Προς το περιεχόμενο

PS3 vs XBOX 360

*D@Rk P-yChO*

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γιατί κρατάς σημειώσεις;

Ξέρεις υπάρχουν και παιχνίδια που έχουν γρίφους,και άλλα που πρέπει να βρεις κωδικούς και να τους απομνημονεύσεις για να ανοίξεις πόρτες...

Πάντα είναι καλό να έχεις ένα σημειωματάριο δίπλα σου.

-Ενώ το να μπω από το κινητό στο gamefaqs είναι πολύ κουραστικό. Αστα να πάνε. :cry:

Με το latency που έχουν τα περισσότερα wifi και τη μικροσκοπική οθόνη των κινητών ναι.

Εκτός αυτού το ίντερνετ φαίνεται πολύ καλύτερα στους υπολογιστές,για τους οποίους δημιουργήθηκε. Τα κινητά με ίντερνετ είναι μόνο για λόγους εντυπωσιασμού,και είναι το αποκορύφομα της βλαχιάς.

Είναι ο κλασσικός βλάχος που θα πάρει κάτι που μεταφέρεται εύκολα και είναι ακριβό για να κάνει επείδηξη στους άλλους,όχι γιατί το χρειάζεται ο ίδιος,πόζα μόστρα και δήθεν...

Αυτός που θέλει να χρησιμοποιεί καλά το ίντερνετ θα πάρει ένα σύστημα που μπορεί να απεικονήσει ολόκληρη την εικόνα στην οθόνη,και δεν κολλάει αν έχει 2-3 3d γραφικά που τρέχουν σε java...

-Πάλι τα ίδια. Λοιπόν, η ανάλυση παίζει το μικρότερο ρόλο όσον αφορά την εικόνα πως να το κάνουμε δλδ? Οποιος επιμένει είναι τρολλάρει. Κάνε ένα test. Πάρε μια lcd 1080p (διετίας) και σύγκρινε με καμιά panasonic 720p πλάσμα διετίας. Καλίμπραρε τες και δες blu-ray. Ε μόνο από το clouding και από το μαύρο που θα το βλέπεις γκρίζο θα λες τι μαλακία πήγα και αγόρασα; Εχει συμβεί σε γνωστό μου (δική μου πλάσμα, δική του lcd). Τώρα αν εσύ δε θες να καταλάβεις πρόβλημα σου. Μην εκτίθεσαι όπως κι ο Thresh.

Τι λες ρε φίλε ?

Απο που και ως που όποιος έχει διαφορετική άποψη από τη δική σου τον λες και τρολλ ?

Δηλαδή έχεις το αλάθητο του Πάπα και έχεις πάντα δίκιο ? Σώπα ρε.

Γίνε λίγο πιο δημοκρατικός άνθρωπος και σταμάτα να έχεις φασιστική νοοτροπία και να είσαι τόσο μισαλλόδοξος.Ακόμα και δίκιο να είχες σε όλα όσα λες (που διαφωνώ) η συμπεριφορά σου είναι η χείριστη και αν εμένα με εκθέσει το να μη γνωρίζω μια τεχνική λεπτομέρεια,εσένα σε εκθέτει ο χαρακτήρας σου,κάτι πολύ χειρότερο.

Επί του θέματος: Άμα δεν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά σε 1024x720 με 1920x1080 έχεις πρόβλημα με τα μάτια σου. Εγώ πήγα πρόσφατα στο γιατρό και δεν έχω ούτε 1 πόντο μυωπίας ή πρεσβυοπίας,ούτε αχρωματισμό ούτε αστιγματισμό ούτε τίποτα και έχω άριστη όραση.Όσο μικρότερη η ανάλυση τόσο πιο θαμπή η εικόνα,λιγότερες οι λεπτομέρειες και πιο τετραγωνισμένες οι καμπύλες. Άμα δεν τα αντιλαμβάνεσαι αυτά πήγαινε στον οφθαλμίατρο.

