isaias1983 Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 paidia axizei na parw auton edw: http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.303874 thelw na valw windows k program fiels mesa k tiptoa allo...tha dw diafora stin taxitita tou sistimatos?? ola ta ipoloipa arxeia tha ta exw se aplo sata 200gb disko. pls dwste mou ta fwta sas!euxaristw!
kostassid Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 εξαρταται και απο τα αλλα υποσυστηματα σου και αν τον αγορασεις και βαλεις norton, antivirus, firewall, καποιες εφαρμογες που τρεχουν απο την αρχη του συστηματος, msn live να κανει αυτοματα login, μαλλον θα δεις μειωση
isaias1983 Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 den to piasa auto?tha dw meiwsi se sxesi me auton pou exw?k ti enoeis me to iposistimata?
kinq1 Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 Ναι θα δεις αύξηση στις επιδόσεις, δηλαδή τα windows και τα προγράμματα θα φορτώνουν λίγο πιο γρήγορα. Αλλά θα δώσεις τα διπλάσια περίπου χρήματα από ένα απλό σκληρό δίσκο της ίδιας χωρητικότητας και θα δεις περίπου 12%-25% αύξηση ταχύτητας. Επίσης ο δίσκος που θες να πάρεις θα κάνει και πιο πολύ θόρυβο. Φαντάζομαι όμως ότι ξέρεις ότι με τα ίδια λεφτά μπορείς να πάρεις έναν δίσκο 300 Giga, το έχεις σκεφτεί και έχεις αποφασίσει ότι καλύτερα να έχεις λίγο καλύτερη ταχύτητα παρά πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα. Οπότε, χτύπα τον.
FocusX Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 Διαφορά θα δεις. Σου συστήνω να πας σε 74αρη minimum πάντως, ο 36αρης είναι πολύ μικρός.
kostassid Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 ρε παιδια τι λετε? αν εχει αυτο το σκληρο και του εχει πανω απο windows να τρεχει το νορτον και κανενα antivirus και antispy θα δει αυξηση? ισως σε κανενα copy paste, oxi σε εφαρμογες
FocusX Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 Θα δει άυξηση γιατί να μη δει; Αυτές τις εφαρμογές που λες τις βάζουνε μόνο σε raptor δηλαδή; Είμαι κάτοχος raptor (74αρη) και είναι πραγματικά πολύ γρήγορος. Διαφορά θα δει στο φόρτωμα των εφαρμογών. Δε θα γίνουν ξάφνικά τα windows υπερηχητικά με το raptor αυτό είναι σίγουρο. Από θόρυβο δεν είναι και τόσο τραγικά όσο τα λένε μερικοί, αν και αυτό είναι υποκειμενικό.
kostassid Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 υποσυστηματα, ειναι η μνημη και ο επεξεργαστης.Να ακριβολογουμε ...διαφοαρα εχει στο ΦΟΤΡΩΜΑ τον εφαρμογων, στο χρονο ΦΟΡΤΩΣΗΣ των windows, στα copy paste, οχι στο Halflife2 kai στο DivX encode.
nikoskon Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 kostassid έχεις δουλέψεις ποτέ με Raptor ή μιλάς υποθετικά? isaias1983 αν μπορείς πάρε τον 74 λόγω μικρότερου seek time ή ακόμα καλύτερα 2 Raptors και κάνε τους RAID 0. Και με μόνο του έναν Raptor διαφορά θα δεις και για να μη μπλέκω με ποσοστά απλά σου λέω πως θα δεις το σύστημα σου να "ανασαίνει" καλύτερα. Ο θόρυβος που ειπώθηκε είναι βουητό υψηλής συχνότητας το οποίο συνηθίζεται. Δεν είναι τόσο τραγικό όσο φαίνεται δηλ. Με τον Raptorα να είσαι σίγουρος πως σε ό,τι έχει να κάνει με σκληρό/διαμεταγωγή δεδομένων κτλπ, είσαι καλυμμένος. Από προσωπική εμπειρία σου συστήνω 2x36.7 Raptor σε RAID0 θεωρώντας την οικονομική λύση Raid0 με Raptorες αλλά και επαρκέστατη όσον αφορά την χωρητικότητα(2x36.7=73.4GB) για εγκατάσταση OS/PFiles κτλπ.
