Προς το περιεχόμενο

PS3 vs XBOX 360

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
μην αναβεις φωτιες mod... προσωπικα οταν μιλαω για πραγματικο gaming δεν βαζω πουθενα μεσα το wii...προτιμω mame!!!

Κρίμα. Χάνεις μερικά πολύ καλά πραγματικά παιχνίδια.

• Απαντ. 17,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Κρίμα. Χάνεις μερικά πολύ καλά πραγματικά παιχνίδια.

μωρε εχω και wii αλλα δεν μπορω να συγκρινω καταστασεις...

Δημοσ.
μην αναβεις φωτιες mod... προσωπικα οταν μιλαω για πραγματικο gaming δεν βαζω πουθενα μεσα το wii...προτιμω mame!!!

αυτό είναι καθαρά δικιά σου άποψη...

δεν την συμμερίζονται οι gamers!

Σε αυτή τη γενιά το wii έδειξε το fan, το χβοχ το online και το ps3 το bluray...

....και γι αυτό ανάλογα πήραν και τις πωλήσεις!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

άσχετα με το τι συζητούσατε,

για μένα να αγοράσω xbox θα ήταν κάτι σαν ένας Αμερικάνος να αγοράσει Γαλλικό αμάξι !

το PC θα ειναι παντα η καλυτερη gaming "κονσολα"

σε καμία περίπτωση, δεν έχει τα χαρακτηριστικά για να χαρακτηριστεί "κονσολα",

γιατί απλά πάντα μιλάμε για το υποθετικό τέλειο PC για κάθε παιχνίδι: αν έχεις αυτή την μνήμη, κάρτα, επεξεργαστή, χειριστήριο, αν αν αν...

ps3 το bluray

bluray ποιος βλέπει ?!

Επεξ/σία από Mr.Hartnoll
Δημοσ.
σε καμία περίπτωση, δεν έχει τα χαρακτηριστικά για να χαρακτηριστεί "κονσολα",

γιατί απλά πάντα μιλάμε για το υποθετικό τέλειο PC για κάθε παιχνίδι: αν έχεις αυτή την μνήμη, κάρτα, επεξεργαστή, χειριστήριο, αν αν αν...

Kαι επειδη gaming=παιχνιδια,σιγουρα δεν φτανει τις κονσολες.

Δημοσ.

Με το αντίστοιχο κόστος βέβαια.

Σκεφτείτε να έβγαινε μια κονσόλα που το πραγματικό κόστος κατασκευής να μην ήταν τα 200-300 ευρώ αλλά γύρω 800-1000 και να είχε modular αρχιτεκτονική, πχ. να μπορούσες με ένα κλικ να αναβαθμίσεις κάρτες γραφικών, μνήμες κλπ (όλα αυτά θα ήταν προφανώς proprietary και θα τα έβγαζαν αποκλειστικά οι MS/Sony, ενώ θα "κούμπωναν" πάνω στην κονσόλα με ένα κλικ, ούτε κατσαβίδια ούτε τίποτα).

Σκεφτείτε επίσης μια κονσόλα που θα είχε εξ' ορισμού ποντίκι (ίσως και πληκτρολόγιο), οπότε θα ήταν playable πολλά παιχνίδια που εξ' ορισμού είναι γέννημα-θρέμα PC (πχ. strategy, RPG, adventure, FPS, το manager ή το WoW κλπ)

Όλα αυτά προφανώς δεν είναι καθόλου πιθανά, αλλά σκεφτείτε να συνέβαιναν. Πού θα ήταν το πλεονέκτημα του PC στον τομέα του gaming?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Με το αντίστοιχο κόστος βέβαια.

δεν αντιλέγω, και είναι αρκετά άτομα που θα ξοδέψουν για την πολυτέλεια του PC

αλλά για μένα είναι τα μικρά πράγματα που παίζουν ρόλο: δεν θέλω να κλείσω άλλα προγράμματα για να έχω αρκετή μνήμη, δεν θέλω να σκέφτομαι μήπως σε αυτό το map δεν έχω frames επειδή τρέχει virus scan ή δεν έχω updated drivers ή δεν έχω κάνει defrag, δεν θέλω κάθε μερικούς μήνες να ψάχνω για την κατάλληλη καινούργια κάρτα, δεν θέλω να με ζαλίζει το fan noise, δεν θέλω να ψάχνω γιατί κάποια λειτουργία του χειριστηρίου δεν ανταποκρίνεται, δεν θέλω να περιμένω 5 λεπτά αφού κλείσω το παιχνίδι να ξεφορτώσει

να μην ήταν τα 200-300 ευρώ αλλά γύρω 800-1000 και να είχε modular αρχιτεκτονική

όχι, τότε απίστευτη υπολογιστική ισχύ θα πήγαινε χαμένη για ένα μηχάνημα για gaming και εν μέρη multimedia

Επεξ/σία από Mr.Hartnoll
Δημοσ.

Μην ξεχνάτε και την κρίση. Τέλος οι εποχές που πολύς κόσμος έδινε 1000-1500 ευρώ για πλάκα για gaming PC (ή αναβάθμιζε κάρτα γραφικών κάθε 4μηνο). Φαντάζομαι αρκετοί συνεχίζουν και καλά κάνουν αφού τους περισσεύουν (ή τους τα πληρώνουν άλλοι, γκουχ γκουχ...), πολύς κόσμος όμως θα κάνει κράτει. Με αυτή τη λογική οι κονσόλες θα πάρουν κι άλλο τα πάνω τους.

Άσχετο, αλλά είμαι περίεργος αν με το BlackOps θα γίνει ό,τι και με το MW2 (θεωρώντας ότι οι ασύλληπτες πωλήσεις του παιχνιδιού αφορούσαν κυρίως τις κονσολοεκδόσεις).

Δημοσ.

Με τη διαφορά ότι δεν είναι κονσόλα, η λέξη που ψάχνεις είναι πλατφορμα, και το PC είναι καλύτερο στα πάντα όχι μόνο στο gaming :P

Μην ξεχνάτε και την κρίση. Τέλος οι εποχές που πολύς κόσμος έδινε 1000-1500 ευρώ για πλάκα για gaming PC (ή αναβάθμιζε κάρτα γραφικών κάθε 4μηνο). Φαντάζομαι αρκετοί συνεχίζουν και καλά κάνουν αφού τους περισσεύουν (ή τους τα πληρώνουν άλλοι, γκουχ γκουχ...), πολύς κόσμος όμως θα κάνει κράτει. Με αυτή τη λογική οι κονσόλες θα πάρουν κι άλλο τα πάνω τους.

Δηλαδή θες να πεις ότι κάποιος δεν θα χαλάσει 1000-1500 ευρώ για ένα καλό PC αλλά θα πέταγε λεφτά για να αγοράσει μία gaming κονσόλα;

Δημοσ.

Δυο χρονια το εχω το pc, ουτε αναβαθμιση εχω κανει ουτε τιποτα. Μια χαρα τρεχει οτι παιχνιδι του βαλω (1920x1080 full). Μαλλον εχεις μεινει σε εποχες 5200:p

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Δηλαδή θες να πεις ότι κάποιος δεν θα χαλάσει 1000-1500 ευρώ για ένα καλό PC αλλά θα πέταγε λεφτά για να αγοράσει μία gaming κονσόλα;

Θέλω να πω ότι μια -θεωρητική- κονσόλα τούμπανο που θα κράταγε άνετα 2 χρόνια, ίσως κόστιζε τελικά ένα 30-50% λιγότερο από ένα PC τούμπανο. Οι λόγοι είναι προφανείς. Φυσικά υπάρχει το σωστό αντεπιχείρημα ότι το PC κάνει πολλά περισσότερα πράγματα (σε μια κονσόλα ούτε web surfing της προκοπής δεν μπορείς να κάνεις ffs!)

Από την άλλη πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα έχουν τη δυνατότητα να σκάνε 1500-2000 ευρώ για PC που θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για gaming. Αυτοί είναι εκτός ανταγωνισμού (και για μένα και εκτός λογικής).

Δυο χρονια το εχω το pc, ουτε αναβαθμιση εχω κανει ουτε τιποτα. Μια χαρα τρεχει οτι παιχνιδι του βαλω (1920x1080 full). Μαλλον εχεις μεινει σε εποχες 5200:p

Έννοια σου και το δικό μου PC κοντεύει να κλείσει ενάμιση χρόνο και παίζει εξίσου καλά (i7-920, 6GB, GTX275). Δεν μιλάω για την περίπτωσή σου ή τη δική μου. Εμείς τα σκάμε μία και καλή, γνωρίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα χρειαστεί να αναβαθμίσουμε όταν πλέον η κατάσταση δεν πάει άλλο. Μίλαγα για όσους δίνουν 400άρια κάθε 4 μήνες για τη νέα σούπερ κάρτα γραφικών που παίζει το Crysis (ή πιο παλιά το FEAR...) με 5fps περισσότερα. Και μετά μας πρήζουν για την ασύλληπτη ανωτερότητα του PC gaming. Τουλάχιστον αν τα βάζουν από την τσέπη τους, με γεια τους με χαρά τους.

Για να μην παρεξηγηθώ πάντως δεν είμαι καθαρά υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς. Θεωρώ εαυτόν παλιό gamer, που του αρέσουν τα βιντεοπαιχνίδια σε όλα τα format και σε όλες τις μορφές τους. Οι ώρες που αφιερώνω στο gaming συνήθως κατανέμονται ισομερώς στο PC/laptop ή στην κονσόλα μου.

Επεξ/σία από nzeppos
Δημοσ.

μια κονσολα εχει περιπου 7 χρονια ζωης δηλαδη επι 7 χρονια θα μπορεις να παιζεις ολα τα τελευταια παιχνιδια που κυκλοφορουν δινωντας μονο 500 ευρω.

τωρα παμε στο pc αν καποιος αγορασει/φτιαξει ενα Pc ακομα και με κοστος 3000 ευρω πολυ αμφιβαλω αν θα μπορει να παιζει παιχνιδια μετα απο 7 χρονια, αυτα οποιος καταλαβε καταλαβε.

Δημοσ.

Ναι όμως στην περίοδο που ζούμε, που επηρεάζει τις αγορές μας, είναι πολύ πιο πιθανό κάποιος να αγοράσει ένα PC που θα να είναι χρήσιμο ή και απαραίτητο για τη δουλειά του παρά να αγοράσει μία κονσόλα για να παίζει παιχνίδια. 1000€ PC για 2 χρόνια καλό gaming και δουλειά και μετά το κρατάμε μόνο για δουλειά άμα λάχει. Κατά τη γνώμη μου πολύ καλύτερο από το να πετάξεις 300€-400€ για να παίζεις παιχνίδια, τα οποία κοστίζουν 20€-60€(εφόσον μιλάμε για αυθεντικά).

Δημοσ.
Ναι όμως στην περίοδο που ζούμε, που επηρεάζει τις αγορές μας, είναι πολύ πιο πιθανό κάποιος να αγοράσει ένα PC που θα να είναι χρήσιμο ή και απαραίτητο για τη δουλειά του παρά να αγοράσει μία κονσόλα για να παίζει παιχνίδια. 1000€ PC για 2 χρόνια καλό gaming και δουλειά και μετά το κρατάμε μόνο για δουλειά άμα λάχει. Κατά τη γνώμη μου πολύ καλύτερο από το να πετάξεις 300€-400€ για να παίζεις παιχνίδια, τα οποία κοστίζουν 20€-60€(εφόσον μιλάμε για αυθεντικά).

για το θεμα δουλειας συμφωνο απολυτα για το gaming οχι οσο για την τιμη των παιχνιδιων που ειπες και για το pc τοσο κανουν εκτος και αν εννοεις το κατεβασμα απο τα torrent που δεν κοστιζουν τιποτα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...