dark_banishing Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 HEWLETT PACKARD PAVILION DV9362EA GF719EA Τεχνικά Χαρακτηριστικά Επεξεργαστής: Intel Core 2 Duo T5600 1.83GHz Dual Core 2MB Level 2 cache 667MHz Front Side Bus (FSB) Intel 945PM Express Chipset Τεχνολογία Enhanced Intel SpeedStep Μνήμη: 2048MB DDR2 (2 x 1024MB) Σκληρός Δίσκος: 160GB SATA, 5400 RPM Οπτικός Δίσκος: Double Layer DVD+/-RW Super Multi, Lightscribe Οθόνη: 17" ευρεία οθόνη TFT WXGA+, BrightView Ανάλυση 1440 x 900 pixel Κάρτα Γραφικών: NVIDIA GeForce Go 7600 Αποκλειστική μνήμη βίντεο 256MB Σύστημα Ήχου: Συμβατό με Sound Blaster Pro Τρισδιάστατος περιβάλλων ήχος Ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία Altec Lansing Στερεοφωνικά μικρόφωνα Δικτύωση: 10/100 Mbps Ethernet LAN Ασύρματο LAN Intel PRO/Wireless 3945 802.11 a/b/g Modem V92/V.90, 56K Ενσωματωμένο Bluetooth Θύρες Επικοινωνίας: 1 x Express Card 1 x VGA 1 x HDMI 1 x S-Video Out 4 x USB 2.0 1 x IEEE 1394 1 x FIR 1 x RJ-11 Modem 1 x RJ-45 Ethernet 2 x Headphones Out (η μια έξοδος υποστηρίζει SPDIF Out) 1 x Microphone In 1 x Docking Connector 1 x DC In Πρόσθετα Χαρακτηριστικά: 5-in-1 Card Reader (SD, MMC, MS, MS Pro, xD Picture Card) Λογισμικό HP QuickPlay media player με χειριστήρια μενού και κουμπιά μουσικής και DVD Ενσωματωμένη Web Camera Προεγκατεστημένο Λογισμικό: Microsoft Windows Vista Home Premium GR/EN Διαστάσεις (mm): 285 x 396 x 31.6 - 41.8 Βάρος (kg): 3.56 Αν πατήσετε στο official site εκεί που λέει 3d θα πεταχτεί ένα pop up (προσοχή μην το φάει ο pop up blocker) που έχει videaki με 3d view από το laptop και άλλα διάφορα. Οθόνη: Το πρώτο πράγμα που παρατήρησα είναι ότι είναι ιδιαίτερα ξεκούραστη, ειδικά σε σχέση με το προηγούμενο laptop που είχα. Μπορείς να δεις ταινία από οποιαδήποτε γωνία χωρίς πρόβλημα. Πληκτρολόγιο: Μια χαρά. Μου την έσπασε βέβαια κάπως γιατί έχει 1)Μικρό enter που πιάνει δηλαδή μόνο μια γραμμή. 2)Μικρό δεξί shift. Έχει πάντως μεγάλο delete. Πάνω από το πληκτρολόγιο υπάρχουν μερικά extra πλήκτρα – συντομεύσεων τα οποία είναι αφής. Δηλαδή δεν τα πατάς όπως αυτά του πληκτρολογίου αλλά μόνο περνάς το χέρι σου από πάνω. Εντάξει τώρα, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά δεν λέω, πιο πολύ χρήσιμο είναι το mute για μένα αλλά, τουλάχιστον τώρα στην αρχή (γιατί αργότερα μπορεί να τα συνηθίσω δεν ξέρω) κάθε φορά που περνάω το χέρι μου πάνω από τους αριθμούς 1-2-3 κτλ ή τα πλήκτρα f1 f2 κτλ πατάω και μερικά από τα πλήκτρα αφής καθώς πατιούνται ιδιαίτερα εύκολα. Design: Καλά από design τι να λέμε τώρα, το μηχάνημα σκίζει. Καταρχήν η 17αρα widescreen οθόνη το κάνει ιδιαίτερα επιβλητικό για notebook. Το πίσω μέρος της οθόνης είναι total black με μερικά ωραία σχέδια, ενώ από την πλευρά του πληκτρολογίου είναι ασημί με ένα μαύρο περίγραμμα με καμπύλες γύρω από τα πλήκτρα αφής και το touchpad. Τέλος υπάρχουν και τα μπλε φωτάκια που έχουν τα πλήκτρα αφής