N1ghtW0lf Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 γενικα μιλαμε για το θεμα της καβατζας, το αν ειναι μηχανακι, γλαστρα, καρεκλα, τραπεζι, σιδερα και ξυλα ή οτιδηποτε αλλο ειναι κατακριτεο. δεν συμφωνω με την ιδεα της καβατζας γενικα, απλα αναφερθηκα στην μηχανη μιας και υπηρχε φωτογραφια και ετοιμο παραδειγμα κατω απο το σπιτι μου. και για τα αυτοκινητα εχω να πω πολλα, οπως ειπες και εσυ, πολλοι ειναι οι καφροι που παρκαρουν διαγωνια, καθετα, παραλληλα για να κρατησουν θεση. απλα ειναι κατακριτεο... αλλα μου κανει εντυπωση που οι μηχανοβιοι εχετε καταλαβει, οτι τα βαζουμε μαζι σας που ειστε μηχανοβιοι, λες και εχουμε ανοιξει πολεμο...μιλαμε για το θεμα της καβατζας, ειτε απο μηχανακι, ειτε απο αυτοκινητο, γλαστρα κτλ κτλ κτλ. οι αλλοι που δεν εχουμε και λεφτα για μηχανη δηλαδη, ειμαστε μαλακες να ψαχνουμε 3 και 4 το πρωι να παρκαρουμε?ο αλλος ειναι πιο εξυπνος απο εμας επειδη εχει και μηχανη??δεν καταλαβα δηλαδη, θα κανω εγω 40 λεπτα ή 1 ωρα για να παρκαρω και αυτος(ο οποιοσδηποτε) θα εχει ετοιμο κατοχυρωμενο παρκινγκ-γκαραζ?? δεν την πιανω την λογικη...
Sorath Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Φίλε μου, το 1ο post αναφέρεται συγκεκριμένα σε μηχανές και όχι γενικότερα στο θέμα της καβάτζας. Στο αλαλούμ του παρκαρίσματος συμμετέχουν όλοι. Και αυτοκίνητα, και μοτό και διάφορα άσχετα αντικείμενα. Και εκεί συμφωνούμε όλοι οτι αυτό είναι λάθος. Αλλά ακόμα κι εσύ που λές οτι τα έχετε βάλει με τους μοτοσυκλετιστές, πάλι στο τέλος στα μηχανάκια αναφέρεσαι, ενώ τρόπος να καβατζώσεις θέση, υπάρχουν πολλοί. Περάστε μια βόλτα απο Ν. Σμύρνη, να δείτε τι πάει να πεί αλαλούμ! Όλοι παρκάρουν όπως μπορέσουν, αδιαφορώντας αν κόβουν στην μέση πεζοδρόμια, αν εμποδίζουν τους κάδους απορριμάτων, αν έχουν κολλήσει στον άλλο και δεν μπορεί να φύγει κτλ....
bandit4 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Καταθετω και εγω την αποψη μου: Ξεκαθαριζω οτι συμπεριφορες οπως του τυπου στη φωτο ή αναλογες με καρεκλες καφασια κτλπ με εξοργιζουν και εμενα.Παρανομο δεν ειναι,ομως δεν ειναι και ηθικα σωστο. Ειναι λογικο οι περισσοτεροι οδηγοι αυτοκινητου στην αθηνα να ειναι στα ορια νευρικης κρισης αλλα οσο και αν δεν θελουν να το πιστεψουν δεν ειναι τα μηχανακια αυτα που φταινε για το πως εχει εξελιχθει η κατασταση. Προσωπικα δεν αντιμετωπιζω το προβλημα που αντιμετωπιζει καποιος πχ που μενει κυψελη(μενω χαιδαρι) αλλα την κατασταση την ζω καθημερινα γιατι λογω δουλειας κατεβαινω καθε μερα κεντρο(εννοειται με μηχανακι). Η αθηνα εχει πλυμμηρισει αμαξια!!!πραγματικα η κατασταση ειναι αφορητη. στην κακη ρυμοτομια,λοιπον, ερχεται να προστεθει και η εμμονη των περισσοτερων για αποκτηση 2ου,3ου και 4ου αμαξιου πολλες φορες.αυτο και αν ειναι παραλογο!!! η μονη λυση ειναι η χρηση μ.μ.ε ή στροφη προς τα διτροχα. σκεφτειτε τα μισα αμαξια ή μαλλον το 1/3 απο τα αμαξια της αθηνας να ηταν μηχανακια...
