N1ghtW0lf Δημοσ. 22 Απριλίου 2007 Δημοσ. 22 Απριλίου 2007 Steven, μην το παιρνεις προσωπικα, αλλωστε και εγω Γερμανος ειμαι, κατα το υμισυ δηλαδη, τεσπα μανα Γερμανιδα. Εχω ζησει Γερμανια καποια χρονια, 3 για την ακριβεια στο Kaiserslautern, αλλα εχω επισκεφτει πολλες πολεις, οπως το Μοναχο, την Φρανκφουρτη, Στουτγκαρδη, Wurzburg, Λειψια, Βερολινο, και πολλες πολλες ακομα... Δεν ειναι οτι στην Γερμανια εχουν πιο μαλακο χωμα, αλλα οτι υπαρχει φιλοτιμο και υπακοη στους νομους. Πχ, δεν θα δεις στην Γερμανια, καποιος που εχει μηχανη, να την παρκαρει στον δρομο παραλληλα στο πεζοδρομιο για να βαλει το αυτοκινητο του οταν θα γυρισει απο δουλεια ή οπουδηποτε αλλου. Βεβαια στην Γερμανια το θεμα παρκινγκ δεν ειναι και τοσο τρομερο οσο ειναι στην Ελλαδα και συγκεκριμενα στην Αθηνα. Οπως και στην Γερμανια, δεν θα δεις μοτοσυκλετιστη να κανει προσπεραση απο τα δεξια, οπως και οδηγο αυτοκινητου εννοειται!
N1ghtW0lf Δημοσ. 22 Απριλίου 2007 Δημοσ. 22 Απριλίου 2007 @omnislash Σφηνες παντα και παντου θα σου τυχει, αλλα σε βαθμο που γινεται στην Ελλαδα, δεν θα γινει πχ στην Γερμανια...στο φαναρι οι μηχανες καθονται πισω απο τα αυτοκινητα και δεν προσπαθουν να περασουν για να φτασουν μπροστα στο φαναρι.
Steven Δημοσ. 22 Απριλίου 2007 Δημοσ. 22 Απριλίου 2007 Μην ανισυχείς φίλε μου.. Δεν το παίρνω προσωπικά... Όλα αυτά που λκες τα ξέρω και τα απολαμβάνω κάθε μέρα... Η αλήθεια είναι ότι χεσμένη την έχω την Αθήνα... Με ταλαιπωρεί μόνο για μερικές εβδομάδες το χρόνο πια και για αυτές τις βδομάδες θα παω να πάρω και το κολοδίπλωμα, να γλιτώσει και ο father το ταξιτζιλίκι.... Απλά νευριάζω που είμαστε τόσο βλάκες και δεν μπορούμε να συνηδιτοποιήσουμε απλά πράγματα... Βρες μου μια πολιτισμένη πόλη με 4.5 μύρια που να έφτιαξε μετρό και αττική οδό εν έτη 2000... Το Μόναχο γιατί γαμώ το κερατό μου το έφτιαξε το 70? και γιατί από τότε έχει γίνει αυτό το τέρας που είδατε και στην Ελλάδα έχουν κάνει 7 χρόνια να ανοίξουν 5 σταθμούς παραπάνω? Πιο έξυπνοι είναι όλοι οι άλλοι?? Μάλλον η απάντηση είναι ναι... Και όπως βλέπεις το υπάρχον μετρό, το αεροδρόμιο, η Αττική οδός είναι μάλλον το πιο καθαρά και καλοδιατηρημένα μεγάλα έργα του κόσμου... οπότε όπως βλέπεις άμα υπάρχει θέληση και φιλότιμο μας βάζουν και υπανοή... Ναι το ξέρω ότι στις στάσεις του μετρό στην αρχή ήταν τύποι με γεμάτα αυτόματα.. Πέτα μαλάκα το χαρτάκι από την τσίχλα κάτω... Δεν το έκανε κανείς... Άμα αυτό πρέπει ας το κάνουν έτσι...
