Προς το περιεχόμενο

Απενεργοποιηση τοπικης συνδεσης οικιακου δικτυου αδυνατη!

KalEL

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα μικρό δίκτυο 2 υπολογιστών στο σπίτι και μια adsl συνδεση. Οι δύο υπολογιστές συνδεονται απ ευθείας μεταξύ τους σε δυο κάρτες ethernet (τίποτα αλλο....) και ένα μόντεμ usb που συνδέεται στον έναν απο τους δύο ωστε να παρέχει πρόσβαση και στους δύο. (μεσω internet connection sharing) Το προβλημα ειναι οτι παλαιοτερα μπορουσα να απενεργοποιήσω τη τοπική σύνδεση και απο τους δύο υπολογιστές τώρα όμως στον υπολογιστή που βρίσκεται το modem μου βγάζει αυτό:

jzktdmntunlnyumjfno1.jpg

Τι πρέπει να κάνω?

Δημοσ.

Αν και δεν χρησιμοποιώ ICS μια πρώτη λογική εξήγηση είναι οτι δεν μπορεί να την απενεργοποιήσει ακριβώς λόγο του ICS που τρέχει στο PCακι αυτό.Αν πρόσεξες σου λέει "initiated by the system...". Όταν βάζεις ICS την LAN σύνδεση στην κάνει initiate το λειτουργικό. Αυτό εννοεί

Δοκίμασε πρώτα να απενεργοποιήσεις το ΙCS και τσέκαρε αν μετά μπορεί να την κάνει disable.(λογικά μπορεί)

Η κάνε και το άλλο μετά , κλείσε το lan σου απο τον δεύτερο και δοκίμασε με ανοιχτό το ICS να την κάνεις disable να δούμε αν το καταλαβαίνει οτι δεν υπάρχει προβλημα (δεν χρησιμοποείται απο αλλού) και το κλείσει.

Vista έχεις ε?

Μάλλον το κάνανε έτσι ώστε να μην κλείνεις κατα λάθος το lan και πετάς τον άλλο χρήστη.... Τι να πω..

Νομίζω στα ΧP μπορούσες να το κλείσεις (δεν θυμάμαι μια φορά είχα ICS παλιά) :)

Δημοσ.
Αν και δεν χρησιμοποιώ ICS μια πρώτη λογική εξήγηση είναι οτι δεν μπορεί να την απενεργοποιήσει ακριβώς λόγο του ICS που τρέχει στο PCακι αυτό.Αν πρόσεξες σου λέει "initiated by the system...". Όταν βάζεις ICS την LAN σύνδεση στην κάνει initiate το λειτουργικό. Αυτό εννοεί

Δοκίμασε πρώτα να απενεργοποιήσεις το ΙCS και τσέκαρε αν μετά μπορεί να την κάνει disable.(λογικά μπορεί)

Η κάνε και το άλλο μετά , κλείσε το lan σου απο τον δεύτερο και δοκίμασε με ανοιχτό το ICS να την κάνεις disable να δούμε αν το καταλαβαίνει οτι δεν υπάρχει προβλημα (δεν χρησιμοποείται απο αλλού) και το κλείσει.

Vista έχεις ε?

Μάλλον το κάνανε έτσι ώστε να μην κλείνεις κατα λάθος το lan και πετάς τον άλλο χρήστη.... Τι να πω..

Νομίζω στα ΧP μπορούσες να το κλείσεις (δεν θυμάμαι μια φορά είχα ICS παλιά) :)

windows xp εχω.... δεν με συμφέρει όμως κάτι τέτοιο αφού ουσιαστικά πρέπει να απενεργοποιώ την adsl σύνδεση να κάνω απενεργοποίηση στο ics και μετά απενεργοποίηση στην τοπική! Γίνεται αλλα είναι φασαρία.... Εγω το θέλω μόνο για έναν λόγο για να απενεργοποιώ την πρόσβαση στο internet του άλλου υπολογιστή κάποιες στιγμές μόνο....

Δημοσ.
Βγάλε το καλώδιο από την κάρτα δικτύου σου! :) :) :)

ΧΑΧΑΧΑ! το κάνω μερικές φορές και θέλει δε θέλει αποσυνδέεται! :-D αλλά έλεος πια!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...