Προς το περιεχόμενο

isa server

SOTIS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους...

Θέλω να εγκαταστήσω isa σε έναν server για να τον χρησιμοποιήσω σαν firewall, ο οποίος θα δίνει internet στο εσωτερικό δικτυο.

Θέλω όμως την public ip που έχω απο τον isp να την έχει ο isa έτσι ώστε αυτός να καθορίζει τι μπαίνει και βγαινει στο δίκυο.

Διαφορετικά αν έχω <router-isa-εσωτερικό δίκτυο> όποιο service θέλω να βάλω μεσα θα πρέπει να ρυθμίζω και το router και τον isa.

Εγώ θέλω να ρυθμίζω μόνο τον isa .Δηλαδή η public ip να βγάζει σε αυτόν και όχι στο web interface του router.

Υπάρχει αυτή η δυνατότητα?

Δημοσ.

Χρησιμοποίησε τον router σου σαν μόντεμ αν σου δίνει αυτή την δυνατότητα ,και φτιαξε μια σύνδεση PPPoE στον server . υποθέτω ότι χρησιμοποιείς ADSL router.

έτσι θα χρειάζεται να ρυθμίζεις μόνο τον ISA.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά μπορεις να μου το εξηγήσεις λίγο πιο αναλυτικά......

τι εννοείς ppoe στον server?

την public ip την βλέπω αλλά το subnet και την πύλη πώς θα τα βρω?

Δημοσ.

Γεια να παίξει ο isa σαν router firewall θες το λιγότερο 2 κάρτες δικτύου. Μια για το εσωτερικό δίκτυο και μία για την σύνδεση με τον dsl router. Σετάρεις τον dsl router σε bridged mode, και λειτουργεί σαν modem. Άρα την σύνδεση την αναλαμβάνει το pc με τον ISA server, και φτίαχνεις ένα νέο pppoe dialup connection. Το routing το κάνεις μέσα από τον ISA Server πλέον. Ετσι το έχω και δουλεύει το όλο σύστημα μια χαρά.

Για περισσότερες πληροφορίας διάβασε στο http://www.isaserver.org , πιστεύω ότι το καλύτερο για ISA Server

Δημοσ.

Εκανα το router bridge mode και εφτιαξα ppoe connection με τα user+pass που έχω από τον isp και o server έχει internet.

Οταν όμως πάω να βάλω την public ip στην καρτα που συνδεεται με τον router μου λέει ότι χρησιμοποιείται ήδη.Κοίταξα στα properties της ppoe connection και είδα ότι εκεί υπάρχει η public ip.

Πώς θα ρυθμίσω την κάρτα δικτύου?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...