Προς το περιεχόμενο

Τα Vista δε βλέπουν τον δίσκο

sb68s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω δύο σκληρούς sata με τέσσερα partition, στον ένα δίσκο (120GB) είναι τα xp και ένα partition με δεδομένα και στον άλλο δίσκο (250GB) δύο partition ένα με δεδομένα και ένα στο οποίο σκόπευα να εγκαταστήσω τα Vista.

Από το bios ορίζω σαν πρώτο δίσκο εκείνον στον οποίο θα εγκαταστήσω τα Vista γιατί δε θέλω να δημιουργήσει dual boot.

Ξεκινά η εγκατάσταση, αναγνωρίζει και τα τέσσερα partition και τσεκάρω το partition που θέλω να γίνει η εγκατάσταση των Vista.

Ολοκληρώνεται κανονικά και παρότι στο device manager φαίνονται και δύο δίσκοι τα Vista βλέπουν μόνο τα δύο partition του δίσκου στον οποίο έγινε η εγκατάστασή τους. Δεν βλέπουν καθόλου τον άλλο δίσκο που έχει τα xp. Στη διαχείριση δίσκων ο δίσκος φαίνεται σαν ένας (χωρίς partition).

Όταν από το bios αλλάζω τη σειρά των δίσκων τα xp ξεκινάνε κανονικά.

Οι δίσκοι είναι Seagate 120GB sata1 & 250GB sata2 και η μητρική Asus P5b Deluxe.

Κάποια λύση υπάρχει στο πρόβλημα αυτό.

Δημοσ.

Μαλλνο απο το boot.ini εχει δοθει προτεραιοτητα εκκινησης στο πρωτο λειτουργικο που καταχωρηθηκε στο κυριο διαμερισμα του δισκου, θυμιζω απλως οτι τα Βιστα διαθετουν δικο τους boot loader...

Δημοσ.

Το θέμα δεν είναι το boot.ini αλλά για ποιο λόγο τα Vista δε βλέπουν τα partition του δεύτερου δίσκου ενώ ο δίσκος υπάρχει στο device manager και στη διαχείριση δίσκων, πιθανό να χρειάζεται format αλλά έτσι θα χαθούν τα xp και τα δεδομένα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...