πιο καθοριστικό στοιχείο του 360 και της γενιάς Ηταν καλο,αλλα μακραν πιο καθοριστικο στοιχειο της γενιας? με κανει να πιστευω οτι εκανες το δευτερο αστειακι σου για σημερα Mακραν πιο καθοριστικα ειναι τα παιχνιδια και παντα θα ειναι. Οχι οι λιγο μεγαλυτερες ευκολιες που δεν τις χρειαζεσαι και τις πληρωνεις κι απο πανω θες δεν θες Θα το καταλαβαινα ως καθοριστικο στοιχειο αν ο ανταγωνισμος δεν ειχε online καθολου.Αλλα και παλι για τα γουστα μου δεν θα ηταν καθοριστικο.Απλα θα το καταλαβαινα ως επιχειρημα καπως περισσοτερο. Για αυτο βλεπουμε κατι titanfall ως σημαντικοτερο παιχνιδι για κονσολες και αναρωτιεσαι που βαδισει το console gaming.
skanjos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 και μόνο που μιλάτε για ff7 κάθησα και διάβασα 2 σελίδες ποστ γιατί είναι απο τα αγαπημένα μου παιχνίδια (με το tactics το ν1 μου). όποιος το σύγκρινε με το gears είναι ιερόσυλος πραγματικά. ps1 είχε fransizes τα οποία είναι επικά,ήταν η αρχή της σινεματικής εμπειρίας στο gaming, είχαμε resident evil,parasite eve,metal gear solid,silent hill, final fantasy, gran turismo, tekken. ήταν μια αρχή για το gaming που απο τότε ξεχώρισε απο εποχές nes-snes και είδαμε κάτι διαφορετικό που κρατάει μέχρι σήμερα, και αυτό το μοτίβο ΄χωρισε τους gamers σε τωρινά games fans και "nintendo" fans(καθώς η sega αποχώρησε) μέχρι και η Ms πατάει στον τάφο του ps1-ps2 και σε αυτές τις σινεματικές εμπειρίες και απο εκεί προχωράει και η όλη εξέλιξη στο gaming τέσπα το final fantasy vii ήταν ένα έπος , απίστευτο παιχνίδι,απίστευο jrpg,φοβερή ιστορία,ένας απο του πιο εικονικούς κακούς όλων των εποχών στο gaming, φοβερό καστ χαρακτήρων(και ας είχες το κλασικό main αμνησία κτλπ),το πρώτο μεγάλο death που έλεγαν όλοι wtf και ψάχνανε ακόμα και 5 χρόνια μετά την κυκλοφορία του game τρόπο resurect τι να λέμε τώρα. όσοι είναι κάτω απο 23-24 και δεν το ζήσαν τότε δεν μπορούν να κρίνουν ,είναι ή ήταν Unplayable ¨οταν το παίξανε, εδώ εγώ έπαιξα το ocarina πρώτη φορά το 2005 και ξενέρωσα .και μιλάμε για παιχνίδι θρύλο
Vole Maulder Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δεν εννοώ το Live μόνο ως multiplayer πλατφόρμα. Τουλάχιστον στο χώρο των κονσολών πριν το XBL δεν υπήρχε καθόλου ενιαία online πλατφόρμα. Δηλαδή, πέρα από τις αναλύσεις, τα γραφικά και τα νέα mechanics, εγώ στην ενσωμάτωση του online ως αναπόσπαστο κομμάτι της κονσόλας ένιωσα την αλλαγή της γενιάς περισσότερο. Φυσικά, τα