Επισκέπτης Δημοσ. 20 Αυγούστου 2001 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2001 Hello paidia...<BR>Edo kai kairo exo balei ta Win 2k kai to power DVD 3. Molis teleionei to install opos kserete osoi to exete se rotaei an thes na energopoihseis to DMA mode. Omos sta win2k den mou bgazei dipla tis suskeues(cdrom) alla mou emfanizei keno. An pathso ena apo auta tote arxizei kai emfanizei errors meta thn epanekinhsh....<P>Gia peite tipota...........<P><<GrOOvyRider>><BR> <A HREF="http://www.GrOOvyZone.net" TARGET=_blank>www.GrOOvyZone.net</A>
spock Δημοσ. 20 Αυγούστου 2001 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2001 Φίλε μου, άρχισε εσύ πρώτα να λές τι σύστημα έχεις και απο ποιά επι μέρους τμήματα απαρτίζεται, και μετά βλέπουμε... πχ αν έχεις σύστημα με chipset VIA Apollo KT133/KT133A, πρέπει να κατεβάσεις το τελευταίο driver set 4-in-1, ver.4.32 το οποίο είναι το πρώτο που υποστηρίζει DMA σε Win2k... τέλος το DMA στα Win2k βρίσκεται στο My Computer->Properties->Hardware->Device Manager->IDE ATA/ATAPI controllers<BR>Καλή συνέχεια...
cronos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2001 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2001 Φίλε μου και εγώ εχω ανάλογο πρόβλημα. Έχω motherboard SOYO (με κατεβασμένους όλους του τελευταίους Drivers), Nec Dvd, Hercules MX2, και soundblaster Live 5,1. Κάθε φορά που ενεργοποιώ το DMA 'χάνονται' τα CD-Rom και DVD που διαθέτω. Κάτι παρουσιάζει ασυμβατότητα και δημιουργεί πολλά προβλήματα.Αν μάθεις κάτι στείλε απάντηση. ([email protected])
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Αυγούστου 2001 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2001 Loipon exo thn m/b ASUS P3V4 me PIII 733Mhz.<BR>Bebaia tora pou den exo energopoihmeno to DMA to ripping tou DVD diarkei perissoterh ora. Re paidia tha psakso gia drivers kai tha do ti tha ginei....<P><<GrOOvyRider>><BR> <A HREF="http://www.GrOOvyZone.net" TARGET=_blank>www.GrOOvyZone.net</A>
cronos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2001 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2001 Σε ένα άλλο topic έλαβα την εξής απάντηση:<BR>"Επειδή είχα και εγώ πρόβλημα με το DMA, μήπως χρησιμοποιείς ΑΤΑ 33 καλώδιο σε ΑΤΑ 66 ή 100 controler; Αν ναι, χρησιμοποίησε ΑΤΑ 66 ή 100. Το έκανα σε εμένα και δούλεψε!" <BR>Για δοκίμασέ το.
spock Δημοσ. 28 Αυγούστου 2001 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2001 Τελικά φίλε μου, τι έγινε; Δούλεψε; Η υπόθεση με το καλώδιο που αναφέρεται παραπάνω με υποχρεώνει να ξεκαθαρίσω κάτι: το DMA και το UltraDMA δεν έχουν καμμία σχέση! Η ενεργοποίηση του DMA μιας συσκευής είναι τελείως ανεξάρτητη του mode στο οποίο δουλεύει αυτή... Μπορεί, επι παραδείγματι ένας σκληρός δίσκος να δουλεύει σε UltraDMA/33 mode και να έχει απενεργοποιημένο το DMA, ενώ κάποιος παλιότερος να δουλεύει σε απλό IDE mode και παρ'όλα αυτά, να έχει ενεργοποιημένο το DMA! Όπως άλλως τε και ένας δίσκος UltraDMA/100 να είναι συνδεδεμένος σε απλό ΙDE controller και πάλι να έχει ενεργοποιημένο το DMA. Απλά, ο συνδυασμός UltraDMA/33/66/100 drives με ενεργοποιημένο DMA αποδίδει τα μέγιστα. Και βέβαια, για να χρησιμοποιηθεί καλώδιο 80-pin (UltraDMA/66/100) εκτός του drive, πρέπει να υπάρχει και ανάλογος controller στη μητρική ή σε expansion card!<BR>Αυτά τα ολίγα...
unforgiven Δημοσ. 28 Αυγούστου 2001 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2001 Συμφωνώ με αυτά που λες, αλλά επειδή εγώ είμαι αυτός στον οποίο λύθηκε το πρόβλημα με αλλαγή καλωδίου , θα παρατηρούσα ότι για κάποιον λόγο που δεν γνωρίζω, μερικές φορές το ATA33 καλώδιο σε ATA66/100 controler δεν επιτρέπει στο DMA να δουλέψει σωστά.
spock Δημοσ. 28 Αυγούστου 2001 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2001 Μμμμ, δεν το αποκλείω... άλλως τε, άγνωσται αι βουλαί του hardware... ούτως ή άλλως, οι κατασκευαστές chipset συστήνουν τις συσκευές που δεν είναι UltraDMA66/100 να μην τις συνδέουμε κάν στο κανάλι που προορίζεται για UltraDMA66/100, αλλά στο secondary (πάντως σε εμένα δουλεύει μιά χαρά).<BR>Μυστήριο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.