Προς το περιεχόμενο

PS3 vs XBOX 360

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αντε παλι, διαβαστε γιατι μια αργη cpu (αργη επειδη κανει την δουλεια της gfx, οχι επειδη ειναι αργη απο μονη της) δεν μπορει να κανει καλη δουλεια ουτε με συμπιεσμενο ηχο, ουτε με συμπιεσμενα textures. Δεν ειναι επειδη ειναι πιο ομορφα, ειναι επειδη η αποσυμπιεση ειναι cpu intensive λειτουργια. Μην μου πειτε παλι zips & rars...

Εξαλλου το μελλον δεν ειναι σε φυσικα formats, ειναι στο digital content.

• Απαντ. 17,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τι σημασία έχει αυτό; θα μπουρούσαν απλά να συμπιέζουν τα αρχεία για να χωράνε στο DvD και μετά να τα αποσυμπιέζουν στον σκληρό του PS3 για να μην χρειάζεται όλη αυτή η διεργασία που λες. Έτσι και το Blu-Ray θα γλίτωναν και θα είχαν καλά γραφικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Τα παραπάνω είναι καλοδεχούμενα, δεν έχουμε όμως δει πολλά παιχνίδια που να χρησιμοποιούν πολλά περισσότερα textures, ώστε να δικαιολογήσουν την επιπλέον χωρητικότητα που προσφέρει το blu-ray.

Δεν εχουμε δει,γιατι ουσιαστικα ισχυει αυτο που ειπα παραπανω.

Ειναι η πρωτη φορα που σε νεα γενια δεν αλλαζουμε μαζικα format,εχει αλλαξει μονο το ps3 αλλα αυτο δεν λεει κατι.Δεν υπαρχει τοση διαφορα(οσον αφορα την επιτυχια) απο το 360 ωστε να συμφερει τους devs να κλεισουν τα ματια στο dvd(360).Οποτε αυτο το γεγονος γενικα επηρεαζει κατα την γνωμη μου και την γενια.

H sony καλα εκανε και προχωρησε σε νεο format,απο κει και περα δεν ηταν στο χερι της κατα ποσο θα το εκμεταλευτουν.

Εχω γραψει σε αρκετα ποστ μου οτι για τα multiplatform(οσον αφορα τα γραφικα) δεν συμφωνω με αυτους που ριχνουν ολo to φταιξιμο στους devs,γιατι η sony εχει το μεγαλυτερο μεριδιο ευθυνης.

Εδω ομως(στο θεμα του blu ray) κατ'εμε η sony δεν ευθυνεται καθολου για την μη αξιοποιηση του(οσο θα επρεπε).Εκανε το σωστο βημα και αλλαξε φορματ,οπως γινεται τοσα χρονια.Απλα οι αλλοι δεν ακολουθησαν.

Σιγουρα η τιμη ηταν πολυ μεγαλυτερη,αλλα για μενα εκανε αυτο που επρεπε.

Αντε παλι, διαβαστε γιατι μια αργη cpu (αργη επειδη κανει την δουλεια της gfx, οχι επειδη ειναι αργη απο μονη της) δεν μπορει να κανει καλη δουλεια ουτε με συμπιεσμενο ηχο, ουτε με συμπιεσμενα textures. Δεν ειναι επειδη ειναι πιο ομορφα, ειναι επειδη η αποσυμπιεση ειναι cpu intensive λειτουργια. Μην μου πειτε παλι zips & rars...

Φιλε μου δεν ειπε κανεις οτι δεν ισχυει αυτο που λες.Δεν θες να καταλαβεις ομως οτι δεν ειναι αυτος ο λογος των τοσων gb σε μερικα exclusives.

Σου ειπα και πριν οτι αυτο το βλεπεις στα multiplatform.Ποσο gb παραπανω εχουν εφοσον δεν υπαρχει συμπιεση.Φτανουν τα 40gb του GoW3 πχ?

Ψαξε να δεις.Ας πουμε το caslevania απο τα 7gb(τυχαιο νουμερο) εφοσον δεν ειναι συμπιεσμενος ο ηχος και τα textures θα φτασει τα 40 του GoW3?lol

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
Τι σημασία έχει αυτό; θα μπουρούσαν απλά να συμπιέζουν τα αρχεία για να χωράνε στο DvD και μετά να τα αποσυμπιέζουν στον σκληρό του PS3 για να μην χρειάζεται όλη αυτή η διεργασία που λες. Έτσι και το Blu-Ray θα γλίτωναν και θα είχαν καλά γραφικά.

και θα είχαμε mgsiv 6 δισκάκια, ffxiii 4 δισκάκια, gow3 6δισκάκια,Uncharted 2 3 δισκάκια και πάει λέγοντας. μα τόσο πολύ σας ενοχλεί το blueray???? είναι το επόμενο media απο το dvd πως να το κάνουμε,αυτό νίκησε get over it and move on....

Δημοσ.

Βασικά δεν την ενδιέφερε και πολύ τη Sony αν θα το αξιοποιούσαν οι game developers, αυτό που την ενδιέφερε ήταν να το καθιερώση σαν standard format και το κατάφερε.

και θα είχαμε mgsiv 6 δισκάκια, ffxiii 4 δισκάκια, gow3 6δισκάκια,Uncharted 2 3 δισκάκια και πάει λέγοντας. μα τόσο πολύ σας ενοχλεί το blueray???? είναι το επόμενο media απο το dvd πως να το κάνουμε,αυτό νίκησε get over it and move on....

Όχι ρε συ! το Dual-Layer HD-DvD χωράει 30GB έναντι των 50 που χωράει το BD. Αν κάνανε το GoW3 από 40, συμπίεση στα 30 μια χαρά θα χώραγε σε 1 δίσκο.

Δημοσ.

Γιατί εσύ νόμιζες ότι υπήρχε περίπτωση να μην το έκανε; είναι σαν να λέμε το PS2 να είχε CD αντί για DVD. Αφού το BD είναι το standard format πλέον, το DvD είναι το νέο CD και το CD είναι αρχαιολογία.

Δημοσ.

ανακοινώθηκε και το dmc με unreal engine 3.... απλά έλεος...όχι αλλο unreal engine...

Έγώ απορώ πως θα προσαρμόσουν fast stylish action σε μια engine που είναι ακατάλληλη για τέτοιου είδους γρήγορα παιχνίδια. Θυμάμαι ο Kobayashi είχε ερωτήθεί περι Unreal Engine στο DMC4 και είχε πει οτι μόνο η MT framework προσφέρει την αξιοπιστία που θέλουν για τέτοιο τύπο παιχνιδιού, και οτι στην Unreal απλά δεν θα έτρεχε. Τι έχουμε να δούμε...

Δημοσ.
Βασικά είχα διαβάσει παλιότερα οτι η MS θα υιοθετήσει το BluRay ως format για την επόμενη κονσόλα της η κάτι τέτοιο.

λογικο μου φαινεται.

Και θα ειναι πολυ διαφορετικα τα πραγματα αν ισχυει κατι τετοιο,καθως στην επομενη γενια το blu ray δεν θα ειναι το βαρος(τιμη) για την sony,αλλα μαλλον το πλεονεκτημα.

Δημοσ.
λογικο μου φαινεται.

Και θα ειναι πολυ διαφορετικα τα πραγματα αν ισχυει κατι τετοιο,καθως στην επομενη γενια το blu ray δεν θα ειναι το βαρος(τιμη) για την sony,αλλα μαλλον το πλεονεκτημα.

Εγώ πάντως είμαι σίγουρος ότι το xbox 720 θα έχει πάνω BD-Rom της Sony :lol:

Δημοσ.

Εχω γραψει σε αρκετα ποστ μου οτι για τα multiplatform(οσον αφορα τα γραφικα) δεν συμφωνω με αυτους που ριχνουν ολo to φταιξιμο στους devs,γιατι η sony εχει το μεγαλυτερο μεριδιο ευθυνης.

Με αλλα λογια να αγαπιομαστε , εχεις ενα ακριβο αμαξι και 2 οδηγους ενας απο τους 2 κερδιζει με μεγαλη διαφορα και βγαινει ο αλλος και λεει το εξης θεικο φταιει το αμαξι επειδη δεν μπορουσα να το οδηγησω

Ωραια λογικη :lol:

Δημοσ.
Aυτη την καραμελα με τις ωρες δεν την καταλαβαινω.Το πεταξε καποιος σαν επιχειρημα(εδω,γιατι μονο εδω το διαβαζω) και το αναπαραγουν καποιοι.

Δλδ το GeoW ειναι μεγαλυτερο απο το Uncharted ,το Halo ειναι μεγαλυτερο απο το Killzone και το SC μεγαλυτερο απο το MGS4?

Replayability κυρίως. Το οτι το Gears 1 παίζεται ακόμα μετά απο 5+ χρόνια. Εν αντιθέσει, ποιός παίζει Resistance ξερωγώ; Ένα παράδειγμα το Resistance, μπορώ να σου πω και πιο πρόσφατα exclusives που έχουν ξεχαστεί όπως το Killzone 2. Εδώ στο PS2 το πρώτο Killzone είχε γίνει σκόνη απο τα COD, πόσο μάλλον σε αυτή την γενιά που υπάρχει και το online gaming και το 50% των παικτών παίζουν online.

Δημοσ.
Με αλλα λογια να αγαπιομαστε , εχεις ενα ακριβο αμαξι και 2 οδηγους ενα απο τους 2 κερδιζει με μεγαλη δοαφορα και βγαινει ο αλλος και λεει το εξης θεεκο φταιει το αμαξι επειδη δεν μπορουσα να το οδηγησω

Ωραια λογικη :lol:

Ναι δεν καταλαβαινεις ομως οτι οι devs κανουν αυτο που τους συμφερει.Δεν θα κατσουν να κανουν απο την αρχη το multiplatform παιχνιδι με την λογικη uncharted.Προτιμουν την ευκολη λυση,γιατι θα βγαλουν περισσοτερα.

Εφοσον λοιπον δεν θεωρουν ευκολη λυση να κανουν το παιχνιδι πανω στις δυνατοτητες του ps3.Ποιος φταει?αυτοι? ή η sony?

Mαλλον η sony...

Replayability κυρίως. Το οτι το Gears 1 παίζεται ακόμα μετά απο 5+ χρόνια. Εν αντιθέσει, ποιός παίζει Resistance ξερωγώ; Ένα παράδειγμα το Resistance, μπορώ να σου πω και πιο πρόσφατα exclusives που έχουν ξεχαστεί όπως το Killzone 2. Εδώ στο PS2 το πρώτο Killzone είχε γίνει σκόνη απο τα COD, πόσο μάλλον σε αυτή την γενιά που υπάρχει και το online gaming και το 50% των παικτών παίζουν online.

Kι ομως κανεις λαθος.Εχει πολλους φανατικους το online του Resi και ειδικα killzone 2.Δεν μιλαω για lbp οπου βλεπω εδω και 2.5 χρονια τον ιδιο κοσμο μεσα.(ισως λιγο περισσοτερο το τελευταιο εξαμηνο)

Δημοσ.
μου αρεσει που μερικοι λετε για το ΠΟΣΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΛΟΥΡΕΙ ΣΤΟ ΓΚΕΙΜΙΝΓΚ... μαλλον δεν εχετε δει ποσα gb ειναι τα παιχνιδια του ps3...

Αναρωτηθηκες ποτε γιατι ειναι τοσο μικρα? Καταλαβαινεις ΤΙ ΚΑΛΟ ΠΟΡΤ ΚΑΝΟΥΝ!!

Και μετα μου συγκρινεται τα multi... Μολις καρφωθηκες.

---------- Προσθήκη στις 20:59 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:57 ----------

Γιατί εσύ νόμιζες ότι υπήρχε περίπτωση να μην το έκανε; είναι σαν να λέμε το PS2 να είχε CD αντί για DVD. Αφού το BD είναι το standard format πλέον, το DvD είναι το νέο CD και το CD είναι αρχαιολογία.

Κι ομως, υπαρχει. Πριν καιρο ειχα βρει αρθρο που ελεγε οτι το bluray δεν θα πιασει τοπο και θα συνεχισει να χρησιμοποιει dvd επειδη οι χρηστες εχουν συνηθησει αυτο το μεσο.

Δημοσ.

παντως στην επομενη γενια κονσολων θα γινει το ελα να δεις:lol: αν νικησει η microsoft η sony μαλλον θα αποσυρθει απο τις κονσολες:-(, αν νικησει η sony ομως ολα θα ξανα αρχισουν απο την αρχη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...