MrSeanKon Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Ηταν Μαρτης του 1998 κι οι διαθεσιμοι επεξεργαστες ηταν οι Intel 166, 200 & 233 MHz (Intelας ημουνα). Τον Οκτωβριο πηρα τον ΡΙΙ στα 350 ΜΗz (υπηρχαν οι 400, 450 ΜΗz) και κατα τα τελη της χιλιετιας βγηκε πρωτη η AMD στα 1GHz! Πλεον μετα απο 7 ετη εχει κολλησει η ανοδος των MHz και βλεπουμε διπυρινα, τετραπυρινα κ.ο.κ.
Sorath Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Η άνοδος των MHz έχει κολλήσει εδώ και 2 χρόνια, όχι 7(!). Οι επιδόσεις βέβαια αυξάνονται με τον ίδιο ρυθμό όμως. Οπότε που είναι το κακό;
MrSeanKon Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Μαλλον δεν ημουν σαφης! Αν ας πουμε ειχαν τον ιδιο ρυθμο αυξησης τοτε θα ειχαμε τουλαχιστον 6GHz επεξεργαστες! Για να μην πω παραπανω! Ασχετως επιδοσεων! Δεν αντιλεγω οτι οι επιδοσεις δεν αυξανονται καθε αλλο απλα μερικες φορες μας παθιαζει να βλεπουμε μεγαλη συχνοτητα. Ειναι αυτο ενα μικροβιο και μας εξωθει στο overclocking.
zousgr Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Κοίταξε. απότι θυμάμαι οι Pentium 4 θεωρητκά θα πήγαιναν μέχρι τα 10 Ghz μέχρι να σταματήσουν την κυκλοφορία τους. Αλλά καθώς ανεβαίνουν τα Μhz ανεβαίνει πολύ κι ηθερμοκρασία/κατανάλωση. Κάποιοι τρελοί overclockers είχαν φτάσει στα 8 Ghz!
Sorath Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δεν αντιλεγω οτι οι επιδοσεις δεν αυξανονται καθε αλλο απλα μερικες φορες μας παθιαζει να βλεπουμε μεγαλη συχνοτητα.Ειναι αυτο ενα μικροβιο και μας εξωθει στο overclocking. Ούτε εγώ θα διαφωνήσω. Όντως τόσα χρόνια είχαμε συνδιάσει τις ταχύτητες με την άνοδο των MHz. Κι εμένα μου φαίνεται περίεργο να παρατήσω τον 630 που έχω @3GHz και να πάω σε διπύρινο στα 2.13GHz, κι ας ξέρω πως ο Core Duo είναι πιο γρήγορος, πιο "ψυχρός", λιγότερο ενεργοβόρος κτλ....
MrSeanKon Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Κι εμένα μου φαίνεται περίεργο να παρατήσω τον 630 που έχω @3GHz και να πάω σε διπύρινο στα 2.13GHzΠαρομοιως!Εχω τωρα τα 3GHz του μονοπυρηνου SanDiego και σκεφτομουν καμποσο καιρο να επαιρνα διπυρηνο AMD 939 και τελικα δεν πηρα γιατι θελει τυχη να πεσεις σε καλο κομματι για να παει τοσο ψιλα. κι ας ξέρω πως ο Core Duo είναι πιο γρήγορος, πιο "ψυχρός", λιγότερο ενεργοβόρος κτλ....Αυτο ειναι το κυριοτερο προβλημα των επεξεργαστων.Τι μας μαγειρευουν ουδεις δεν το λεει. απότι θυμάμαι οι Pentium 4 θεωρητκά θα πήγαιναν μέχρι τα 10 Ghz μέχρι να σταματήσουν την κυκλοφορία τους.Δικιο πρεπει να εχεις κι εγω καπου το ειχα διαβασει αλλα αντε να θυμαμαι σελιδα. :???: Αλλά καθώς ανεβαίνουν τα Μhz ανεβαίνει πολύ κι ηθερμοκρασία/κατανάλωση.Σωστα.
papadakn Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Παρομοιως!Εχω τωρα τα 3GHz του μονοπυρηνου SanDiego και σκεφτομουν καμποσο καιρο να επαιρνα διπυρηνο AMD 939 και τελικα δεν πηρα γιατι θελει τυχη να πεσεις σε καλο κομματι για να παει τοσο ψιλα. Δεν έχεις δίκιο. Προσωπικά το μεγάλο προσόν των διπλο-πύρηνων είναι τη φοβερή απόκριση που έχει το σύστημα σε συνθήκες multitasking. Εκεί που στον μονοπήρυνο μια διαδικασία μπλοκάρει τον επεξεργαστή και εσύ κάθεσαι να περιμένεις πότε θα ξεκολήσει το σύστημα, με τον διπλοπήρυνο συνεχίζεις να δουλεύεις. Τα 100-200mhz που ίσως να έχανες απο το μικρότερο o/c δεν θα σου λείπανε καθόλου (εκτός και αν ασχολείσαι πολύ σοβαρά με το gaming όπου το κάθε Mhz κάνει -μικρή αλλά υπαρκτή- διαφορά).
pc_admin Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Οι επιδοσεις δεν εχουν απολυτη σχεση με τα Ghz και αυτο γιατι αλλαζει η αρχιτεκτονικη των cpu Μετα απο τοσα χρονια ο νομος του Moore συνεχιζει να επαληθευεται...
Spartacos Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 με τα high-k transistors ισως ανεβουν επιτελους αλλα οι core 2 δειχνουν οτι τα τερατωδη HZ δεν ειναι μονοδρομος!
papadakn Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Το έχουν ήδη δείξει οι επεξεργαστές της AMD τα τελευταία 3-4 χρόνια, πολύ πριν την έλευση των c2d.
parsifal Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Το έχουν ήδη δείξει οι επεξεργαστές της AMD τα τελευταία 3-4 χρόνια, πολύ πριν την έλευση των c2d. +1. Επίσης και οι PowerPC / Alpha λίγα χρόνια ακόμη πιο πριν...
spookyboy13 Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=131071
MrSeanKon Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 papadakn το ξερω αυτο απλα δε με καταλαβες παραπανω. Τελος παντων ειμαι περιεργος (οπως κι ολοι μας θαρρω) να δω τι θα γινει. Οκταπυρηνοι, δεκαεξαπυρηνοι τι στο καλο μας περιμενει? Αγνωσται αι βουλαι των AMD & Intel
slim_shady Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Μετα απο τοσα χρονια ο νομος του Moore συνεχιζει να επαληθευεται... Μπορει καποιος να μου πει τι ακριβως λεει αυτος ο νομος του Moore?Τον ακουω συνεχεια τελευταια κ ειμαι πολυ περιεργος να μαθω... Οσο για τις επιδοσεις,αυτες σταματησαν πια να σχετιζονται με την ταχυτητα του ρολογιου,αλλα πλεον μετριουνται ως αποδοση ανα watt (το ειχα διαβaσει σε ενα pc magazine)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.