Προς το περιεχόμενο

PS3 vs XBOX 360

*D@Rk P-yChO*

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υπάρχουν και κάποιοι που δεν έδωσαν το 360, πήραν PS3 και δεν ήρθαν στα λόγια κανενός. Just for the record :P

Απλώς είναι πολύ δύσκολο για μερικούς να δεχτούν ότι τα exclusives του PS3, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, αφήνουν κάποιους ανθρώπους παγερά αδιάφορους, κι ότι αν βγάλεις αυτά από την εξίσωση δεν υπερτερεί σε τίποτα το PS3. Το αντίθετο μάλλον (μεγάλο ποσοστό multiplatforms, controller, online gaming and connectivity). Η μόνη πραγματικά καλή κίνηση της Sony που έχει κάνει κάποιον ντόρο τελευταία, κατά τη γνώμη μου, είναι το Plus.

Σίγουρα, απλά πιστεύω είναι λιγότεροι αυτοί που έκαναν αυτό που λές.

Γούστα είναι αυτά, δεν είπε κάποιος πως πρέπει να αρέσει σε όλους όσους παίζουν παιχνίδια.

εγώ το έδωσα πάντως. Βάλτε uncharted, παίχτε τον.... αφήστε εμάς να παίζουμε κανονικά..... gameplay ντε!

Και ποιός είπε οτι "εμείς" δεν παίζουμε κανονικά?
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εντελώς άκυρο το ποστ σου και ουσιαστικά out of touch με την πραγματικότητα.

Και τώρα λοιπόν που δεν παίζει μπάλα όπως λες μόνο του (που ρεαλιστικά δεν ίσχυε ποτέ για 3 χρόνια) παλι πρώτο είναι σε πωλήσεις στην Αμερική. Το ίδιο και στην Αγγλία. Στην υπόλοιπη Ευρώπη πρέπει να είναι κοντά οι δύο κονσόλες με το PS3 λογικά να υπερτερεί λίγο.Ιαπωνια δεν τίθεται καν θέμα δεν υπάρχει xbox.

Ρεαλιστικά ντόρος για τις κονσόλες έχει πάψει να γίνεται εδώ και κάτι χρόνια. Ουσιαστικά αν κάτι έκανε ντόρο τα τελευταία χρόνια ήταν το xbox με το Kinect. Το θέμα με τα χαλασμένα δεν καταλαβαίνω γιατί το αναφέρεις. Γνωρίζεις προφανώς πως δεν μετράνε στις συνολικές πωλήσεις, η Microsoft έδινε 3 χρόνια εγγύηση και τα άλλαζε δωρεάν (αντίθετα με την sony) ακόμη και φλασαρισμένα να ήταν.

Το PS3 συνεχώς κάθε μήνα εδώ και πόσο καιρό κάνει 40 χιλιάδες πωλήσεις παραπάνω από το 360. Το ότι υπερτερεί το 360 στην Αμερική δεν λέει τίποτα. Και το PS3 υπερτερεί σε Ευρώπη και Ιαπωνία, πράγμα το οποίο φαίνεται καθαρά και από τις πωλήσεις του κάθε μήνα.

Παιδιά, το ότι το PS3 βγήκε ένα χρόνο μετά από το 360 σε Ιαπωνία και Αμερική και 1.5 χρόνο μετά στην Ευρώπη, και το γεγονός ότι οι πωλήσεις των 2 κονσολών πλέον είναι σχεδόν ίσες δείχνει καθαρά πως το PS3 σε θέμα πωλήσεων τουλάχιστον νίκησε το 360. Τώρα για το ποια κονσόλα είναι καλύτερη για μας τους gamers δεν μπορεί να καθοριστεί σίγουρα. Κάθε κονσόλα πρόσφερε καινοτομίες και είχε μεγάλο πλεονέκτημα ενάντι της άλλης σε συγκεκριμένους τομείς. Το PS3 νίκησε το 360 σε αριθμό και ποιότητα exclusives και στην συνδρομητική υπηρεσία (αν και καθυστέρησε πολύ για αυτήν) ενώ το 360 είχε ένα μικρό προβάδισμα στα περισσότερα multiplatform παιχνίδια και σαν κονσόλα είχε πολύ καλύτερο και ταχύτερο λογισμικό. Φυσικά υπάρχουν και άλλες διαφορές που βαριέμαι να αναλύσω πάλι μιας και έχουν αναφερθεί και από μένα και από άλλα παιδιά σε άλλα threads.