N1ghtW0lf Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 οπως σου ειπα, αναφερομαι σε μηχανη, γιατι αυτο το παραδειγμα εχω μπροστα στο μπαλκονι μου ακριβως αυτη στη στιγμη, οπως και καθε μερα... σου ειπα και εγω, οτι δεν ειναι μονο μηχανες, ειναι και αυτοκινητα και καθε αλλο αντικειμενο διπλα σε πεζοδρομιο που εμποδιζει καποιον να παρκαρει. αλλα οπως ειπες, το 1ο ποστ αναφερεται σε μηχανη, για αυτο ισως και εγω να συνεχισα λεγοντας για μηχανες. ξαναλεω ομως, οτι το να τα βαζω με 1, δεν σημαινει οτι τα βαζω με ολους τους μηχανοβιους, ή οτι τους εχω στην μπουκα... απαιτω απο ολους, ειτε οδηγανε αυτοκινητο,λεωφορειο,φορτηγο,μηχανη κτλ στον δρομο να εχουνε σωστη συμπεριφορα, να οδηγανε συνετα και με συναισ8ηση, αλλα αλλο τοσο συναισθηση ζητω να εχουν και για τους γυρω τους οσο αφορα στο θεμα του παρκαρισματος, δεν ειναι καποιοι ποιο εξυπνοι, ουτε εμεις ειμαστε ποιοι χαζοι...(θελω να πιστευω) δεν αντιλεγω φιλε bandit4 οτι το κακο με τα παρααα πολλα αυτοκινητα εχει παραγινει... αλλα δεν φταινε μονο τα αυτοκινητα, ουτε φταινε μονο οι μηχανες για το θεμα του παρκινγκ, ολοι φταινε και απο λιγο. Το προβλημα ειναι η παρα πολυ ασχημη και ανυπαρκτη ρυμοτομια της πολης, γιατι αν υπηρχε ρυμοτομια καποια πραγματα θα ειχαν προβλεφθει και θα υπηρχαν λυσεις.
Sorath Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 @ bandit4 ωραίος! +1 @ N1ghtW0lf συμφωνούμε. Κι εγώ τσαντίζομαι πιο πολύ με άλλους "δίτροχους" όταν αφήνουν τα οχήματά τους όπως να' ναι και δεν λογαριάζουν καθόλου τους άλλους. Τελευταία έχουν εμφανιστεί στην πολυκατοικία μου, καινούργιοι δικυκλιστές, οι οποίοι παρκάρουν τόσο άσχημα στο πεζοδρόμιο που είναι προκλητικοί! Δεν θα μου φανεί παράξενο, αν ξεσηκωθούν οι υπόλοιποι της πολυκατοικίας και δεν μας αφήνουν να παρκάρουμε στο πεζοδρόμιο. Μακάρι να τους προλάβω τους πρώτους και τους εξηγήσω πως είναι προς συμφέρον όλων μας να παρκάρουν πιο προσεχτικά.
antreaslam Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 λοιπόν,επειδή ακόμα και στο πιο απλό θέμα, δε μπορούμε όχι απλά να συμφωνήσουμε,αλλά να συμφωνήσουμε για ποιο λόγο διαφωνούμε, να πω κ εγώ την μλκία μου. κάποιος κάτοχος μηχανής,ισχυρίστηκε ότι την έχει (και) για περιβαλλοντικούς λόγους! Νόμιζα ότι αστειευόταν,αλλά φευ...μιλούσε σοβαρά! (δεν μπορώ να πιστέψω με τίποτα ότι ένας κάτοχος πχ μηχανής >500κυβικών,το κάνει για το περιβάλλον)! ως επιβεβαιωση, ήρθε μετά ο αιγέας,να μας πει ότι η μηχανη του έχει >20.000 , γιαυτό κ δικαιούται θέση πάρκιν ίδια με τα αμάξια! Και ναι, εγώ θα συμφωνήσω,ότι μπορείς να τη βάλεις ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ όταν την παρκάρεις! αλλά κοίτα να δεις κάτι πράγματα! Κάποιος που υποτίθεται ότι ενδιαφέρεται για το περιβάλλον, δεν δείχνει ούτε τόση δα κατανόηση στον διπλανό του που ψάχνει μισή ώρα για παρκάρισμα!!!! επίσης,εφόσον όπως είπε κάποιος άλλος (νομίζω ο ναύτης), επειδή πληρώνουν τέλη,έχουν τα ίδια δικαιώματα! Συμφωνώ! Αλλά δε μπορώ να καταλάβω, γιατί ΟΛΟΙ οι κάτοχοι-οδηγοί μηχανών(ή τουλάχιστον η συντριπτική τους πλειοψηφία), θεωρούν δεδομένο ότι όταν το φανάρι είναι κόκκινο, αυτοί πρέπει να σε προσπεράσουν,από δεξιά,από αριστερά,από οπουδήποτε,για να είναι πρώτοι στο φανάρι! γιατί