Προς το περιεχόμενο

motherboard ή CPU προβλημα?

Gl0bAlZer0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα συστημα athlon 4000+ σε μητρικη της gigabyte(socket 939)

Οπως καθε βραδυ εβαζα το pc να κατεβασει καποια αρχεια και μετα να κλεισει μονο του οταν τελειωσει.

Σημερα το πρωι οταν πηγα να το bootarw πηραν κανονικα ρευμα τα παντα(fans,harddisks,dvd) ωστόσο η οθονη δεν αναβει και ουτε ακουω το χαρακτηριστικο 1 beep οταν boot κανονικα.(δεν ακουγεται τιποτα)

Επισης η καρτα δικτύου δεν αναβοσβηνει που κανονικα επρεπε με το που παρει ρευμα αφου ειναι συνδεδεμενη με rooter.

Γενικα το συστημα δινει την εντυπωση οτι ΜΟΝΟ ρευμα περνει αλλα δε λειτουργει.:?

Τα τσεκαρα ολα,εκανα reset το bios τιποτα ομως...

Για μητρικη μου μυριζει εμενα αν και ειναι και καινουργια σχετικα.

Δημοσ.

Καλημέρα έχω και εγώ το ίδιο σχεδόν πρόβλημα!! το περίεργο είναι ότι και η δικιά μου μητρική είναι gigabyte!!! Εκεί που έβλεπα μια ταινία σβήνει η οθόνη !! αλλά τα πάντα μέσα στο κουτί δείχνανε ότι δούλευαν. Το έκανα κανα 2 φορές reset πηρέ για λίγο μπρος αλλά πάλι συνέβει το ίδιο.Μήπως φαντάζεται κάποιος τι μπορεί να συμβαίνει??

Δημοσ.

Μπορείτε και οι 2 να πείτε πλήρη σύνθεση των PC σας. Οπωσδήποτε αναφέρετε και τροφοδοτικά.

Σαν πρώτη και πιο εύκολη δοκιμή, βρείτε κάποιο άλλο PSU και δοκιμάστε αν postarei το μηχάνημα. Όταν κάνατε reset το bios βγάλατε την τροφοδοσία της MB;

Δημοσ.

Η σύνθεση του μηχανήματος είναι η εξής :

ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ --> GIGABYTE GA-8S661FXMP-RZ RETAIL

ΚΟΥΤΙ --> INNOVATOR DLX WINDOW 400W PEAK ΜΑΥΡΟ ΣΧΕΔΙΟ (είχε ενσωματομένο PSU)

CPU --> INTEL CELERON PRESCOTT 335 2.80GHZ - 478 - BOX

RAM --> 2 x KINGSTON KVR400X64C3A 512MB PC3200 400MHZ VALUE RAM

ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ --> SAMSUNG 80GB SP0812C SATA + SEAGATE BARRACUDA ST3120813AS 120GB 7200RPM SATA2 NCQ

MODEM --> CRYPTO EXTRA 56K INT PCI VOICE

ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ --> ASUS N6600LE/TD 256MB AGP TV-OUT DVI

ΥΓ Παλιότερα μου είχε εμφανίσει ένα προβληματάκι όταν boutare το μηχάνημα στο bios δεν εμφάνιζε την ταχύτητα του επεξεργαστεί (δλδ το εμφάνιζε ως 0 MHZ)

Thanks

Δημοσ.
Η σύνθεση του μηχανήματος είναι η εξής :

ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ --> GIGABYTE GA-8S661FXMP-RZ RETAIL

ΚΟΥΤΙ --> INNOVATOR DLX WINDOW 400W PEAK ΜΑΥΡΟ ΣΧΕΔΙΟ (είχε ενσωματομένο PSU)

CPU --> INTEL CELERON PRESCOTT 335 2.80GHZ - 478 - BOX

RAM --> 2 x KINGSTON KVR400X64C3A 512MB PC3200 400MHZ VALUE RAM

ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ --> SAMSUNG 80GB SP0812C SATA + SEAGATE BARRACUDA ST3120813AS 120GB 7200RPM SATA2 NCQ

