Προς το περιεχόμενο

Ίσα ρε μάγκα!

Critter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Παιδιά, μην παραλογιζόμαστε:

αρα και ολα τα αλλα αμαξια ειναι παρανομα,σωστα?

Φυσικά όχι! Είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο;

Το οδόστρωμα, εκ της φύσεώς του, καταλαμβάνεται από οχήματα δίτροχα και τρίτροχα και τετράτροχα.

Συγνώμη, αν παρκάρω την μοτοσυκλέτα μου οριζοντίως θεωρείται κατάληψη οδοστρώματος; :confused: Ενώ αν παρκάρει ένα αυτοκίνητο στην ίδια θέση, όχι;

Έγραψα πουθενά κάτι τέτοιο; :)

Η αντίρρησή μου έγκειται στο εξής απόσπασμα των γραπτών του μέλους bandit4:

Ξεκαθαριζω οτι συμπεριφορες οπως του τυπου στη φωτο ή αναλογες με καρεκλες καφασια κτλπ με εξοργιζουν και εμενα. Παρανομο δεν ειναι,ομως δεν ειναι και ηθικα σωστο.

Και επισημαίνω ότι εμπόδια που βάζει ο κάθε τυχάρπαστος όπως καφάσια, καρέκλες και λοιπές αηδίες είναι όχι απλώς ηθικά απαράδεκτα αλλά και καραπαράνομα.

Ιδού και η σχετική διάταξη του νόμου:

Άρθρο 48

Κατάληψη τμήματος οδού και πεζόδρομου

1. Η προσωρινή ή διαρκής κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος με εγκαταστάσεις ή εμπόδια απαγορεύεται, ιδιαίτερα αν με αυτά παρεμποδίζεται η κυκλοφορία, η επιτρεπόμενη στάση ή στάθμευση οχημάτων ή περιορίζεται η ορατότητα αυτών που χρησιμοποιούν τις οδούς.

2. Κατ' εξαίρεση της διάταξης της προηγούμενης παραγράφου, μπορεί να επιτραπεί σε έκτακτες περιπτώσεις ή ζώνες μικρής κυκλοφορίας εντός κατοικημένων περιοχών, αν υπάρχει αρκετός χώρος γι' αυτά, η κατάληψή τμήματος οδού με προσωρινές εγκαταστάσεις ή εμπόδια ύστερα από άδεια των Δημοτικών ή Κοινοτικών Αρχών μετά γνώμη των αρμόδιων Αστυνομικών Αρχών.

3. Αυτοί που ανεγείρουν οικοδομές μέσα σε κατοικημένες περιοχές ή εκτελούν άλλα έργα και καταλαμβάνουν ολόκληρο το πεζοδρόμιο μπροστά από την οικοδομή ή το έργο, υποχρεούνται να κατασκευάσουν πρόσθετο πεζοδρόμιο ή να πάρουν άλλα κατάλληλα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των πεζών. Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων καθορίζονται οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή της διάταξης αυτής.

4. Οταν επιτρέπεται, όπως πιο πάνω, η κατάληψή τμήματος οδού πρέπει αυτά να επισημαίνεται υποχρεωτικά από αυτόν που το κατέλαβε κατά τις διατάξεις του άρθρου 9 του παρόντος Κώδικα.

5. Η κατάληψη επιφάνειας πεζόδρομου για οποιαδήποτε άλλη χρήση εκτός γι' αυτήν που έχει κατασκευαστεί, απαγορεύεται, εφόσον παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των πεζών, ως και η είσοδος - έξοδος οχημάτων άμεσης ανάγκης ή εξυπηρέτησης των παροδίων.

6. Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου αυτού, τιμωρείται με πρόστιμο εκατό χιλιάδων (100.000) δραχμών.

:)

• Απαντ. 204
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αυτό το καταλάβαμε. Για τα καφάσια κτλ είναι προφανές, το θέμα είναι πως θα αποδείξεις οτι το όχημα που έχει παρκάρει κάπου το κάνει για λόγους κράτησης θέσης σταθμευσης;

{EDIT] Ώπα εντάξει, με κάλυψες.

Δημοσ.

