xpapias Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Γεια χαρά. Ο υπολογιστής μου τα παιξε, οπότε αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να τον αντικαταστήσω με κάποιον άλλο. Σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο ενός mac και μάλιστα φορητού[\b]. Το πρόβλημα είναι ότι για ορισμένες εφαρμογές (πχ προγραμματισμό) που χρησιμοποιώ χρειάζομαι οπωσδήποτε Windows, ενδεχομένως και DOS-prompt / command line ή πείτε το όπως θέλετε. Έχω ακούσει ότι πλέον είναι δυνατό να έχει κάποιος και windows σε mac (αν και το θεωρώ μάλλον ιεροσυλία). Οπότε θα ήθελα να σας κάνω κάποιες βασικές ερωτήσεις: 1 - Θα με συμβουλεύατε να κάνω κάτι τέτοιο, δηλ. να αγοράσω Mac - με Windows; 2 - Επειδή θα είμαι καινούριος στο λειτουργικό, υπάρχει η δυνατότητα προπαραγελλίας του υπολογιστή με τα Windows? Φοβάμαι ότι το να εγκαταστήσω εγώ τα Windows, είναι μάλλον αδύνατο. (Είχα αποτύχει σε Linux & Win στο ίδιο PC) 3 - Ta windows θα τρέχουν στο startup ή με κάποια εξομείωση τους; 4 - Το σύστημα δε θα είναι δυσκίνητο; 2 λειτουργικά κλπ. τι πόρους θα απαιτούν; Τι specifications θα πρέπει να έχει; 5 - Με δεδομένα τα παραπάνω, ένας φορητός πόσο θα μου πάει; Φορητός στις 15' ή στις 12' 6 - Με το Mac OS Leopard τι γίνεται; Δε θα ήθελα να δώσω κάποια χρήματα και μετά να αλλάξει το λειτουργικό... 7 - Windows δεν συνεπάγονται και ιούς και κινδύνους για τον υπολογιστή; 8 - Αν τελικά καταλήξω να τον αγοράσω, από που; Δικαιούμαι προφανώς αυτό το 10% έκπτωση της Rainbow, υπάρχουν όμως κάπου αλλού φθηνότερα; Αυτά τα λίγα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Steven Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 1. Τι σημαίνει mac με windows? Άμα θες βάζεις μετά windows. Ναι να αγοράσεις mac 2. Όχι. Είναι πολυ πιο εύκολο να εγκαταστήσεις τα windows σε mac παρά σε pc.. 3. Ή θα τρέχουν και τα 2 μαζί (με parallels) ή θα διαλέγεις στην αρχή πιο από τα 2 θα ξεκινήσεις 4. Με 1GB είσαι στα όρια. Άμα θες να τρέχουν και τα 2 μαζί απερίσπαστα πρέπει να βάλεις 2GB 5. 12 δεν υπάρχει. Με 2GB μνήμη θα πάει κανα 1400 θα έλεγα στην Ελλάδα. Μπορείς κάλιστα να μπεις στο site της Rainbow να δεις. 6. Θα βγει σε κανα εξάμηνο 7. Δεν είμαι σίγουρος. Απλά δεν βάζεις windows, απλά δεν χρειάζονται σε τίποτα σε ένα laptop. 8. Δεν έχω ιδέα. Εγώ αγοράζω από Γερμανία. Γιατί δικαιούσαι 10% έκπτωση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thresher Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 1- Ναι 2- Με το Boot Camp είναι πανεύκολο. Δεν μπορεις να το πάρεις με εγκατεστημένο windows. 3- Τρέχουν κανονικά όπως τα δουλεύεις. 4- Οχι δεν θα είναι γιατι τρέχει αυτούσιο το λειτουργικό. 5- Τι πόσο θα σου πάει??? Μια ζωή... 6- Έρχεται τον Οκτώβριο αλλά δεν νομίζω να είναι λόγο να περιμένεις μέχρι τότε. Θα περίμενες για τα Vista 6 χρόνια????? 7- Ναι. Αλλά το Mac OS X δεν έχει τέτοια. 8- Multirama, Systemgraph. Υ.Γ. Αν πραγματικά γούσταρες τα mac μηχανάκια θα είχες κάνει πρώτα ένα πολύ απλό SEARCH Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xpapias Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Σας ευχαριστώ και τους δύο, με έχετε βοηθήσει αρκετά μέχρι τώρα. Σχετικά με το search, έχεις δίκιο. Όμως αν δεν έχω δουλέψει σε αντίστοιχο μηχάνημα, τι μπορώ να καταλάβω. Σχετικά τώρα με την τιμή είδα στην Rainbow ότι ένα MacBook (το πιο φτωχό μοντέλο), με 2GB μνήμη και 120άρη δίσκο πάει 1635Ε (με τον ΦΠΑ) δηλ. φοιτητικό (-10%) 1472Ε. http://www.applestore.gr/cgi-bin/WebObjects/RWApp.woa/2/wo/eiTsJemJlPFNkDtnJWJlBg/13.0.5.10 Υπάρχει περίπτωση να πέσουν καθόλου οι τιμές με τους 8πύρηνους κλπ, και αν ναι, σύντομα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kpartsi Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Οι τιμές στα Mac δεν πέφτουν, απλώς κάθε τόσο τους ανανεώνουν το hardware. Πάντως για ανανέωση με 8πύρηνους στο άμεσο μέλλον είναι αδύνατον!