Προς το περιεχόμενο

Περι...εμπειριων στο pc gaming

HellasVagabond

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Είναι μια άποψη, οκ, κ σε ένα βαθμό δεν έχει άδικο όταν λέει ότι είναι θέμα συνήθειας, όλα θέμα συνήθειας είναι. Αλλά κάθε τι έχει τα όριά του, το gamepad σε περιορίζει τρομερά (άξονες κίνησης, ταχύτητα κλπ) ενώ το mouse όχι αφού ουσιαστικά γίνεται η "εικονική" προέκταση του χεριού σου στο παιχνίδι.

QWERTY + Good Mouse for eva 8)

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
LOL φανταζομαι Counterstrike με το sexbox joy μου.. Σαν αναπηρος πολεμου θα ενιωθα.. Εδω εχουμε αναγει σε επιστημη το calibration ενος καλου mouse και αλλοι λενε δεν ειναι τπτ.. :lol:

Τεσπα γουστα ειναι αυτα και ποσο ασχολεισαι ενεργα και σοβαρα με καποια mp fps, οπως καποιοι χρονια τωρα..

Εδω λεω πως θα παιξω το halo3 με το joy.. :P

αυτο ειναι το θεμα louie μου...

στο pc αναγκαστικα αναγεις σε επιστημη ενα σωρο πραγματα που δεν εχουνε να κανουν με το ιδιο το game, αλλα εχουνε να κανουνε με τα περιφεριακα και το λειτουργικο σου, και τελικα χανεις το νοημα..

ξαναλεω, δεν υπαρχει πλεονεκτημα mouse, ειδικα σε ενα περιβαλλον που κανεις δεν εχει διαφορετικο τροπο χειρισμου απο εσενα.

και oυτε μπορει να τρεξει διαφοροποιημενο κωδικα απο εσενα. η διαφοροποιηση ειναι η επιδεξιοτητα που εχει ο καθενας στο ιδιο το παιχνιδι.

ολα τα μεσα ΙΔΙΑ για ολους, και η ουσια εκει που πρεπει ;)

το οτι νιωθεις σαν κουλος οταν πιανεις το διπλο αναλογικο δεν μου λεει τιποτα, ειμαι σιγουρος οτι δεν νιωθεις πιο κουλος απο οσο την πρωτη φορα που επιασες το mouse για να παιξεις fps.. ολα ειναι θεμα συνηθειας.

και μην ξεχνας οτι οσο καλο calibration στο mouse και στα windows να κανεις,

ΠΑΝΤΑ θα χανεις απο καποιον που θα σε παιζει με πειραγμενο κωδικα. καθε φορα.

για μενα τελικα σημασια εχει το game

-και οσο πιο πολυ ωρα ασχολεισαι με αυτο και οχι με τα περιφεριακα σου και το tuning σου, τοσο λιγοτερο χρονο πετας στα σκουπιδια.

και για παιχνιδια σαν το gears ή το halo3 ειναι αδιανοητο να πει καποιος οτι δεν του αρεσουν "γιατι δεν παιζει το mouse" :D

fuck the mouse :mrgreen: και fuck και το ηλιθιο και ξεπερασμενο "wasd" <- τρομερος χειρισμος :mrgreen:

Δημοσ.

εχεις πλεονεχτημα moyse.λεγεται βημα κινησης...αν δεν υπηρχε αυτο δεν θα χαμε φτασει απο την μπιλια στο λειζερ...

• Moderators
Δημοσ.
εχεις πλεονεχτημα moyse.λεγεται βημα κινησης...αν δεν υπηρχε αυτο δεν θα χαμε φτασει απο την μπιλια στο λειζερ...

Αυτό ήταν γιατί βρώμιζε στην μπίλια και στα ροδάκια! :mrgreen:

Σοβαρά τώρα κι εγώ πάντα Keyboard & Mouse & Joystick & Throttle. :D

Και άσε τις κονσόλες να κουρεύονται. Τα πάντα μπορούν να κάνουν, αλλά εξομοιωτή δεν έχω δει σε κονσόλα.

Δημοσ.