μα δεν χρειαζεται να αποδειξεις τιποτα

για το δικο μου παραδειγμα πχ, ο τυπος παρκαρει τη μηχανη του με εντελως γελοιο τροπο αλλα νομιμα, δεν μπορεις να κανεις κατι...

• Super Moderators
Δημοσ.
Ο paredwse δεν αναφεροταν σε μηχανες (η γενικοτερα τροχοφορα) αλλα σε οτιδηποτε αλλο -- καφασια, καρεκλες κλπ.

Έτσι ακριβώς. :)

Αυτό το καταλάβαμε. Για τα καφάσια κλτ είναι προφανές, το θέμα είναι πως θα αποδείξεις οτι το όχημα που έχει παρκάρει κάπου το κάνει για λόγους κράτησης θέσης σταθμευσης;

[...]

Προφανώς δεν μπορείς να αποδείξεις κάτι τέτοιο. Αν έχω δύο αυτοκίνητα και όποτε βγάζω το ένα, βάζω το άλλο, το ίδιο δεν είναι;

Ή όχι; :)

Δημοσ.

Σαφως και ειναι το ιδιο paredwse

απλα αν βγαζεις αυτοκινητο και βαζεις μηχανη με τετοιο τροπο να μην μπορει να παρκαρει αλλος για να ξαναβαλεις μετα το αυτοκινητο και την μηχανη να την βαλεις μετα πανω στο πεζοδρομιο ειναι γυφτια, δειχνει πως δεν εχεις καθολου σεβασμο για τους γυρω σου που ψαχνουν απεγνωσμενα να παρκαρουν για χιλιους δυο λογους...

Δημοσ.
κατα συντριπτικη πλειψηφια αναποδα σε στενα οδηγουν μηχανακια και οχι αυτοκινητα, δεν οτι δεν συμβενει και με αυτοκινητα, αλλα περισσοτερο απο μηχανες, αλλα δεν ειναι το θεμα μας παιδια για το πως οδηγαει ο καθε μηχανοβιος η οδηγος ιχ,

το θεμα ανοιξε για το θεμα των "πανεξυπνων ηλιθιων" που επειδη εχουν και μηχανη θα πρεπει να ταλαιπωρουμαστε οι υπολοιποι να παρκαρουμε...

οχι μονο εγω, και εσεις ολοι...

καποια στιγμη θα σας τυχει και εσας αν δεν σας εχει τυχει ηδη, καποιος εξυπνος να βαλει μηχανη για να κρατησει παρκινγκ για το αυτοκινητο του...

χρησιμοποιω μηχανη, γιατι τη μηχανη πιο δυσκολα την μετακινεις απο οτι σιδερα/ξυλα/καρεκλες/γλαστρες ή οτιδηποτε αλλο, χωρια το οτι ειναι μαλακια να μετακινεις ξενης ιδιοκτησιας περιουσια...

Όπως είπα και πριν, πάντα προσπαθώ να παρκάρω ώστε να μην καταλαμβάνω θέση αυτοκινήτου (πολλές φορές αυτό σημαίνει οτι θα μου βγεί ο πάτος να σπρωχνω μια μηχανή 200 κιλών για να χωρέσει κάθετα).

Η διαφωνία μου είναι οτι δεν φταίει αυτός που δεν βρίσκεις να παρκάρεις, αλλά οτι

α) η Αθήνα έχει την χειρότερη ρυμοτομια όλων των εποχών

β) ο Έλληνας παρ'ολο που το ξέρει αυτό προτιμάει να παίρνει αυτοκίνητα ακόμα και αν δεν τα χρειάζεται.

Κοινώς, αν ο τύπος που έχει αμάξι + μηχανή είχε 2 αμάξια πάλι δεν θα έβρισκες να παρκάρεις. Αν δεν έκανε αυτό το κόλπο με την μηχανή, πάλι δεν θα έβρισκες να παρκάρεις.

@KWSN

Τα αυγά έχουν σπάσει. Η Αθήνα είναι ενα ρυμοτομικό μπουρδέλο.