παιχνίδια θα έχουν τελικά τον πρώτο λόγο στο τι κονσόλα θα διαλέξεις, αλλά έτσι όπως έχουν ανοιχτεί όλα τα στούντιο πλέον και βγάζουν τα πάντα παντού για να επιβιώσουν, οι καθοριστικοί παράγοντες θα είναι δύο. Τα λιγοστά exclusives (λιγοστά σε σχέση με το πώς ήταν τα πράγματα πριν από μερικά χρόνια) και οι online υπηρεσίες. Το πρώτο, τα παιχνίδια, ήταν ανέκαθεν παράγοντας κι αυτονόητος προφανώς. Το ότι το δεύτερο απέκτησε τόση σημασία δεν το καθιστά το σημαντικότερο χαρακτηριστικό της κονσόλας που το εισήγαγε; Με αυτή τη λογική το λέω, όχι ότι είναι σημαντικότερο από τα παιχνίδια. Δεν είπα σοβαρά ότι το Gears είναι πάνω από το MGS ή οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι του PS1 έθεσε θεμέλια στα οποία χτίζουμε ακόμα. Πάνω από το 360 δεν το είχα το PS1 στη λίστα μου; Να κάνω διευκρίνηση, τότε. PS2 και PS1 είναι με μία τρίχα διαφορά μεταξύ τους στην πρώτη και δεύτερη θέση. Το 360 ακολουθεί στην τρίτη θέση με διαφορά τέτοιας τάξης στην κλίμακα τριχών Edit: Με αφορμή το ποστ του skanjos, πραγματικά θεωρείτε πως παιχνίδια που είναι οριακά playable ακόμα κι από παλιούς μπορούν να θεωρηθούν διαχρονικά καλά; Αν είναι να θεωρούμε τα παιχνίδια άλλο ένα μέσο τέχνης, αυτό είναι πολύ αντιθετικό στοιχείο.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Το 360 αν λεγοταν ps3 δεν θα ηταν στην 10αδα για κανεναν Ουτε για μενα. Θα στοιχηματιζα σε αυτο. Αλλες απαιτησεις μαλλον απο την sony.Δεν μπορω να δωσω αλλη εξηγηση. Φανταζεσαι να μην ειχε βγαλει και ολα αυτα τα exclusives(πρωτοτυπες ιδεες,ρισκο,νεα Ips συνεχως)?(δλδ να ειχε exclusives του xbox). Στο καιαδα Edit: Με αφορμή το ποστ του skanjos, πραγματικά θεωρείτε πως παιχνίδια που είναι οριακά playable ακόμα κι από παλιούς μπορούν να θεωρηθούν διαχρονικά καλά; Αν είναι να θεωρούμε τα παιχνίδια άλλο ένα μέσο τέχνης, αυτό είναι πολύ αντιθετικό στοιχείο. Δυστυχως αυτο παντα θα γινεται. Πρεπει να το κοιτας με την ματια εκεινης της εποχης,γιατι η τεχνολογια προχωραει σε ενα μεσω ψυχαγωγιας που ακομα και σημερα ειναι εμβρυο. Μην πας μακρια,δες το MGS2 που ηταν πολυ καλο για την εποχη του.Μολις μια γενια πριν και δυκολευει στο gameplay. Μια γενια μολις πριν υπηρχαν τετοιες δυσκολιες. Πιθανον θα μπορουσαν να θεωρηθουν τεχνη ολοκληρωτικα,οταν ο δημιουργος μπορει να κανει πραγματικα τα παντα.Οτι σκεφτει να εχει την δυνατοτητα να το δωσει ως αποτελεσμα. Οχι οτι τωρα δεν ειναι μορφη τεχνης για μενα.
