ondoin Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Φοβαμαι οτι κατι εχει κολλησει ο υπολογιστης μου γιατι εχει κατι περιεργα Pop ups και το Antivirus συνεχεια λεει οτι βρηκε ενα trojan.Παρ'ολο που συνεχεια το σβηνω αυτο το ξαναβρισκει.Εχω τρεξει τρια διαφορετικα Spyware και ο,τι βρηκαν το εσβησα αλλα νομιζω οτι κατι υπαρχει ακομα.Οταν κοιταξα τις διαδικασιες που τρεχουν αυτοι την στιγμη στον υπολογιστη ειδα κανα δυο που δεν τις εχω ξαναδει αλλα δεν ειμαι και σιγουρος απο την αλλη. Πως μπορω να βρω τι ειναι το καθενα?Ευχαριστω.
random Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 κατεβασε το process explorer, απο microsoft, ειναι ενας βελτιωμένος task manager. δειχνει κατ' αρχην το path του καθε εκτελέσιμου που τρέχει, και με διπλο κλικ, εμφανιζει αναλυτικες πληροφορίες. Πολλά εκτελέσιμα, εχουν μεσα στον κωδικα πληροφορίες για το ποιά εταιρεία το εφτιαξε. μια ψηφιακή υπογραφή. "κατα δήλωση" βεβαίως. εχει ενα κουμπί 'verify', το pr.exp. που ελέγχει αν αυτα ειναι σωστά. οσα .exe τα χαρακτηρίζει (not verified) άρχισε να τα ελένχεις περισότερο (πχ αν τα κανεις kill, τι επίπτωση θα εχει). not verified, δεν σημαινει φυσικά οπωσδηποτε κατι κακό. Αν εχεις καποιο freeware, open source προγραμμα, ή απο μικρη εταιρεία, πολυ φυσιολογικά, να μην μπορει να γινει verifiy. αλλα τουλάχιστον μπορεις να ξεχωρίσεις ποια ειναι services των windows, για να μην τα πειράξεις, και ποιά όχι. Επίσης θα μπορουσες να κάνεις ενα full virus scan, όχι απο το περιβάλλον των windows, αλλα στην αρχή του boot, αν το υποστηρίζει το antivirus σου, ή απο bootable cd.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.