p3tran Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 οπως σου ειπα απο την αρχη mig, καλυτερα τσιμπα ενα 360 που να εχει μεσα το forza, ασχολησου καμια βδομαδα (ειμαι σιγουρος οτι θα το κανεις με χαρα αφου σου αρεσουν αυτοκινητα και πιστες), και μετα να συζητησουμε ο,τι θελεις αλλα απο μια αρχικη βαση κατανοησης και πανω. ειναι πολλες οι πληροφοριες που ζητας, και δυσκολα συμαζευονται σε παραγραφους σε ποστς. για το αλλο, και πληροφοριακα, υπαρχει nextgen.gr F2 team που αναγκαστικη προϋποθεση για να μπει κανεις μεσα, ειναι να εχει προκριθει σε τελικη φαση καποιου official tournament, οπως υπαρχει και nextgen r&d team, που καταπιανεται με τις βελτιωσεις των αυτοκινητων ωστε να γινουνε ικανα εργαλεια ανα πιστα/κατηγορια.. "μεγαλη αφοσιωση" δεν ειναι δυνατον για εμας να απαιτουμε απο κανεναν, αλλα ικανους οδηγους με ορεξη εχουμε μπολικους.
migf1 Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 οπως σου ειπα απο την αρχη mig, καλυτερα τσιμπα ενα 360 που να εχει μεσα το forza,ασχολησου καμια βδομαδα (ειμαι σιγουρος οτι θα το κανεις με χαρα αφου σου αρεσουν αυτοκινητα και πιστες), και μετα να συζητησουμε ο,τι θελεις αλλα απο μια αρχικη βαση κατανοησης και πανω. ειναι πολλες οι πληροφοριες που ζητας, και δυσκολα συμαζευονται σε παραγραφους σε ποστς. Μπα, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση! Όπως έγραψα και παραπάνω δεν σκοπεύει κανείς από τα υπάρχοντα αγωνιστικά μέλη της GVRteam να ασχοληθεί με το Forza (ή με οτιδήποτε άλλο σε οποιαδήποτε κονσόλα). Ήδη η εμπλοκή μας για δεύτερη σαιζόν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο ενασχόλησης με οτιδήποτε άλλο, ειδικά αν αναλογιστείς ότι σχεδόν πάντα έχουμε 2-3 οδηγούς να αγωνίζονται στο 1ο pool (οι 120 με 150 οδηγοί που κάνουν quals χωρίζονται σε pools των 17-19 ατόμων). για το αλλο, και πληροφοριακα, υπαρχει nextgen.gr F2 team που αναγκαστικη προϋποθεση για να μπει κανεις μεσα,ειναι να εχει προκριθει σε τελικη φαση καποιου official tournament, οπως υπαρχει και nextgen r&d team, που καταπιανεται με τις βελτιωσεις των αυτοκινητων ωστε να γινουνε ικανα εργαλεια ανα πιστα/κατηγορια.. "μεγαλη αφοσιωση" δεν ειναι δυνατον για εμας να απαιτουμε απο κανεναν, αλλα ικανους οδηγους με ορεξη εχουμε μπολικους. Χρήσιμη πληροφορία! Οπότε υπάρχει ήδη ομάδα που εκπροσωπεί οργανωμένα τα ελληνικά χρώματα στο εξωτερικό στο Forza και άρα ουσιαστικά δεν υπάρχει λόγος να εμπλακεί η GVRteam Εύχομαι πολλές επιτυχίες!
