Προς το περιεχόμενο

ολα για το snooker...

nikos_57

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα...αφοτου εχει ξεκηνησει το παγκοσμιο πρωταθλημα snooker....ανοιξα αυτο το topic για να λεμε την γνωμη μας...βασικα ασχοληστε...ξερετε τι ειναι..πιος ο καλυτεροσ για σας παιχτης...Η πρωτη εκπληξη εγινε και οπρωην παγκοσμιος πρωταθλητης αποκλειστηκε απο τον πρωτο γυρο....επ.την ευκαιρια.....καπιο λινκ ωστε να βλεπουμε on line τους αγωνες ξερει κανεις...εκτοσ eurosport..

Δημοσ.

Δυστυχώς το eurosport που συνήθως μεταδίδει τους αγώνες δεν το πιάνω εδώ και κάτι μήνες. Πάντως 2 είναι για μένα κορυφαίοι παίχτες. Ronnie O'Sullivan και John Higgins.

Δημοσ.

Έεεεετσι έλειπε αυτό το θέμα!!

Ντάξει Ronnie γαμάει, αλλά πάλι θα κάνει κάποια μαλακία σίγουρα... Είναι πολύ δύσκολο να πεις ποιος θα το πάρει..Υπάρχουν πάρα πολύ καλοί παίχτες και μπορούν αν γίνουν εύκολα εκπλήξεις...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Βάλτε να δείτε τώρα... Έχει απίστευτο αγώνα!! Ronnie - Robertson! Είναι στο 8-8 στο best of 25. Τελευταίο session!! Πανικός!

Δημοσ.

ρε παιδια επειδη ειμαι ασχετος απο σνοοκερ την μαυρη εχει την δυνατοτητα να την βαζει συνεχεια μεχρι να τελειωσουν οι μπαλες και να παιρνει ετσι εξτρα βαθμους? αυτο καταλαβα απο αυτο που ειδα.

Δημοσ.

Άκου πως πάει το παιχνίδι...

Οι μπάλες έχουν διαφορετικούς πόντους... Οι κοκκινες έχουν όλες από 1 πόντο και οι χρωματιστές αρχίζουν από 2 και φτάνουν μέχρι 7. Όπως βλέπεις το τραπέζι από πάνω προς κάτω είναι και οι πόντοι. Δηλαδή κίτρινη - πράσινη - καφέ - μπλε - ροζ - μαύρη έχουν αντίστοιχα 2-3-4-5-6-7 πόντους. Πρέπει κάθε φορά να βάζει ο παίχτης εναλλάξ μπάλες αρχίζοντας με κόκκινη. Δηλαδή μια κόκκινη και μετά ένα οποιοδήποτε χρώμα της επιλογής του παίχτη και μετα ξανά κόκκινη κλπ... (φυσικάόπως καταλαβαίνεις προσπαθούν όλοι να βάζουν τη μαύρη γιατί έχει περισσότερους πόντους)

Στην αρχή τα χρώματα ξαναβγαίνουν πάνω στο τραπέζι, οι κόκκινες μένουν πάντα μέσα. Όταν μπει και η τελευταία κόκκινη, βάζει για τελευταία φορά ο παίχτης ένα χρώμα της επιλογής του που βγαίνει έξω πάλι και μετά πρέπει να βάλει όλα τα χρώματα με μια συγκεκριμένη σειρά, η οποία είναι και αυτή της αξίας του που σου είπα παραπάνω. Στο τέλος τα χρώματα δεν ξαναβγαίνουν.

Τα βασικά αυτά είναι. Τώρα υπάρχουν και άλλοι κανόνες. Πότε είναι foul πότε foul and a miss, πότε είναι free ball αλλά ντάξει αυτά είναι λεπτομέρειες...

Εσύ κάτσε και παρακολούθησε την ικανότητα και την οξυδέρκεια αυτών των παιχτών... Το πρόβλημά τους δεν είναι να βάλουν την μπάλα μέσα. Αυτό συνήθως είναι το πιο εύκολο. Το θέμα είναι να στήσουν την άσπρη στο σωστό σημείο για να βάλουν την επόμενη κοκκινη ή χρώμα. Και μιλάμε σκέφτονται 2-3 κινήσεις μπροστά... Απίστευτοι.......

Αααα και θα ακούσεις πολλές φορές τον όρο safety. Είναι όταν δεν μπορούν να βάλουν κάποια μπάλα ή όταν δεν έχουν συνέχεια για μετά και προσπαθούν να κάνουν τη ζωή του αντιπάλου τους όσο πιο δύσκολη μπορούν κρύβοντας τη ν άσπρη πίσω από κάποιο χρώμα, ή κολλώντας τη στην άκρη του τραπεζιού...

Δημοσ.

Εγω ρε παιδια αν και δεν μπορω να μην αναγνωρισω την τεχνη των μπιλιαρδορων που λετε, πιστευω οτι το πιο τεχνικο μπιλιαρδο ειναι το γαλλικο.

Ουτε τρυπες ουτε πρασινα αλογα. Απλα καραμπολες.

Just my 2 cents.

Δημοσ.

Δεν έχω δει ποτέ είναι η αλήθεια, ουτε καν ξέρω πως παίζεται, αλλά αυτό που κάνουν τα παλικάρια εδώ μου φαίνεται συγκλονιστικό...

Δημοσ.

Καλούλης ο Ronnie, αλλά δυσκλεύτηκε αρκετά με το n00bάκο τον Αυστραλό, ενώ δε θα 'πρεπε νομίζω...

Στίβεν, και τους 2 αγώνες συγχρόνως τους βλέπεις; :-P

Ο Carter τι σου λέει... καλός ε, λίγο ανυπόμονος μου φάνηκε (με τον Ebdon θα είχε τρελλαθεί), αλλά καλός...

Δημοσ.

Απλά να προσθέσω ότι όποιος παίξει σε πραγματικό τραπέζι snooker θα καταλάβει πόσο δύκολο είναι. Αυτό και η πολυπλοκότητα που έχει από θέμα στρατηγικής το κάνει συναρπαστικό βέβαια. Μιλάω από προσωπική εμπειρία...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...