mtzs, εγώ ξέρεις τι νομίζω ότι λέει; Οτι νικητές βγήκαν οι gamers και ότι και οι δύο κονσόλες πέτυχαν, ειδικά αν σκεφτούμε ότι στόχευαν στην ίδια πίτα. 

Κι αν θες να απαντήσω και πιο σοβαρά ακόμα θα σου πω το εξής. Αν και συμμετέχω καμιά φορά σε τέτοιες "αντιπαλότητες" για το χαβαλέ και για να περνάει η ώρα, δε συμμερίζομαι καθόλου αυτή την ανάγκη που έχουν αρκετοί να επιβεβαιώσει όλος ο κόσμος την κονσόλα που έχουν φάει κόλλημα για τον α ή β λόγο. 

Θες να μου πεις εσύ τι λέει για το gaming και για τα υπέρ και κατά της κονσόλας ή για τη θέση της Sony αν σε ένα ελληνικό poll ή στην ελληνική αγορά βγει το PS3 νικητής όταν τα περισσότερα άτομα από τα οποία ξέρω που έχουν πάρει PS3 το πήραν γιατί "μπλεστέσιον" και για το Pro; Αν είναι να κάνουμε αναλύσεις να τα αναλύσουμε όλα (αν πληρωνόμουν γι' αυτό θα το έκανα, τώρα όχι :P )

• Like 2

Aπλώς είναι πολύ δύσκολο για μερικούς να δεχτούν ότι τα exclusives του PS3, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, αφήνουν κάποιους ανθρώπους παγερά αδιάφορους, κι ότι αν βγάλεις αυτά από την εξίσωση δεν υπερτερεί σε τίποτα το PS3.

Eιναι δυσκολο γιατι ειναι εξαιρετικα σπανιο και σε βαθμο που να διακρινεις οτι κυριαρχει η εμπαθεια και οχι οι πραγματικες προτιμησεις τις περισσοτερες φορες.

Προσωπικα μονο εσενα τεινω να πιστεψω οτι εισαι ειλικρινης(κυριως γιατι εχω διαβασει πολλα ποστς σου και σεβομαι τις αποψεις σου),αν και ειστε εξαιρετικα λιγοι αυτοι που δεν σας αρεσουν exclusives που καλυπτουν κυριολεκτικα ΤΑ ΠΑΝΤΑ. :P

Ειναι κατορθωμα :P

Η στροφη των gamers στο ps3 ειναι γεγονος εδω και χρονια.Η αλλαγη στα φορουμ επισης τεραστια(εκει που κυριαρχουν hardcore gamers,οσοι παρακολουθουν απο το 2006 θα εχουν διαπιστωσει την διαφορα).Δεν μου λεει κατι το αν κραταει γερα η αμερικη(για το 360) λογο του 1.000.000.000στου cod ή του kinect των non gamers.

Eιναι δυσκολο γιατι ειναι εξαιρετικα σπανιο και σε βαθμο που να διακρινεις οτι κυριαρχει η εμπαθεια και οχι οι πραγματικες προτιμησεις τις περισσοτερες φορες.

