Προς το περιεχόμενο

Matlab help(sinartisi fzero)

stavregos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά ξέρει κανείς να χρησιμοποιεί τη συνάρτηση fzero στη matlab???Γιατί έχω ένα προβληματάκι να λύσω και χρειάζομαι βοήθεια γιατί έχω κολλήσει!!

Ευχαριστώ!!!

Δημοσ.

Από τη βοήθεια του matlab:

"X = FZERO(FUN,X0) tries to find a zero of the function FUN near X0.

FUN accepts real scalar input X and returns a real scalar function value F

evaluated at X. The value X returned by FZERO is near a point where FUN

changes sign (if FUN is continuous), or NaN if the search fails."

Μπορείς να ορίσεις την FUN σε ξεχωριστό αρχείο.

Δημοσ.

Συγγνώμη, τι ακριβώς σε δυσκολεύει σε αυτά που λέει η βοήθεια και δεν καταλαβαίνεις τη χρήση της συνάρτησης?

Δημοσ.

Το θέμα ειναι οτι δεν μπορω να βρω ποια θα ειναι η FUN ωστε να ξεκινησω το προβλημα!θες να σου γραψω το πρόβλημα για να το δεις και να μου πεις αν μπορεις να με βοηθησεις?

Δημοσ.

Γράψε, αν και προσωπικά δεν μπορώ να σου εγγυηθώ πολλά πράγματα. Ίσως και κάποιοι άλλοι βοηθήσουν.

Δημοσ.

Μια απο τις πιο κλασσικες εφαρμογες των μεθόδων εύρεσης πραγματικων ριζων συναρτησεων ειναι ο εντοπισμος της θέσης των πλανητών.Σύμφωνα με τη θεωρία του Kepler οι συντεταγμενες x,y των πλανητών,οι οποιοι κινουνται σε ελλειπτικη τροχια σε σχεση με τον ηλιο,ικανοποιουν τις εξισωσεις:

x=α[cos(φ)-ε]

y=αsin(φ)*(ριζα του:)1-ε(στο τετραγωνο)

t=T/2π [φ-εsin(φ)]

οπου α συμβολιζει το μηκος του βασικου ημι-αξονα της ελλειψης(149,6e+006 χμ για την Γη και 227,9e+006χμ για τον Άρη),ε συμβολιζει την εκκεντρότητα(0,016722 για την Γη και 0,093377 για τον Άρη),Τ την περιοδο μιας πληρους περιστροφής(365,256 μερες για τη γη και 686,98 μερες για τον Άρη),t ο χρόνος που εχει παρελθει απο τη θέση στο Περιηλιο(απο τις 3 Ιανουαριου 2007 για τη Γη και απο τις 3 Ιουνιου 2007 για τον Άρη) και φ η εκκεντρη ανωμαλια.

Κατασκευάστε μια συναρτηση η οποια χρησιμοποιει την fzero και υπολογιζει την θέση των δύο πλανητών στην τροχιά τους,δεδομένης μιας ημερομηνιας του ετους 2007.

Αυτο ειναι το προβλημα στο οποιο χρειαζομαι βοήθεια .Όποιος μπορει ας με βοηθήσει.Ευχαριστώ!!!!

Δημοσ.

Από το λίγο που ασχολήθηκα, πρέπει να βρείς το φ όταν θα δίνεις κάποιο συγκεκριμένο t=t0 (δηλ. την ημερομηνία). Άρα η εξίσωση που πρέπει να λύσεις είναι η t-t0=0, οπότε η συνάρτηση που θα βάλεις στην fzero είναι ουσιαστικά η Τ/2π(φ-εsinφ)-t0. Βρίσκοντας το φ, υπολογίζεις και τις συντεταγμένες.

Δημοσ.

Για αρχή φτιάξε ένα .m αρχείο για τη συνάρτηση

y=Τ/2π(φ-εsinφ)-x

Η πρώτη γραμμή θα πρέπει να έχει τη μοφή

y=function name(x)

όπου name ότι όνομα θελέις

Δημοσ.

y=function name(x)

e=όσο είναι;

Τ=όσο είναι;

t0=το επιλέγειςμε βάση την ημέρα που θες

y=Τ/2π(x-εsinx)-t0;

Σώζεις το αρχείο...

Mεσα στο ματλαβ

fzero(name, κάποιο φ αρχικό)

σου επιστρέφει το φ για το t0 που επέλεξες.

Δεν ξέρω πόσο άλλο μπορώ να σε βοηθήσω (αν και νομίζω πως αυτή είναι η λύση στο πρόβλημα), θα πρέπει να το παιδέψεις και λίγο μόνος σου.

Δημοσ.

Παιδια μπορει καποιος να με βοηθήσει να λυσω το παραπανω προβλημα γιατι εχω κολλησει τελειως και ειναι επειγον γιατι πρεπει να το παραδωσω μεχρι αυριο το μεσημερι!

Ευχαριστω!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...