Tilemaxx Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Το PS1 μπορεί να ήταν ο πρωτοπόρος στο 3D gaming, αλλά για μένα η πρώτη κονσόλα όλων των εποχών (όσα χρόνια και αν περάσουν), θα είναι το PS2. Eίναι το ιερό δισκοπότηρο, είναι η κονσόλα όπου το gaming έφτασε στο peak του. Είναι η κονσόλα η οποία συνέτριψε πολύ χαλαρά οποιονδήποτε ανταγωνισμό εκείνη την εποχή, ήταν η κονσόλα με exclusives μεγαθήρια όπως GTA, DMC, FF, MGS, Tekken, GT.Έβαλε το DVD σε κάθε σπίτι σε μια εποχή όπου ο κόσμος ακόμα ψαχνόταν με την μετάβαση απο VHS σε DVD. Είναι ένα μηχάνημα το οποίο χιλιάδες παίζουν ακόμα και σήμερα 13 χρόνια μετά την κυκλοφορία του (FIFA14-PES14 θα βγούν και σε PS2), και λίγους μήνες πρίν το PS4. Εξωπραγματικός άθλος, αν αναλογιστούμε οτι όλοι σταμάτησαν να παίζουν Xbox-GC γύρω στο 2005...Για εμένα το PS2 δεν πρόκειται να ξεπεραστεί ποτέ γι' αυτούς τους λόγους. Έτσι και αλλιώς απο αυτή τη γενιά και μετά το gaming άρχισε να φθίνει, όχι σε visuals, αλλά σε γενικότερη ποιότητα και impact. Πλέον ασχολούνται πολύ λιγότεροι με παιχνίδια απ' οτι ασχολούνταν πρίν 10 χρόνια. Και αυτό το βλέπω στην καθημερινότητα μου. 3
Vole Maulder Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δε νομίζω πως είναι ζήτημα διαφορετικών απαιτήσεων. Το PS3 αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετική επιλογή. Εγινε τέτοια όμως από τη μέση της ζωής του και μετά, κι αυτό επειδή η Sony είχε πολύ δυνατό ανταγωνισμό. Από τη μία λέμε να θυμόμαστε την ιστορία (PS1) κι από την άλλη βλέπουμε τα τελευταία 3 χρόνια μιας κονσόλας. Είναι λίγο άνισο το ζύγισμα, νομίζω. Tilemaxx, συμφωνώ απόλυτα για το PS2, γι' αυτό και είναι πρώτο στη λίστα μου. Και θα πρέπει να γίνει τεράστιος άθλος από νέα κονσόλα για να πάρει αυτή τη θέση. Τώρα, όσον αφορά το γιατί ασχολούνται λιγότεροι με παιχνίδια στον κύκλο σου, δεν μπορώ να σχολιάσω. Οσον αφορά το τι γίνεται στατιστικά στον κόσμο, το αντίθετο συμβαίνει. Ολο και περισσότεροι παίζουν παιχνίδια. Ισως το ότι έχει ανοίξει τόσο πολύ ο χώρος να κάνει το core κοινό του να μοιάζει μικρότερο συγκριτικά με παλιά. Ισως μεγαλώνουμε και είμαστε πιο απαιτητικοί και όχι τόσο εύκολοι στο να εντυπωσιαστούμε όσο μικρότεροι. Πρόσθεσε σε αυτό και το κάπως σάπιο μοντέλο που επικρατεί στη βιομηχανία των ΑΑΑ παιχνιδιών και είναι εύκολο να πεις ότι το gaming φθίνει. Εγώ λέω ότι δε φθίνει. Αναπροσδιορίζεται και ωριμάζει απλώς.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Μα σου εχω ξαναπει την αποψη μου.Εγω δεν θυμαμαι τα τελευταια 3 χρονια,αλλα ολη την ζωη του. Το ps3 απο το 2008 και μετα ηταν ανωτερο.Εγω μετραω 5 χρονια.Τα περισσοτερα δλδ. Ακομα και 3 να ηταν ,οι αλλοι ηταν νεκροι σε αυτα. Το ps2 ηταν πιο ολοκληρωμενη κονσολα.Σε αυτο δεν διαφωνει κανεις. Τώρα, όσον αφορά το γιατί ασχολούνται λιγότεροι με παιχνίδια στον κύκλο σου, δεν μπορώ να σχολιάσω. Οσον αφορά το τι γίνεται στατιστικά στον κόσμο, το αντίθετο συμβαίνει. Ολο και περισσότεροι παίζουν παιχνίδια. Ισως το ότι έχει ανοίξει τόσο πολύ ο χώρος να κάνει το core κοινό του να μοιάζει μικρότερο συγκριτικά με παλιά. Ισως μεγαλώνουμε και είμαστε πιο απαιτητικοί και όχι τόσο εύκολοι στο να εντυπωσιαστούμε όσο μικρότεροι. Πρόσθεσε σε αυτό και το κάπως σάπιο μοντέλο που επικρατεί στη βιομηχανία των ΑΑΑ παιχνιδιών και είναι εύκολο να πεις ότι το gaming φθίνει. Εγώ λέω ότι δε φθίνει. Αναπροσδιορίζεται και ωριμάζει απλώς. Συμφωνω σε αυτο. Μπαινουν ολο και περισσοτεροι μεσα.Και αυτο ειναι καλο.
