Lafas1987 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Καλησπέρα σε όλους. Έχω δύο PC. Αυτό της υπογραφής μου, το οποίο δεν σβήνει ποτέ και ένα laptop το οποίο το έχω στο εξοχικό μου και γενικά στη γύρα. Γίνεται με το Laptop να μπορώ να χειρίζομαι το PC μου από όπου και να βρίσκομαι? Για παράδειγμα να θέλω να πάρω κάποιο αρχείο από το PC μου όπως ένα Mp3, μια εικόνα, ή κάτι άλλο? Έχω ακούσει για προγράμματα απομακρυσμένης διαχείρισης και κάτι τέτοια. Πραγματικά δεν ξέρω αν γίνεται και πως. Όποιος έχει υπομονή να μου πει πιο είναι αυτό το πρόγραμμα και τι πρέπει να κάνω για να το ρυθμίσω και τι θα πρέπει να προσέξω θα τον παρακαλούσα να βοηθήσει όσο μπορεί. Ευχαριστώ παιδιά.
Eusebius Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Ψάξε για remote desktop και ultravnc και θα βρεις πολλά θέματα. Εν συντομία: Υπάρχει το Remote Desktop των Win XP και Vista. Δεν το χρησιμοποιώ και δεν το ξέρω. Επίσης δεν ξέρω αν υποστηρίζει μεταφορά αρχείων. Υπάρχει το VNC και οι πολλές παραλλαγές του. Προσωπικά χρησιμοποιώ το UltraVNC. Εφσόσον σε ενδιαφέρει απλά και μόνο να παίρνεις αρχεία, ίσως θα ήταν καλύτερα να στήσεις έναν FTP server ή, που μου φαίνεται πιο απλό, το πολύ ωραίο HTTP File Server: http://insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=147543 Σε όλες τις περιπτώσεις θα χρειαστείς δύο πράγματα: 1. Μία υπηρεσία που θα αντιστοιχίζει την μεταβαλλόμενη εξωτερική IP σου σε ένα σταθερό URL. Δες το DynNDS και το No-IP. 2. Να προωθήσεις από το ρούτερ τις πόρτες που θα χρησιμοποιεί το πρόγραμμα. Σκέψου τί θες, μελέτα τις λύσεις και, αν είναι, ξαναρώτα. Δεν είναι τίποτα δύσκολο.
Lafas1987 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Βασικά θέλω αν γίνεται να είναι κάτι σε LAN. Κατάλαβες?
Eusebius Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Έχω καταλάβει ότι βασικά σε ενδιαφέρει να τραβάς αρχεία. Το «κάτι σε LAN» που λες είναι το Virtual Private Network. Μπορείς αν δοκιμάσεις το Hamachi, αλλά δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη λύση για μεταφορά αρχείων. Νομίζω πως όχι. Άμα σε ενδιαφέρει κυρίως να τραβάς αρχεία, στήσε ένα σερβεράκι (FTP ή το άλλο που λέω από πάνω) με τους καταλόγους που σε ενδιαφέρουν, και έχε παράλληλα να τρέχει και ένα VNC, μήπως χρειαστείς κάτι άλλο. Νομίζω ότι τώρα που είπαμε και το VPN έχουμε καλύψει όλες τις λύσεις που προσφέρονται. Α, παρέλειψα και το LogMeIn, μια υπηρεσία της εταιρείας η οποία αγόρασε πρόσφατα το Hamachi. Είναι πολύ εύχρηστο.
blackstar Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 +1 gia to UltraVNC an 8ymame kala mporeis na metaferis kai arxeia.
telcomfreak Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 http://www.logmein.com απο τα καλητερα web based που εχω βρει
parsifal Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Υπάρχει το VNC και οι πολλές παραλλαγές του. Προσωπικά χρησιμοποιώ το UltraVNC. +1 για το UltraVNC. Είναι καλό εργαλείο. Για το HFS θα διαφωνήσω λιγάκι. Βασίζεται στο πρωτόκολλο HTTP 1.1 και ως εκ τούτου, δεν υποστηρίζει: 1. Resume σε περίπτωση που διακοπεί το upload 2. Encrypted συνδέσεις Σε αυτά που κάνει όμως είναι πολύ πιο εύχρηστο από FTP, το σωστό να λέγεται...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.