Προσωπικα μονο εσενα τεινω να πιστεψω οτι εισαι ειλικρινης(κυριως γιατι εχω διαβασει πολλα ποστς σου και σεβομαι τις αποψεις σου),αν και ειστε εξαιρετικα λιγοι αυτοι που δεν σας αρεσουν exclusives που καλυπτουν κυριολεκτικα ΤΑ ΠΑΝΤΑ. :P

Η στροφη των gamers στο ps3 ειναι γεγονος εδω και χρονια.Η αλλαγη στα φορουμ επισης τεραστια(εκει που κυριαρχουν hardcore gamers,οσοι παρακολουθουν απο το 2006 θα εχουν διαπιστωσει την διαφορα).Δεν μου λεει κατι το αν κραταει γερα η αμερικη λογο του 1.000.000.000στου cod ή του kinect των non gamers.

Οπως έχω ξαναπεί, το ότι έχει τα πάντα δε σημαίνει τίποτα από μόνο του. Πλήθος/εύρος =/= ποιότητα, κατ' αρχήν, αλλά δεν είναι η ποιότητα που αμφισβητώ, επειδή σίγουρα δεν είναι προχειροφτιαγμένα ή φτηνιάρικα παιχνίδια. Απλώς αδιάφορα για τα γούστα και τις ανάγκες μου. 

Τη στροφή για την οποία μιλάς εγώ την αποδίδω σε ένα συνδυασμό παραγόντων. Ο πρώτος και κυριότερος είναι αυτό που θεωρώ ότι είναι και ένα σημαντικό λάθος της MS. Πολλά παιχνίδια του 360 βγήκαν τελικά και για Windows. Καθώς, λοιπόν, διανύουμε μια παρατεταμένη γενιά και η τεχνολογική ψαλίδα μεταξύ κονσολών και υπολογιστών άρχισε να μεγαλώνει αισθητά και σχετικά οικονομικά από κάποιο σημείο κι έπειτα, μεγάλο ποσοστό των core gamers ήταν αναμενόμενο να στήσουν ένα αξιοπρεπές PC που θα έπαιζε ό,τι έβγαινε και στο 360 (αλλά όχι console multiplatform) καλύτερα και να πάρουν κι ένα PS3 για τα υπόλοιπα. Ο δεύτερος παράγοντας νομίζω πως είναι ότι πολλοί πήραν πρώτα 360 και περίμεναν απλώς να πέσει η τιμή του PS3, όπως έκανα κι εγώ. Το ότι το PS3 έχει ανέβει σε πωλήσεις συγκριτικά με το 360 στην "ουρά" που έχει κάνει λόγω της αργοπορημένης κυκλοφορίας του είναι εν μέρει λογικό επακόλουθο αυτής της ουράς. Για μένα αυτά δε μεταφράζονται σε "καλύτερη κονσόλα" ούτε σε νίκη ή ήττα κανενός. Δεν είμαι οπαδός κανενός για να έχω τέτοια νοοτροπία. Για να καταλάβεις, μου φαίνεται τόσο αστείο όσο θα ήταν αν καθόμασταν και "τσακωνόμασταν" μιλώντας για νίκες μεταξύ σκηνοθετών, ξέρω 'γώ. 'Η Metallica VS Maiden φάση :P

Οπως έχω ξαναπεί, το ότι έχει τα πάντα δε σημαίνει τίποτα από μόνο του. Πλήθος/εύρος =/= ποιότητα, κατ' αρχήν, αλλά δεν είναι η ποιότητα που αμφισβητώ, επειδή σίγουρα δεν είναι προχειροφτιαγμένα ή φτηνιάρικα παιχνίδια. Απλώς αδιάφορα για τα γούστα και τις ανάγκες μου.

Mα για αυτο σου ειπα οτι σε πιστευω. :P

Υπαρχει μεγαλη ποικιλια στα exclusives και πολυ ποιοτητα.

Απο κει και περα οι πωλησεις οι συνολικες με ενα χρονο χωρις ps3 ,δειχνουν οτι κατι γινοταν σωστα απο την sony,απο ενα σημειο και μετα.

