cortaN@ Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Μια που λες για antialiazing Σε συγκριση με το MLAA της AMD που θα μπορουσε να τρεξει και το 360. Aν θυμασαι ειχαμε μια κουβεντα γι αυτο. Αδυνατω να πιστεψω οτι αν αξιζε το κοπο (οσο αξιζει για τα αποτελεσματα στο ps3) η MS θα το αφηνε στην ακρη το θεμα, για να εχει compatibility στο νεο xbox. Δλδ αφηνουμε ''πισω'' το 360 κατα την διαρκεια ζωης του,για να παιζει το νεο xbox τα παιχνδια του 360.Ακουγεται τουλαχιστον αστειο κατ'εμε οπως και να το δεις(εδω δεν εχει το ps3 compatibility για το πλουσιοτερο software ολων των εποχων,το οποιο αφαιρεσε η ιδια η sony:p) Η πραγματικοτητα ειναι οτι δεν αξιζε τον κοπο,γιατι δεν θα υπαρχε μεγαλη διαφορα τελικα.Ειναι το απολυτα λογικο συμπερασμα νομιζω. Αλλα ακομα και διαφορα να υπηρχε,θα ηταν σεβασμος αυτο?Ρωταω γιατι θα δεις παρακατω οτι συμφωνω εν μερη εως πολυ με την λογικη σου(που δεν βλεπω και εδω)''εμενα σαν καταναλωτη δεν με απασχολουν αυτα αλλα το αποτελεσμα''. Παντως επαναλαμβανω οτι σε καμια περιπτωση εγω δεν πιστευω οτι θα υπηρχε σημαντικη διαφορα. Μ αρέσει που συμφωνούμε. Σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική της microsoft που δε θέλει να ξεφύγουν οι devs από το standard set του Shader Model 3.0, αυτό ή έχει ή δεν έχει λογική, δεν το λέω εγώ, η microsoft το κάνει πράξη. Δεν είναι θέμα δικής μου προσέγγισης. Απλά εγώ στο αναφέρω γιατί με αυτό τον τρόπο δύσκολα θα βρεθεί παιχνίδι στο 360 που να το "ξεζουμίσει" βασισμένο πάνω σε μία custom engine. Αν θες την άποψή μου γιατί ακολουθεί τη συγκεκριμένη πολιτική, σίγουρα έχει κάποιους λόγους. Καταρχήν, η Ms αυτή τη γενιά ακολούθησε/αντέγραψε το PS2. Έβγαλε την κονσόλα της πρώτη, πήρε με το μέρος της πολλούς developers και δεν προχώρησε με κύριο πλεονέκτημα τα ανώτερα γραφικά (όπως στο xbox1), αλλά μια user friendly, προσιτή και με πολλούς τίτλους κονσόλα. - και για να ρίξω και λίγο λάδι στη φωτιά, και μια κονσόλα που φλασάρεται/τσιπάρεται εύκολα. Στο μόνο που δεν τα κατάφερε τόσο καλά (τουλάχιστον για τα πρώτα 3 χρόνια) ήταν στο θέμα της αξιοπιστίας με το πρόβλημα του RROD. Δεδομένης λοιπόν της ανωτέρω τακτικής της MS, μπορούμε εύκολα να αποκλείσουμε κάποια κάψα της να πάρει τον graphics throne αυτή τη γενιά και δε νομίζω να έχει πιέσει πολύ σε αυτή την κατεύθυνση. Εξάλλου και το PS2 δεν έγινε τόσο δημοφιλές εξαιτίας των γραφικών του, αλλά εξαιτίας των πολύ καλών παιχνιδιών που κυκλοφόρησαν σε αυτό. Για το compatibility λοιπόν που ανέφερα στο προηγούμενο ποστ μου, μπορεί να σου φαίνεται λίγο