Εκτός θέματος βέβαια, αλλά που κολλάει ο "πειραγμένος κώδικας" κ οι διάφορες κλεψιές στα online pc games στη σύγκριση αποτελεσματικότητας κ χρηστικότητας "mouse vs joypad" στα fps, δεν το καταλαβαίνω! Το μόνο επίσης "σχετικό" με το θέμα μας που δεν έπεσε ακόμα στο τραπέζι είναι το κόστος και η αισθητική. Αν, πάντως, επιμένει κανείς ότι είναι το ίδιο κ ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά, τότε εγώ λέω πως δεν υπάρχει διαφορά στο RBR από τιμονιέρα σε πληκτρολόγιο ή σε flight simulator από αντίστοιχα χειριστήρια σε πληκτρολόγιο!

Δημοσ.
αυτο ειναι το θεμα louie μου...

στο pc αναγκαστικα αναγεις σε επιστημη ενα σωρο πραγματα που δεν εχουνε να κανουν με το ιδιο το game, αλλα εχουνε να κανουνε με τα περιφεριακα και το λειτουργικο σου, και τελικα χανεις το νοημα..

Τουναντιον πετραν μου.. Εχει να κανει και σε μεγαλο βαθμο με το παιχνιδι.. Αλλα βλεπεις οταν δεν παιζεις ενα game για χρονια που ο βαθμος δεξιοτητας ειναι μεγαλος οπως το CS δεν μπορεις να καταλαβεις τι σου λεω.. Τα αλλα περι περιφερειακων ομολογω οτι δεν τα πολυκαταλαβαινω petran μου..Οταν η διαφορα σου κατα ενα σημαντικο ποσοστο απο εναν αλλο πολυ καλο παικτη κρινεται/γινεται στο ποσο ανετα και καλα μπορεις να αισθανθεις με τον χειρισμο του εκαστοτε παιχνιδιου τοτε θα καταλαβεις τι σου λεω..Αλλα πρωτα πρεπει να φτασεις σε αυτο το επιπεδο να παιζεις ενα game για 4-5 χρονια τουλαχιστον.. Ετσι ειναι τα πραγματα το PC ηταν και θα ειναι πιο ευρεια/ιδιομορφη/ποικιλομορφη και γενικως πιο ελευθερη πλατφορμα απο αυτα που σας αναγκαζει με το στανιο να χρησιμοποιειται ο Bill και ο Koynamouta της Sony και της Nintendo...

ξαναλεω, δεν υπαρχει πλεονεκτημα mouse, ειδικα σε ενα περιβαλλον που κανεις δεν εχει διαφορετικο τροπο χειρισμου απο εσενα.

και oυτε μπορει να τρεξει διαφοροποιημενο κωδικα απο εσενα. η διαφοροποιηση ειναι η επιδεξιοτητα που εχει ο καθενας στο ιδιο το παιχνιδι.

ολα τα μεσα ΙΔΙΑ για ολους, και η ουσια εκει που πρεπει ;)

Μαλλον τα χεις μπερδεψει λιγο.. Αν ο αλλος ειναι nOObas και χρησιμοποιει Joystick ή χαλια mouse ακαλιμπραριστο ή δεν εχει τοποθετησει τα πληκτρα εργονομικα για αυτον τοτε ειναι λαθος εμπειριας οχι δικο μου.. Αλλο τα cheats και αλλο το να κανεις μονος σου την ζωη σου πιο ευκολη με το να χειριζεσαι με τον καλυτερο δυνατο τροπο αυτα που σου παρεχει το παιχνιδι. Το ενα ειναι κλεψια το αλλο δεξιοτητα και εμπειρια μην τα μπλεκεις.. Και ουτε θα κατσω να με νοιαξει για τον nOOba π.χ που παιζει CS 4-5 μηνες οταν εγω παιζω 4-5 χρονια.. Νομιζω πιο κατανοητος δεν μπορω να γινω..Ειναι θεμα δουλειας και καποιων πραγματων που τα μαθαινεις μονο μετα απο χιλιαδες ωρες παιχνιδιου.. Πιστευω οτι το MP PC gaming ειναι ολιγον τι μπερδεμα για καποιους, που ισως δεν αντεχουν τον σκληρο ανταγωνισμο και το συνεχες ψαξιμο..