Μην ξεχναμε οτι μιλαμε για μια κονσολα που παντα ηταν σημαντικα πιο ακριβη απο το 360.Προφανως πολυς κοσμος ειδε οτι εχει να προσφερει περισσοτερα για αυτο και την αγορασε.

Παντα θα υπαρχουν εξαιρεσεις,ατομα που δεν ειναι ικανοποιημενα,αλλα υπαρχουν για να επιβεβαιωνουν τον κανονα.Την ταση αν θες εδω.

Εκτος απο το plus που αναφερεις για μενα το σημαντικοτερο(και απο το Plus) που εχει κανει η sony ειναι οτι προς το τελος,παρολο που εχει στα σκαρια το ps4 ,υποστηριζει το ps3 με τις ιδιους ρυθμους.Και το εντυπωσιακο ειναι οτι κανει καινουρια ips.Δεν μενει στα sequels και στο αρμεγμα τωρα προς το τελος.

Για αυτο παω την sony και για αυτο πιθανοτα για πρωτη φορα θα παρω day οne κονσολα της.

Η βελτίωση της Sony τελευταία, και ειδικά απ' όσο φαίνεται ως τώρα ως προς το PS4, είναι επειδή είχε επαναπαυθεί κι έφαγε καλό ταρακούνημα σε αυτή τη γενιά. Τώρα είναι η MS που έχει επεναπαυθεί στις δάφνες της. Ο,τι και να γίνει, θα έχει ενδιαφέρον. Να πω την αμαρτία μου, ενώ είμαι αρκετά θετικά προκείμενος στη Sony και στο PS4 με όσα έχω δει ως τώρα, μέσα μου ελπίζω να προσφέρει μια αντάξια εναλλακτική η MS μόνο και μόνο για να αποφύγω το playstation controller :P 

Είμαι διατεθειμένος μέχρι κι ελαφρώς κατώτερο μηχάνημα να προτιμήσω επειδή θα έχει καλύτερο χειριστήριο.

Απλώς είναι πολύ δύσκολο για μερικούς να δεχτούν ότι τα exclusives του PS3, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, αφήνουν κάποιους ανθρώπους παγερά αδιάφορους, κι ότι αν βγάλεις αυτά από την εξίσωση δεν υπερτερεί σε τίποτα το PS3. Το αντίθετο μάλλον (μεγάλο ποσοστό multiplatforms, controller, online gaming and connectivity). Η μόνη πραγματικά καλή κίνηση της Sony που έχει κάνει κάποιον ντόρο τελευταία, κατά τη γνώμη μου, είναι το Plus.

Γουσταρω flaming !!!

Vole κατι αλλο: οσα λεμε εδω ειναι γενικοτητες. Φυσικα ποτε δεν υπαρχει το απολυτο100% Δεν μπορουμε ποτε να ειμαστε με ολα ικανοποιημενοι ποσο μαλλον εαν αυτο αφορα γουστα.

Το σημαντικο ομως μερισμα του ποσοστου ειναι αυτο που κανει τη διαφορα.

Δεν αντιλεγω πως το ειδες απο τη μια πλευρα το θεμα

Θα το πω ορμομενος απο μια κουβεντα που ειχε πει ο PDS (και ειχε απολυτο δικιο) παλια περι "παραπληροφορησης" σε κατι που αποδεχονται ολοι ΣΧΕΔΟΝ (δηλαδη ενα 70-80% τουλαχιστο). 

Αποδεχεσαι μεν απ τη μια αυτο που παραδεχεται σχεδον ολη η Gaming κοινοτητα περι του μεγαλου ποσοστου mp που τρεχει καλυτερα στα ΧΒΟΧ, online gaming κτλπ. 

Απ την αλλη ομως απορριπτεις αυτο που παραδεχεται ολη η gaming Κοινοτητα οτι το ΠΣ3 υπερτερει ξεκαθαρα στα exclusives και αυτο ειναι λογος αγορας της κονσολας !!!

