Προς το περιεχόμενο

Απορίες για το iPhoto

Steven

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Περνώντας τις φωτογραφίες στο iPhoto με drag and drop ολόκληρου του φακέλου κατευθείαν για να φτιάχνει και το αντίστοιχο album.

Το πρόβλημα μου είναι ότι όταν κάνει το importing φτιάχνει από μόνο του στον iPhoto φάκελο έναν φάκελο που λέγεται Originals και εκεί μέσα είναι ένα αντίγραφο από όσες φωτογραφίες κάνει import. Κοινώς έχω τις φωτογραφίες 2 φορές. Και όταν μιλάμε για 7GB fotos δεν είναι αμελητέως χώρος.

Γίνεται κάπως να μην φτιάχνει αυτό τον φάκελο Originals?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εγώ το παρόμοιο πρόβλημα είχα με το Library του iTunes, αλλά το έλυσα πετώντας την μουσική μου όλη απευθείας στον φάκελο αυτόν. Βασικά στο iPhoto έχει όλες τις Original στον φάκελο και δημιουργεί άλλους φακέλους σύμφωνα με την ημερομηνία της κάθε φωτογραφίας. Άρα το πρόβλημα σου είναι οι άλλοι φάκελοι μάλλον κι όχι ο Original.

Στις ρυθμίσεις δεν έχει επιλογές αρχειοθέτησης ή κάτι τέτοιο(γράφω από Win τώρα και δεν μπορώ να δω);

Λύθηκε το πρόβλημα... Για την ακρίβεια δεν υπήρχε ποτέ...

Μόλις πρόσεξα ότι μέσα στον φάκελο που λέγεται Originals και φτιάχνει το iPhoto βάζει shortcuts τα οποία είναι 4KB το καθένα! :)

Και φτιάχνει και φακέλους με το έτος στο οποίο τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες

Και έχει και επιλογή το iPhoto να τις κάνει κανονικά copy και να μη φτιάχνει shortcuts. Μάλλον θα διαλέξω το δεύτερο γιατί τις φτιάχνει πολύ όμορφα και θα σβήσω μετά τις αρχικές φωτογραφίες που τώρα είναι στο desktop...

Υ.Γ. Γιατί ρε γαμώτο έχει η Apple πάντα τα πιο γαμάτα προγράμματα??

Υ.Γ.2 paredwse μπορείς να το κλειδώσεις ή να αλλάξεις τον τίτλο σε iPhoto και να γράφει όποιος θέλει για το iPhoto. Σε ένα γρήγορο search που έκανα πριν το ανοίξω δεν βρήκα κάποιο καθαρό θέμα για iPhoto.

Μόλις πρόσεξα ότι μέσα στον φάκελο που λέγεται Originals και φτιάχνει το iPhoto βάζει shortcuts τα οποία είναι 4KB το καθένα! :)

Αυτά κάποια στιγμή θα χρειαστεί να τα καθαρίσεις με κάποιο σχετικό utility αλλά είναι νωρίς ακόμα. :)

nomizo omos oti an epexergasteis esto kai ligo tin fotografia sou krataei to original kai ola osa exeis sosei stadiaka. Ego nomizo oti mou pianei poli xoro kai psilostamatisa na to xrisimopoio.

Etsi kai allios den xreiazontai oles oi foto se 12" laptop

edit: teleutaia gia slideshow klp xrisimopoio to graphic converter pou einai pio elafri

nomizo omos oti an epexergasteis esto kai ligo tin fotografia sou krataei to original kai ola osa exeis sosei stadiaka. Ego nomizo oti mou pianei poli xoro kai psilostamatisa na to xrisimopoio.

Etsi kai allios den xreiazontai oles oi foto se 12" laptop

Ακριβώς για αυτό έλεγα ότι θα χρειαστεί καθάρισμα.

edit: teleutaia gia slideshow klp xrisimopoio to graphic converter pou einai pio elafri

Για slideshows υπάρχει το Xee αλλά και ο ίδιος ο Finder (επιλέγεις πολλές φωτογραφίες, δεξί κλικ, slideshow) αν ψάχνεις κάποιο εναλλακτικό.

όταν αλλάξεις κάτι σε μια foto τότε το iphoto την αποθηκεύει σε ένα νέο folder (modified). έτσι καταλήγω και έχω διπλές foto! υπάρχει τρόπος να κάνεις clean up τις foto από τον original folder που υπάρχουν ήδη στο modified?

Εγω θα κάνω μια παρόμοια ερώτηση. Γίνεται να μην κάνει μόνο του save ότι φώτο αλλάζεις? Γιατί πολύ απλά κάποιες φορές κάνω μικρές αλλαγές που δεν πετυχαίνουν...(η πιο απλή αλλαγή..red eyes). Με αποτέλεσμα να πρεπει συνέχεις να κάνω restore την original... Είναι λιγο σπαστικό... Κανονικά θα έπρεπε να σε ρωτάει αν θέλεις να σώσεις τις αλλαγές που έκανες ή όχι και τότε να την βάζει στον φάκελο modified.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...