KWSN_Men Δημοσ. 22 Απριλίου 2007 Δημοσ. 22 Απριλίου 2007 Για πες καμία...Σε αυτές που έχω πάει εγώ είναι ακριβώς το ανάποδο. Μέχρι και φανάρια για τα ποδήλατα έχουν οι αλήτες. Το ότι υπάρχουν ακόμα και ειδικές λωρίδες για τα ποδήλατα δε σημαίνει ότι δεν έχουν περισσότερα αυτοκίνητα. Και το ότι μια οικογένεια έχει 3 αυτοκίνητα δε σημαίνει ότι τα χρησιμοποιούν και συνέχεια, ούτε όμως και ότι δεν έχουν που να τα παρκάρουν. Το πρόβλημα δεν είναι ο αριθμός των αυτοκινήτων, αλλά το πώς αναπτύχθηκε αυτή η πόλη. Μπορούμε και να πείσουμε τον έλληνα οτι δεν χρειάζεται 3 αυτοκίνητα για να το παίζει μούρη , μπορεί και με ένα. Ή οτι δεν χρειάζεται καθόλου αυτοκίνητο μερικές φορές (φιλικό ζευγάρι στο Βερολίνο το χρησιμοποιούσαν μονο το ΣΚ το αυτοκίνητο). See above. Εναλλακτικά μπορούμε να σκάψουμε τα πάντα. Πονάει χέρι, κόβει κεφάλι.(10 χρόνια πριν θα έλεγα οτι δεν υπάρχουν συγκοινωνίες και το αμάξι είναι αναγκαίο. Σήμερα δεν ισχύει αυτό) Προσωπικά συνήθως πλέον αποφεύγω λεωφορεία και τρόλλεϋ αλλά επιδιώκω να χρησιμοποιήσω ΗΣΑΠ/Μετρό. Τον τελευταίο 1.5 χρόνο έχω κατέβει με αυτοκίνητο στο κέντρο ημέρα (εκτός Κυριακής) μόνο 1 φορά. Το παρκάρισμα όμως ακόμα και σε γειτονιές της Αθήνας είναι εντελώς άλλο θέμα.
KWSN_Men Δημοσ. 22 Απριλίου 2007 Δημοσ. 22 Απριλίου 2007 Γιατί? που το είδες? σατύριζα την κατάσταση δεν το κατάλαβες ακόμα?Τι εννοείς κομπλεξισμό και βλαχιά? Κάνε ένα πείραμα, για ένα μήνα πήγαινε στην δουλειά σου με μηχανή, μικρή-μεγάλη ότι θέλεις, μέτρα τι οικονομίες θα κάνεις σε χρόνο - χρήμα, και μετά θα δεις πόσο αφελές είναι να πηγαίνουν τα πρωινά για δουλειά ενας επιβάτης σε κάθε αυτοκίνητο. Επίσης πιθανόν, δεν ξέρεις ότι υπάρχουν συζητήσες για απαγόρευση των αυτοκινήτων στο κέντρο των μεγάλων πόλεων. Το αδιαχώρητο των αυτοκινήτων στην Αθήνα το βλέπεις... Υπάρχουν πόλεις που οι άνθρωποι κοινούνται κυρίως με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Για μερικούς μήνες το προηγούμενο καλοκαίρι δούλευα στην στην Βασιλεία της Ελβετίας έ λοιπόν γύρω στις 08:30-09:00 το πρωί μόνο 4-5 αυτοκίνητα ήσαν στα φανάρια, όλοι οι άλλοι πηγαίναν στην δουλειά με τα τραμ. Αυτό τον καιρό είμαι Βρυξέλες, χτες πήγα σε μια μικρή πόλη με το τραίνο, στον σταθμό της πόλης ήταν