πρέπει να σε προσπεράσουν , ακόμα κ αν κάτω έχει διπλή διαχωριστική, κ γιατί σε στενούς δρόμους (πχ αχαρνών,ή πατησίων ψηλά),θεωρούν δεδομένο ότι θα βγουν στο ΑΝΤΙΘΕΤΟ ρεύμα για να προσπεράσουν τα καινητοποιημένα αμάξια, και τα αμάξια από το απέναντι ρεύμα,ΠΡΕΠΕΙ να τους προσέξουν! κάτι άλλο. . . Πόσες χιλιάδες μηχανάκια κυκλοφορούν χωρίς φώτα,και πόσες χιλιάδες φορές δε σας έχει τύχει μηχανή να μην βγάζει φλας? (για την ακρίβεια, είναι ζήτημα αν μου έχει βγάλει φλας ενα 5% από τις μηχανές που συναντάω)! (ή να πηγαίνουν αναποδα σε δρόμο-στενάκι συνοικίας,και όταν τους τη λες,να σου απαντούν θρασύτατα,ότι εγώ δεν σε εμποδίζω,τι θέλεις κ μιλάς κλπ?) όλα αυτά, δείχνουν ασυνέπεια λόγων κ έργων! Αν πράγματι,ο Χ οδηγός, συμπεριφέρεται ως "αμάξι"-καταλαβαίνετε τι εννοώ,μην κολλήσετε στην έκφραση-,τότε ναι,μαγκιά του να παρκάρει και ως αμαξι! Αλλά οι ευαισθησίες για το περιβάλλον, η καθόλου κατανόηση,οι συνεχεις παρανομίες,κλπ, δεν. . . ευσταθούν στην ίδια πλευρά επιχειρημάτων! και τέλος,το παληκάρι που άνοιξε το θρεντ, μίλησε πεντακάθαρα,όχι για κόντρα μεταξύ οδηγών αμαξιών κ μηχανών,αλλά για αυτούς τους μλκες,που κρατάνε θέση! φίλε ναύτη,κανείς δε μου λέει ότι θα έπαιρνε ο nightwolf την κενή θέση! Θα μπορούσα να του την έχω παρεί εγώ,που βρήκα λίγο πιο μακρυά, κ τη δική μου να την έχει πάρει ο paredwse,κ του παρεδωσε,ο critter!!!!!!!!! σίγουρα πάντως,θα είχε παρκάρει ένα αμάξι παραπάνω,θα είχαν ταλαιπωρηθεί λιγότερο τουλάχιστον 3-4 άτομα, και ο "μάγκα΅" που την κράτησε θα είχε ταλαιπωρηθεί το ίδιο με τους υπόλοιπους ΜΗ μάγκες, που δεν κάνουν την ίδια παπαριά! ΥΓ:δεν προσπαθώ να βγάλω "λάδι" τους οδηγούς αυτοκινήτων,καθε άλλο μάλιστα! Αλλά όταν για Χ,Ψ,Ζ, λόγους, δε θέλει κάποιος να καβαλήσει μηχανή-πχ, εγώ τις φοβάμαι,λόγω προσωπικών βιωμάτων-,δε μπορείς να του λες:καλα να πάθεις που δεν αγοράζεις μια μηχανή!!!!
21century Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Αλλο μεγαλο προβλημα η ρυμοτομια σε καθε μεγλαη πολη, ελπιζω οτι το ορομα του Τριτση για ανθρωπινες πολεις καποια στιγμη θα γινει επιτελους πραγματικοτητα...
bandit4 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 γιατί ΟΛΟΙ οι κάτοχοι-οδηγοί μηχανών(ή τουλάχιστον η συντριπτική τους πλειοψηφία), θεωρούν δεδομένο ότι όταν το φανάρι είναι κόκκινο, αυτοί πρέπει να σε προσπεράσουν,από δεξιά,από αριστερά,από οπουδήποτε,για να είναι πρώτοι στο φανάρι! γιατί πρέπει να σε προσπεράσουν , ακόμα κ αν κάτω έχει διπλή διαχωριστική, κ γιατί σε στενούς δρόμους (πχ αχαρνών,ή πατησίων ψηλά),θεωρούν δεδομένο ότι θα βγουν στο ΑΝΤΙΘΕΤΟ ρεύμα για να προσπεράσουν τα ακινητοποιημένα αμάξια Σαν οδηγος και αυτοκινητου και μηχανης θα σου δωσω μια απαντηση: "Γιατι μπορουν και δεν υπαρχει λογος να περιμενουν πισω απο το ακινητοποιημενο αμαξι" Οσο για: τα αμάξια από το απέναντι ρεύμα,ΠΡΕΠΕΙ να τους προσέξουν Απαντω: "Οχι,τα αμαξια δεν υποχρεουνται να τους προσεξουν γιατι τα μηχανακια ειναι παρανομα αφου πατουν διπλη γραμμη...ειναι ομως στην ευχερια τους να μην πεσουν επανω τους" Ο μονος τροπος για να καταλαβει κανεις την νοοτροπια του οδηγου μηχανης ειναι να οδηγησει και ο ιδιος μηχανη.αυτοι που οδηγουν τοσο αμαξι οσο και μηχανη καταλαβαινουν τι εννοω...
Sorath Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 κάποιος κάτοχος μηχανής,ισχυρίστηκε ότι την έχει (και) για περιβαλλοντικούς λόγους! Νόμιζα ότι αστειευόταν,αλλά φευ...μιλούσε σοβαρά! (δεν μπορώ να πιστέψω με τίποτα ότι ένας κάτοχος πχ μηχανής >500κυβικών,το κάνει για το περιβάλλον)! Δεν το κάνει για το περιβάλλον, αλλά όντως οι μοτοσυκλέτες έχουν λιγότερους ρύπους απο οποιοδήποτε αυτοκίνητο. κάτι άλλο. . . Πόσες χιλιάδες μηχανάκια κυκλοφορούν χωρίς φώτα,και πόσες χιλιάδες φορές δε σας έχει τύχει μηχανή να μην βγάζει φλας? (για την ακρίβεια, είναι ζήτημα αν μου έχει βγάλει φλας ενα 5% από τις μηχανές που συναντάω)! (ή να πηγαίνουν αναποδα σε δρόμο-στενάκι συνοικίας,και όταν τους τη λες,να σου απαντούν θρασύτατα,ότι εγώ δεν σε εμποδίζω,τι θέλεις κ μιλάς κλπ?) Α καλά..... ενώ όσοι οδηγούν αυτοκίνητα, όλοι βγάζουν φλας, χρησιμοποιούν σωστά τα φώτα τους (προβολείς ομίχλης κτλ) και δεν πηγαίνουν ποτέ ανάποδα σε συνοικιακά στενά.
bandit4 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δες το λογικα...οταν κανω με το μηχανακι "χαιδαρι-κεντρο" 12 λεπτα και με το αμαξι 25 λεπτα minimum σιγουρα το μηχανακι εκπεμπει λιγοτερους ρυπους...
N1ghtW0lf Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 κατα συντριπτικη πλειψηφια αναποδα σε στενα οδηγουν μηχανακια και οχι αυτοκινητα, δεν οτι δεν συμβενει και με αυτοκινητα, αλλα περισσοτερο απο μηχανες, αλλα δεν ειναι το θεμα μας παιδια για το πως οδηγαει ο καθε μηχανοβιος η οδηγος ιχ, το θεμα ανοιξε για το θεμα των "πανεξυπνων ηλιθιων" που επειδη εχουν και μηχανη θα πρεπει να ταλαιπωρουμαστε οι υπολοιποι να παρκαρουμε... οχι μονο εγω, και εσεις ολοι... καποια στιγμη θα σας τυχει και εσας αν δεν σας εχει τυχει ηδη, καποιος εξυπνος να βαλει μηχανη για να κρατησει παρκινγκ για το αυτοκινητο του... χρησιμοποιω μηχανη, γιατι τη μηχανη πιο δυσκολα την μετακινεις απο οτι σιδερα/ξυλα/καρεκλες/γλαστρες ή οτιδηποτε αλλο, χωρια το οτι ειναι μαλακια να μετακινεις ξενης ιδιοκτησιας περιουσια...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 [...]Ξεκαθαριζω οτι συμπεριφορες οπως του τυπου στη φωτο ή αναλογες με καρεκλες καφασια κτλπ με εξοργιζουν και εμενα. Παρανομο δεν ειναι,ομως δεν ειναι και ηθικα σωστο.[...] Διόρθωση, είναι παράνομο: κατάληψη οδοστρώματος (άρθρο 48 του Ν 2696/1999, γνωστού και ως ΚΟΚ).
bandit4 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 αρα και ολα τα αλλα αμαξια ειναι παρανομα,σωστα?
Sorath Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Διόρθωση, είναι παράνομο: κατάληψη οδοστρώματος (άρθρο 48 του Ν 2696/1999, γνωστού και ως ΚΟΚ). Συγνώμη, αν παρκάρω την μοτοσυκλέτα μου οριζοντίως θεωρείται κατάληψη οδοστρώματος; Ενώ αν παρκάρει ένα αυτοκίνητο στην ίδια θέση, όχι;
bchris Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Ο paredwse δεν αναφεροταν σε μηχανες (η γενικοτερα τροχοφορα) αλλα σε οτιδηποτε αλλο -- καφασια, καρεκλες κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.