Η λύση είναι να ρίξουμε αλλους 200 χιλιάδες τόνους τσιμέντο;

Δημοσ.
ως επιβεβαιωση, ήρθε μετά ο αιγέας,να μας πει ότι η μηχανη του έχει >20.000 , γιαυτό κ δικαιούται θέση πάρκιν ίδια με τα αμάξια! Και ναι, εγώ θα συμφωνήσω,ότι μπορείς να τη βάλεις ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ όταν την παρκάρεις!

αλλά κοίτα να δεις κάτι πράγματα! Κάποιος που υποτίθεται ότι ενδιαφέρεται για το περιβάλλον, δεν δείχνει ούτε τόση δα κατανόηση στον διπλανό του που ψάχνει μισή ώρα για παρκάρισμα!!!!

Λογικά θα ήταν όλα αυτά φίλε, αν έγραφα κάπου ότι ενδιαφέρομαι για το περιβάλλον ή για τον συνάνθρωπό μου. Ούτε για τον έναν, ούτε για τον άλλον λόγο κυκλοφοράω με μηχανές. Είναι απλώς ένα παιδικό συνήθειο από την ηλικία των 12 χρόνων. Το να ψάχνει ο οποιοσδήποτε πάρκινγκ με τις ώρες, προσωπικά μόνο χαρά με γεμίζει. Αν δεν βρει ποτέ πάρκινγκ ίσως αναγκαστεί να το πουλήσει όπως το αγόρασε: με 172 δόσεις και 0% προκαταβολή.

Η κατανόηση η δική μου έχει σχέση μόνο με τα συμφέροντά μου. Η κατανόηση για τις θέσεις πάρκινγκ πρέπει να έχει να κάνει με το κράτος που σας πουλάει το μόνιμο έξοδο, το οποίο δεν τσουλάει καν, και το οποίο σας εξαγριώνει. Εγώ μια χαρά θα είμαι, βρίσκετε δεν βρίσκετε θέσεις για παρκάρισμα.

Δημοσ.

Τα αυγά έχουν σπάσει. Η Αθήνα είναι ενα ρυμοτομικό μπουρδέλο.

Η λύση είναι να ρίξουμε αλλους 200 χιλιάδες τόνους τσιμέντο;

Ναι. Ρίξε και 1000 χιλιάδες τόνους τσιμέντο και σίδερο και κάνε δεκαόροφους χώρους στάθμευσης, όπως υπάρχουνε στο εξωτερικό. Αλλά φευ, κάθε φορά που υπάρχει λίγος ανεκμετάλλευτος χώρος αμέσως να χτίσουνε πολυκατοικία.

Δημοσ.
Λογικά θα ήταν όλα αυτά φίλε, αν έγραφα κάπου ότι ενδιαφέρομαι για το περιβάλλον ή για τον συνάνθρωπό μου. Ούτε για τον έναν, ούτε για τον άλλον λόγο κυκλοφοράω με μηχανές. Είναι απλώς ένα παιδικό συνήθειο από την ηλικία των 12 χρόνων. Το να ψάχνει ο οποιοσδήποτε πάρκινγκ με τις ώρες, προσωπικά μόνο χαρά με γεμίζει. Αν δεν βρει ποτέ πάρκινγκ ίσως αναγκαστεί να το πουλήσει όπως το αγόρασε: με 172 δόσεις και 0% προκαταβολή.

Η κατανόηση η δική μου έχει σχέση μόνο με τα συμφέροντά μου. Η κατανόηση για τις θέσεις πάρκινγκ πρέπει να έχει να κάνει με το κράτος που σας πουλάει το μόνιμο έξοδο, το οποίο δεν τσουλάει καν, και το οποίο σας εξαγριώνει. Εγώ μια χαρά θα είμαι, βρίσκετε δεν βρίσκετε θέσεις για παρκάρισμα.

σου ζητώ συγγνώμη που υπάρχουμε στον κοσμο σου!

Δημοσ.
Δεν σου περνάει απο το μυαλό ότι το αμάξι σου είναι "overflow" στην Αθήνα? Ε?!

Γιατί δεν παίρνεις μηχανή ?