MODEM --> CRYPTO EXTRA 56K INT PCI VOICE

ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ --> ASUS N6600LE/TD 256MB AGP TV-OUT DVI

ΥΓ Παλιότερα μου είχε εμφανίσει ένα προβληματάκι όταν boutare το μηχάνημα στο bios δεν εμφάνιζε την ταχύτητα του επεξεργαστεί (δλδ το εμφάνιζε ως 0 MHZ)

Thanks

Το πρώτο που καταλαβαίνω από το πρόβλημά σου είναι ότι βραχυκυκλώνει η MB γι' αυτό μετά το reset στρώνει. Αυτό μπορεί να προκαλείται από ένα όχι και τόσο καλό τροφοδοτικό (σαν και το δικό σου). Αν μπορείς βρες από έναν φίλο σου κάποιο άλλο και δοκίμασέ το για να σιγουρευτούμε αν είναι από εκεί ή όχι. Πάντως, ως γενική παρατήρηση να μην λυπάσαι να ξοδέψεις λεφτά για ένα PSU. Ότι παρόμοιο topic διαβάσεις το ίδιο θα δεις.

Δημοσ.

Εχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα αλλα στο πιο περίεργο στύλ. Εχω μητρική Gigabyte GA-8IK1100 Rev 2.1 και CPU P4 Prescott 2.8 533 FSB. Πρόσφατα αγόρασα ένα P4 Prescott 3.4 800 FSB αλλα δεν μπόρεσα να τον λειτουργήσω. Μου κάνει ότι και των παιδιών παραπάνω. Το PC παίρνει ρεύμα, αλλα δεν ανοίγει η οθόνη ούτε κάνει το Pc το χαρακτήριστικό beep οτι ολα είναι καλα. Η μητρική έχει το τελευταίο Bios και υποστηρίζει τη συγκεκτριμένη CPU.Το τροφοδωτικό μου είναι Antec 550W. Η πλάκα είναι οτι απο τις 1000 φορές που τον δοκίμασα, 2 φορές δούλεψε!!!

Τα νεύρα μου είναι χάλια, αν μπορείτε να βοηθήσετε σας το χρωστάω

Δημοσ.

Για εμένα δεν νομίζω να τίθετε θέμα PSU, το δοκίμασα και με άλλη κάρτα γραφικών (GeForce Fx5700, τώρα έχω X800XT) και με έναν μόνο δίσκο συνδεμένο. Το τροφοδωτικό μου είναι καινούριο, σχερον 6 μηνών.

***Ξέχασα να πώ παραπάνω οτι με τον 2.8 δουλεύει κανονικά.

Δημοσ.

δεν χρειάζεται καινούργιο psu αλλά νέα mobo. Άλλαξα Psu αλλά το πρόβλημα παραμένει!! δεν ξέρω αν και τα είχα σε πολύ εκτίμηση τα προϊόντα της Gigabyte! τελικά είναι με ημερομηνία λήξης!

Δημοσ.

epeidh kai go kapote eixa kati paromoio me sena dokimase ta ekshs.afou den einai to trofodotiko rikse mia matia kai stis mnhmes mpas kai vraxikiklonoun kai den anavei(vevaia an einai kamenes oi mnhmes kanei ena makrosirto mpip to mhxanima kai afou den kanei isos na mhn einai.apla den xaneis tipota na elenkseis kai auto).Emena anapse h othonh vgazontas thn karta grafikon,fusontas ligo na fugei tuxon skonh apo to slot kai epanatopothetish sths kartas grafikon.Mou to exeis kanei 2-3 fores sto parelthon alla exo hremisei tora teleytaia.koita na koumposei kala mono!!!elpizo na doulepsei.(emena mou evgaze h othonh no input ktl.... kai den akougotan o klasikos hxos kata to bootarisma alla oute akougontousan na douleuoun oi diskoi)

makari na sou doulepsei na ksekoliseis.kalh tuxh!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...