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sincere Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Λοιπόν, φίλτατε εγώ σου λέω παρe apple. Πριν από ένα μήνα αγόρασα το macbook 2GHz 13' μετά από πολύ ψάξιμο και πάνω από 17 χρόνια σε συμβατικά pc. Να φανταστείς οτι είχα αρχίσει να βρίσκω ολα τα προγράμματα που χρειαζόμουν πριν να τον αγοράσω ώστε να σιγουρευτώ οτι δεν θα έχω πρόβλημα. Σαχλαμάρες!!! Άφησα στη μέση ολα το ψάξιμο και πήγα και τον αγόρασα. έβαλα τα windows (εχμ, για την ακρίβεια στα βάζει ο boot camp αρκει να έχεις ένα bootable cd με win xp sp2 και πάνω και ενα cd με τους driver που στο φτιαχνει ο boot camp κι αυτο), και ένα μεγάλο μέρος τησ δουλειάς μου το βγάζω σε αυτά. Σε διαβεβαιώ ότι τα windows είναι απλά και κανονικότατα windows όπως ακριβώς τα ξέρεις. Οχι μόνο δεν το εχω μετανιώσει αλλά σκοπεύω σύντομα να διαγράψω και το partition των windows. Αν θες να δεις και μια παραπάνω πληροφορία δες αυτά : http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=180091 http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=188055 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thitasigma Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 signomi pou 8a gino kapos kakos apla... poies efarmoges xrisimopoieis gia programming k xrisimopoieis anagkastika microsoft windows? sto diskaki tou leitourgikou sistimatos mporeis na breis mia ekdosi tou xcode gia c/c++/java/applescript programming. an auto akougetai kapos periergo mporeis na xrisimopoieis ton gcc apo konsola. an epile3eis na egkatastiseis to leitourgiko tis microsoft se mac auto den 8a epireasei tin apodosi tou ipologisti sou mias k to ena leitourgiko 8a trexei ane3artita apo to allo (ektos an trexeis kato apo parallels )sta windows 8a antimetopizeis akribos ta idia problimata pou 8a antimetopizes se opoiodipote allo wintel mixanima. den iparxei 12' pleon. i foititiki ekptosi isxuei mono gia agores apo to eurotoxo (raindow) k den einai akribos ekptosi. arxika plironeis olo to poso k sou epistrefetai to 10% kapoia stigmi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Steven Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Μια μικρή διευκρίνηση... Δεν υπάρχουν 8απύρινοι επεξεργαστές... Απλά για να μη λέμε λάθος πράγματα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xpapias Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Εντυπωσιακό το video από το youtube. Το parallels είναι πρόγραμμα απ'οτι κατάλαβα, σωστά; Δίνεται δωρεάν με το λειτουργικό ή πρέπει να το αγοράσω; (θείε ξέρεις από mac?). Και από απαιτήσεις, τι έχει πάνω κάτω; Όσο για τον προγραμματισμό, αυτή τη στιγμή ασχολούμαι λίγο με C (σε Dev-C++). Είχα ρωτήσει στο forum του MacOS X αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο, όμως δεν μου είχε απαντήσει κανείς. Οπότε, πολύ βολικό το xcode Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Steven Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 To parallels είναι πρόγραμμα. Πρέπει να το αγοράσεις ξεχωριστά, αλλά διατίθεται και σε προνομιακές τιμές στα γνωστά μέρη.. Το πρόγραμμα το ίδιο δεν έχει καμία απαίτηση, απλά είναι ένας εξωμοιωτής ο οποίος σου επιτρέπει να τρέχεις windows. Κοινώς ανοίγεις κανονικά το Mac σου, φορτώνει το MacOSX και μετά κάνεις διπλό κλίκ στο πρόγραμμα parallels κι σου ανοίγουν σε ένα παράθυρο τα Windows XP σαν να τρέχεις ένα κνονικό πρόγραμμα. Για απαιτήσεις δες το πρώτο μου post. Όπως φαντάζεσαι δεν είναι το πιο απλό πράγμα για ένα μηχάνημα να τρέχει 2 λειτουργικά συστήματα ταυτόχρονα, ειδικά όταν το ένα από αυτά λέγεται windows και έχει την γνωστή άθλια διαχείρηση μνήμης.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djmike Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 παντως το καλο με το parallels ειναι πως αποφασίζεις εσυ πόση ram θα δώσεις στα windows... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanaxix Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 Το κακό όμως με το parallels είναι ότι ενός γνωστού άρχισε να του αργοπεθαίνει ο σκληρος κ να απευθύνεται πιό αργά...θα πρότεινα boot camp για νασαι σίγουρος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
disqualified Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 ναι αν δε χαλιεσαι να δωσεςι τα λεφτα παρε mac Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doomx Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 Pare mac kai dose 2 vdomades ston eauto sou xoris windows. AN meta apo tis 2 vdomades, nomizeis oti xreiazesai windows, tote vale XP. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.