-Το αντικείμενο δεν το κατέχεις. Η 40αρα είναι μέση τηλεόραση. Γιγας είναι από 60 και πάνω. Τα textures έχουν διαφορά όταν τα βλέπεις από 10 εκ. Στα 2+ μέτρα τι θα κάθεσαι να κοιτάς, τα πολύγωνα; Δεν έχει την ικανότητα το ανθρωπινο μάτι να διακρίνει τέτοιες λεπτομέρειες.

Ως μέσο μέγεθος αναφέρθηκα στο μέγεθος που έχει ο μέσος έλληνας στο σπίτι τους. Κάθε τι μεγαλύτερο από το μέγεθος που έχει η πλειοψηφία των αγοραστών θεωρείται "μεγάλο" για τους αγοραστές/καταναλωτές στους οποίους και ανοίκω. Ο μέσος έλληνας έχει τηλεοράσεις 21 εώς 32 ιντσών. Άρα το 40 είναι μεγαλύτερο του μέσου όρου,άρα για τον μέσο όρο που αποτελεί την πλειοψηφία οι 40 ίντσες θεωρούνται μεγάλο μέγεθος.

Αν πάλι μου λες πως δεν μπορείς να διακρίνεις τις λεπτομέρειες στα textures... Πάλι πρέπει να πας στον οφθαλμίατρο.

Έχω ασχοληθεί με το modding και έχω φτιάξει δικά μου textures υψηλής ανάλυσης σε παιχνίδια όπως το S.T.A.L.K.E.R.,και Oblivion,και έχω εγκαταστήσει και πολλά textures packs σε πολλά παιχνίδια και η διαφορά φαίνεται ξεκάθαρα.

Ακόμα και αν κάθεσαι σε απόσταση πάνω από 2 μέτρα από την οθόνη,αν δεν μπορείς να δεις τη διαφορά στην λεπτομέρεια των textures μεταξύ του Crysis Warhead στα very high με τα textures του Quake 4,έχεις σοβαρότατο πρόβλημα...

Wolfenstein 3d

Τα textures έχουν ανάλυση 32x32 το καθένα.

wolfenstein-3d.png

Goldeneye

Τα textures έχουν ανάλυση 128x128 το καθένα.

GoldenEye-007-N64-Screen-Shot.jpg

Oblivion

Τα textures έχουν ανάλυση 512x512.

the-elder-scrolls-iv-oblivion-203061010103346385.jpg

Crysis

Τα textures έχουν ανάλυση 1024x1024.

crysis8.jpg

-Τέλος, εσύ δεν θα ήθελες να παίξεις uncharted, killzone, mgs, halo, resistance, ffxiii, lost odyssey κλπ?

Από όλα όσα είπες,μόνο το Halo έχω παίξει,και αυτό στο xbox του 2003.

Μάλλον με άλλον με μπερδεύεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

μαρέσει που ρε παλικάρια τον κράζετε τον τύπο ενω δεν καταλαβαίνετε οτι πλέον οι τηλεοράσεις έχουν φτάσει σε άλλο επίπεδο(αν έχεις τα φράγκα φυσικά)

http://www.youtube.com/watch?v=9U7e_quvkPQ&feature=player_embedded

ξεκολήστε μερικοί που το παίζετε experts ,άσχετα αν το ps3/360 δεν είναι συμβατα,μια χαρά μπορείς να συνδέσεις το Pc σου και θα είναι 10000000φορές καλύτερα απότι με οποιοδήποτε monitor που κυκλοφορεί...

μαρέσει που ρε παλικάρια τον κράζετε τον τύπο ενω δεν καταλαβαίνετε οτι πλέον οι τηλεοράσεις έχουν φτάσει σε άλλο επίπεδο(αν έχεις τα φράγκα φυσικά)

http://www.youtube.com/watch?v=9U7e_quvkPQ&feature=player_embedded

ξεκολήστε μερικοί που το παίζετε experts ,άσχετα αν το ps3/360 δεν είναι συμβατα,μια χαρά μπορείς να συνδέσεις το Pc σου και θα είναι 10000000φορές καλύτερα απότι με οποιοδήποτε monitor που κυκλοφορεί...

Δεν χορταινω να γλενταω με αυτα που λετε!!!!

η EIZO εχει βγαλει 30αρα με 10mp....

Skanzo παλι με τα pixel pizza ασχολείσαι :mrgreen:

Εννοεις αυτη που εχει 3600 Ευρω;

οχι αυτη για να την αποκτησεις θα πρεπει να πουλησεις τα ΝΕΦΡΑ σου, να παρεις ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ, να παρεις ενα ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ και αλλα πολλα... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

το PC ειναι βηματα μπροστα στην τεχνολογια. Εκει ειναι η ερευνα και μετα περναει στo σαλονι

Γιατί κρατάς σημειώσεις;

-Ενώ το να μπω από το κινητό στο gamefaqs είναι πολύ κουραστικό. Αστα να πάνε. :cry:

-Πάλι τα ίδια. Λοιπόν, η ανάλυση παίζει το μικρότερο ρόλο όσον αφορά την εικόνα πως να το κάνουμε δλδ? Οποιος επιμένει είναι τρολλάρει. Κάνε ένα test. Πάρε μια lcd 1080p (διετίας) και σύγκρινε με καμιά panasonic 720p πλάσμα διετίας. Καλίμπραρε τες και δες blu-ray. Ε μόνο από το clouding και από το μαύρο που θα το βλέπεις γκρίζο θα λες τι μαλακία πήγα και αγόρασα; Εχει συμβεί σε γνωστό μου (δική μου πλάσμα, δική του lcd). Τώρα αν εσύ δε θες να καταλάβεις πρόβλημα σου. Μην εκτίθεσαι όπως κι ο Thresh.

-Το αντικείμενο δεν το κατέχεις. Η 40αρα είναι μέση τηλεόραση. Γιγας είναι από 60 και πάνω. Τα textures έχουν διαφορά όταν τα βλέπεις από 10 εκ. Στα 2+ μέτρα τι θα κάθεσαι να κοιτάς, τα πολύγωνα; Δεν έχει την ικανότητα το ανθρωπινο μάτι να διακρίνει τέτοιες λεπτομέρειες.

-Τέλος, εσύ δεν θα ήθελες να παίξεις uncharted, killzone, mgs, halo, resistance, ffxiii, lost odyssey κλπ?

Όπως τα λές είναι.Η ανάλυση είναι το τελυταίο που μετράει ειδικά σε τηλεοράσεις κάτω απο 50".To 720p είναι υπεραρκετό για τις 42άρες.

@Alithinos

Εγώ δηλαδή που στα περισσότερα παιχνίδια κάθομαι στο 1 μέτρο απο την 42άρα και δεν έχω κανένα πρόβλημα πρέπει να βάλω γυαλιά?Μια χαρά γραφικά είναι για τα μάτια μου πάντα,ένας με ένα pc του 1000αρικου θα πει ότι είναι μάπα τα γραφικά αλλά τι να κάνουμε πρέπει να δικαιολογήσει και το ποσο που έδωσε σε σχέση με πόσο έχει μια κονσόλα.

Όπως τα λές είναι.Η ανάλυση είναι το τελυταίο που μετράει ειδικά σε τηλεοράσεις κάτω απο 50".To 720p είναι υπεραρκετό για τις 42άρες.

@Alithinos

Εγώ δηλαδή που στα περισσότερα παιχνίδια κάθομαι στο 1 μέτρο απο την 42άρα και δεν έχω κανένα πρόβλημα πρέπει να βάλω γυαλιά?Μια χαρά γραφικά είναι για τα μάτια μου πάντα,ένας με ένα pc του 1000αρικου θα πει ότι είναι μάπα τα γραφικά αλλά τι να κάνουμε πρέπει να δικαιολογήσει και το ποσο που έδωσε σε σχέση με πόσο έχει μια κονσόλα.

Κατασκευάζω textures o ίδιος και θες να μου πεις ότι δεν ξέρω τι είναι αυτό που φτιάχνω...

Μάλιστα.

Θα σε παρακαλούσα να σέβεσαι έναν μεγαλύτερο σου που έχει βγάλει και μια τεχνική σχολή,και του έχουν διδάξει κάποια πράγματα αξιόλογοι καθηγητές,και έχει σπαταλήσει αμέτρητες ώρες μπροστά από προγράμματα όπως το photoshop και το 3Ds Max για πρακτική εξάσκηση,και έχει περιεργαστεί ο ίδιος από τα καλύτερα μηχανήματα στο χώρο,και ως επιχειρήματα να μη λες πράματα του τύπου "μα το βλέπω καλύτερα".

Αν δεν μπορείς να διαπιστώσεις τη διαφορά μεταξύ των γραφικών του Wolfenstein 3d και του Crysis..

Άστο.

Μεγαλύτερη ανάλυση σημαίνει περισσότερα πίξελ,και περισσότερα πίξελ σημαίνει πιο λεπτομερή,καθαρή εικόνα.

Αυτό είναι από τα βασικά που θα έπρεπε να ξέρει κάποιος. Άμα δεν ξέρεις πως α+β=αβ μη λες πως α+β=α επειδή "το βλέπεις".

Τι λες ρε φίλε ?

Απο που και ως που όποιος έχει διαφορετική άποψη από τη δική σου τον λες και τρολλ ?

Δηλαδή έχεις το αλάθητο του Πάπα και έχεις πάντα δίκιο ? Σώπα ρε.

Γίνε λίγο πιο δημοκρατικός άνθρωπος και σταμάτα να έχεις φασιστική νοοτροπία και να είσαι τόσο μισαλλόδοξος.Ακόμα και δίκιο να είχες σε όλα όσα λες (που διαφωνώ) η συμπεριφορά σου είναι η χείριστη και αν εμένα με εκθέσει το να μη γνωρίζω μια τεχνική λεπτομέρεια,εσένα σε εκθέτει ο χαρακτήρας σου,κάτι πολύ χειρότερο.

Επί του θέματος: Άμα δεν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά σε 1024x720 με 1920x1080 έχεις πρόβλημα με τα μάτια σου. Εγώ πήγα πρόσφατα στο γιατρό και δεν έχω ούτε 1 πόντο μυωπίας ή πρεσβυοπίας,ούτε αχρωματισμό ούτε αστιγματισμό ούτε τίποτα και έχω άριστη όραση.Όσο μικρότερη η ανάλυση τόσο πιο θαμπή η εικόνα,λιγότερες οι λεπτομέρειες και πιο τετραγωνισμένες οι καμπύλες. Άμα δεν τα αντιλαμβάνεσαι αυτά πήγαινε στον οφθαλμίατρο.

Ως μέσο μέγεθος αναφέρθηκα στο μέγεθος που έχει ο μέσος έλληνας στο σπίτι τους. Κάθε τι μεγαλύτερο από το μέγεθος που έχει η πλειοψηφία των αγοραστών θεωρείται "μεγάλο" για τους αγοραστές/καταναλωτές στους οποίους και ανοίκω. Ο μέσος έλληνας έχει τηλεοράσεις 21 εώς 32 ιντσών. Άρα το 40 είναι μεγαλύτερο του μέσου όρου,άρα για τον μέσο όρο που αποτελεί την πλειοψηφία οι 40 ίντσες θεωρούνται μεγάλο μέγεθος.

Αν πάλι μου λες πως δεν μπορείς να διακρίνεις τις λεπτομέρειες στα textures... Πάλι πρέπει να πας στον οφθαλμίατρο.

Έχω ασχοληθεί με το modding και έχω φτιάξει δικά μου textures υψηλής ανάλυσης σε παιχνίδια όπως το S.T.A.L.K.E.R.,και Oblivion,και έχω εγκαταστήσει και πολλά textures packs σε πολλά παιχνίδια και η διαφορά φαίνεται ξεκάθαρα.

Ακόμα και αν κάθεσαι σε απόσταση πάνω από 2 μέτρα από την οθόνη,αν δεν μπορείς να δεις τη διαφορά στην λεπτομέρεια των textures μεταξύ του Crysis Warhead στα very high με τα textures του Quake 4,έχεις σοβαρότατο πρόβλημα...

Wolfenstein 3d

Τα textures έχουν ανάλυση 32x32 το καθένα.

wolfenstein-3d.png

Goldeneye

Τα textures έχουν ανάλυση 128x128 το καθένα.

GoldenEye-007-N64-Screen-Shot.jpg

Oblivion

Τα textures έχουν ανάλυση 512x512.

the-elder-scrolls-iv-oblivion-203061010103346385.jpg

Crysis

Τα textures έχουν ανάλυση 1024x1024.

crysis8.jpg

Από όλα όσα είπες,μόνο το Halo έχω παίξει,και αυτό στο xbox του 2003.

Μάλλον με άλλον με μπερδεύεις.

Άρα λοιπόν σύμφωνα με τα λεγόμενα σου θα πάρουμε ένα brrip στα 1080, θα το βάλουμε σε μια lcd με γκρίζο αντί για μαύρο που θα βγάζει όμως 1080 και είμαστε ok. Δηλαδή θα δούμε καλύτερη εικόνα από ότι αν βάλουμε ένα blu-ray σε μια πλάσμα 720άρα με πολύ καλό μαύρο, χωρίς clouding. Εντάξει, τράβα από κανενα avsforum να τα πεις ή από κάποιον που ασχολείται επαγγελματικά με εικόνα/ήχο να του το πεις, να δουμε τι απάντηση θα εισπράξεις. Αφού η ανάλυση είναι το παν.

Με τα textures δεν κατάλαβα τι θες να πεις (εκτός και αν υπονοείς πως οι κονσόλες έχουν γραφικά τύπου doom). Αν εσύ τα βλέπεις έτσι πάσο. Και πάλι όμως αυτό που μας νοιάζει είναι το shadow detail (να μην κρύβονται λεπτομέρειες) όπου εκεί όλες οι οθόνες για πισιά δεν το κατέχουν (ή θα χεις κρασαρισμένα μαύρα ή θα φαίνεται θολή η εικόνα) η χρωματική πιστότητα με το τρίγωνο, η φωτεινότητα κλπ... Εσύ μπορείς να 'χεις συνηθισει το oblivion τίγκα στο sharpness, αλλά αυτό δεν είναι φυσικό, ο κόσμος μας έξω δεν είναι εντονα φωτισμένος

Το κινητό δεν κατάλαβα τι σχέση είχε στην κουβέντα, ενώ τα παιχνίδια τα ανέφερα διότι δεν έχουν κυκολοφορησει σε pc. Πάντως εσένα που σε νοιάζει η ανάλυση μάθε πως για να διαπιστωσει κάποιος τη διαφορά μεταξύ 1080 και 720 πρέπει να 'χει τουλάχιστον 46αρα, για να μην πω 50άρα (εκτός και αν κάθεται σε 42αρα στο 1,5 μέτρο).

πωπω αυτές οι ΕΙΖΟ πραγματικά συνεχίζουν την παράδοση...να είναι οι πιο άσχημες "επώνυμες" οθόνες που κυκλοφορούν στην αγορά

μιλάμε καθαρά για εξοπλισμό νοσοκομείου και η συγκεκριμένη "μοναδική" 10Mp monitor που βγάζει η εταιρία είναι ασπρόμαυρη και είναι 2 κολλημένες 5άρες και όχι καθαρή 10άρα. αλλα κλάιν μωρέ ο τιτανομάχος μπορεί να παίξει το Halo σε ασπρόμαυρο....

καλορίζικο tilemaxx λιώσε Uncharted παλίκαρε :)

Μόλις αγόρασα PS3 320 GB με Uncharted 2 + GOW3! Αργότερα θα ποστάρω και το PSN ID μου!

Καλό λιώσιμο.Παίξε πρώτο το uncharted 1 αν δεν το έχεις παίξει και μετά ξεκινα και το 2.Και για τα gow το ίδιο.Λιώσε το 1-2 και μετά τερμάτισε και το τρια.

Κατασκευάζω textures o ίδιος και θες να μου πεις ότι δεν ξέρω τι είναι αυτό που φτιάχνω...

Μάλιστα.

Θα σε παρακαλούσα να σέβεσαι έναν μεγαλύτερο σου που έχει βγάλει και μια τεχνική σχολή,και του έχουν διδάξει κάποια πράγματα αξιόλογοι καθηγητές,και έχει σπαταλήσει αμέτρητες ώρες μπροστά από προγράμματα όπως το photoshop και το 3Ds Max για πρακτική εξάσκηση,και έχει περιεργαστεί ο ίδιος από τα καλύτερα μηχανήματα στο χώρο,και ως επιχειρήματα να μη λες πράματα του τύπου "μα το βλέπω καλύτερα".

Αν δεν μπορείς να διαπιστώσεις τη διαφορά μεταξύ των γραφικών του Wolfenstein 3d και του Crysis..

Άστο.

Μεγαλύτερη ανάλυση σημαίνει περισσότερα πίξελ,και περισσότερα πίξελ σημαίνει πιο λεπτομερή,καθαρή εικόνα.

Αυτό είναι από τα βασικά που θα έπρεπε να ξέρει κάποιος. Άμα δεν ξέρεις πως α+β=αβ μη λες πως α+β=α επειδή "το βλέπεις".

Μα δεν μίλησα για ανάλυση 20ετίας.Μιλάω για ένα παιχνίδι σε 720p σε μια καλή plasma και ένα με 1080p σε μια φθηνιάρικη lcd.Το παιχνίδι στην plasma θα δείχνει πολύ καλύτερα απο απο το άλλο στην lcd.

Με το photoshop που ασχολείσαι λογικά θα κάθεσαι πολύ κοντά στην οθόνη(κάτω απο 60 εκατοστά) οπότε ναι εκεί παίζει ρόλο η ανάλυση.Αλλά όταν μιλάμε για 42αρα σε πάνω απο 1 μέτρο δεν βλέπεις διαφορά.

Και το wolfestein 3d αν το παίξω σε 2αρα οθόνη στο κινητό και παίξω και ένα 720p το ίδιο θα φαίνονται.

titanomaxos http://www.radiforce.com/en/products/mono-gx1030.html για διάβασε καλύτερα τα specs και ίσως (λέμε ίσως) καταλάβεις γιατί πάτησες πάνω σε μπανάνα.....

http://www.eizo.co.jp/products/id/fdh3601/

Πρόκειται για επαγγελματική οθόνη με panel 36.4" και 4K2K ανάλυση (4096 x 2160 - 8.847.360 pixels)

και αυτη για ασπρόμαυρη την βλέπεις ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Super Moderators

http://www.eizo.co.jp/products/id/fdh3601/

Πρόκειται για επαγγελματική οθόνη με panel 36.4" και 4K2K ανάλυση (4096 x 2160 - 8.847.360 pixels)

και αυτη για ασπρόμαυρη την βλέπεις ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

κι αυτές καλούτσικες είναι κι ας μην έχουν τέτοια ανάλυση http://pro.sony.com/bbsc/ssr/cat-monitors/cat-oledmonitors/

εναλλακτικά http://pro.sony.com/bbsc/ssr/cat-monitors/cat-visualsimulmonitors/product-SRML560/

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...