gtsamour Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Πέτα τες και τις δύο, είναι γτπ. Ότι έχει πάνω VIA είναι για τα μπάζα...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Moderators Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Ειναι στανταρ οτι εχουν VIA?
washcloud Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 gtsamour,se poion apey8ynesai ?ston amadeus13 poy arxise to topic?an nai, oi dikes toy mobo exoyn intel chipset. an se 'mena,h 1 mono exei via...alla kai pali den skopeyw na petaksw 1 mobo poy zei 10 xronia kai kanei douleia..(gia thn Abit,oute pou to syzhtw na thn petaksw,de mou kovetai to xeri kalytera? ...Georgeman,an kai sy apey8ynosoyn se 'mena,h P6BAT-A+ 2.0 moy NAI,exei via chipset....Oso gia to bios update,SIGOYRA thn evlepe thn ram san 256 PRIN to kaneis flash??...dyskoleyomai na to pistepsw,opws les kai sy,1 update,ypoti8etai ta kalytereyei ta pragmata...oxi ta xeirotereyei..(gi ayto proteina na gyriseis sto palio-to opoio to exw(exw to arxiko bios dld me to opoio htan h mobo,den kserw an ayto poy "esvyses" htan to arxiko ths,'h kapoio update..) ,an endiaferesai na dokimaseis na to kaneis pali flash-etsi gia na soy fygei h aporia,pes moy na sto steilw.. Pantws,exoume thn idia mobo version(kai ypo8etw eixame to idio bios version prin ligo kairo),kai emena aneka8en moy anagnwrize tis 256ares mnhmes ws 128ares...OXI OLES OMWS:..1 Diamond poy vre8hke sta xeria moy,thn anagnwrizei kanonika..Se erwthsh moy giati symvainei ayto me tis mnhmes,exw parei apanthsEIS oti apla einai palia h mobo gia tis 256ares,alles tis anagnwrizei full,alles oxi (den kserw an einai 8ema bios,exw thn entypwsh einai 8ema chipset ....)...Mia teleytaia "protroph",an den 8eleis na dokimaseis me to palio bios,pane sto site ths ecs poy lew sto 1o moy post(to taivaneziko site dld)kai katevase apo ekei to teleytaio bios poy eixe graftei gia thn 2.0 ,kai dokimase na flashareis me ayto(an kai les pws eisai sigoyros pws exeis to swsto bios..) ..A,ki ena teleytaio,vres toys "4 in 1" drivers ths via gia to chipset,einai to update gia to sygkekrimeno chip,exe ton noy soy omws,giati kapoy diavasa prosfata oti pera apo to "4.20 version",dhmioyrgoyn "provlhmata"...(exw thn entypwsh oti to provlhma moy me to io queue depth den yphrxe prin kanw to update toy via me mia version konta sto 4.4 nomizw...kai skopeyw kai gw na psaksw kapoioa stigmh gia palia version aytwn twn drivers kai na dw an ontws einai etsi..)..Esy,exeis kapoio diagnwstiko ,opws to sandra,to opoio anaferei oti exeis low ioqd value Georgeman ??
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Moderators Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Μπορώ να το βαλω το sandra και να σου πω. Το BIOS ειμαι 100% σιγουρος οτι ειναι το σωστο. Την 256 σε μετροπρογραμματα (του στυλ Everest, CPU-Z) την βλεπουν κανονικα σαν 256ρα, απλα αναγνωριζονται μονο τα 128 αυτης και στο POST screen και γενικα στη λειτουργια του pc... Αρα εχω μονο 224ΜΒ (128+64+32), και οχι τα κανονικα 352 που σαφως ειναι μεσα στα ορια των δυνατοτητων της μητρικης... Α, και ποτε δεν ειπα οτι πριν την εβλεπε σαν 256... παντα 128 την εβλεπε και απλα εκανα αναβαθμιση μπας και...
washcloud Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Παιδια εχω κι εγω την P6BAT -A+ ver.2.0 και με την ανανεωση BIOS Που της εκανα μολις προ λιγου, δεν αναγνωρισε τα αλλα 128 απο τα 256 της ραμ που εχω πανω... ..E,με τέτοια διατύπωση...λογικό δεν είναι που το πήρα όπως το πήρα; ..Anyway,το μόνο "άμεσο" καλό που πήρες απ' το bios update,είναι ΣΙΓΟΥΡΑ το ότι αν θελήσεις να βάλεις ποτέ πάνω της δίσκο μεγαλύτερο των 32Gb,θα υποστηριχθεί κανονικότατα..(ααρκεί να είναι το τελευταίο bios που βγήκε-γύρω στο 2000 δλδ...)...Όσο για τη μνήμη,όπως είπα,ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ μια Diamond 256 που έχω πάνω,αναγνωρίζεται κανονικότατα..Αν και τυχόν "χρειαστείς" να του βάλεις παραπάνω RAM,ψάξε για τέτοια..(όσο υπάρχουν ακόμη δηλαδή
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Moderators Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Το BIOS της ειναι μεσα 2000, και ειναι το τελευταιο. Ευχαριστω παντως..., θα ψαξω για PC100 ραμ...
addicted Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 P6BAT-A+ ειναι αυτη!! Και να φανταστεις washcloud υπαρχει κι αλλο topic με την P6BAT-A+ κι ολα αυτα μετα απο 9 χρονια σχεδον που κυκλοφορησε.... Εχεις δοκιμασει ποτε να bootαρεις PCI-IDE controller απο εκει?? Για να αποφυγεις τα 33ΜΗz διαυλο και να πας στα 133MHz.... Δεν εχω χρονο να ασχοληθω τωρα με το ζητημα σε κανα διμηνο θα επανελθω με νεοτερα επι του θεματος. Ε ρε ασχολια που βρηκα....!! To exw dokimasei egw silent arrow.. authn thn stigmh kiola to exw mprosta mou To mono kako einai oti den ypostirizetai to S.M.A.R.T mesw tou PCI-IDE-Sata (toulaxiston oxi sthn dikh mou karta apo oso dokimasa..) apo taxythtes.. Transfer rate (metrhmeno me to HDtune 2.53) max 56,5MB/sec se ena 40gb WD oti erwthsh exeis pes.. epishs mono se XP katafera na to doulepsw swsta (dhl. na bootarei apo kei)
washcloud Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 mia kai to aneferes,na rwthsw kai se sena ayto poy rwthsa genika... An exeis kammia idea gia to ti mporw na kanw gia to low ioq poy anaferei to Sandra oti exw sthn p6bat-a+ (motherboard info tab)..Den 8ymamai an to edeixne panta (kai to prwtoxrhsimopoihsa apo tote poy thn exw sxedon thn ECS-panw apo 2 xronia dld)..Exw thn entypwsh omws pws oxi...Panta prosexa ta tips/warnings toy sandra,alla twra eimai me thn aporia... An den to edeixne panta,2 logoi paizei na einai.. A)oti ekana prin 1-2 mhnes update to bios(to teleytaio epishmo poy grafthke,to 5.6 -milame gia p6bat-a+ ver. 2.0) kai to update toy Via chpset me toys "4 in 1" drivers...(ayto to exw kanei edw kai polyyyy kairo...ekana kai uninstal ap ta xp ,alla me to poy ksanaforwsan ,to sandra pali to idio leei gia to IOQ Depth=sto 1...)...Malista,kapoy exw dei oti to update ths Via,mporei kai na yphrkse provlhmatiko...kyriws meta thn ekdosh 4.2 (eixa prwtovalei thn 4.40 kati an 8ymamai kala..)...vevaia,nomizv oti ayto einai update mesw twn windows,kai den grafetai tpt sto chip,opote me to uninstal 8a eixa ka8arisei,an htan 8ema provlhmatikwn drivers...swsta?...tespa.... To 8ema einai oti apo celeron 466(/100/128cache) ( poy ksekinhsa,mexri kai celeron 900eb(/100/128,o/c sto 1ghz poy toy evala(kai me endiamesh dokimh enos piii 800eb(133/256),opws kai p3o/c->503[112x4,5]/100/512cache),pote den prokopse na trexei normal video me analysh 512x256 px...) Opws leei kai to sandra "performance suffers"..... "Vrhka" to wcpreset,alla pote den mphka sth diadikasia na allaksw pragmata me ayto(den kserw kan an doyleyei sta xp)-ase poy 8elei data sheets apo to chip ths via (..h estw stoixeia etoima gia allages poy prepei na kanw...) ....MHPWS kammia idea gia ol' ayta?...8a hmoyn eytyxhs an ekana thn p6bat-a+ na moy deixnei oti exei ena ioq depth ths takshs toy 4.... (mia kai den eimai gamer,moy arkei.....)
washcloud Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 *thn periptwsh ide controller card uata133 thn exw skeftei(se raid malista,kai ua valw diskoys uata100 'h uata133),alla me diafores gnwmes poy exw parei,fovamai oti den 8a dw megalh diafora (hdh o diaylos einai dynhtika sto uata66)
grigas Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Μου ήρθε μια φλασιά. Θυμάστε το memory interleaving που υποστήριζε το Απολλο 133?? Αν θυμάμαι καλά είχα βάλει έναν driver που βελτίωνε αρκετά τις επιδόσεις της μνήμης...
washcloud Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Αν θυμάμαι καλά είχα βάλει έναν driver που βελτίωνε αρκετά τις επιδόσεις της μνήμης... ...Θα μου πεις τί εννοείς ΠΡΙΝ ή ΜΕΤΑ που θα σκάσω;!;!
amadeus13 Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 χειμαρος ο Washcloud!! μιλαω ασφαλως για την πρωτη του απαντηση.. Λοιπον!!Οπως ειχα αναφερει κ στην αρχη του topic ειχα τις P6BAT-A+ P6BXT-A+ και οι δυο rev 1.3Β. Τελικα διαλεξα την δευτερη γιατι ειδα οτι το chipaki στη P6BAT-A+ εγραφε πανω elite group klp.. Ενω στην P6BXT-A+ Intel και ετσι θεωρησα πιο συνετο να χρησιμοποιησω το ιντελ το οποιο οπως λετε και σεις πρεπει να ειναι καλυτερο απο το αλλο.. Με 320ΜΒ RAm μπορω να πω οτι τα ΧΡ τα τρεχει super! Ομολογω πως δεν το περιμενα! Ενα μικρο προνληματακι συναντησα βεβαια κατα την εγκατασταση των XP. Ακοομα κ μετα απο το BIOS Update δεν μου εβλεπε αρχικα τον δισκο(seagate 200GB) ουτε καν στο BIOS. ΤΕλικα εκανα εγκατασταση τα ΧΡ σε ενα παλιο 2GB που ειχα κ μετα προσπαθησα να κανω εγκατασταση στον seagate μεσα απο windows (μετα απο δυο μερες προσπαθειων..ειχα δοκιμασει τα παντα ! ) και ως διαμαγεια μετα το restart τον ειδε στο BIOS κ πλεον ακομα κ τα XP τον βλεπουν σαν 200αρη... washcloud δεν πολυ καταλαβα αυτο που μου εγραψες : (τρέξε επίσης την ram turbo speed(bios),dram clock σε host clk mode(δοκίμασε δε μήπως έχεις και HCLK+33M mode,αν ναι,μπορεί και να σου τρεξει στα 600 ο...σιπιγιούς αλλα δεν με πολυπειραζει γιατι το pc παιζει αξιοπρεπεστετα για office και surfarisma στο δικτυο.. παιδια σας ευχαριστω ολους για την αμεση ανταποκριση....
washcloud Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 ..χέρι με χέρι amadeus13 φίλε μου..Εμείς είπαμε ό,τι είχαμε να σου πούμε,και συ μας (οκ,σε 'μενα τουλάχιστον ) έκανες την "εκδούλευση" να δοκιμάσεις δίσκο άνω των 120Gb,και να ενημερώσεις ότι τον αναγνωρίζει......(εγώ "τρωγόμουνα" για το αν θα τον βλέπει ή όχι-αν και το πίστευα-και φυσικά δεν αγοράζεις 1 δίσκο 200Gb για να κάνεις...πειράματα! [..γιούπιιιιιι!Τώρα μπορώ να πάω να πάρω και 'γω έναν...."terra-s byte" δίσκο! χαχα! ...Λοιπόν στο άλλο μας θέμα:Ναι δεν τα έγραψα και πολύ..καταλαβίστικα[ ] αλλά αυτό που εννοούσα ήταν να μπεις στο bios,και στις ρυθμίσεις για τη μνήμη (chipset features νομίζω λέγεται) και να την βάλεις να τρέχει σε turbo speed (μετά το bios flash μάλλον είσαι στα default settings του bios-εκτός κι αν έκανες αυτό που έπρεπε μετά το flashing,δλδ να επιλέξεις αφού άνοιξε με το καινούριο bios το pc,την επιλογή "optimize settings"...)και όχι στην ελάχιστη δυνατή ταχύτητα...Εκεί να δεις πως θα "πετάνε" τα Χp! [..βέβαια ολ' αυτά για την Ρ6ΒΑΤ-Α+ ...Διότι η άλλη,δεν έχει VIA chipset(και όχι "ΕCS",αυτό που είδες ήταν μια..ψυκτρούλα πάνω στη northbridge-το chipset είναι της VIA),αλλά το 440ΒΧ της Ιntel που λέγαμε...Και δεν ξέρω αν έχουν το ίδιο Bios...] Anyway:To λιγότερο που μπορείς να κάνεις,για να πηγαίνει ακόμα πιο σφαίρα ο..δεινόσαυρος που μόλις ανέστησες ,είναι να να βάλεις στο Bios την επιλογή "optimise settings",αν δεν το έχεις ήδη κάνει,να απο8ηκεύσεις την αλλαγή,και restart...(αλλιώς ψάξε γι' αυτό που είπα για "turbo speed" της μνήμης) Επίσης,στα πόσα Mhz λέει ότι τρέχει η CPU;Aν είναι στα 450(το default δλδ),μπορείς να πας ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στα 503,επιλέγοντας το "manual setting" για την ταχύτητα του επεξεργαστή,και 112 την ταχύτητα του "Front Side Bus"(FSB)-τον πολλαπλασιαστή ξέχνα τον για τον Katmai PIII που έχεις,είναι ούτως ή άλλως κλειδωμένος στα 4.5x...:όσο και να τον βάλεις,τόσο μόνο θα πολλαπλασιάζει...Κι έστω κι αν δεν έχεις jumper για επιλογή σε 133 πάνω στη motherboard,δοκίμασε να βρεις την επιλογή "HCLK+33"(host clock + 33 δλδ) στο μενού του Bios και ίσως έτσι τρέξει η cpu ακόμα και στα 600Μhz..(χρειάζεται να αλλάξεις και τη ρύθμιση από το 112 που λέγαμε σε 133 γι' αυτό...)..Βέβαια,για 133,ίσως χρειαστεί να ανεβάσεις και λίγο τα volt του επεξεργαστή(ίσως στα 2.1,ίσως 2.2,πράγμα που σημαίνει ότι ίσως έτσι χρειαστεί πιο καλό cooling μέσα στο κουτί),και την πάμε μακρυά την βαλίτσα έτσι,αλλά να 'χαμε να λέγαμε... Στην τελική,πολύ απλά ΜΠΟΡΕΙΣ να τον τρέξεις στα 503 (με 112 FSB),θα είναι απλά λίγο πιο γρήγορος,αλλά ΣΤΑΝΤΑΡ σταθερός (στο λέω εξ' ιδίας πείρας ΜΗΝΩΝ αρκετών),και δεν έχεις να φοβάσαι μην του "κόψεις χρόνια" *με το FSB στα 112 δε,δεν θα αντιμετωπίσεις ΚΑΝΕΝΑ θέμα για την ταχύτητα της PCI bus ή της AGP... ..Όσο για το θέμα του "δια μαγείας"...Πρέπει να έχεις το Service Pack 2 επάνω,ε; (..Διότι "μαγικά" δεν γίνονται με τα pc... ) (έχει να κάνει με την αναγνώριση του 48Bit LBA δίσκου που έβαλες επάνω...) ..Εκτός κι αν ΔΕΝ έχεις το Sp2,οπότε υποκλίνομαι στην...μαγεία! ...Και για τη μνήμη που λες..Σηκώνει μέχρι 768 η μητρική(αν δεν κανω λάθος)...Και τα Xp,δουλεύουν ΜΙΑ ΧΑΡΑ (σαν λειτουργικό δλδ) ακόμα και με 128...... Οπότε,τι να λέμε,είσαι..αρχηγός με 320,μπορείς να έχεις και άλλα πράγματα να τρέχουν και να μην σέρνεται το..."θηρίο".... Ανέστη,αληθώς !
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Moderators Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 washcloud, amadeus13, τι να πω....! Μετα απο τουλαχιστον 8 χρονια που βγηκε η συγκεκριμενη μητρικη, ειμαστε εδω και μιλαμε 3 ατομα γιαυτην! amadeus13, εχουμε ΚΑΙ τον ιδιο επεξεργαστη, και εγω πολυ απλα να δωσω αλλη μια ψηφο στην αποψη του washcloud, γιατι τον τρεχω στα 504MHz τον Katmai 450 μου, χωρις ΚΑΝΕΝΑ προβλημα! Επισης, να πω οτι εβαλα δισκο 80GB και τον ειδε!!!!! (γιουυυπιιιιι!! πριν δεν αναβε καν με το που τον εβαζα!!!) Αλλα τη ραμ εξακολουθει να μην την βλεπει φουλ, αλλα και με 224 μια χαρα πανε τα windows XP, 2000 και τα UBUNTU Edgy 6 Που δοκιμασα.
washcloud Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 "..είμαστε 2...είμαστε τρεις...είμαστε ΧΙΛΙΟΙ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!! " χαχαχαχαχα!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.