μετέωρο ως λόγος, αλλά πίστεψέ με δεν είναι τόσο μετέωρο. Σκέψου πως το νέο xbox θα βασιστεί εξ ολοκλήρου πάνω στο Live. Αυτό ήταν το στοίχημα της MS που παρουσίασε το Live στο 1ο xbox και το οποίο εγκαθιδρύθηκε ως η καλύτερη online πλατφόρμα με την επιτυχία του 360. Στο καινούριο xbox λοιπόν τα πάντα θα κινούνται γύρω από το Live, και από το digital distribution. Σίγουρα, οι λογαριασμοί (gamertags) των χρηστών θα μεταφερθούν στο καινούριο, θα διατηρηθούν τα achievements, κτλ και πολύ πιθανό είναι να διατηρηθεί και το βασικό χειριστήριο - ίσως με κάποιες μετατροπές. Στο πλαίσιο λοιπόν της γενικότερης ενοποίησης, το καινούριο xbox θα παίζει με 100% εξομοίωση τους τίτλους του 360, κάποιοι από τους οποίους θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται στη νέα ενιαία πλατφόρμα (όπως τα Halo για παράδειγμα), επίσης θα μπορούν να παίζονται με extra AA, ή άλλα features (π.χ. ίσως με title update να ενσωματώσει 3D σε κάποια από αυτά). Έτσι ένας χρήστης 360 που θα μεταπηδήσει στη νέα κονσόλα, θα βρίσκεται αμέσως σ ένα οικείο περιβάλλον και θα προσαρμοστεί αμέσως. Καταλαβαίνεις πως αυτό το unification και το seamless intergration της παλιάς με τη νέα κονσόλα, θα δώσει στην MS τη δυνατότητα να κρατήσει τη user base των χρηστών που σιγά-σιγά θα αναβαθμίσουν στο καινούριο xbox. Είναι θέμα intergration και brand recognition το backwards compatibility σε όλα τα επίπεδα. Σκέψου πως αν κάθε νέα έκδοση των Windows δεν υποστήριζε τα παλιά DX, και κατ' επέκταση τα παλιά παιχνίδια, πόσο λιγότεροι χρήστες θα έκαναν τη μετάβαση...Σκέψου πόσο αποτυχία υπήρξαν τα Windows 2000 λόγω αυτού ακριβώς του γεγονότος. Και τέλος, σου ανέφερα και το θέμα των royalties που είναι οικονομικό και σίγουρα παίζει και αυτό ρόλο στη δεδομένη πολιτική της MS. To τελευταίο που θα ήθελε είναι αν αλλάξει στο μέλλον graphics provider, να είναι υποχρεωμένη να πληρώνει extra στην ATi για κάθε τίτλο που χρησιμοποιεί custom extentions της Xenon GPU. Νομίζω στο παραπάνω πλαίσιο μπορείς να καταλάβεις πώς περίπου εξηγώ την απόφαση της MS σχετικά με αυτή την πολιτική για standard κώδικα στα παιχνίδια του 360.
JohnVani18 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 γενικά άνθρωποι που δεν είχαν ξαναπιάσει παιχνίδι/κονσόλα στη ζωή τους Δηλαδη κατσε, οσοι το πηραμε δεν ξερουμε/ασχοληθηκαμε ποτε μας με κονσολες?
D.Luffy Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δηλαδη κατσε, οσοι το πηραμε δεν ξερουμε/ασχοληθηκαμε ποτε μας με κονσολες? Δεν μιλάω για σένα. Η πλειοψηφία όμως πες μου, τι νομίζεις????
