Sincere Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Λοιπόν επειδή δεν θέλω να ανοίξω άλλο topic θα γράψω το πρόβλημα μου εδώ επαναπαυόμενος οτι ο moderator θα το μεταφέρει στο σωστό μέρος. :) Έχω το macbook to 2Ghz 1MB RAM και έχω βάλει με τον boot camp και τα windows. Προχθές αποφασίζω να εγκαταστήσω ένα πρόγραμμα στο mac os x. Το πρόγραμμα μου ζητάει το X11, το βρίσκω στο cd και το εγκαθιστώ. Μόλις εγκαθιστώ και το πρόγραμμα μου δοκιμάζω να περάσω σε windows πάλι με restart. Εκεί λοιπόν αμέσως μετά το restart και ενώ επιλέγω windows η οθόνη φλασάρει για μια στιγμή σε κίτρινο χρώμα και μετά μπαίνει στα windows. Ξανακάνω restart και νασου πάλι το ίδιο. Βάζω τα windows ως το main boot partition και αφήνω τον υπολογιστή να μπει μόνος του στα windows χωρίς να πατήσω τίποτα εγώ. Τι παρατηρώ: Ανοίγει ο υπολογιστής, και για λίγο εμφανίζει μια γκρίζα οθόνη (την κλασική γκρίζα οθόνη που εμφανίζει πάντα), μετά η οθόνη μαυρίζει φλασαρει στα γρήγορα σε κίτρινο και μετά μαύρο και μετά εμφανίζεται το logo των windows και φορτώνουν τα άτιμα. Αποφασίζω σήμερα το πρωί να κάνω format παντού. σβήνω το partition των windows, επανεκινώ από το cd του mac ώστε να μπορέσω να σβήσω και να επανεγκαταστήσω το tiger. Όση ώρα έκανα restart στον υπολογιστή μονό με το tiger όλα μέλι γάλα. Φορτώνω και το Χ11 και το πρόγραμμα που ήθελε το x11 για να δουλέψει, και όλα πάνε μια χαρά ούτε κίτρινες οθόνες ούτε τίποτα. Εγκαθιστώ και τον boot camp και ξεκινώ την εγκατάσταση των windows. Μετά από την εγκατάσταση και πάνω στο πρώτο restart νασου πάλι η κίτρινη φλασια. Αυτή η κίτρινη φλασια μοιάζει σαν να γεμίζει ολη η οθόνη για λίγο με μια καναρινί απόχρωση του κίτρινου. Διαρκεί πάρα πολύ λίγο, σχεδόν δεν προλαβαίνεις να την δεις. Τι μπορεί να είναι?? Αναφέρω οτι δεν την εμφάνιζε ποτέ τον ενα μηνα που εχω τον υπολογιστή. Αλλα για πρώτη φορά το παρουσίασε προχθές. Λετε να εχει σχέση με τον X11?? Αν ξαναβάλω το original cd του mac για να επιλέξω εγκατάσταση του Mac tiger λέτε να χάσω το κομμάτι των windows. Δεν μου πάει η καρδιά να ξανακάνω ολη την διαδικασία απο την αρχή. Αν διαλέξω erase & reinstall στην επιλογή που μου δίνει το cd δεν θα χάσει και όλες τισ πληροφορίες ο boot camp αφού θα διαγραφεί?. Όταν μετά θα τον ξαναεγκαταστήσω θα δει το partition των windows και όλα θα είναι εντάξει?? Ευχαριστώ πολύ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thresher Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Και εμένα μου κάνει κάτι παρόμοιο χωρίς να έχω το Χ11 εγκατεστημένο. Βγαίνει μόνο όταν κάνω boot σε windows, μία κόκκινη γραμμή στο πάνω μέρος της οθόνης. Όπως είπες και εσύ στιγμιαία αλλα σπαστική.... Δεν έχω κανει κάτι μιας και απο τότε που έχω βάλει win μόνο μία φορά μπήκα και αυτό (γέλια) να κάνω update το antivirus........... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sincere Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Μα έτσι στα ξαφνικά να αρχίσει να το κάνει?? Αρα δεν ειναι θέμα x11. απλά έτυχε να συμπέσουν. Ομως τι μπορεί να είναι? ίσως έχει να κάνει με το πως χειρίζονται τα windows την οθόνη, ε? Η βασική απορία μου ειναι κατα πόσο ειναι επιβλαβές για τον υπολογιστή ή για την οθόνη. Μήπως αυτή η στιγμιαία δόση κίτρινου σε όλη την οθόνη επηρεάσει μακροπρόθεσμα την λειτουργιά της η την απόδοση της? έχω ακούσει για κάποιο hardware τεστ στους apple με το cd. Ισχύει? Αυτό θα μπορούσε να μου δείξει τουλάχιστον αν η οθόνη είναι εντάξει? Thresher πόσο καιρό έχεις τον apple σου? έχεις παρατηρήσει κάποια αλλαγή στην απόδοση της οθονης? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thresher Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Το έχω απο τον Ιανουάριο και είναι όλα κανονικά. Βασικά όπως σου είπα έχω μπει σε windows μονο για update το antivirus. Τα έχω εγκαταστήσει μόνο για την δουλεία αν χρειαστεί αλλά με το Mac os x τα καταφέρνω μέχρι στιγμής πολύ καλύτερα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.