το οτι νιωθεις σαν κουλος οταν πιανεις το διπλο αναλογικο δεν μου λεει τιποτα, ειμαι σιγουρος οτι δεν νιωθεις πιο κουλος απο οσο την πρωτη φορα που επιασες το mouse για να παιξεις fps.. ολα ειναι θεμα συνηθειας.
Το οτι σου αρεσει να παιζεις με joystick και το βλεπεις σαν "ισα μετρα ισα σταθμα" δεν σημαινει οτι το βλεπουν και ολοι.. Και φυσικα μπορω να το συνηθισω και το εχω παιξει και λιγο στο GoW..Αλλα δεν θα κατσω ομως να παιξω COD ή οποιοδηποτε αλλο FPS στο sexbox οταν υπαρχει η εκδοση στο PC που μου προσφερει πολυ περισσοτερες ευκολιες στο MP.. Θεμα συνηθειας ειναι να κανεις πολλα πραγματα στην ζωη δεν σημαινει οτι θα τα φαω και στην μαπα με το στανιο αν μπορω να κανω και αλλιως.. Ειπαμε για καποιους FPS και joystick δεν συμβαδιζουν τουλαχιστον στο ΜP κομματι του..

και μην ξεχνας οτι οσο καλο calibration στο mouse και στα windows να κανεις,

ΠΑΝΤΑ θα χανεις απο καποιον που θα σε παιζει με πειραγμενο κωδικα. καθε φορα.

Ρε πετρο ωρες ωρες κανεις λες και δεν εχεις ασχοληθει ποτε με MP σε PC..Σου θυμιζω λοιπον οτι περα απο τους secure servers/lobbies με κωδικους για τους πορωμενους του ειδους, σε καποια παιχνιδια ακομα και με cheats ενας nOOb δεν μπορει να κερδισει ενα πολυ καλο παικτη..Εκτος και αν ειναι καλος και κλεβει κιολας.. Που συνηθως αυτα τα 2 δεν πανε μαζι μονο απο κατι 10χρονα.. Συνηθως ενας παικτης οταν καταλαβαινει οτι κατι αξιζει και απο μονος του τα παραταει και αρχιζει να εξασκειται σκληρα για να ανεβει επιπεδο..

για μενα τελικα σημασια εχει το game

-και οσο πιο πολυ ωρα ασχολεισαι με αυτο και οχι με τα περιφεριακα σου και το tuning σου, τοσο λιγοτερο χρονο πετας στα σκουπιδια.

Αυτα που λες δεν συμβαδιζουν το ενα με το αλλο.. Οταν θες να ευχαριστηθεις το παιχνιδι και ασχολεισε καιρο με αυτο,κοιτας να το τελειοποιησεις να βρεις τα παντα σε αυτο και ειδικα στο MP κομματι που εισαι εναντιον ανθρωπινης νοημοσυνης και οχι A.I κοιτας να φτιαξεις οσο το δυνατον καλυτερα τα παντα.. Αυτη ειναι η διαφορα του καλου απο τον πολυ καλο παικτη.. ;)

και για παιχνιδια σαν το gears ή το halo3 ειναι αδιανοητο να πει καποιος οτι δεν του αρεσουν "γιατι δεν παιζει το mouse" :D
Στο SP κομματι του παιχνιδιου ναι.. Στο MP oμως; Οπως και για μενα ειναι αδιανοητο να γυρισει και να μου πει καποιος οτι θα παιξει CS, Quake 3 και WoW με joystick.. :lol:

fuck the mouse :mrgreen: και fuck και το ηλιθιο και ξεπερασμενο "wasd" <- τρομερος χειρισμος :mrgreen:
Να σου πω ποιον προσπαθεις να πεισεις αληθεια; Εμας ή τον ευατο σου να τα εχει καλα με την κονσολα του και δικαιολογεις τα παντα γυρω απο το 360 σου; ;)
Δημοσ.
Εκτός θέματος βέβαια, αλλά που κολλάει ο "πειραγμένος κώδικας" κ οι διάφορες κλεψιές στα online pc games στη σύγκριση αποτελεσματικότητας κ χρηστικότητας "mouse vs joypad" στα fps, δεν το καταλαβαίνω! Το μόνο επίσης "σχετικό" με το θέμα μας που δεν έπεσε ακόμα στο τραπέζι είναι το κόστος και η αισθητική. Αν, πάντως, επιμένει κανείς ότι είναι το ίδιο κ ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά, τότε εγώ λέω πως δεν υπάρχει διαφορά στο RBR από τιμονιέρα σε πληκτρολόγιο ή σε flight simulator από αντίστοιχα χειριστήρια σε πληκτρολόγιο!

Ελα ντε θα κανουμε την νυχτα μερα αφου ετσι πρεπει για να δικαιολογησουμε τις ελλειψεις μας.. ;)

Να σου πω RBR δλδ με τα πληκτρα παιζεις και εσυ ε τι τιμονιερα τωρα θεμα συνηθειας ειναι.. :lol:

Δημοσ.