Vole Maulder Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Το ps3 απο το 2008 και μετα ηταν ανωτερο.Εγω μετραω 5 χρονια.Τα περισσοτερα δλδ. Το online του, η προσβασιμότητά του στην ανάπτυξη και η απόδοση σε multiplatform παιχνίδια δεν ήταν ανώτερα από το 2008 και μετά. Τα πρώτα δύο δεν έγιναν ανώτερα ποτέ. Το τρίτο άλλαξε από 2010 και μετά. Ούτε χειριστήριο έχει ανώτερο. Δεν είναι απλά τα πράγματα όταν είναι να συντάξεις μια λίστα ως επαγγελματίας δημοσιογράφος ή κριτικός.
Tilemaxx Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Φθίνει το console gaming σίγουρα (και αυτό θα φανεί καλύτερα σε λίγα χρόνια). Το οτι πολλοί παίζουν περισσότερα παιχνίδια τώρα απ' οτι δέκα χρόνια δεν μου λέει κάτι, γιατί αυτές οι λίστες συνυπολογίζουν μέσα και τους mobile/casual gamers, κάτι το οποίο ήταν άγνωστο επι εποχές PS2.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Το online του, η προσβασιμότητά του στην ανάπτυξη και η απόδοση σε multiplatform παιχνίδια δεν ήταν ανώτερα από το 2008 και μετά. Τα πρώτα δύο δεν έγιναν ανώτερα ποτέ. Το τρίτο άλλαξε από 2010 και μετά. Ούτε χειριστήριο έχει ανώτερο. Δεν είναι απλά τα πράγματα όταν είναι να συντάξεις μια λίστα ως επαγγελματίας δημοσιογράφος ή κριτικός. Ναι σε αυτα δεν διαφωνω.(αν και η λιστα ειναι τραγικη γενικα,εκτος απο την πρωτη θεση ισως) Τεσπα για μενα κονσολα=παιχνιδια. Δεν υπαρχει κατι στην δευτερη θεση προτεραιοτητας Τεινουμε να το ξεχασουμε σε αυτην την γενια και δεν μου αρεσει γενικα η κατευθυνσηκαι ο τροπος που εχει επηρεασει η MS το console gaming για να ειμαι ειλικρινης.(δες πχ τα GB που δεσμευει το ps4,Δες τι ειδους παιχνιδια θεωρουνται κορυφαια σε μια εκθεση κ.α). Απο κει και περα υπαρχει και η αλλη κουβεντα, για ολα τα υπολοιπα που λες.Εκει μπορουμε να βαλουμε και πρωτες και δευτερες και τριτες θεσεις. Το κονσολα=games παραμενει ανεπηρεαστο. Φθίνει το console gaming σίγουρα (και αυτό θα φανεί καλύτερα σε λίγα χρόνια). Το οτι πολλοί παίζουν περισσότερα παιχνίδια τώρα απ' οτι δέκα χρόνια δεν μου λέει κάτι, γιατί αυτές οι λίστες συνυπολογίζουν μέσα και τους mobile/casual gamers, κάτι το οποίο ήταν άγνωστο επι εποχές PS2. Δεν υπαρχει πισω στο gaming.Μονο μπροστα πηγαινει και μπορει να παει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις