Προς το περιεχόμενο

PS3 vs XBOX 360

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
Forza 4 vs Gran Turismo 5(το οποίο μην ξεχνάμε το έφτιαχναν μισή δεκαετία,ενώ το Forza βγαίνει κάθε 2 χρόνια)

Δεν εχει να λεει αυτο κατι.Ισα ισα που αν εκανε GT καθε 2 χρονια,το τελευταιο GT μαλλον θα ειχε καλυτερα γραφικα απο το 5 που εχουμε σημερα.

Τωρα για τα αλλα παιχνιδια(τα 3 που λες),απλα εισαι λαθος.Τπτ λιγοτερο τπτ περισσοτερο.Δεν εχει νοημα να αναλυσουμε το γιατι.Με λιγο ψαξιμο θα το βρεις μονος σου.

• Απαντ. 17,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

PS3 fan εγώ; Από που βγαίνει αυτό το συμπέρασμα; Το τελευταίο που αγόρασα ήταν από αυτή τη γενιά.

Σε μερικούς μήνες που θα βγουν αυτά που λες βλέπουμε όμως εδώ μιλάμε για το τώρα.

Φυσικά και έχει πολύ καλά γραφικά το Gears 2. Έγραψα πουθενά ότι δεν έχει; Αλλά για μένα είναι (ελαφρώς)χειρότερα από το Killzone 2 για παράδειγμα(το οποίο και αυτό βγήκε πριν 2 χρόνια).

Σε τι ακριβώς δεν υπάρχει σύγκριση;

Φουτουριστικό το Killzone; Από πότε; Όσο φουτουριστικό είναι το Gears άλλο τόσο είναι και το Killzone.

Όλο και κάποιο παιχνίδι θα έχει το 360 στην κατηγορία του Uncharted. Δεν είναι ανάγκη να συγκρίνεις το Halo με αυτό. :rolleyes:

Πάντως το γεγονός ότι δεν μπορείς να συγκρίνεις τα γραφικά δε σε απέτρεψε μερικά posts πιο πάνω να βγάλεις τα γραφικά του PS3 χειρότερα... :rolleyes:

Φίλε μου εγώ είπα ότι είναι χειρότερα στα ΙΔΙΑ παιχνίδια. Π.χ έχεις παίξει το Pro 11 σε 50αρα στις 2 κονσόλες? Θα νομίζεις πώς παίζεις άλλο παιχνίδι στο 360. Στο 99% των περιπτώσεων τα γραφικά στα ΙΔΙΑ παιχνίδια είναι καλύτερα στο xbox 360. Δέν μπορεί να είναι τυχαίο αυτό...!

Δημοσ.

Φίλε μου εγώ είπα ότι είναι χειρότερα στα ΙΔΙΑ παιχνίδια. Π.χ έχεις παίξει το Pro 11 σε 50αρα στις 2 κονσόλες? Θα νομίζεις πώς παίζεις άλλο παιχνίδι στο 360. Στο 99% των περιπτώσεων τα γραφικά στα ΙΔΙΑ παιχνίδια είναι καλύτερα στο xbox 360. Δέν μπορεί να είναι τυχαίο αυτό...!

Είπες για τα ίδια και μετά αναρωτήθηκες αν είναι θέμα δύναμης. Σου έφερα τα παραδείγματα των exclusives και πάλι δεν πείστηκες για τη δύναμη του PS3....

Δεν έχω παίξει Pro αλλά έχω παίξει άλλα παιχνίδια και σίγουρα δεν έχουν τόσο μεγάλες διαφορές για να νομίζεις ότι είναι άλλο παιχνίδι. Για την ακρίβεια οι διαφορές είναι τέτοιες που δε θα έπρεπε να απασχολούν τον οποιοδήποτε. Τώρα γιατί έχουν γίνει τόσο θέμα αδυνατώ να καταλάβω.

Και όχι δεν είναι τυχαίο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που γίνεται αυτό και έχουν αναλυθεί.

Δημοσ.

PS3 fan εγώ; Από που βγαίνει αυτό το συμπέρασμα; Το τελευταίο που αγόρασα ήταν από αυτή τη γενιά.

Σε μερικούς μήνες που θα βγουν αυτά που λες βλέπουμε όμως εδώ μιλάμε για το τώρα.

Φυσικά και έχει πολύ καλά γραφικά το Gears 2. Έγραψα πουθενά ότι δεν έχει; Αλλά για μένα είναι (ελαφρώς)χειρότερα από το Killzone 2 για παράδειγμα(το οποίο και αυτό βγήκε πριν 2 χρόνια).

Σε τι ακριβώς δεν υπάρχει σύγκριση;

Κοίτα,δεν είναι κακό να είσαι fan μιας κονσόλας,απλά το δύσκολο για τους περισσότερους είναι να αποδέχονται κάποια καλά παιχνίδια που έχουν και οι 2 κονσόλες,δηλαδή εγώ έχω λιώσει το GOW3 στο ps3 φίλου μου(όπως και το 1 και το 2) και είμαι κάτοχος 360 και πραγματικά το παιχνίδι είναι respect ΤΕΛΟΣ...οπότε μην τρελαίνεσαι με τον χαρακτηρισμό ps3 fan,όπως ΔΕΝ τρελάθηκα με το Uncharted 2 ενώ κάποιοι κόβουν φλέβα και έπαθα πλάκα ας πούμε με το Castlevania Lords Of Shadow που είναι και multiplatform και εγώ προσωπικά το θεωρώ ΕΠΟΣ....θέλω να πω ότι δεν είναι μόνο τα exclusives που κάνουν τις κονσόλες να ξεχωρίζουν,επειδή υπάρχει μια νοοτροπία με τα exclusives η οποία πολλές φορές δεν έχει νόημα!!!

Η σύγκριση πήγαινε στον τρόπο που έθεσες το ερώτημα σου αν υπάρχει παιχνίδι στο 360 με καλύτερα γραφικά απο τα 3 που προανέφερες,οπότε προφανώς αναφερόσουν σε σύγκριση παιχνιδιών του 360 με τα 3 του ps3 που παρέθεσες!!! :rolleyes:

Επισκέπτης
Δημοσ.
Στο 99% των περιπτώσεων τα γραφικά στα ΙΔΙΑ παιχνίδια είναι καλύτερα στο xbox 360. Δέν μπορεί να είναι τυχαίο αυτό...!

Καθολου τυχαιο.

Εχουν χιλιοειπωθει οι λογοι που συμβαινει αυτο.H δυναμη του ps3 βασιζεται κυριως στα spus του cell.Τα ''ιδια παιχνιδια'' ομως δεν βασιζονται στα spus του cell αλλα στην καρτα γραφικων.Γιατι ετσι ειναι πιο ευκολο για τους developers οταν κανουν κοινα παιχνιδια.

Δεν εχει να λεει κατι αυτο για τις δυνατοτητες τις κονσολας ομως.

Για παραδειγμα στο Killzone 2

killzone2_spu_usage.png

To πανω μερος θα ειναι σχεδον ''λευκο'' σε ολα τα ''κοινα παιχνιδια''.

ΥΓ.btw τo castlevania που αναφερεις μαλλον ανηκει στο 1%,καθως ειναι καλυτερο στο ps3:p

Δημοσ.

Μερικοί νομίζω ότι ζείτε σε μια αυταπάρνηση...

Το θέμα είναι πολύ απλό και γνωστό με τα multiplatform. Το PS3 καλώς η κακώς έχει πολύ δύσκολη αρχιτεκτονική και αυτό είναι κοινά αποδεκτό από όλους.

Σχεδόν όλα τα multi φτιάχνονται με το Xbox στο μυαλό λόγω Direct X και για την εύκολη μεταφορά τους στο PC και αντίστροφα. Το PS3 μένει πάντα η κονσόλα που τους ενδιαφέρει να τρέξει ίσα ίσα το παιχνίδι. Γιατί να διαθέσουν παραπάνω χρόνο και χρήμα στην έκδοση του PS3 όταν υπάρχουν deadlines, πιέσεις κλπ κλπ??

Φυσικά και υπάρχουν αδυναμίες, όπως η 256 RAM. Αλλά όταν αξιοποιηθεί σωστά, βγαίνουν γραφικά όπως αυτά του Uncharted και του God of War. Που να είχε και 512 σαν του Xbox τι θα βλέπαμε...

Ακόμα κι έτσι όμως οι διαφορές δεν είναι δα και τεράστιες. Ειδικά εδώ κι ένα χρόνο ό,τι multi βγαίνει είναι το ίδιο και στις δυο κονσόλες. Τώρα αν κάποιος πούλησε το PS3 του χάνοντας όλα τα exclusives για να δει δυο-τρία pixel παραπάνω σε παιχνίδια της μάζας, δεν ξέρω τι να πω. Γούστα...

Ακόμη και ο Gabe Newell βγήκε να ζητήσει συγνώμη δημόσια και έκανε γαργάρα αυτά που έλεγε πριν 3 χρόνια (βλέπε Orange Box) και μερικοί εδώ μας ζαλίζουν ακόμα ότι και καλά το PS3 έχει κατώτερο hardware.

Δημοσ.

Κοίτα,δεν είναι κακό να είσαι fan μιας κονσόλας,απλά το δύσκολο για τους περισσότερους είναι να αποδέχονται κάποια καλά παιχνίδια που έχουν και οι 2 κονσόλες,δηλαδή εγώ έχω λιώσει το GOW3 στο ps3 φίλου μου(όπως και το 1 και το 2) και είμαι κάτοχος 360 και πραγματικά το παιχνίδι είναι respect ΤΕΛΟΣ...οπότε μην τρελαίνεσαι με τον χαρακτηρισμό ps3 fan,όπως ΔΕΝ τρελάθηκα με το Uncharted 2 ενώ κάποιοι κόβουν φλέβα και έπαθα πλάκα ας πούμε με το Castlevania Lords Of Shadow που είναι και multiplatform και εγώ προσωπικά το θεωρώ ΕΠΟΣ....θέλω να πω ότι δεν είναι μόνο τα exclusives που κάνουν τις κονσόλες να ξεχωρίζουν,επειδή υπάρχει μια νοοτροπία με τα exclusives η οποία πολλές φορές δεν έχει νόημα!!!

Η σύγκριση πήγαινε στον τρόπο που έθεσες το ερώτημα σου αν υπάρχει παιχνίδι στο 360 με καλύτερα γραφικά απο τα 3 που προανέφερες,οπότε προφανώς αναφερόσουν σε σύγκριση παιχνιδιών του 360 με τα 3 του ps3 που παρέθεσες!!! :rolleyes:

Αν θες οποσδήποτε να με πεις fan κάποιας(ίσως νιώθεις καλύτερα έτσι τι να πω) μπορείς να με πεις Wii fan μιας και αν ήταν να αγοράσω μία κονσόλα θα ήταν αυτή.

Είδες πουθενά να έχω πρόβλημα να αποδέχομαι καλά παιχνίδια; :confused:

Αλήθεια εσύ που μάλλον δεν είσαι fan και μιλάς αντικειμενικά υποθέτω έχεις μόνο 360; :rolleyes:

Αν δεν είναι τα exclusives που κάνουν μια κονσόλα να ξεχωρίζει τότε τι είναι; Οι μικροδιαφορές στα multiplatforms;

Και πάλι δεν κατάλαβα πως εννοείς τη σύγκριση. Δεν μπορείς να συγκρίνεις αυτά που έγραψες με κάποια από τα 3 που έβαλα; Κάποια έχουν καλύτερα γραφικά; Τι ακριβώς;

Δημοσ.

NickTG καλά δεν σε ξαναλέω fan :) !!!

Την λέξη "σύγκριση" την εξήγησα δεν την παλεύω να την αναλύσω περισσότερο,αν δεν κατάλαβες δεν πειράζει! B)

D.Luffy δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε μένα προσωπικά,απλά πληροφοριακά δεν με νοιάζει τι αρχιτεκτονική έχει η κάθε κονσόλα,απλά να έχει ωραία games γενικά(και multiplatform και exclusives),ειλικρινά δεν θα μπω στη διαδικασία ν'αναλύσω το γιατί δεν τραβάει κάπου μια απο τις 2 κονσόλες.Φαντάσου δηλαδή οι κάτοχοι του wii τι πρέπει να λένε που πιστεύω τα γραφικά του είναι σίγουρα χειρότερα μπροστά στα γραφικά ps3 και 360 και όμως είναι απο πάνω σε πωλήσεις,βγάλε εσύ άκρη...οπότε και δεν ασχολούμαι περαιτέρω με αρχιτεκτονικές κ.λ.π.!!!

PDS13 το Castlevania LOS το ανέφερα συνολικά σαν game/σαν γενική εικόνα και δεν αναφέρθηκα σε γραφικά τα οποία είναι κατά τ'άλλα εξαιρετικά και μάλιστα πιστεύω 1-2 λεπτομέρειες να πρόσεχαν λίγο περισσότερο θα το είχε φτάσει το GOW3!

Δημοσ.

Φυσικά και υπάρχουν αδυναμίες, όπως η 256 RAM. Αλλά όταν αξιοποιηθεί σωστά, βγαίνουν γραφικά όπως αυτά του Uncharted και του God of War. Που να είχε και 512 σαν του Xbox τι θα βλέπαμε...

και το ps3 512 mb (συνολικά) έχει απλά είναι χωρισμένη στα δύο

Δημοσ.

ΥΓ.btw τo castlevania που αναφερεις μαλλον ανηκει στο 1%,καθως ειναι καλυτερο στο ps3:p

Ναι γιατι το Castlevania ειναι Uper class απο αποψη γραφικων απο τα multiplatform και αν εξαιρεσεις το framerate ειναι σχεδον τοσο καλο οσο και ενα first party παιχνιδι στον οπτικο τομεα μιας και η παραγωγη κανει μπαμ οτι ειναι πανακριβη.

Δημοσ.

Ναι γιατι το Castlevania ειναι Uper class απο αποψη γραφικων απο τα multiplatform και αν εξαιρεσεις το framerate ειναι σχεδον τοσο καλο οσο και ενα first party παιχνιδι στον οπτικο τομεα μιας και η παραγωγη κανει μπαμ οτι ειναι πανακριβη.

Μήπως να συμπληρώσουμε(αναφορικά με το Castlevania LOS) ότι και o Hideo Kojima γνωρίζει πολύ καλύτερα την αρχιτεκτονική του ps3 λόγω εμπειρίας του με το(μέχρι πρόσφατα ps3 exclusive) Metal Gear(μ'αρέσει που έγραψα ότι δεν θ'ασχοληθώ με αρχιτεκτονικές ps3 και 360 σε προηγούμενο post :P );Τελευταία βέβαια και αυτός ανακοίνωσε ότι το γυρίζει πλέον σε multiplatform(βλέπε Metal Gear Solid Rising) και γενικά πιστεύω πολλοί θα το γυρίσουν στο μέλλον σε multiplatform γιατί δύσκολοι οι καιροί και γι'αυτούς multiplatform game σημαίνει πολύ απλά περισσότερα φράγκα!!! :rolleyes:

Δημοσ.

Μήπως να συμπληρώσουμε(αναφορικά με το Castlevania LOS) ότι και o Hideo Kojima γνωρίζει πολύ καλύτερα την αρχιτεκτονική του ps3 λόγω εμπειρίας του με το(μέχρι πρόσφατα ps3 exclusive) Metal Gear(μ'αρέσει που έγραψα ότι δεν θ'ασχοληθώ με αρχιτεκτονικές ps3 και 360 σε προηγούμενο post :P );Τελευταία βέβαια και αυτός ανακοίνωσε ότι το γυρίζει πλέον σε multiplatform(βλέπε Metal Gear Solid Rising) και γενικά πιστεύω πολλοί θα το γυρίσουν στο μέλλον σε multiplatform γιατί δύσκολοι οι καιροί και γι'αυτούς multiplatform game σημαίνει πολύ απλά περισσότερα φράγκα!!! :rolleyes:

παλίκαρε όσο ασχολήθηκες εσύ με τον προγραμματισμό του castelvania los τόσο ασχολήθηκε και ο κοτζίμα και τόσο θα ασχοληθεί και με το metal gear rising....μην μπερδέυεις το Kojima studios με τον κοτζίμα,τα παιχνίδια που ασχολείται ο τύπος φαίνονται.

Δημοσ.

Και αυτο κατα καποιο τροπο μειωνει την αξια των γραφικων του Castlevania που ειναι πραγματι μερικα σκαλια ποιο πανω απο οποιοδηποτε αλλο multiplatform παιχνιδι? Ενημερωτικα ομως το Castlevania LOS δεν ειναι δημιουργια του Kojima.

Δημοσ.

Και αυτο κατα καποιο τροπο μειωνει την αξια των γραφικων του Castlevania που ειναι πραγματι μερικα σκαλια ποιο πανω απο οποιοδηποτε αλλο multiplatform παιχνιδι? Ενημερωτικα ομως το Castlevania LOS δεν ειναι δημιουργια του Kojima.

Όχι βέβαια,το πρόσθεσα συμπληρωματικά γι'αυτό που έγραψε ο PDS13:

Τώρα αν το Castlevania LOS,όπως και άλλα games που έχουν ως developer την Kojima Productions δεν έχει απολύτως καμμία συμμετοχή ο Hideo Kojima που είναι δική του εταιρεία,συγγνώμη αλλά δεν ήμουν μπροστά όταν έφτιαχναν το συγκεκριμένο game για να το πω με σιγουριά.Το αν συμμετείχε πάντως ή όχι προσωπικά ο Hideo στο Castlevania LOS μπορούμε να το διαπιστώσουμε απο τα credits του game.

Επίσης skanjos πως προεξοφλείς απο τώρα ότι ο Hideo Kojima δεν θ'ασχοληθεί προσωπικά με το(multiplatform πλέον) Metal Gear Solid Rising που θα βγει το 2012;Δηλαδή όταν ήταν ps3 exclusive ασχολούνταν και τώρα που το game θα γίνει multiplatform αυτόματα ο Hideo δεν θ'ασχοληθεί;Να υπενθυμίσω απλά η Kojima Productions είναι αποκλειστικός developer του Metal Gear Solid Rising,ενώ στο Castlevania LOS συμμετείχε στο development και η ισπανική MercurySteam.

Δημοσ.

Όχι βέβαια,το πρόσθεσα συμπληρωματικά γι'αυτό που έγραψε ο PDS13:

Τώρα αν το Castlevania LOS,όπως και άλλα games που έχουν ως developer την Kojima Productions δεν έχει απολύτως καμμία συμμετοχή ο Hideo Kojima που είναι δική του εταιρεία,συγγνώμη αλλά δεν ήμουν μπροστά όταν έφτιαχναν το συγκεκριμένο game για να το πω με σιγουριά.Το αν συμμετείχε πάντως ή όχι προσωπικά ο Hideo στο Castlevania LOS μπορούμε να το διαπιστώσουμε απο τα credits του game.

Επίσης skanjos πως προεξοφλείς απο τώρα ότι ο Hideo Kojima δεν θ'ασχοληθεί προσωπικά με το(multiplatform πλέον) Metal Gear Solid Rising που θα βγει το 2012;Δηλαδή όταν ήταν ps3 exclusive ασχολούνταν και τώρα που το game θα γίνει multiplatform αυτόματα ο Hideo δεν θ'ασχοληθεί;Να υπενθυμίσω απλά η Kojima Productions είναι αποκλειστικός developer του Metal Gear Solid Rising,ενώ στο Castlevania LOS συμμετείχε στο development και η ισπανική MercurySteam.

απλά τα πράγματα ,το είχε πει ο ίδιος.ποτέ δεν ήταν exclusive το rising,ανακοινώθηκε Multi και απο την αρχή είχε πει ο kojima οτι δεν θα το αναλάβει ο ίδιος αλλα το καταξιομένο studio του καθώς ο ίδιος δεν είχε χρόνο γιατί δούλευε για το metal gear στο psp.όσο για τα credits αναφέρεται τιμητικά το όνομα του ,αν περιμένεις απο εκεί να βγάλεις άκρη σώθηκες χεχε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...