Δεν νομιζω οτι το χειρηστηριο παιζει ρολο.

Τα κονσολοπαιχνιδα εχουν φτιαχτει για pad,τα PC games για mouse και WASD.

To προβλημα με τα παιχνιδια στο PC ειναι οτι δεν εχεις ισως και ποτε το original experience.

Δηλαδη ο dev φτιαχνει ενα game αναγκαστικα πανω σε συγκεκριμενο setup μασινι το οποιο σιγουρα οταν βγαινει το παιχνιδι και παιζεται μαζικα μονο το 0,5% των users το διαθετουν σε παραλαγες...

Στις κονσολες παιζεις ακριβως αυτο, και οπως ακριβως το οραματιστηκε και το κατασκευασε ο developer...

Ποσοι παιξατε Stalker με DL χωρις frame drops απο το day1?

Δεν συνεβει αυτο σ εμενα οταν αγοραζα launch το xbox1 με το HALO ουτε με το Outlaw στο 2600 κτλ κτλ κτλ...

PS:στο PC gaming εχω σκασει ΠΟΛΛΑ φραγκα μεχρι το 2002...μετα τα πηρα κρανιο...

Δημοσ.

παιδες με το gaming και τα computers ασχολουμαι απο τις αρχες του '80, τοτε που οι high-end σκληροι δισκοι ειχανε την αστρονομικη χωρητικοτητα των 10 megabytes, και οι καρτες γραφικων 4 χρωματα.

τοτε οι περισσοτεροι πρεπει να ησασταν απο αγεννητοι μεχρι προσχολικης ηλικιας.

το να μου λετε για <<ελλειψεις>> και για <<n00bs>> 20++ χρονια μετα μου φαινεται καπως ..αστειο :D

ειναι θεμα επιλογης το με τι ασχολουμαι, και οχι θεμα αναγκης. θεωρω οτι το pc gaming δεν ειναι πλεον αναντικαταστατο. ναι, σε δυο-τρεις περιπτωσεις ειναι καλυτερα, αλλα στις περισσοτερες ειναι πλεον χειροτερα.

οσο για το θεμα σας οτι dual analog=unplayable fps, τα 4+ δισεκατομμυρια online games που εχουν καταγραψει οι servers του halo2 ειναι ισως ενα μικρο hint οτι κανετε λαθος.

αυτα εν συντομια, για να κλεισω εδω αυτη την παρενθεση και να συνεχισουμε με το L.P. :)

Δημοσ.

@ Pytzamarama

Προβλημα με το framerate αντιμετωπιζουν και οι κονσολες και νομιζω οτι το εχεις διαπιστωσει και εσυ πολλες φορες.. Aπλα στις κονσολες ειναι πιο ευκολο να αντιμετωπιστει αυτο ειτε παλωνεται σε bluring φιλτρα το παιχνιδι ειτε απλα γινεται πολυ καλυτερο optimisation.. Ομως τις πιο πολλες φορες εκει που ενας console χρηστης αρκειται με 30fps στο PC καποιος εχει ανα πασα στιγμη με μια καλη καρτα γραφικων 60+.. Ειναι μια ειδοποιος διαφορα..Ποσο μαλλον οταν μιλας για μια τοσο γενικη πλατφορμα οπως το PC που πρεπει να περιμενεις μεγαλυτερες διακυμανσεις καθοτι υπαρχουν δεκαδες καρτες γραφικων ανα πασα στιγμη και παμε με τον κοινο παρανομαστη οχι με γνωμονα το high end.. Επισης αυτο λεμε οτι σε καποιους αρεσει η ποικιλομορφια των gamepads ή γενικα στον χειρισμο ενος παιχνιδιου στο PC και οχι οτι οριζει η περιορισμενη αγορα των κονσολων.. Εγω με ενα καλο setup χειρισμου μπορει να το παιξω εξισου καλα, και δεν νομιζω οτι σε SP χανεις τπτ απο την εμπειρια του aplha tester του παιχνιδιου, που ουτως ή αλλως γινεται εφοσον εχει τελειωσει το παιχνιδι..

Παντως συμφωνω οτι καποια games ειναι φτιαγμενα για χειριστηρια και καποια για keyboard + mouse.. Και αυτο προσπαθω να πω τοση ωρα..

παιδες με το gaming και τα computers ασχολουμαι απο τις αρχες του '80, τοτε που οι high-end σκληροι δισκοι ειχανε την αστρονομικη χωρητικοτητα των 10 megabytes, και οι καρτες γραφικων 4 χρωματα.

