Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με twintech 7600gt pci-e

sleepless_102

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα!

έχω ένα σύστημα αποτελούμενο από: Msi k8n diamond, athlon 64 3200+, 2*512 ddr, psu 400watt(20 pin) και μία asus x600 pro 128.

Αγόρασα σήμερα την 7600gt και ενώ την τοποθέτησα σωστά δεν δίνει σήμα στην οθόνη.

Κάνω reboot και η οθόνη παραμένει μαύρη. Η κάρτα είναι ολοκαίνουρια.

Δυστυχώς δεν έχει κάποιος γνωστός μου pci-e να τη δοκιμάσω οπότε αναρωτιέμαι αν φταίει όντως η κάρτα.

...Ή μήπως το τροφοδοτικό? Η μητρική μου θέλει 24pin τροφοδοτικό και το δικό μου έχει 20.

Όμως μέχρι στιγμής δεν είχα πρόβλημα και η χ600 λειτουργεί μια χαρά παρόλο που το psuclaculator λέει πως απαιτεί παραπάνω watt.

Τί λέτε να φταίει? έχει συμβεί σε κανένα? Οποιαδήποτε άποψη θα είναι χρήσιμη.

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Εχει μηπως θεση για extra τροφοδοσια για φις οπως αυτα ου δινουν ρευμα στα dvd και τους σκληρους δισκους??

Αν εχει βαλε και εισαι οκ.

Δημοσ.

Δεν έχει φίλε μου δυστυχώς. Επίσης κάτι άλλο που παρατήρησα είναι πως το ανεμηστηράκι της κάρτας γυρίζει κανονικά, άρα παίρνει (κάποιο) ρεύμα...

Δημοσ.

τα 400 watt ειναι αρκετα για την 7600gt (γνωστος μου την εχει σε 380 watt τροφοδοτικο χωρις προβλημα)

Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι η μητρικη σου εχει 24 πιν τροφοδοσια και εσυ εβαλες 20πιν ,η 7600gt λογικα χρειαζεται περισοτερο ρευμα απο την χ600 αρα κατι γινεται

Το καλυτερο θα ηταν να δοκιμασεις την καρτα σε αλλο pc να δεις αν ειναι οκ γιατι μπορει και να ειναι χαλασμενη

Δημοσ.

Το θέμα είναι πως κανένας γνωστός μου δεν έχει pci-e στο pc του. Οπότε δεν μπορώ να τη δοκιμάσω..Καμιά άλλη πρόταση πριν παραγγείλω , ίσως χωρίς λόγο, τροφοδοτικό?

Δημοσ.

Twintech, οποτε λογικα ειναι απο Πλαισιο? Γιατι δεν την πας να την κοιταξουνε. Νομιζω δεν σε χρεωνουνε.

Δημοσ.

αν εισαι ψιλοεμπειρος χρηστης και ξερεις να ρυθμισεις βιος απο την αρχη κανε ενα clear cmos αλλιως ζητα απο ατομο της εμπιστοσυνης σου να κανει.......... τσεκαρε σαιτ κατασκευαστη μητρικης-καρτας για ασυμβατοτητα........ξεσκονισε την καρτα...βαλε το μονιτορ στην αλλη εξοδο εικονας της καρτας (πρεπει ναχει διπλη εξοδο nicht wahr ? )...ξεκινα το pc με ανοιχτα ηχεια για να διαπιστωσουμε αν μπαινει windows η παιζει δυσλειτουργια...

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις. Δυστυχώς έλλειπα όλη τη μέρα και μόλις τώρα γύρισα κι δεν πρόλαβα να απαντήσω.

Δοκίμασα και τις 2 εξόδους της κάρτας αλλά δεν παίζει. Επίσης νομίζω πως έκανα boot με ανοιχτα ηχεία(χωρίς να είμαι 100% βέβαιος) και δεν άκουσα τίποτα. Οπότε κοιτάω για ασυμβατότητα στο google και μετά βλέπουμε...ιδίως αν σύμφωνα με το φίλο Sorath δεν υπάρχει πρόβλημα στο τροφοδοτικό.

Οποιαδήποτε άλλη παρατήρηση-πρόταση θα ήταν χρήσιμη.

Και πάλι ευχαριστώ.

Δημοσ.

Ξανάβαλα την κάρτα και παρατήρησα πως δεν δίνει ρεύμα στο πληκτρολόγιο. Πατάω caps lock και δεν ανάβει το λαμπάκι. Υπάρχει περίπτωση να φταιει το τροφοδοτικό? 400watt μάρκα innovator 20 pin(24 pin η μητρική) με συνδεδεμένους 2 σκληρους, 2 dvd, 2pci, και την κάρτα.

Δημοσ.

Για δοκιμη βγαλε τα dvd και τις καρτες και δοκιμασε μηπως ειναι m@pa το τροφοδοτικο και δεν δινει αρκετο ρευμα

Δημοσ.

Όντως, δοκίμασε αυτό που λέει ο pc_admin.

Γιατί και εμένα το PC, έχει ένα σωρό πράματα πάνω (δες υπογραφή) αλλά το 400άρι Fortron αντέχει. Σύμφωνα με το PSU Calculator είμαι γύρω στα 370watt full load.

Δημοσ.

Αποσυνέδεσα το 2ο σκληρό-drives-την κάρτα τηλεόρασης αλλά και πάλι δεν ανοίγει. Επίσης δεν ακούγεται καν ο χαρακτηριστικός ήχος που κάνει ο σκληρός(γρρρ ;p) όταν ανοίγει ο υπολογιστής. Όλα είναι "νεκρά". Mάλλον δεν θα τη γλιτώσω την επίσκεψη στο πλαίσιο..εκτός αν ανακαλύψω κάποιον με pci-e motherboard

Δημοσ.

Τελικά βρήκα υπολογιστή με pci-e , δοκίμασα την κάρτα και παίζει κανονικά. Οπότε τώρα είναι τροφοδοτικό το πρόβλημα? Έχετε να να προτείνετε κάτι άλλο να κοιτάξω πριν παραγγείλω αύριο τροφοδοτικό?

Ευχαριστώ πολύ για την μέχρι τώρα βοήθεια. Να είστε καλά!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...