p3tran Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 τι να πω τοτε? καθενας με το κολλημα του! παντως μια πιθανη αναμειξη απλα σαν ονομα δεν θα ελεγε και τιποτα.. Καλες επιτυχιες στην GVRteam! 8) ισως καποτε να ανταμωσουν οι virtual δρομοι μας
migf1 Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Δεν είναι θέμα κολλήματος p3tran, το αντίθετο θα έλεγα. Αν ήμασταν κολλημένοι δεν θα συζητάγαμε καν. Απλά με προσέγγισε ο HomoR και με ρώτησε αν υπήρχε ενδαφέρον και του απάντησα πως ως πρώτη δική μoυ αντίδραση υπάρχει ενδιαφέρον (δεν αρκεί όμως μόνο η δική μου γνώμη, γιατί υπάρχει συντονιστική επιτροπή που αποφασίζει δια ψήφου τα σημαντικά θέματα), αρκεί να υπάρξει μια ομάδα παιδιών που θα αναλάβει να οργανώσει/συντηρήσει το τμήμα Forza 2 στη GVRteam, μιας κι εμείς ούτε έχουμε ούτε σκοπέυουμε να αγοράσουμε κονσόλες. Αρχικά τουλάχιστον αυτό που θα μπορούσαμε να κάνουμε ως GVRteam ήταν να διαθέσουμε χώρο στο φόρουμ, στο blog και στον file server μας και να καλύπτουμε "δημοσιογραφικά" και τα αγωνιστικά δρώμενα του Forza 2 Department. Και φυσικά να προωθούμε και το Forza. Ως αντάλλαγμα τα αγωνιστικά μέλη του GVRt Forza2 θα πρέπει να κατεβαίνουν στους αγώνες τους με τα επίσημα χρώματα της ομάδας, να ακολουθούν την αγωνιστική δεοντολογία της ομάδας και το βασικό μοντέλο επιλογής των οδηγών που θα κατέβουν σε επίσημους αγώνες (να προηγείται δλδ περίοδος εκπαίδευσης). Εδώ και δύο χρόνια έχουμε ήδη χτίσει ως GVRteam ένα όνομα (με κόπο και σοβαρότητα) και ειδικά μετά την ξεχωριστή παρουσίαση που μας έκαναν στο τρέχον τέυχος τους οι 4troxoi είμαστε αρκετά γνωστοί στο χώρο. Και χωρίς υπερβολή αποτελούμε την μοναδική τόσο οργανωμένη και πολυπληθή ελληνική κοινότητα στο χώρο του virtual simming. Το να είμαστε "κολλημένοι" θα ήταν αντίθετο με έναν από τους αρχικούς μας στόχους, τη συπείρωση δλδ των Ελλήνων simmers ανεξαρτήτως προσομοιωτή. Απλά είναι ανθρωπίνως αδύνατον οι ίδιοι άνθρωποι να υποστηρίζουμε ταυτόχρονα και σε τόσο υψηλό επίπεδο πολλά sims, πόσο μάλιστα όταν μιλάμε και για διαφορετικές πλατφόρμες. Ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος να συμβεί κάτι τέτοιο είναι να υπάρξει ανάλογο ενδιαφέρον και μεράκι από παιδιά που ασχολούνται με άλλους προσομοιωτές ώστε να ενσωματωθούν στην κοινότητά μας, να αναλάβουν να οργανώσουν αντίστοιχα τμήματα για τον αγαπημένο τους προσομοιωτή, χρησιμοποιώντας τις υποδομές της GVRteam. Κι έχοντας φυσικά εκπροσώπους στην συντονιστική επιτροπή της κοινότητας οι οποίοι θα διαμορφώνουν δια ψήφου την εξέλιξη της. Από την άλλη μεριά, όταν υπάρχει ήδη οργανωμένη παρουσία Ελλήνων σε ένα προσομοιωτή, το να εμπλακεί και η GVRteam λειτουργώντας επί της ουσίας ανταγωνιστικά είναι κίνηση διασπαστική και όχι ενωτική για τα ελληνικά χρώματα και την εικόνα τους προς τα έξω. Δεν είδα ακόμα σε τι επίπεδο οργάνωσης, αφοσίωσης και παρουσίας σε διεθνές επίπεδο βρίσκεται η nextegen.gr, αλλά αν είναι σε αντίστοιχο επίπεδο με την GVRteam δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν δυο ελληνικοί πόλοι. Αν η nextgen.gr είναι σε πολύ αρχικό επίπεδο, ίσως να την ενδιέφερε το ενδεχόμενο που περιέγραψα παραπάνω. Αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει η ίδια και φυσικά είναι και κάτι που χρειάζεται να εξετάσει και η GVRteam από τη μεριά της.
p3tran Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 δυστυχως πρεπει να παραδεχτω οτι δεν γνωριζω ακριβως το επιπεδο οργανωσης της GVR, αλλα δεν αμφιβαλλω οτι θα ειναι υψηλοτερο της ομαδας του nextgen. το nextgen ειναι ενα απλο forum, και οι <<υποδομες>> του εκτεινονται μεχρι την υπαρξη καποιων ενοτητων μονο για τα μελη με πληροφοριες διαφορων ειδων, και φυσικα προπονηση και εξελιξη αυτοκινητων παρεα online και γενικα "μοιρασμα" της οποιας γνωσης. προϋποθεση συμμετοχης ειναι βασικα η ορεξη, και φυσικα μια καποια οικοιοτητα με το αντικειμενο (γιαυτο και δεν ειναι ελευθερη η συμμετοχη αλλα χρειαζεται ως prerequisite να υπαρχει τουλαχιστον μια προκριση σε τουρνουα). αν θελεις, πες μου (για να ξεστραβωνομαι κιολας) τι περιλαμβανουν οι υποδομες και οι συντονιστικες επιτροπες ενος πιο οργανωμενου συλλογου. ειτε εδω ειτε με πμ. παντως εμεις, λογω ισως και του "ελαφρυτερου" χαρακτηρα της κονσολας, δεν μπορω να πω οτι ειμαστε και πολυ αυστηροι, παρ'ολο που μεσα στην ομαδα συμμετεχουν πολλοι δυνατοι οδηγοι, οπως καταμαρτυρουν τα global leaderboards. 8) ειμαστε πιο ..στο χαβαλε. επισης πιστευω οτι πριν αποφασισετε οποιαδηποτε διευρυνση, θα ητανε σκοπιμο 3-4 απο εσας να ασχοληθουν τουλαχιστον καμια βδομαδα με το forza ωστε να διαμορφωσετε προσωπικη αποψη. μπραβο και στον King Pyrro (HomoR) για την πολυ ωραια ιδεα του.
migf1 Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Τα βασικά περιγράφονται στο επίσημο blog της GVRteam στις σελίδες Σχετικά και Αγωνιστικά Μέλη, αλλά μπορεις να διαβάσεις και μια παλιότερη συνέντευξή μου στο apaixtos.gr όπου εξηγώ κάποια πράγματα πιο αναλυτικά Είναι σαφές πως πολλές από αυτές τις υποδομές αφορούν απολειστικά το Live For Speed (όπως για παράδειγμα τα εσωτερικά πρωταθλήματα, το Unofficial Hotlap Competition, οι LFS servers, οι αυτοματισμοί κλπ) και πως δεν γίνεται να υλοποιηθούν προς το παρόν για άλλους προσομοιωτές από εμάς. Μπορούμε όμως να διαθέσουμε χώρο στο φόρουμ, στο blog και στον file server μας, να διαθέσουμε φύλλα excel για την βαθμολογία και τα στατιστικά εσωτερικών πρωταθλημάτων σε άλλους προσομοιωτές, να συμβάλλουμε στην εκπαιδευση νέων παιδιών που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην αγωνιστική προσομοίωση, να προωθήσουμε σε επίπεδο δημόσιων σχέσεων τους προσομοιωτές που υποστηρίζουμε, να βοηθάμε σε θέματα στησίματος των αυτοκινήτων και γενικώς να είμαστε δίπλα για ότι χρειαστεί. Ήδη η κοινότητά μας περιλαμβάνει ικανότατους skiners, προγραμματιστές, μηχανικούς αυτοκινήτων, αρθρογράφους, ηλεκτρονικούς, DIY σπεσιαλίστες, κλπ οι οποίοι ακόμα και αν είναι εξειδικευμένοι στο Live For Speed, μπορούν ανά πάσα στιγμή να δώσουν τα φώτα τους όπου και όταν χρειαστεί.
klainmaingr Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Καλησπεράάάάά... Έπαιξα λοιπόν και εγώ (κάλλιο αργά) αρκετά ενδελεχως το forza και έβγαλα αντίστοιχα τα συμπεράσματα μου... Αρκετά καλός ήχος. Ευχάριστος χειρισμός με χειριστήριο δυστυχώς δεν μπόρεσα να δοκιμάσω τιμονιέρα. Πολύ όμορφα γραφικά... Το όλο στήσιμο του παιχνιδιού μου θύμισε καθαρά gt4 σε βελτιωμένη έκδοση. Αν δλδ μου έλεγε κάποιος οτι είναι το gt4.5 θα τον πίστευα. Όσον αφορά την εξομοίωση τώρα... Όπως συνηθίζω σε τέτοια παιχνίδια στην αρχή του carreer παίρνω αυτοκίνητα που έχω ή έχω οδηγήσει.. Στο 207 συγκεκριμένα που έλιωσα αρκετές ώρες με όσα βοηθήματα έχω και εγώ πάνω for real δεν με έπεισε καθόλου.. Δεν ξέρω τι εννοείτε εξομειωτή οδήγησης αλλα περισσότερο ένιωθα οτι οδηγούσα renault twingo παρα 207rc. Το αυτοκίνητο δεν έστριβε ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ σε πολύ λίγα χιλιόμετρα και μου έδινε την αίσθηση οτι πήγαινα με παρωπίδες. Γενικά οι πίστες έβγαιναν άν καταλάβαινες την λογική του παιχνιδιού... αλλα η λογική αυτή δεν είχε ούτε γι αστείο την λογική του αμαξιού... Τρομερά αργό χαμηλά. Μηδέν στροφές (που το 207 πηγαίνει σαν πουτ@ν@ στις στροφές) και 140???? τελική.... Σε ποιόν κόσμο ακριβώς; Επίσης σε ποιόν κόσμο όταν ακουμπάς απο μία πλευρά κάποιον σε κάποια στροφή το αυτοκίνητο πηγαίνει ΑΜΕΣΩΣ για πλήρη ζυγοστάθμιση; (τραβάει όλο δεξιά ή όλο αριστερά, ανάλογα) Το παιχνίδι σαν παιχνίδι είναι καλοστημένο και ευχάριστο.. αλλα δεν το θεώρησα εξομείωση με κανέναν θεό..(όχι αντάξια τουλάχιστον αυτών που διάβαζα τόσο καιρό) Οτι θα το παίξω, θα το παίξω πάντως..
p3tran Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Οτι θα το παίξω, θα το παίξω πάντως.. ε, οταν μπεις στο πνευμα, θα το εκτιμησεις. το οτι δεν μπορεις να στριψεις απλα σημαινει οτι δεν μπορεις να οδηγησεις σωστα. μπορεις να λες οτι θελεις για μη-ρεαλισμο, αλλα το forza ειναι το μοναδικο game που διαλεγεις ενα στοκ αυτοκινητο και μια αληθινη πιστα, και οι χρονοι ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα με αποκλιση λιγοτερο του μισου δευτερολεπτου. (και αυτα απο επαγγελματιες οδηγους) ειτε 207 ειτε golf ειτε porsche ειτε lambo, το ιδιο πραγμα συμβαινει οποτε τι να λεμε...
kostacurtas Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 μπορεις να λες οτι θελεις για μη-ρεαλισμο, αλλα το forza ειναι το μοναδικο game που διαλεγεις ενα στοκ αυτοκινητο και μια αληθινη πιστα, και οι χρονοι ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα με αποκλιση λιγοτερο του μισου δευτερολεπτου. (και αυτα απο επαγγελματιες οδηγους) ειτε 207 ειτε golf ειτε porsche ειτε lambo, το ιδιο πραγμα συμβαινει οποτε τι να λεμε... Το μοναδικο racing game που το κανει; Δεν το νομιζω. Για το Forza Motorsport δεν μπορω να πω αν ισχυει κατι τετοιο, καθως δεν το εχω καν παιξει, αλλα υπαρχει racing game που το κανει αυτο απο το 1996...
p3tran Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 παρε ενα video απο FORZA1 στο XBOX1, για να καταλαβεις.. POPULAR SCIENCE forza1: virtual vs reality απο εκεινο το engine σε αυτο του forza2, το accuracy ειναι βελτιωμενο κατα 300-400% ελπιζω να καταλαβαινουμε τι συζηταμε...
The_Sheep Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Ρε Petran για πιασε το demo απο το GRID , γιατι εχει και μια bmw-3 δωρο στον πρωτο στα time trials
MiltoZ Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Στο 207 συγκεκριμένα που έλιωσα αρκετές ώρες με όσα βοηθήματα έχω και εγώ πάνω for real δεν με έπεισε καθόλου.. Δεν ξέρω τι εννοείτε εξομειωτή οδήγησης αλλα περισσότερο ένιωθα οτι οδηγούσα renault twingo παρα 207rc. Το αυτοκίνητο δεν έστριβε ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ σε πολύ λίγα χιλιόμετρα και μου έδινε την αίσθηση οτι πήγαινα με παρωπίδες. Γενικά οι πίστες έβγαιναν άν καταλάβαινες την λογική του παιχνιδιού... αλλα η λογική αυτή δεν είχε ούτε γι αστείο την λογική του αμαξιού... Τρομερά αργό χαμηλά. Μηδέν στροφές (που το 207 πηγαίνει σαν πουτ@ν@ στις στροφές) και 140???? τελική.... Καταρχήν το ότι ξέρεις να οδηγείς το rc στην πραγματική ζωή δεν σημαίνει ότι ξέρεις να το κάνεις το ίδιο καλά και με το joypad. Έπειτα το παιχνίδι έχει πολύ βάθος, και παίζουν ρόλο το στήσιμο, τα λάστυχα, η αεροδυναμική κ.α. σε αυτά που λες. Ψάξτο λίγο παραπάνω και μετά γράφεις πιο ολοκληρωμένες εντυπώσεις. Μην κάνεις σαν μερικούς που παίρνουν ένα ριμάδι χωρίς λάστυχα, χωρίς φυσικά να έχουν ασχοληθεί καθόλου με το στήσιμο και χωρίς να ξέρουν και το παιχνίδι, και βγαίνουν μετά και λένε ότι δεν στρήβει μία.
kostacurtas Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Αναφερομαι στην σειρα Grand Prix του Geoff Crammond. Απο το Grand Prix II του 1996 και μετα θεωρω οτι ειναι το κορυφαιο F1 racing simulator. Grand Prix 4 vs Real F1
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Αναφερομαι στην σειρα Grand Prix του Geoff Crammond. Απο το Grand Prix II του 1996 και μετα θεωρω οτι ειναι το κορυφαιο F1 racing simulator. Grand Prix 4 vs Real F1 Kαι το GT5 pr δεν παει πισω παντως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.