παρκαρισμένα εκατοντάδες ποδήλατα, τα χρησιμοποιύν οι εργαζόμενοι, με το που φτάνουν στον σταθμό καθηνερινά, για να συνεχίσουν για την δουλειά τους... Που είδες ρε φίλε τον κομπλεξισμό και την βλαχειά στα προηγούμενα που έγραψα?... ή μήπως στην σάτυρα που έκανα ? Άστο το ρημάδι και πάρε λεωφορείο, μετρό ή μηχανή... Είναι γεγονός πάντως ότι με το παρκαρισμα των μηχανών υπάρχει πρόβλημα, μετα την απαγόρευση μάλιστα να παρκάρουν σε πεζοδρόμια (όταν δεν ενοχλούν). Νομίζω ότι μία λύση είναι να δημιουργηθούν θέσεις πάρκιν μόνο για μηχανές σε κάθε τετράγωνο, σε κάθε σταθμό, και σε κάθε κέντρο πόλις. Όσο σάτυρα ήταν το δικό μου σχόλιο, άλλο τόσο ήταν και το δικό σου. Το θέμα μας είναι αυτοί που καπαρώνουν θέσεις με μια μηχανή, όχι όλα αυτά που εσύ μας λες, προσπαθώντας να δημιουργήσεις αντιπαράθεση μεταξύ οδηγών μηχανής και οδηγών οδηγών αυτοκινήτου. Παρεπιπτόντως, δε γουστάρουν όλοι τις μηχανές για να πάρουν μία, κάποιοι προτιμούν ΜΜΜ και αυτοκίνητο. Επίσης, αναλογικά, οι μηχανές είναι περισσότερο ρυπογόνες. Για να μη λέμε ό,τι θέλουμε για περιβάλλον κτλ.
Apostolishatz Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Να πω και εγώ τη γνώμη μου.... Καταρχήν επειδή δουλεύω σε εταιρία σαν εξωτερικός πωλητής το αμάξι μου είναι απαραίτητο πρωϊνές ώρες για τη δουλειά μου... Το εννοώ αυτό,άλλωστε έχω μόνο το εταιρικό αμάξι,δικό μου δεν έχω αγοράσει μέχρι τώρα. Σε ένα χρόνο υπολογίζω να αγοράσω μηχανή. Κι έρχομαι στο θέμα.Έχω έναν στη γειτονιά ο οποίος συμπεριφέρεται ακριβώς όπως περιγράφηκε στην αρχή του post από τον critter ακι όπως δείχνει η φωτογραφία που δημοσιεύσατε. Απλούστατα κάθε φορά που τη βάζει παράλληλα στο πεζοδρόμιο,αν στην τρίτη-τέταρτη βόλτα δεν έχω βρει θέση μετακινείται πάραυτα. Μια μέρα με είδε,είμαι 1000% βέβαιος πως ήταν αυτός,δεν πλησίασε αλλά έκανε κάνα μήνα να ξαναπαρκάρει έτσι,την έβαζε κάθετα σε στενό δρόμο και χώραγε μια χαρά. Πρόσφατα ξεκίνησε τα ίδια και τη βρίσκει μετακινημένη τις τελευταίες 2-3 φορές,ελπίζω να ξαναπάρει το μήνυμα.... Α,και επειδή είπε κάποιος για το σπασμένο φανάρι,έτσι και κάνει το παραμικρό στο αμάξι,επειδή ως εταιρικό έχει μικτή ασφάλεια,θα πληρώσω 105 ευρώ ακόμα και αν το κάψει ενώ αυτός θα μαζεύει με το κουταλάκι τη μηχανή....