που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά, ενώ επίσης μπλε μικρά λαμπάκια υπάρχουν για το caps lock και τα υπόλοιπα που χρειάζονται. Ποιότητα κατασκευής: Πολύ καλή. Θόρυβος: Υπάρχει κάποιος ελάχιστος θόρυβος που προέρχεται από την λειτουργία του laptop. Είναι απείρως μικρότερος από τον θόρυβο που κάνει ένας σταθερός εννοείται. Όταν θερμαίνεται πολύ ανάβουν τα ανεμιστηράκια και για όση ώρα χρειάζονται ακούγονται εννοείται. Επίσης υπάρχει και κάποιος θόρυβος που σε μερικά site περιγράφεται ως persistant and annoying high pitched whining noise και προέρχεται από το τροφοδοτικό. Η περιγραφή με καλύπτει απόλυτα εκτός που εμένα δεν με ενοχλεί τόσο. Όταν λέμε high pitched δεν εννοούμε πολύ θόρυβο, αλλά ένα θόρυβο παρόμοιο με αυτό που κάνουν πολλές ηλεκτρικές συσκευές όταν είναι στο ρεύμα. Επίσης this is a problem with many notebook makers and not limited to any single company . Ο συνολικός θόρυβος είναι μικρότερος από αυτόν που κάνει ένα κοινό λαπτοπ. Για το δεύτερο θόρυβο θα έλεγα οτι γίνεται αντιληπτός ειδικά επειδή το λαπτοπ κατά τα άλλα είναι ιδιαίτερα αθόρυβο. Τελικά για μένα αυτό το θέμα είναι ενα πλην αλλά σε καμιά περίπτωση ιδιαίτερο πρόβλημα. Εξάλλου υπερκαλύπτεται άνετα από τον ελάχιστο θόρυβο που μπορεί να υπάρχει σε κάποιο χώρο. Παρόλα αυτά αν χρειάζεστε το laptop για να κάνετε εργασία που απαιτεί απόλυτη συγκέντρωση τότε θα σας ενοχλεί . Ψάξτε για κάποιο αθόρυβο μοντέλο. Πάντως υπάρχει ένα fix εδώ (το οποίο δεν έχω δοκιμάσει ακόμα) Ευχαριστώ τον smilefreeware για την ενημέρωση και τα link που μου έδωσε σχετικά με το θέμα. Για να είμαι 100% εντάξει, έστειλα e-mail στην Hp ελλάδος περιγράφοντας ακριβώς το πρόβλημα και μου απάντησαν εντός μετά από 1 ώρα, λέγοντας μου ότι μπορώ να στείλω το laptop να τεσταριστεί αν με ενοχλεί ο θόρυβος. Θερμοκρασία: Το προηγούμενο laptop που είχα δεν μπορούσα να το πάρω στα πόδια μου γιατί ζεσταινόταν υπερβολικά πολύ από κάτω. Αυτό το έχω χαλαρά τώρα μια ώρα στο κρεβάτι που γράφω το review χωρίς να ζεσταθεί ιδιαίτερα. Διάφορα άλλα: Υπάρχει ένα κουμπάκι για αυτόματο enable – disable wireless στο λαπτοπ. Είναι μπροστά αριστερά και έχει και μπλε λαμπάκι. Τηλεcontrol: Περιλαμβανόταν μαζί με το laptop. Μπαίνει σε μια ειδική εσοχή στο λαπτοπ για να μην πιάνει χώρο όσο δεν το χρησιμοποιείς. Πιάνει άνετα σε απόσταση. Είχε μπαταρία μέσα. Έχει όλα τα κουμπιά που χρειάζεται κανείς. Τα πιο χρήσιμα είναι τo power – ( on off ), Mute, volume (up -down ) , άνοιγμα προεπιλεγμένου dvd player κτλ. Θα ήθελα όταν πατάς ένα πλήκτρο – ειδικά κατά την αυξομείωση της φωνής να σου έχει και μια μπάρα να σου δείχνει πόσο το δυνάμωσες αλλά αυτό μάλλον είναι θέμα software. Γενικά χρήσιμο είναι πάντως. Lightscribe dvd: Το dvd του λαπτοπ υποστηρίζει τεχνολογία lightscribe. Για όσους δεν ξέρουν μπορείς εφόσον αγοράσεις ειδικά dvd άκια να ζωγραφίσεις πάνω ότι θές (περιλαμβάνεται ειδικό πρόγραμμα). Λοιπόν έτσι από περιέργεια πήγα και αγόρασα μερικά (hp συγκεκριμένα, τιμή 0,92 Ευρώ) και το έβαλα να τυπώσει μια εικόνα (θα την κάνω upload το βράδυ). Το πρόγραμμα είναι εύκολο στη χρήση, όποιος θέλει μπορεί να το κάνει και με nero. Αποτέλεσμα μέτριο, πιστεύω την όλη εικόνα την χαλάει το γεγονός ότι τα δισκάκια αυτά είναι χρυσού χρώματος όλα, και δεν ταιριάζει ιδιαίτερα με τις ασπρόμαυρες εικόνες που τυπώνεις. Vista performance index: 4,5(Determined by lowest subscore) Component Details Subscore Base score Processor Intel® Core2 CPU T5600 @ 1.83GHz 4,8 Memory (RAM) 2,00 GB 4,5 Graphics NVIDIA GeForce Go 7600 4,7 Gaming graphics 527 MB Total available graphics memory 4,6 Primary hard disk 27GB Free (121GB Total) 4,9 Linux συμβατότητα: Πρόσφατα έβαλα στο laptop suse linux 10.2 Αναγνώρισε αυτόματα όλο το hardware ΚΑΙ την κάρτα wireless και έτσι μπορώ να έχω ασύρματο δίκτυο. Pixel εγγύηση: Προσωπικά το θέμα με τα καμμένα pixel είναι υπερεκτιμημένο κατά την γνώμη μου, και δεν θα έπρεπε να αποτελεί πρωταρχικό κριτήριο αγοράς όπως βλέπω να συμβαίνει. Επειδή με ρώτησαν όμως δεν υπάρχει 0 - pixel εγγύηση αλλά κάποια άλλη, 7 pixel και με διάφορους υποκανονισμούς την οποία είχα διαβάσει την πρώτη μέρα αλλά δεν θυμάμαι και δεν έχω αυτή τη στιγμή μαζί μου. Γενικά σχόλια: Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό laptop αδιαμφισβήτητα. Έχει μεγάλο σκληρό 160gb που χρειάζεται ειδικά αν θές να έχεις και vista και xp και Linux στο pc. 17'' οθόνη για να είσαι άνετα όταν κάνεις την δουλειά σου με πολλά παράθυρα ανοιχτά. Κάρτα γραφικών αρκετά καλή να παίζεις και κανένα παιχνιδάκι με αποκλειστική μνήμη ram. Τέλος έχει και web camera, τώρα πια με τις dsl να μιλάς με τους φίλους σου, και να μην κουβαλάς extra. Ιδιαίτερα σημαντικό ήταν να μην πάρω laptop μάρκας με έκαψες ακόμα και αν ήταν να γλιτώσω αρκετά χρήματα. Δεν μπόρεσα να βρώ άλλο laptop μάρκας με αυτά τα χαρακτηριστικά και τέτοια τιμή. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος και το προτείνω. Update: Ένα χρόνο δεν έχω κανένα πρόβλημα. Δεν έχει τσάντα μεταφοράς. Δεν έχει ποντίκι. Δεν έχει cd με drivers, αλλά κρυφό partition με ότι θα χρειαστείς. Έχει ένα χρόνο εγγύηση. Τιμή: 1,329- 1361.36 ? skroutz it Τον πήρα από hardshop γιατί όταν τον παράγγειλα μόνο αυτό τον είχε. Τώρα βλέπω τον έφεραν και άλλοι.
smilefreeware Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Να συμπληρώσω ότι το πληκτρολόγιο είναι πλήρες με αριθμητικό δεξιά και η κάρτα δικτύου είναι 10/100 όχι 1000. Επίσης έχει θέση για 2ο σκληρό αλλά... Κάπου διάβασα που έψαχνε να βάλει κάποιος αλλά έλλειπε κάποιο κιτ το οποίο δεν έβρισκε στην Ελλάδα και δεν του το έστελναν από Αμερική. Edit : Σχετικά με κάποιο θόρυβο που κάνει όταν δουλεύει με μπαταρία βρήκα αυτό http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=90335 Από ότι κατάλαβα έχει σχέση με power save των usb. Είναι για το HP dv6397ea αλλά νομίζω ότι είναι ίδιο και για το Dv9362ea και πιθανώς και για άλλα laptop.
