Προς το περιεχόμενο

Gamers 1982-1990 αναμνήσεις

ANEMOS-V

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μεγαλώσαμε ... γεράσαμε ... αλλά θα παίζουμε για πάντα και δεν θα ντρεπόμαστε γι'αυτό.

Πολλοί μου τη σπάνε μερικοί που γουστάρουν games και τα αποφεύγουν γιατί δεν είναι ... σωστό ή γιατί είναι "μεγάλοι".

Λες και είναι κακό και πρέπει να δώσουμε εξηγήσεις σε κανέναν για το πως ξοδεύουμε τα λεφτά που βγάζουμε μόνοι μας πλέον.

Ή λες και το να πίνεις δηλητηριώδεις απομιμήσεις σκληρών αλκοολούχων ποτών με live τσιφτετελο-oriental υπόκρουση είναι ... ώριμη ψηχαγωγία!

lol

Η αλήθεια είναι ότι τo gaming παραμένει κατά κάποιον τρόπο ταμπού αν είσαι "μεγάλος". Το θέμα είναι ότι κανείς δε γ@μησε παίζοντας videogames :mrgreen:

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
...Το θέμα είναι ότι κανείς δε γ@μησε παίζοντας videogames :mrgreen:

κάνεις λάθος...

εγώ την πρώην μου την γνώρισα στο Lineage 2...

Δημοσ.
lol Το θέμα είναι ότι κανείς δε γ@μησε παίζοντας videogames :mrgreen:

Αν περιμένει να βγάλει γκόμενα από τσιφτετελοσκυλάδικο τα κονόμησε ...

Δημοσ.
Το θέμα είναι ότι κανείς δε γ@μησε παίζοντας videogames :mrgreen:

Ούτε βλέποντας ταινία ούτε ακούγοντας μουσική ούτε διαβάζοντας που χου.Μην κάνουμε τίποτα λοιπόν μπας και σπρώξουμε.Eleorrr.

Δημοσ.

στο θέμα μας παρακαλώ..

μερικά από την συλλογή μου που έμειναν τελικά..έχω κιάλα, αλλα άλλη μέρα θα βρω ίσως και πιο παλιά.

2006061272757700360_rs.jpg

2006023573718348793_rs.jpg

2006078922183917079_rs.jpg

Δημοσ.

Eγω παντως το μονο μηχανημα που ειχα λιωσει για πολλα χρονια ηταν η amiga500...Τα αλλα μηχανηματα τα θεωρουσα παρωχημενα...Καποια στιγμη της εβαλα και αλλο μισο mb μνημη και πεταγε..Μετα πηρα amiga 1200 αλλα δεν την χαρηκα γιατι ειχε σταματησει η παραγωγη πολλων και καλων παιχνιδιων....

Απλα ενδεικτικα θυμαμαι μερικα....

chaos engine(to 2 ηταν μαπα)

Agony(το τελειωσα με 40 πυρετο μια και μοναδικη φορα)

Leander(εχω κολλησει σε μια σπηλια απο το 92)

Risky woods

alien breed

ruff n table(koryfaio 2d platform ακομα και σημερα)

shadow of the beast 1,2 kai 3(παιζαμε και κανενα adventure που και που)

Δημοσ.
μερικά από την συλλογή μου που έμειναν τελικά..έχω κιάλα, αλλα άλλη μέρα θα βρω ίσως και πιο παλιά.

Κάτι τίτλοι σαν το "ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ SOFTWARE ΤΕΛΟΣ" έφεραν γρηγορότερα το τέλος των συγγραφέων τους και των εκδόσεών τους.

Και φυσικά το ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ SOFTWARE συνεχίζει να υπάρχει πολλές δεκαετίες μετά την ταφόπλακα των σταυροφόρων ενάντια στην πειρατεία και υπέρ των πολυεθνικών ...

• 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

κι εγω αρχισα με εναν amstrad 6128 εγχρωμο τον οποιο εχω ακομα σε πολυ καλη κατασταση και παιζω που και που. Αγαπημενα παιχνιδια commando, rally2, decathlon, galaxia, football manager, donkey kong tetris bubble bobble και η λιστα δεν εχει τελειωμο...

Δημοσ.
κάνεις λάθος...

εγώ την πρώην μου την γνώρισα στο Lineage 2...

μιλαμε παντα για κοπελες :P

Δημοσ.

πωπώ... σε έναν amstrad,που έχω να τον ακουμπήσω χρόνια κ δε θυμαμαι το μοντέλο (5,25 δισκέτα, 16 αποχρώσεις του γκρι οθόνη κ 16 kb,ναι kilobytes,ram!!), έλιωνα σε prince,prehistoric,test drive (με τη lamporginaraaaa) κ ειδικά σε ένα basket που είχα σε ένα χαρτι τους κώδικούς για να μπαίνω..τα Pixel τα πήγαν υπερ πίστεως κ πατρίδος όταν η μάνα καθάρισε την αποθήκη αφού έφυγα για φοιτητής... :'( ... κ μην αναφέρεις το lineage καθώς μιλάμε για τέτοια παιχνίδια,είναι ιεροσυλία... :>

Δημοσ.

Ο πρώτος μου υπολογιστής high tech της εποχής 80s rulez:

http://www.old-computers.com/museum/computer.asp?c=27

μετά απο 3 χρόνια, το 1987 το commodore 128:

http://oldcomputers.net/c128d.html (εργαλείο , επαιζε και σε c64 mode!)

επόμενο βήμα το Commodore Amiga 500 με επέκταση μνήμης στα 1mb (panic!!!)

και τα μυαλά στα κάγκελα!!!

http://www.old-computers.com/museum/computer.asp?c=65

κατι εποχές....

Δημοσ.

Πωπώ, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι flash back έχω κάνει τώρα...

Το πρώτο που μου είχαν πάρει οι γονείς μου ήταν ένα Atari2600, νομίζω το '82 όταν ήμουν 4 χρονών, θυμάμαι ότι είχα μια κασέτα και υπήρχε ένα video club στην γειτονία που νοίκιαζε κασέτες.

Μετά από κάποια χρόνια πρέπει να ήταν το '87 ή το '88 πήρα τον υπερυπολογιστή για games της εποχής Amstrad CPC6128 με έγχρωμο monitor. Θυμάμαι ακόμα το πόσο είχε κοστίσει (και αυτό από τους γονείς μου βέβαια). Εκεί ήταν που δεν ξεκολλούσα. Άπειρες ώρες με παιχνίδια όπως το ikary Warriors, Sabboter, Bubble Bobble και πολλά άλλα που θα χρειαστώ πολλές σειρές για να τα αναφέρω. Σε αυτό τον υπολογιστεί είχα μάθει και basic, από το manual του υπολογιστή. Ο οποίος ζεί ακόμα και τον είχα δώσει στα ανίψια μου για να παίζουν, αλλά δυστυχώς δεν μπορούσαν να αισθανθούν έστω και το 10% από την δική μου χαρά όταν έπαιζα, μιας που είχαν ήδη τα gameboy κτλ που τα graphics ήταν ανώτερα και τα games πολύ ποιο περίπλοκα.

Θα προσπαθήσω να βρω τα τεύχη από το Pixel που αγόραζα φανατικά μήπως και στείλω ss.

Τώρα δυστυχώς, παρότι έχω πολλά games δεν μπορούν να μου προσφέρουν την ίδια ευχαρίστηση που μου προσέφεραν τα παιχνίδια τότε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...