Critter Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Απλά καλοί μου ιθαγενείς από τα άλλα μέρη της Ελλάδας, με καταγωγές από τα προάστεια της Λάρισσας και των παραμεθόριων νησιών, πρέπει να το χωνέψετε επιτέλους πως απλώς δεν χωράνε άλλα αυτοκίνητα. Τέλος. Δεν υπάρχει καμία λύση ως προς αυτό, εκτός από το να αρχίσετε να μετακινείστε με το metro. Μόλις το χωνέψετε αυτό θα χωνέψετε και το ότι δικαιούμαι κανονικότατη θέση πάρκινγκ επειδή τα 20 χιλιάρικα της μηχανής είναι τις πιο πολλές φορές περισσότερα απ' όσα δίνετε για τα τενεκεδάκια και φυσικά πρέπει να προστατεύσω την περιουσία μου. Ειδικά οι οδηγοί των αυτοκινήτων δεν θα πρέπει να έχουν μούτρα να μιλάνε καθόλου για το "τι πρέπει και τι δεν πρέπει" γιατί τότε το πράγμα καταντάει και λιγάκι γελοίο. Προσωπικά πάντα έτσι την παρκάρω την μηχανή και -εγγυημένα- ποτέ δεν την πείραξε κανένας. Εξάλλου κανένας δεν είχε τάσεις αυτοκτονίας. Σ' αρέσει δεν σ' αρέσει critter, ο δρόμος ανήκει σε όλους. Αγαπητε φιλε ιθαγενη easyrider και φανατικε υποστηρικτη των μηχανων μεχρι παραλογισμου, οτι γραφεις δεν εχει ουτε 0,0001% σχεση με αυτα που γραφω. α)Εγω μιλησα για αυτους που κρατανε θεση για τα αμαξια. Αποδεδειγμενα (αυτους που βλεπω με τα ματια μου). Δηλαδη για οσους παρκαρουν παπακια (!!!!), και σκουτερακια παραλληλα στο πεζοδρομιο. Μαλιστα πολλους απο αυτους τους βλεπω με τα ματια μου την ωρα που βγαζουν το μηχανακι για να βαλουν το αμαξι. Για αυτο εχεις να μας πεις τπτ ή θα συνεχισεις να μας λες το μανιφεστο του μοτοσυκλετιστη? β)Οποιος εχει μηχανη μεγαλου ογκου,μπορει να βαζει τη μηχανη του διαγωνια τοσο ωστε να μην εξεχει απο το προηγουμενο παρκαρισμενο αυτοκινητο. γ)Το εγραψα στα Ελληνικα οτι ο πατερας μου εχει μηχανη. Αρα δεν ειμαι κολλημενος οπως ειπε καποιος. δ)Επισης ειπα οτι ειναι παρανομο το παρκαρισμα στα πεζοδρομια αλλα αν αξαιρεσουμε το κεντρο οπου ειναι σπαστικο, γενικα η κοινωνια το εχει αποδεχτει. Στη γειτονια μου δεν ενοχλει κανεναν και ειναι λογικο αν εβλεπες τη γειτονια μου. Παρολα αυτα ο πατερας μου παρκαρει διαγωνια τη μηχανη του με τον καδο σκουπιδιων. Σπανια τη βαζει στο πεζοδρομιο (ειναι αποδεκτο και απο τη συνελευση της πολυκατοικιας ενημερωτικα) αν αλλος εχει παρκαρει εκει. Μετακινηση ε)Τον νομο περι μετακινησης μηχανων δεν τον γνωριζω. Μια φορα ενας στη γειτονια ειχε καλεσει την αστυνομια επειδη καποιος του μετακινησε το μηχανακι (σωστα το ειχε παρκαρισμενο, απλα ο αλλος δεν χωραγε για 10 εκατοστα και του το κουνησε λιγακι). Η αστυνομια ηρθε και εκανε πλακα μαζι τους. Φυσικα δεν του εκαναν τπτ. Με λιγα λογια οσο μαλακισμενη κινηση ειναι να παρκαρει καποιος παραλληλα το μηχανακι ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΘΕΣΗ, αλλο τοσο μαλακια ειναι που το μετακινω εγω (σιγα την παρανομια που κανω). Και στην τελικη αν δεν κανω εστω και αυτο, τοτε ολοι με τις μηχανες θα κανουν το ιδιο. Ειναι το πιο light σεναριο. Τα αλλα ειναι σπασιμο μηχανης και σπασιμο μουτρων (αλλα δεν θελω να κανω κατι τετοιο σε ημιχαζους ανθρωπους). ζ)Το σημαντικοτερο. ΕΠΕΙΔΗ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ (ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ ΜΙΛΑΩ) ΠΟΥ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ. ΟΠΟΙΟΣ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΝΕΑΤΕΡΝΤΑΛ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ, ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΑΡΟΥΛΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ (ΕΙΤΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΜΑΞΙ ΕΙΤΕ ΜΗΧΑΝΗ) ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΙΣ ΣΠΗΛΙΕΣ. ζ) Προσωπικα, δεν μπορω να σας υποδειξω τι θα κανετε, αλλα αμαξι των 20.000 και ανω που ειπε καποιος, αν δεν εχω παρκινγκ, δεν παιρνω. Αν εσεις δινεται 20.000 για μηχανη για να την εχετε στο δρομο (ειτε καθετα, ειτε διαγωνια, ειτε παραλληλα ειτε οριζοντια), τοτε υποθετω εχετε καταλαβει ποσο μεγαλο ρισκο παιρνετε (ακομα και απο κλοπες). Δικο σας θεμα, καντε οτι θελετε. Αυτα απο μενα και καλο ειναι να απανταμε επι του θεματος και οχι ασυναρτησιες. Ευχαριστω!
N1ghtW0lf Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 καταρχας μια ερωτηση, υπαρχει νομος περι μετακινησης μηχανης? εγω μια φορα μετακινησα τη μηχανη του τυπα της φωτογραφιας, και λιγες μερες αργοτερα βρηκα το λαστιχο μου τρυπημενο με βιδα, τωρα αν ηταν αυτος δεν εχω ιδεα...αλλα γενικα θα ηθελα να μαθω αν ειναι παρανομο να μετακινησεις μηχανη ή μηχανακι...
Forensick Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Βασικα ειναι οτι πιο σπαστικο υπαρχει. Και συγκεκριμενα, σε εναν δρομο, ειναι ενας τυπος ο οποιος στο ισογειο της πολυκατοικιας, εχει κατι σαν αποθηκη. Αυτος ο τυπος λοιπον, ακριβως απ εξω, εχει αφησει ενα φορτηγακι εδω και 6 μηνες και εχει μια μηχανη σαραβολο(ουτε κινητηρα δεν εχει πανω), που την βαζει ακριβως απο πισω απο το φορτηγο. Δηλαδη πιανει 2 θεσεις. Εχει δηλαδη 2 οχηματα με τα οποια πιανει θεσεις, που ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ καθως και τα 2 τα εχει σε αχρηστια, αρα σημα δεν υπαρχει. Προφανως οταν βλεπω την "μηχανη" εκει, παιρνει π@υλο, χωρις δευτερη σκεψη.