Δηλαδη φασκεις και αντιφασκεις η τα λες βλεποντας το νομισμα απο τη μια πλευρα μονο

καλιστα και εγω θα μπορουσα να θεσω την αποψη σου ως εξης:

Απλώς είναι πολύ δύσκολο για μερικούς να δεχτούν οτι απο το να τρεχουν 2-3% καλυτερα τα MP σε ΧΒΟΧ , controller, online gaming and connectivity πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, αφήνουν κάποιους ανθρώπους παγερά αδιάφορους μιας και το ζητουμενο ειναι το καθεαυτο gaming που σου προσφερει η κονσολα.

Την κονσολα οι περισσοτεροι την παιρνουν για να παιζουν μονοι τους και οχι online. Μονοι τους περνανε το περισσοτερο χρονο σε μια κονσολα.

Τωρα βεβαια μου δωσατε εναυσμα να ανοιξω τοπικ και θα το κανω Online η Offline Gameplay?

• Like 1

PDS, σίγουρα. Ασε που μπορεί να αλλάξει και η MS το δικό της. Δύσκολο να το κάνει χειρότερο, βέβαια, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Αν πάντως στο PS4 δουλεύει ακόμα η Logitech GT που έχω από το PS2 θα την παραδεχτώ τη Sony :D

Tην ιδια παιζει να εχουμε :P

Το προηγουμενο μοντελο απο αυτη που βγηκε για το GT5.

Μια χαρα την εχω ευχαριστηθει.

...........Ο πρώτος και κυριότερος είναι αυτό που θεωρώ ότι είναι και ένα σημαντικό λάθος της MS. Πολλά παιχνίδια του 360 βγήκαν τελικά και για Windows. Καθώς, λοιπόν, διανύουμε μια παρατεταμένη γενιά και η τεχνολογική ψαλίδα μεταξύ κονσολών και υπολογιστών άρχισε να μεγαλώνει αισθητά και σχετικά οικονομικά από κάποιο σημείο κι έπειτα, μεγάλο ποσοστό των core gamers ήταν αναμενόμενο να στήσουν ένα αξιοπρεπές PC που θα έπαιζε ό,τι έβγαινε και στο 360 (αλλά όχι console multiplatform) καλύτερα και να πάρουν κι ένα PS3 για τα υπόλοιπα. Ο δεύτερος παράγοντας νομίζω πως είναι ότι πολλοί πήραν πρώτα 360 και περίμεναν απλώς να πέσει η τιμή του PS3, όπως έκανα κι εγώ. Το ότι το PS3 έχει ανέβει σε πωλήσεις συγκριτικά με το 360 στην "ουρά" που έχει κάνει λόγω της αργοπορημένης κυκλοφορίας του είναι εν μέρει λογικό επακόλουθο αυτής της ουράς.

Σε αυτο εχεις ενα μεγαλο δικιο και ομολογω πως δεν το ειχα σκεφτει ποτε. μου ειχε διαφυγει

Γουσταρω flaming !!!

Vole κατι αλλο: οσα λεμε εδω ειναι γενικοτητες. Φυσικα ποτε δεν υπαρχει το απολυτο το 100% Δεν μπορουμε ποτε να ειμαστε με ολα ικανοποιημενοι πσο μαλλον εαν αυτο αφορα γουστα.

Το σημαντικο ομως μερισμα του ποσοστου ειναι αυτο που κανει τη διαφορα.

Δεν αντιλεγω πως το ειδες απο τη μια πλευρα το θεμα

Θα το πω ορμομενος απο μια κουβεντα που ειχε πει ο PDS (και ειχε απολυτο δικιο) παλια περι "παραπληροφορησης" σε κατι που αποδεχονται ολοι ΣΧΕΔΟΝ (δηλαδη ενα 70-80% τουλαχιστο). 