τοτε οι περισσοτεροι πρεπει να ησασταν απο αγεννητοι μεχρι προσχολικης ηλικιας.

το να μου λετε για <<ελλειψεις>> και για <<n00bs>> 20++ χρονια μετα μου φαινεται καπως ..αστειο :D

ειναι θεμα επιλογης το με τι ασχολουμαι, και οχι θεμα αναγκης. θεωρω οτι το pc gaming δεν ειναι πλεον αναντικαταστατο. ναι, σε δυο-τρεις περιπτωσεις ειναι καλυτερα, αλλα στις περισσοτερες ειναι πλεον χειροτερα.

οσο για το θεμα σας οτι dual analog=unplayable fps, τα 4+ δισεκατομμυρια online games που εχουν καταγραψει οι servers του halo2 ειναι ισως ενα μικρο hint οτι κανετε λαθος.

αυτα εν συντομια, για να κλεισω εδω αυτη την παρενθεση και να συνεχισουμε με το L.P. :)

Βασικα δεν ειπα εσενα nOOb εαν το διαβασεις καλυτερα θα καταλαβεις τι λεω.. Και το εχουμε πει καιρο τωρα.. Δεν εχει σημασια η ηλικια αλλα το ποσο ενεργα ασχολεισαι με κατι.. Παρα ταυτα και εγω με 8088/1 @9.54MHz και Hercules ξεκινησα και εχουν περασει και μυριαδες κονσολες απο τα χερια μου , 31 χρονων ειμαι so? Δεν λεει κατι αυτο..

Αυτο που δεν καταλαβαινεις ειναι οτι εμεις σεβομαστε την επιλογη σου εσυ προσπαθεις να μας περασεις την δικια σου λεγοντας οτι ειναι το ιδιο ενα χειριστηριο με ενα keyboard+mouse.. Newsflash.. Για πολλους δεν ειναι και δεν θα γινει ποτε γιατι δεν ειναι θεμα συνηθειας ειναι θεμα εργονομικο και μας βολευει αφανταστα..

Επισης ο αριθμος των console users δεν μου λεει κατι ουτε με ξαφνιαζει.. Αν η αγορα του PC gaming ηταν μεγαλυτερη απο αυτη των κονσολων καποια μερα θα ειχα μεγαλη απορια οχι οταν συμβαινει το φυσιολογικο.. Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι επειδη ο Κωστακης και ο Γιαννακης που το PC το εχουν για e-mail και καμια πασιεντζα και ασχολουνται με κονσολες μονο για gaming αποτελουν μετρο συγκρισης για τα συμπερασματα μου ;)

Εχεις δικιο παντως καλο ειναι να μην το συνεχισουμε εδω.. Ο καθεις βολευεται με τον δικο του τροπο και εχει τις δικες του απαιτησεις..

Δημοσ.
Προβλημα με το framerate αντιμετωπιζουν και οι κονσολες και νομιζω οτι το εχεις διαπιστωσει και εσυ πολλες φορες

@littlelouievegos δεν μιλησα για frames αλλα για την original experience..

Δηλαδη αυτο που εφτιαξε ο dev να το βλεπεις αυτουσιο σπιτι σου,κατι που ισχυει σημερα μονο στις κονσολες.

Κατι τετοιο δεν ισχυει στο PC λογω χιλιαδων διαφορετικων setup διαφορετικων μαλιστα απο τα μηχανηματα στα οποια στηθηκε,δοκιμαστηκε το παιχνιδι...

Original experience ειχαμε οταν ειμασταν πιτσιρικια στο 2600,στα Τi994a, στα Spectrumακια μας.

Αρχισε να χαλαει προς το τελος της Amiga era που μπηκαν στο παιχνιδι τα configurations και τελειωσε με την ανοδο των PC ως top gaming πλατφορμα.

Δημοσ.

"Tα 4+ δισεκατομμυρια online games που εχουν καταγραψει οι servers του halo2 είναι ένα μικρό hint" ότι τα fps -κ συγκεκριμένα το Halo2- παίζεται καλύτερα με dual analog απότι με πληκτρολόγιο+ποντίκι;;; Αυτό είναι το λάθος που κάνουμε γιατί αυτό υποστηρίζουμε κ όχι ότι δεν παίζεται καθόλου; Αφού ο καθένας ερμηνεύει τα δεδομένα όπως εκείνος γουστάρει, εγώ δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...