anubis21r Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Να σε ρωτησω και εγω κατι.Θελω να αγορασω αυτον τον φορητο και εγω αλλα δεν υπαρχει σε κανενα απο τα γνωστα site. Στο hardshop μου βγαζει αυτο αλλα με διαφορετικα χαρ/κα. Στο e-shop που πηρα τηλ ειπανε οτι μπορει να μην ξαναερθει,και στο πλαισιο ειναι σε αναμονη. Ξερεις τι παιζει?
dark_banishing Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Έκανα ένα μικρό update για να απαντήσω σε κάποιες ερωτήσεις που μου έγιναν. Δυστηχώς έχω ελάχιστο χρόνο αυτή την περίοδο. Με μια γρήγορη ματιά που έριξα όντως δεν βλέπω το λαπτοπ να είναι διαθέσιμο. Δεν ξέρω αν σταμάτησε η συγκεκριμένη σειρά όμως.
anubis21r Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Σου δώσανε κανένα cd με τον υπολογιστή? Γιατί εγώ δεν βρήκα τίποτα. Που είναι τα windows,drivers κτλ? Eάν θελήσω να κάνω format τι γίνετε?
disqualified Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 οταν εννοεις στο κρεβατι εννοεις στα ποδια σου ή πανω στο στρωμα? Αν τον εχεις πανω στο στρωμα τον πας καρφωτο για καψιμο...
dark_banishing Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Σου δώσανε κανένα cd με τον υπολογιστή? Γιατί εγώ δεν βρήκα τίποτα. Που είναι τα windows,drivers κτλ? Eάν θελήσω να κάνω format τι γίνετε? Δεν δίνουν cd. Τα έχει όλα σε ένα κρυφό partition στο σκληρό να τα κάψεις μόνος σου. οταν εννοεις στο κρεβατι εννοεις στα ποδια σου ή πανω στο στρωμα? Αν τον εχεις πανω στο στρωμα τον πας καρφωτο για καψιμο... Βασικά αυτόν τον παίρνω στα πόδια μου, αλλά έναν παλιό τον έβαζα πάνω στο στρώμα. Δεν πρέπει ε ; Λογικό μου ακούγεται, αλλά άμα είσαι στο κρεβάτι, είναι θέμα βαρεμάρας..
disqualified Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 ειναι σα να κλεινεις το στομα και τη μυτη σου στο τελος τι θα γινει θα σκασεις, μπορεις να βαζεις καποιο επιπεδο απο κατω π.χ. ενα μεγαλο βιβλιο ωστε να μην του κλεινεις τον εξαερισμο
Global Δημοσ. 26 Μαΐου 2007 Δημοσ. 26 Μαΐου 2007 Καλησπέρα, Έχω έναν γνωστό με φρεσκο-αγορασμένο το ίδιο μηχάνημα. Το παλικάρι, ένεκα η εργασία του, δεν θέλει τα Vista που είναι προ-εγκατεστημένα, μα τα XP για λόγους συμβατότητας με ορισμένα προγράμματα που χρησιμοποιεί. Αγόρασε νέα άδεια, αλλά... κατά την διάρκεια του format/εγκατάστασης λαμβάνει το «Setup did not find any hard disk drives installed in your computer». Προφανώς θέλει τους οδηγούς του. Μήπως τους έχεις βρει; Ευχαριστώ προκαταβολικά.
dark_banishing Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Drivers για xp έχει εδώ. Εαν δεν βρείς αυτό που ψάχνεις μπορείς να μιλήσεις online με κάποιο τεχνικό (24 ώρες to 24ωρο) εμένα με βοήθησαν σε ότι τους ρώτησα ! Δες εδώ
Global Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Καλησπέρα. Οχι όχι, δε με κατάλαβες. Αυτούς τους έχει βρει. Είδες που όταν ξεκινάμε το CD εγκατάστασης των XP, πριν φορτώσει οτιδήποτε σου λέει πατήστε F6 όπως στην εικόνα: Αν δεν, με το πέρας της διαδικασίας δε σε πετάει στην οθόνη που επιλέγεις το partition που θα εγκαταστήσεις τα XP ή που θα σβήσεις / δημιουργήσεις partitions. Σου λέει πως δεν βρέθηκε σκληρός δίσκος. Συνήθως οι υπολογιστές ερχονται με μία δισκέτα που σου λύνει τα χέρια (οχι οι φορητοί, οι desktop). Σε αυτούς τους οδηγούς αναφέρομαι.
dark_banishing Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Α οκ ! Πρέπει στο bios setup -> system configuration -> sata native support -> DISABLED. Μην ξεχάσεις ότι όταν βάλεις xp θα χαλάσει o boot loader των vista και πρέπει να τον φτιάξεις ξανά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.