Αποδεχεσαι μεν απ τη μια αυτο που παραδεχεται σχεδον ολη η Gaming κοινοτητα περι του μεγαλου ποσοστου mp που τρεχει καλυτερα στα ΧΒΟΧ, online gaming κτλπ. 

Απ την αλλη ομως απορριπτεις αυτο που παραδεχεται ολη η gaming Κοινοτητα οτι το ΠΣ3 υπερτερει ξεκαθαρα στα exclusives και αυτο ειναι λογος αγορας της κονσολας !!!

Δηλαδη φασκεις και αντιφασκεις η τα λες βλεποντας το νομισμα απο τη μια πλευρα μονο

καλιστα και εγω θα μπορουσα να θεσω την αποψη σου ως εξης:

Απλώς είναι πολύ δύσκολο για μερικούς να δεχτούν οτι απο το να τρεχουν 2-3% καλυτερα τα MP σε ΧΒΟΧ , controller, online gaming and connectivity πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, αφήνουν κάποιους ανθρώπους παγερά αδιάφορους μιας και το ζητουμενο ειναι το καθεαυτο gaming που σου προσφερει η κονσολα.

Την κονσολα οι περισσοτεροι την παιρνουν για να παιζουν μονοι τους και οχι online. Μονοι τους περνανε το περισσοτερο χρονο σε μια κονσολα.

Τωρα βεβαια μου δωσατε εναυσμα να ανοιξω τοπικ και θα το κανω Online η Offline Gameplay?

Κοίτα, αν δεν παρουσιάσεις λίγο μονόπλευρα τη φάση σε αυτό το thread πού θα την παρουσιάσεις; :P

Πάντως, για την ιστορία, δεν απορρίπτω ότι το PS3 έχει περισσότερες αποκλειστικότητες, άρα και περισσότερους λόγους να το προτιμήσει κανείς αν του αρέσουν και τον καλύπτουν, έναντι του 360. Απλώς λέω ότι το πλήθος δεν αρκεί χωρίς άλλα στοιχεία.

Το συμπέρασμα και πάλι για μένα; Η μία κονσόλα συμπληρώνει την άλλη.

Κοίτα, αν δεν παρουσιάσεις λίγο μονόπλευρα τη φάση σε αυτό το thread πού θα την παρουσιάσεις; :P

Πάντως, για την ιστορία, δεν απορρίπτω ότι το PS3 έχει περισσότερες αποκλειστικότητες, άρα και περισσότερους λόγους να το προτιμήσει κανείς αν του αρέσουν και τον καλύπτουν, έναντι του 360. Απλώς λέω ότι το πλήθος δεν αρκεί χωρίς άλλα στοιχεία.

Το συμπέρασμα και πάλι για μένα; Η μία κονσόλα συμπληρώνει την άλλη.

Δεν ειναι απλα περισσοτερες. Ισως το ΧΒΟΧ εχει περισσοτερα, δεν το ξερω αυτο.

Σιγουρα ομως εχει ποιοτικοτερες !!! :)

οτι αλληλοσυμπληρωνονται ναι εκει θα συμφωνησω

Εγώ νομίζω πως αν βγάλεις τις ξεπέτες του Kinect απ' έξω δεν τίθεται θέμα διαφοράς ποιότητας καθεαυτής. Γούστα και προσεγγίσεις διαφέρουν απλώς. Τώρα αν ως ποιότητα εννοείς να σου αρέσει, δεκτό, απλώς αυτό είναι υποκειμενικό και η ποιότητα ενός τίτλου νομίζω πως είναι κάτι πιο αντικειμενικά αξιολογήσιμο.

Τις αποκλειστικότητες ούτε εγώ τις έχω μετρήσει, αλλά νομίζω πως σε μεγάλα ονόματα, ειδικά τον τελευταίο καιρό, είναι εμφανές ότι υπερτερεί σε αριθμό το PS3.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...