kostassid Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 στη δουλεια εχουμε raptor και εχω δει διαφορες οπως τις αναφερω παραπανω, στα εξης προγραμματα: AUTOCAD 2005, fespa, instant, mono sto xrono φορτωσης. δηλαδη αν θελω να κανω render σε μια πολυκατοικια σχεδιο, με εσωτερικους χωρους, που θα βοηθησει ο σκληρος, 1 λεπτο περιπου κανει και στου σπιτιου μου και στη δουλεια με παραπλησια συστηματα
random Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 εξαρταται και απο τα αλλα υποσυστηματα σου και αν τον αγορασεις και βαλεις norton, antivirus, firewall, καποιες εφαρμογες που τρεχουν απο την αρχη του συστηματος, msn live να κανει αυτοματα login, μαλλον θα δεις μειωση συγκρίσεις να κάνουμε επι ίσοις όροις. Αν θελει ο χρήστης να παραφορτώσει το σύστημα με vista και 150 άχρηστα (για μας) services, γούστο του. Θα συγκρίνουμε αυτο το σύστημα πανω σε δισκο 7.200 σε σχεση με τα ιδια σε Raptor. και αν θελει να εχει τα σπαρτιάτικα tiny xp, θα συγκρινουμε αυτά σε 7.200 vs. 10.000 rpm. οποτε το εγκατεστημένο software και λειτουργικό ειναι άσχετα με τις συγκρίσεις επιδόσεων δισκων. Το αν αξιζει η αγορά, ειναι θεμα πόσα λεφτα θες να ρίξεις στο χόμπυ-PC. αν σε παιρνει για αγορά μονο ενός δίσκου, και κανεις αρκετο downloading, σαφώς θα προτιμουσα εναν 500άρι κοινό sata2 - 7200. Αν δεν εχεις πρόβλημα χώρων, και θελεις απλα επιτάχυνση του συστήματος, πάρε τον. Προσωπικά, τα λεφτά μου έπιασαν περισσότερο τοπο με ενα ράπτορ, παρά με αγορά αλλο 1 gb μνήμη (δεν βαζω vista, οποτε το 1 ειναι υπεραρκετό), ή με το να πάρεις εναν ελαφρά καλύτερο επεξεργαστή απ ότι έχεις, ίδιας γενιάς). Παντως ο 36άρης δεν συμφέρει. Απο 74+ gb πάρε. με 200 ευρω περίπου, παίρνεις 2χ36 ή 1χ150. Φυσικά προτιμώ 1χ150. να μην μπλέκω με raid, o 150άρης ειναι ήδη αρκετά ταχύς μόνος του, καλυτερα τα 2πλάσια γίγα κι ας μην ειναι "υπερηχητικό". Αν κάνεις φρέσκια εγκατάσταση σε XP πανω στο raptor θα εκπλαγείς απο το γρήγορο boot + Hybernate. Αρκετά γρήγορο shutdown (αυτό παιζει απο το ποσα εχεις εγκατεστημένα και ενεργά προγράμματα), και... Hybernate σε χρόνο DT. βεβαια, δεν εκανα μια αντικειμενική σύγκριση, καθως ειχα τα xp σε δισκο 7200, αλλα τα χρησιμοποιούσα ενα χρόνο, χωρις format, και αρκετά εγκατεστημένα προγράμματα (όχι ομως: antivirus + antispyware + firewalls).. το boot αργουσε αρκετά. και το hybernate εκανε 10-20 δευτερόλεπτα (με 1 gb ram). Mε την ιδια ram, στον ραπτορ το hybernate κανει τωρα 4-10 δευτερόλεπτα. ο αυξημενος θορυβος απο τους 7200, ειναι αντιληπτός οταν διαβάζει/γράφει - οταν ανοιγεις ενα προγραμμα. Οχι στο idle. δεν ειναι κατι πολύ αρνητικό (εχω ανοιχτό το case μου με 6 δισκους), αλλα δεν ειναι και για κατεβαστηρι, να κοιμάσαι δίπλα του.