JohnVani18 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Το πηρανε α) γιατι κανει για ολες τις ηλικιες β) τα παιχνιδια ειναι πιο "παιδικα" (ας το πουμε ετσι) γ) ηταν σε πρωσιτη τιμη οταν βγηκε δ) παιζεις με παρεα και λιωνεις ε) παιζεις παιχνιδια που επαιζες οταν ησουν μικρος (good old times.. ) στ) επαιζε σε απλη tv που ειχε ο καθενας σπιτι τα πιο βασικα κριτηρια που (κατα την αποψη μου) προσελκυσαν πολυ κοσμο
konstantinos77 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Όπως και το Alan Wake. Παιχνιδάρα. Αν λες παιχνίδια τύπου alan wake άκυρα τι να πω...ψυχολογικό action θρίλλερ με απίστευτη ιστορία και γραφικά. Για μένα το κορυφαίο παιχνίδι του 360 για φέτος μαζί με Mass Effect 2 και Fable 3. (απλώς τα 2 τελευταία δεν τα ανέφερα γιατί βγαίνουν/θα βγουν και σε pc.) To Αlan Wake το τελειωσα πριν λιγο καιρο και το extra episode the signal ...Πραγματικα καλο παιχνιδι αλλα σε συγκριση με το gow3 ειναι 2 επιπεδα πιο κατω τουλαχιστον ,στο λεω οσο πιο αντικειμενικα γινεται .Ουτε για πλακα δηλαδη δεν ειναι να τα συγκρινεις ...Επιπλεον οταν αγοραζεις ενα ps3 δεν το αγοραζεις για να παιξεις μονο το gow3 ή το heavy rain ,αλλα για ολα τα games.H συγκριση του ps3 με το 360 ειναι 2 σκελων .Στο 1ο σκελος ειναι τα exclusives οπου εκει δειχνει το ps3 οτι ειναι καλυτερο και στο δευτερο ειναι τα mp οπου το 360 τα αποδιδει καλυτερα.Χιλιοειπωμενα πραγματα δηλαδη ... Σε οτι αφορα το φθηνο 360 και το ακριβο ps3 ,δεν υπαρχει φιλε ακριβο ps3 .Aκριβο το ps3 ηταν οταν το ειχα παρει εγω με 600+ ευρω την πρωτη μερα της παραγγελιας του τοτε που δεν αξιζε .Το ps3 τωρα που εχει πεσει η τιμη του και εχουν βγει και καποια παιχνιδια της προκοπης εγω το θεωρω μια συμφερουσα αγορα ,όχι ομως πιο συμφερουσα απαραιτητα απο την αγορα ενος 360 .Ο λογος ειναι αυτος που σου ειπα οτι τα mp τουλαχιστον για μενα ,δειχνουν καλυτερα στο 360 και οπως και να το κανουμε ειναι το μεγαλο μερος της πιτας των games.H καλυτερη λυση για μενα ειναι να εχεις και τις 2 να εισαι ηρεμος ...
D.Luffy Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Το πηρανεα) γιατι κανει για ολες τις ηλικιες β) τα παιχνιδια ειναι πιο "παιδικα" (ας το πουμε ετσι) γ) ηταν σε πρωσιτη τιμη οταν βγηκε δ) παιζεις με παρεα και λιωνεις ε) παιζεις παιχνιδια που επαιζες οταν ησουν μικρος (good old times.. ) στ) επαιζε σε απλη tv που ειχε ο καθενας σπιτι Από το α μέχρι το στ δεν λες τίποτα που να ενδιαφέρει τον hardcore gamer. Πλην ίσως του γ (αυτό μας έλειπε, να το πουλούσαν και ακριβά). Ας σχολιάσω όμως: α)Και παλιότερα έκανε για όλες τις ηλικίες, είχες όμως και hardware... β)Το ίδιο. γ)Πληρώνεις ό,τι παίρνεις και το συγκεκριμένο χόμπι ήταν ανέκαθεν ακριβό (καλώς ή κακώς). δ)Με παρέα παίζεις και Monopoly και λιώνεις. Δεν χρειάζεται κονσόλα. ε)Γι αυτό υπάρχει το MAME, αγοράζω καινούργια κονσόλα για να παίξω καινούργια ή βελτιωμένα. Αν είναι έτσι κρατάω την προηγούμενη. (Αυτό έκανα, Gamecube) στ)Ας έβαζαν GPU της προκοπής και ας έπαιζα και σε trinitron 14 ίντσες. To 360 και το PS3 παίζουν και σε παλιές τηλεοράσεις, δεν είναι απαραίτητο το HDMI. Άρα καμιά δικαιολογία. τα πιο βασικα κριτηρια που (κατα την αποψη μου) προσελκυσαν πολυ κοσμο Είναι κονσόλα για να σπας αυγά, όχι για να παίξεις σοβαρά παιχνίδια. Δυο τρεις τίτλους (κουτσουρεμένοι κι αυτοί) και τίποτα άλλο. Και ο κόσμος που προσελκύθηκε καλήτερα να μην έσωνε ποτέ γιατί βλέπω σιγά σιγά να καταλήγουμε να μην παίζουμε το παιχνίδι αλλά το παιχνίδι να παίζει εμάς.