Συγνωμη ρε φιλε που ειμαι φοιτιτης και δεν εχω πει στον μπαμπα μου να μου παρει μηχανη ή αμαξι για να κυκλοφορο σαν κυριος. Αλλα παιρνω το δικο του για να μην τον χρεωσο παραπανο και οτι κανω το πληρωνο απο οτι οικονομιες εχω. Και συγγνωμη που ξερω οτι οι μηχανες ειναι καθαρα σκοτωστρες και οτι αμα κανει ενας λαθος αυτος που ειναι στη μηχανη θα γ^$^&%ει τελειος ενω ο αλλος με το αμαξη θα την κανει με μια διασειση.

Δημοσ.

Paredwse (ή οποιοσδηποτε αλλος), μπορεις να μου πεις αν νομικα ισχυει οτι δεν επιτρεπεται να αφησεις αυτοκινητο ή μηχανη παρκαρισμενο σε δημοσιο δρομο για περισσοτερο απο 24 ωρες??

Δημοσ.

εγώ αν δω τέτοιο τρόπο παρκαρίσματος την ξαπλώνω την μηχανή όπως είναι ...και αν έρθει ο μάγκας ο ιδιοκτήτης της πρώτα του ρίχνω σπρέυ στη μούρη μετά ηλεκτροσόκ και τέλος τον αρχίζω στα κλοτσίδια και του δαγκώνω την καρωτίδα.

σε τέτοια κοινωνία ζούμε ρεεεεεεε.... την έχουμε καταντήσει ζούγκλα!

κανείς δεν νοιάζεται για κανέναν και η κατάληξη θα είναι μια. Θα σκοτωνόμαστε μεταξύ μας! η όλη κατάσταση κρέμεται απο μια κλωστή και κανείς δεν το καταλαβαίνει.

προσωπικά προσπαθώ να είμαι σωστός οδηγός. σταματάω στα κόκκινα, σταματάω στα στοπ, δίνω προταιρεότητα, δεν παρκάρω σε ράμπες για αναπηρικά καροτσάκια, περιμένω στη λωρίδα που πρέπει αναλόγως αν στρίβω ή πάω ευθεία και παρκάρω σχετικά κοντά στους διπλανούς αν ειναι μεγάλη η θέση μήπως χωρέσει και κανένας άλλος χριστιανός.

Ε νομίζω ότι δικαιολογημένα αν συναντήσω τον εξυπνάκια να του πατάω το λαιμό και αν είναι και θηρίο σαν τον Aigeas (respekt) να τον περάσω με το αμάξι τον Μπούστη.

Σημείωση: στα μηχανάκια δείχνω σεβασμό, τους κάνω χώρο να περάσουν και πάντα βγάζω φλας για να δείξω τις προθέσεις μου για αλλαγή λωρίδας ή στροφή αλλά μια φορα ένας καραγκιόζης που πηγαινε ανάποδα μες τη μέση του δρόμου και του κόρναρα ΜΕ ΜΟΥΤΖΩΣΕ και απο πάνω... έτρεχα γύρω γύρω το τετράγωνο μήπως τον πετύχω ευτυχώς δεν τον βρήκα γιατί ένας θα ηταν χτυπημένος και ένας στη φυλακή!

Για αυτό λοιπόν κουλάρετε όλοι και να μη σκέφτεστε την πάρτη σας μόνο. Τώρα αν σας πήδαγε ο μπαμπάς σας μικρούς και έχετε ψυχολογικό να πάτε σε γιατρό. Απτους λίγους "σταρχιδιστές" ξεκινάει η όλη φάση.

Όλοι έχουμε δικαιώματα αλλά στο μπουρδέλο που ζούμε πρέπει να έχουμε και λιγο μυαλό ή συνείδηση για τους γύρω μας.

Δημοσ.
Paredwse (ή οποιοσδηποτε αλλος), μπορεις να μου πεις αν νομικα ισχυει οτι δεν επιτρεπεται να αφησεις αυτοκινητο ή μηχανη παρκαρισμενο σε δημοσιο δρομο για περισσοτερο απο 24 ωρες??

Αποκλείεται να ισχύει κάτι τέτοιο! Εκτός αν υπάρχει σήμανση που να το υποδεικνύει. Αν ήταν έτσι θα ήταν όλη η Ελλάδα παράνομη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...