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Φίλε critter εγώ είμαι της απόψεως ότι όποιο όχημα κι αν έχει κανείς -κι εδώ διακρίνω καθαρά ρατσιστικές αντιλήψεις- είτε αυτό λέγεται παπάκι, είτε σκουτεράκι ή ερείπιο μηχανή ή τέλος πάντων ότι φτάνει η τσέπη του, έχει ακριβώς τα ίδια δικαιώματα στο δρόμο. Οι προσωπικές σου αντιλήψεις ερμηνείας του νόμου (πάρκαρέ το διαγώνια, πάρκαρέ το χιαστί κλπ) με αφήνουν παγερά αδιάφορο καθώς ο καθένας σ' αυτήν την χώρα έχει τις δικές του φιλοσοφικές αναζητήσεις ειδικά σε ότι αφορά τους νόμους. Εφόσον δεν είμαι παράνομος φυσικά και τους έχω χεσμένους όλους, ούτε καν μπαίνω στον κόπο να ανοίξω κουβέντα για τέτοια θέματα με μαγαζάτορες ή ιδιώτες. Όποιος έχει προβλήματα με τον ΚΟΚ μπορεί πολύ απλά να πάρει τηλέφωνο την τροχαία. Σ' αυτά τα θέματα δεν υπάρχουν φιλικοί διακανονισμοί, όπως ακριβώς συμβαίνει στην περίπτωση της προτεραιότητας. Το ότι ζούμε σε μία πόλη όλοι μαζί δεν είναι ακριβώς επιχείρημα, ούτε το ότι είμαστε πάρα πολλοί και καταπιεζόμαστε για μια θέση πάρκινγκ. Απλώς γιατί εγώ δεν κάλεσα κανέναν στο χωριό μου, που μέχρι και πριν το "90 δεν είχε τέτοιο γιγαντιαίο πρόβλημα κυκλοφορίας. Σ' όποιον αρέσει το στριμωξίδι, σ' όποιον δεν αρέσει πίσω στην Λάρισσα. Ας ζητήσει τα ρέστα από τον πατέρα του. Γιατί αν ψάχνεις για πονόψυχο και διάλεξες εμένα, τότε έπεσες πάρα πολύ έξω: εγώ εγκατέλειψα το χωριό μου τον Πειραιά απ' όπου γεννήθηκα και κατάγομαι πολύ πριν το 1902 για να μην βλέπω αυτές τις σιχαμένες Λαρισαϊκές φάτσες. Αν νομίζεις ότι στεναχωριέμαι που σου στερώ μία θέση πάρκινγκ, τότε να είσαι σίγουρος πως συμβαίνει το αντίθετο. Αν ήταν δυνατό θα τις αγόραζα όλες. Αν μπορούσα θα ναρκοθετούσα την εθνική οδό μια μέρα μετά την έξοδο του Πάσχα. Βλέπεις αν παρακολουθήσω το θέμα ακριβώς όπως το παρακολουθείς εσύ, θα έλεγα πως δικαιωματικά μου ανήκουν 40.000 θέσεις πάρκινγκ μέχρι που μου τις άρπαξαν οι κάφροι και παραπονιούνται κι από πάνω.
bchris Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Εγω παλι δεν νομιζω οτι χρειαζομαστε πιο πολλες θεσεις παρκινγκ. Πιο πολλα ασυλα ανιατων χρειαζομαστε, για να κλεισουν κατι τυπακια που το παιζουν τρελα μεσα... Να δειτε τοτε ποσο ωραια θα γινει η Αθηνα μας. Καληνυκτα σας.
HexStatic Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Εγώ πάλι ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω. Εφόσον τους έχει κάνει ο δήμος θέσεις για να παρκάρουνε τα μηχανάκια τους, τότε γιατί αυτές οι θέσεις είναι άδειες και τα πεζοδρόμια γεμάτα?
