Προς το περιεχόμενο

Ήρθε η ώρα για Format???

Lefteris10

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά θέλω πραγματικά την βοήθεια σας μιας και ο υπολογιστής μου άρχισε να συμπεριφέρεται παράλογα (π.χ.εξαφανίστηκε το εικονίδιο με το οποίο κάνουμε shut down από το μενού ΕΝΑΡΞΗ!!) και σκέφτομαι το ενδεχόμενο του format ως ύστατη λύση μιας και δεν παρατηρώ μόνο αυτό το πρόβλημα..Επίσης θα ήθελα τη και την γνώμη σας για τα παρακάτω:

1)Πως θα εμφανίσω ξανά το εικονίδιο με το οποίο κάνουμε shut down στο μενού ΕΝΑΡΞΗ, αυτή τη στιγμή εμφανίζει μόνο το LOG OFF..

2)Άκουσα κάτι για GHOST, σύμφωνα με το οποίο κάνεις μεν format αλλά τα προγράμματα κ τα δεδομένα σου παραμένουν άθικτα και δεν χρειάζονται επανεγκατάσταση. Ισχύει? "Καθαρίζει" όντως ο υπολογιστής όμως? Πως γίνεται?

3)Τι μου προτείνεται να κάνω σε γενικές γραμμές για να δουλεύει όσο το δυνατόν καλύτερα κ ταχύτερα..?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Δημοσ.

Όσον αφορά τα δεδομένα σου, η καλύτερη λύση θα ήταν να πάρεις έναν εξωτερικό σκληρό (έχουν πέσει πολύ οι τιμές πια) και να τα έχεις εκεί μόνιμα αποθηκευμένα σε περίπτωση που πάθεις κάτι.

Αν έγινε πρόσφατα αυτό που λες, προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις την επαναφορά συστήματος (αν έχεις κάποιο πρόσφατο σημείο) για να επαναφέρεις το σύστημα σε μια ημερομηνία που δεν αντιμετώπιζες τέτοιο πρόβλημα και που όλα λειτουργούσαν εντάξει.

Κάνε πάντως και έναν πλήρη έλεγχο για ιούς και spyware για να είσαι σίγουρος πριν κάνεις επανεγκατάσταση.

Δημοσ.

3)Τι μου προτείνεται να κάνω σε γενικές γραμμές για να δουλεύει όσο το δυνατόν καλύτερα κ ταχύτερα..?

Νομίζω δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να βάλεις Ubuntu Linux, 2 χρόνια χωρίς φορμάτ και το μηχάνημά μου είναι σαν την πρώτη μέρα που το εγκατέστησα :mrgreen: Θα γλυτώσεις βρε αδελφέ κ τα αρχεία σου κ τα φορμάτ :mrgreen:

Δημοσ.
Παιδιά θέλω πραγματικά την βοήθεια σας μιας και ο υπολογιστής μου άρχισε να συμπεριφέρεται παράλογα (π.χ.εξαφανίστηκε το εικονίδιο με το οποίο κάνουμε shut down από το μενού ΕΝΑΡΞΗ!!) και σκέφτομαι το ενδεχόμενο του format ως ύστατη λύση μιας και δεν παρατηρώ μόνο αυτό το πρόβλημα..Επίσης θα ήθελα τη και την γνώμη σας για τα παρακάτω:

1)Πως θα εμφανίσω ξανά το εικονίδιο με το οποίο κάνουμε shut down στο μενού ΕΝΑΡΞΗ, αυτή τη στιγμή εμφανίζει μόνο το LOG OFF..

2)Άκουσα κάτι για GHOST, σύμφωνα με το οποίο κάνεις μεν format αλλά τα προγράμματα κ τα δεδομένα σου παραμένουν άθικτα και δεν χρειάζονται επανεγκατάσταση. Ισχύει? "Καθαρίζει" όντως ο υπολογιστής όμως? Πως γίνεται?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Λιγάκι απίθανο να εξαφανιστεί το εικονίδιο εκεί...κανένα σκουληκάκι;

Μπορείς να φτιάξεις μια συντόμευση στην Επιφάνεια εργασίας και από εκεί να κλείνει...

Γράψε την εντολή:

%windir%\System32\shutdown.exe -s

εκεί που λέει Πληκτρολογήστε τη θέση του στοιχείου

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι κάθε 3 το πολύ χρόνια χρειάζεται ο υπολογιστής ένα Format για να λειτουργούν τα Windows καλύτερα. Το Ghost σε αυτή τη δουλειά είναι πολύ καλό αλλά για καλό ή γα κακό κράτα σε αντίγραφο τα σημαντικότερα αρχεία σου. Εγώ θα έκανα ένα <<ωραίο>> Format

Δημοσ.

Μάλλον κάποιο σκουλικάκι την έκανε την δουλειά.

Αν δεν μπορείς να επαναφέρεις το σύστημα 2-3 μέρες πριν (και παραπάνω αν χρειαστεί), τότε λίγα είναι αυτά που μπορείς να κάνεις.

Πρέπει να αλλάξεις κάποια κλειδιά στην registry για να επανέρχονται οι λειτουργίες που χάθηκαν. (Εκτιμώ όμως ότι ούτε η regedit θα λειτουργεί).

Δημοσ.

to ghost tha kanei backup kai ta windows soy.

etsi ki'aliws 8a kaneis egkatastasi olwn twn programmaton.

use ghost molis kaneis format kia valeis olla ta xrisima programata!

kai ta leme sto epomeno format...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...