isaias1983 Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 loipon to "iposistima mou einai: athlon 64 3500+ 2gb kingston hyperx ddr400,asus en6600 512mb,200gb wd sata hdd.auta en sintomia! twra kostassid auta pou les den exoun noima se mena!den eimai asxetos se oti afora ta pc apla den pigainw panta me tin texnologia logw ellipsis xrimatwn! pou kollane ta norton k oles oi diergasies pou trexoun sto pc??oti tha trexei sto disko mou tha trexei k sto raptora pou skeftomai na agorasw.btw sto pc mou den trexei sxedon tipota apo "pisw",sxedon ola ta progies ta exw se portable ekdoseis!egw apla rwtaw an tha exw mia emfani auxisi stis epidoseis tou pc.dld pio griogro startup,na anoigoun pio grigora ta progies klp klp... auto pou thelw na pw en telei an kapoios xerei k pmporei na mnou apantisei tha exw kaliteres epidoseis an agorasw raptora i ena athlon 64 x2 4200+??? euxaristw!
Bspus Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 Προσωπικη μου γνωμη: Πολλη φασαρια για το τιποτα (κυριολεκτικα και μεταφορικα) Οι διαφορες στις επιδοσεις ελαχιστες σε σχεση με τον παλιο μου 7200 αλλα και πολυς θορυβος απο το raptor. Δεν ξερω αν περιμενα απλως πολλα και απογοητευτικα αλλα σιγουρα ειναι απο τις αγορες που εχω μετανιωσει. Ισως με λιγο περισσοτερα λεφτα αν ειχα παρει 2χ36 raid αντι για 1χ74 να ηταν καλυτερα αλλα αυτο θα ισχυε λογω του raid και μονο ενω ο θορυβος θα ηταν μαλλον ανυποφορος
random Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Απο 3500 σε 4200 X2 δε νομίζω να εντυπωσιαστεις. το λέω με βαση και απο που ξεκινάς (3500). 2.2 Ghz και οι δύο. αν έλεγες πχ. απο 3000+ σε 4800Χ2 ή FX ειναι άλλο ταξίδι. εχω προσωπική άποψη. απο 3000+ (1.8 G) πήγα σε 4200+. δεν τρελάθηκα κιόλας. Σιγουρα ειναι πιο γρήγορο, αλλα οχι τρομερά πράγματα στην καθημερινότητα. καλά τα benchmark, σκιζει, αλλα δεν εργάζομαι ουτε διασκεδάζω με bench results Πρέπει να το "τσιγκλίσεις" το pc για να σου δείξει τι κανουν 2 πυρήνες. πχ. να καις dvd, και ταυτόχρονα σε αλλους δισκους να μεταφέρεις αρχεία, να συμπιέζεις. να γινονται απο πισω διάφορα σκαν απο antivirus, κλπ. εξαρτάται τι χρήση θα κανεις. αλλη η επιδραση του Χ2 σε video compression, και αλλη σε desktop apps, kai games (σημερινά games πάντα. το τι θα βγει αύριο, ειναι άλλο. "Αύριο" παιρνω άλλη cpu, με τις τότε τιμές).
Lafas1987 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 ρε παιδια τι λετε? αν εχει αυτο το σκληρο και του εχει πανω απο windows να τρεχει το νορτον και κανενα antivirus και antispy θα δει αυξηση? ισως σε κανενα copy paste, oxi σε εφαρμογες Σε Copy Paste από που προς που να δει διαφορά? Από το DVD ROM ή από τον δίπλα δίσκο ο οποίος θα είναι ένας απλός sataII? Έχει γίνει μια παρεξήγηση. Τον raptor τον αγοράζεις για το μικρό seek time. Αυτό είναι που σου κάνει γρήγορα το ανοιγμα των αρχείων και γενικά κάνει γρήγορο το σύστημα. Η διαμεταγωγή είναι όταν έχεις να μεταφέρεις από raptor σε κάποιον άλλον raptor ή σε κάποια πολύ γρήγορη συσκευή. Για επεξεργασία μεγάλου όγκου αρχείων (πχ video editing) ναι, χρειάζεσαι διαμεταγωγή και ίσως και raid... Αλλά τα παιχνίδια όταν φορτώνουν δεν είναι ένα μονοκόματο αρχείο, αλλά πολλά μικρά, οπότε κερδίζεις στο φόρτωμα αισθητά. Σε defragment anti virus scan είναι μεγάλη η διαφορά. Διαφορά θα δεις. Σου συστήνω να πας σε 74αρη minimum πάντως, ο 36αρης είναι πολύ μικρός. Ναι και εγώ αυτό πιστεύω... Στην αρχή είχα έναν 36άρι και έλεγα για raid αλλα τελικά είδα ότι δεν άξιζε και κατέληξα σε αυτόν της υπογραφής μου. Να ακριβολογουμε ...διαφοαρα εχει στο ΦΟΤΡΩΜΑ τον εφαρμογων, στο 1)χρονο ΦΟΡΤΩΣΗΣ των windows, 2)στα copy paste, οχι στο 3)Halflife2 kai στο 4)DivX encode. 1) Δεν έχει σε αυτό το σημείο και τις τρελές διαφορές... Δεν έχει καμία διαφορά στο σημείο που φορτώνει η μπάρα πριν το welcome... απλά στα πετάει όλα μπαμ μετά! Κάτω δεξιά τα εικονίδια. 2) Θα ρωτήσω πάλι από που προς που? Η αλήθεια είναι ότι δίνει το μέγιστο σε έναν sataII και παίρνει και το μέγιστο του sataII ή σε γενικότερα άλλη συσκευή. Όχι όμως τρελές διαφορές. 3) Αρκετή διαφορά... Ο λόγος είναι αυτός που λέω στο παραπάνω Quote. 4) CPU καθαρά... πόσο να γλιτώσεις? Συνοψίζοντας πρέπει να πούμε ότι oι Raptors είναι ακριβοί σε αυτά που σου προσφέρουν. Κάποιος νομίζει λόγω των χρημάτων που δίνει ότι θα έχει και την ανάλογη απόδοση κάτι το οποίο δεν συμβαίνει σε καμία περίπτωση. Πάντα όμως τα κορυφαία έχουν αρκετή διαφορά από τα ακριβώς από κάτω του τα οποία τα χαρακτηρίζουμε πολύ καλά. Λίγο όμως εδώ να κερδίζεις… λίγο εκεί…εχεις μια πολύ αισθητή διαφορά. Δεν κάνει καθόλου θόρυβο ο δίσκος. Κάνει όσο κάνουν όλοι. Μην φανταστεί κάποιος ότι αν παει σε ένα Pc με raptor ότι θα το καταλάβει από το θόρυβο και θα ρωτήσει τον κάτοχο του PC «τι κάνει έτσι?». Οι ταχύτητες διαφέρουν πολύ λίγο από 150άρη ,74 και 36αρη. Ξεκινόντας με μεγαλύτερη ταχύτητα από τον 150άρη. Για παράδειγμα εγώ με ένα φιλαράκι κάναμε Raid0 με δύο 150άριδες και είδαμε τα παρακάτω http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=187639 . Δεν θα πω τη γνώμη μου αν αξίζει να τον αγοράσεις (εγώ προτείνω 74 το λιγότερο αν τελικά αποφασίσεις) καθώς δεν ξέρω την οικονομική σου κατάσταση. Αν δεν έχεις να κάνεις κάτι άλλο τα λεφτά ρίχτα σε ραπτορα…
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.