actorgr Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Μενω σε περιοχη που μαλλον υφισταται προβλημα παρκαρισματος Κερατσινι.Δεν εχω μηχανη ,μονο αυτοκινητο μικρο και προκειται να αποκτησω δευτερο.Το προβλημα που αναφερετε με τα μηχανακια ειναι ακριβως ετσι.Παπακια που τα βαζουν με τετοιο τροπο ωστε να καπαρωνουν θεσεις για τα αυτοκινητα τους.Δεν εχουν προβλημα να εξεχουν αν τα τοποθετησουν καθετα ,αλλα ετσι αποκτουν χωρο για να φυλαξουν την πολυποθητη θεση.Ειναι ζητημα παιδειας και κουλτουρας του "εγω".Η αποθεωση της γαϊδουριας,αλλα εως εκει, οσο τραγικο ειναι αυτο που κανουν οι φιλοι γειτονες αλλο τοσο τραγικο και αναξιοπρεπες ειναι να μετακινεις κατι που δεν σου ανηκει,ειναι ξενη ιδιοκτησια για να βολευτεις εσυ ή εγω. Στη προκειμενη περιπτωση,προτιμω να κανω 100 γυρους στο τετραγωνο παρα να γινω το ιδιο καφρος με τους ιδιοκτητες των δικυκλων.Συμπερασμα:Κραταμε τη ψυχραιμια μας και ψαχνουμε παρκιν
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Aν είναι καφάσι φίλε actorgr ή καρέκλα ή χωνί ή μηχανάκι το ίδιο πράγμα κάνει εάν έχει μπει με τέτοιο σκοπό. Αλλά ισχύει αυτό που είπες για την μετακίνηση ξένης ιδιοκτησίας, οπότε αναγκαστικά μπαίνω σε συνειρμούς: μήπως να βγάζαμε καμιά μέρα τα ποδήλατά μας παρέα με τα μηχανάκια μας και τα πατίνια μας για να κατακλύσουμε εντελώς τις θέσεις πάρκινγκ; Τότε ίσως θα φανεί η καταπίεση που έχουμε υποστεί εδώ και δεκαετίες από τους μπαστουνόβλαχους. Να γυρίζουν 4,5 εκατομμύρια σα τις μύγες, πολύ θα το χαρώ. Μπορεί -που ξέρεις; - να αρχίσουν να πουλάνε αυτοκίνητα. Μαζί και διαμερίσματα.
Sorath Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Καταρχήν, νομικά οι μοτοσυκλέτες πρέπει να παρκάρουν όπως και τα αυτοκίνητα άσχετα αν αυτό δεν είναι πρακτικό - λογικό. Καταδεύτερον, δεν έχει κανείς δικαίωμα να μετακινήσει το όχημα του άλλου. Αν είναι έτσι, τότε να πάρω κανένα γερανό και να σπρώχνω τα αυτοκίνητα λίγο πιο μπρος-πίσω για να χωρέσει και το δικό μου. Προσωπικά, παρκάρω πάνω σε πεζοδρόμιο, σε θέση που εγγυημένα δεν ενοχλεί και γενικώς προσέχω πάντα να παρκάρω έτσι ώστε να μην ενοχλώ. Στο δρόμο δεν την αφήνω ποτέ την μοτό, γιατί σίγουρα θα την βρω ξαπλωμένη ή το λιγότερο χτυπημένη. Μου κάνει εντύπωση πάντως που αναφέρεστε συγκεκριμένα στα μηχανάκια. Λες και δεν έχετε δεί, καρέκλες, κορίνες, ξύλα, γλάστρες να φυλάνε θέσεις πάρκινγκ. Ή πολλά αυτοκίνητα που παρκάρουν επίτηδες με τρόπο που πιάνουν δύο θέσεις ώστε να μην κινδυνεύουν απο χτυπήματα ή να φυλάνε την 2η θέση για καβάτζα. Μόνο τα μηχανάκια μας πείραξαν........ Τεσπα, δεν συμφωνώ με την θεωρία της καβάτζας ούτε εγώ, αλλά ακόμα και να μου την δίνει αυτή η κατάσταση, σε καμία περίπτωση δεν θα πάω να μετακινήσω ένα ΞΕΝΟ όχημα ή να του προκαλέσω φθορά. ΥΓ: Πάντως έχει γέλιο η κατάσταση. Τα φέρνουμε τα πράγματα όπως μας βολεύει. -Μην παρκάρεις στο πεζοδρόμιο, με εμποδίζεις και είναι παράνομο. -Μην παρκάρεις στο δρόμο οριζόντια, είναι νόμιμο, αλλά πιάνεις χώρο βρε αδερφέ. -Πάρκαρες κάθετα ανάμεσα στα αυτοκίνητα;;;!!! Πως θα ξεπαρκάρω την κούρσα μου τώρα; Ρε μπας και θές να το ανεβάζω σπίτι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.