GrandGamer Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Μα το Wii δεν φτιάχτηκε για τον hardcore gamer, φτιάχτηκε για casual gamers και για μικρές ηλικίες κυρίως, και για να γίνει πιο ελκυστικό πρόσθεσαν και μία νέα τεχνολογία(χειριστήριο). Η Nintendo πέτυχε ακριβώς αυτό που ήθελε, πωλήσεις. Αν εσύ θες να παίξεις hardcore παιχνίδια δεν θα πάρεις Wii, θα πάρεις PC/PS3/360.
D.Luffy Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Μα το Wii δεν φτιάχτηκε για τον hardcore gamer, φτιάχτηκε για casual gamers και για μικρές ηλικίες κυρίως, και για να γίνει πιο ελκυστικό πρόσθεσαν και μία νέα τεχνολογία(χειριστήριο). Η Nintendo πέτυχε ακριβώς αυτό που ήθελε, πωλήσεις. Αν εσύ θες να παίξεις hardcore παιχνίδια δεν θα πάρεις Wii, θα πάρεις PC/PS3/360. Μα αυτό ακριβώς λέω. Το γαμώτο είναι όμως ότι η Nintendo δεν ιδρύθηκε εχθές. Και η Sony και η MS πάνε να κάνουν το ίδιο πράγμα. Ξέρεις τι θα γίνει αν πετύχουν? Έχεις να παίξεις Kinect animals 2,3,4,... στην επόμενη γενιά που θα λιώσουν τα δάχτυλά σου.
GrandGamer Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Μα αυτό ακριβώς λέω. Το γαμώτο είναι όμως ότι η Nintendo δεν ιδρύθηκε εχθές. Και η Sony και η MS πάνε να κάνουν το ίδιο πράγμα. Ξέρεις τι θα γίνει αν πετύχουν? Έχεις να παίξεις Kinect animals 2,3,4,... στην επόμενη γενιά που θα λιώσουν τα δάχτυλά σου. Φιλαράκι εγώ έχω PCaki και να χεστούν όλες οι κονσόλες. Ας κάνουν ότι θέλουν, ας γίνουν όλες Wii. Θα αγοράσω και εγώ αυθεντικά όλα τα κλασσικά σημερινά που δεν έχω, τα hardcore, και όταν θα βλέπουν τις πωλήσεις σημερινών παιχνιδιών να ανεβαίνουν και των καινούργιων να είναι μέτριες θα σου πω εγώ. Παρεπιπτόντως αυτό προσπαθούν να το κάνουν σε πιο "μικρές" κονσόλες. Συγκεκριμένα προσπαθούν σε κινητά κλπ να τα κάνουν καλά για casual gaming. Έκανα για πτυχιακή μία ναυμαχία για 2 παίχτες και όσο να 'ναι έκανα ψηλοέρευνα στο θέμα. Αν θέλεται σας λινκάρω report από τη Nokia για το θέμα.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Νομίζω στο παραπάνω πλαίσιο μπορείς να καταλάβεις πώς περίπου εξηγώ την απόφαση της MS σχετικά με αυτή την πολιτική για standard κώδικα στα παιχνίδια του 360. cortaN@ εγω δεν διαφωνω στο οτι θα γινουν ολα αυτα.Σιγουρα υπαρχει ενα πλανο την ms και σιγουρα θα κοιταξει το μελλον και πρεπει να κοιταξει το μελλον. Επειδη λοιπον ακριβως υπαρχει ενα πλανο,το 360 προσαρμοστηκε σε αυτο και οχι το πλανο στο 360. Η ms εχει μια πολιτικη ή στρατηγικη και δεν υπηρχε περιπτωση να φτιαξει ενα Ps3... Εκανε το 360 ωστε να παρει το μεγιστο δυνατο αποτελεσμα με βαση αυτους τους πςριορισμους που η ιδια κατα κυριο λογο εθεσε. Δεν υπαρχει καποια κρυφη δυναμη.Ξερουμε τι μπορει να κανει το 360 και περισσοτερο απο εμας ξερει και ηξερε η ms. Δεν υπαρχει περιπτωση να εκανε ενα hw που εν γνωση της θα εδινε περισσοτερα και τελικα δινει πολυ λιγοτερα.Οπως και να το δεις.Απο οικονομικης πλευρας θες? Δεν γινονται θαυματα με τις custom τεχνικες.Oπως ειδες πριν σου εκανα ενα quote για το ΜLAA.To οποιο ΜLAA θα τρεχει στην GPU του 360 (με οχι τα ιδια αποτελεσματα).
D.Luffy Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Φιλαράκι εγώ έχω PCaki και να χεστούν όλες οι κονσόλες. Ας κάνουν ότι θέλουν, ας γίνουν όλες Wii. Θα αγοράσω και εγώ αυθεντικά όλα τα κλασσικά σημερινά που δεν έχω, τα hardcore, και όταν θα βλέπουν τις πωλήσεις σημερινών παιχνιδιών να ανεβαίνουν και των καινούργιων να είναι μέτριες θα σου πω εγώ. Καλό το PC για multiplatform... αλλά τα διαμάντια για εμένα είναι στις κονσόλες ρε γμτ. Και το PC βέβαια έχει κάποια δυνατά exclusive αλλά αυτά βγαίνουν ανά περιόδους... χιλιετίας (βλέπε Blizzard). Άκου λεει θα παίξουμε το Campaign με τους Zerg το 2012!!!... Protoss πότε δηλαδή? Starcraft 3??????????? Τα εγγόνια τους θα το αναπτύξουν.
Tilemaxx Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Παρεπιπτόντως αυτό προσπαθούν να το κάνουν σε πιο "μικρές" κονσόλες. Συγκεκριμένα προσπαθούν σε κινητά κλπ να τα κάνουν καλά για casual gaming. Έκανα για πτυχιακή μία ναυμαχία για 2 παίχτες και όσο να 'ναι έκανα ψηλοέρευνα στο θέμα. Αν θέλεται σας λινκάρω report από τη Nokia για το θέμα. Ρίχτο γιατί με ενδιαφέρει.
GrandGamer Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Ρίχτο γιατί με ενδιαφέρει. Εντάξει είναι λίγο πιο γενικό, το μέλλον των παιχνιδιών στα κινητά ας πούμε(και online μαζί). Το report είναι εδώ.
NickTG Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Από τις τελευταίες σελίδες βγάλαμε συμπέρασμα ότι το Wii δεν έχει hardcore παιχνίδια και ότι τα γραφικά(για ακόμα μια φορά) είναι το σημαντικότερο... Μάλιστα....
rowan Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Από τις τελευταίες σελίδες βγάλαμε συμπέρασμα ότι το Wii δεν έχει hardcore παιχνίδια και ότι τα γραφικά(για ακόμα μια φορά) είναι το σημαντικότερο... Μάλιστα.... Βασικά όπως είπα προτιμώ ps3 και xbox 360 από wii, αλλά δεν λέω το wii δεν έχει καλά παιχνίδια, απλά είναι για μένα πάντα πιο κάτω από τις άλλες δύο κονσόλες. Όταν η ΝINTENDO βγάλει το wii2 τότε θα κλείνω προς τα εκεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις