joskem Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Για να ξεκινήσει κανείς το master του το Σεπτέμβρη του 2008 δηλαδή τη μεθεπόμενη σχολική χρονιά, πότε πρέπει να κάνει την αίτηση (μιλάω για Αγγλία)?? Ξέρω ότι αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι και Ιούνιο - Ιούλιο, αλλά πότε ξεκινούν?? Από τις αρχές του 2008 ή από πιο πριν? πχ ξέρω ότι για Αμερική ξεκινούν από Σεπτέμβρη του 2007.. Για αγγλία γνωρίζει κανείς?
vatraxopedila Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 καθε πανεπιστημιο εχει και διαφορετικες ημερομηνιες αλλα οσο καλυτερα κανεις τοσο το καλυτερο. συνηθως μπορεις να ξεκινησεις αρχες νοεμβριου αν θυμαμαι καλα,αλλα αυτο μπορεις να το δεις και στο σιτε των αντιστοιχων πανεπιστημιων. γενικα παντως ξεκινα νωρις γιατι δεν παει λιγο first come,first served.ασε που συνηθως ειναι και αλλες διαδικασιες τυπου gmat kai toefl που θα σου φανε οπως και να εχει χρονο...καλη επιτυχια
xpapias Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο, όπως είπε και ο vatraxopedila. Καλύτερο από την άποψη του να βρεις ένα αξιοπρεπές δωμάτιο στην εστία κυρίως και στο πως θα αντιμετωπιστεί η αίτηση σου. Πάντως και αργότερα να την κάνεις δεν θα έχεις πρόβλημα. Είχε γίνει μια παρουσίαση των πανεπιστημίων τους το Σεπτέμβρη, οπότε και μου είχαν πει ότι μπορούσα να κάνω και τότε αίτηση χωρίς καν να έχω πρόσφατο χαρτί που να πιστοποιεί τη γλώσσα, μόνο με εξετάσεις της γλώσσας στην Ελλάδα (Έχω proficiency δεκαετίας όμως). Επίσης ένας φίλος μου είχε κάνει την αίτηση του καθυστερημένα, και τον πήραν στους επιλαχόντες (σε πολύ καλό πανεπιστήμιο και πάλι). Γενικά τα πάντα είναι εμπόριο.. :-P
joskem Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Ευχαριστώ παιδιά για τις πληροφορίες. Και εγώ το καταλαβαίνω ότι όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο, έχετε δίκιο... Οπότε υποθέτουμε ότι από ΄τον Οκτώβρη - Νοέμβρη που μας έρχεται, πρέπει να αρχίσω τις αιτήσεις. Οι ερωτήσεις μου τώρα είναι 2 : 1) εγώ προφανώς την εποχή αυτή θα μπαίνω τελευταίο έτος στο πανεπιστήμιο, δηλαδή δε θα έχω πτυχίο στο χέρι μου, απλά την αναλυτική βαθμολογία των προηγούμενων ετών και τις απαιτούμενες συστατικές? Έτσι δεν είναι? Δεν είναι θέλω να πω απαραίτητο να έχω το πτυχίο στο χέρι για να κάνω την αίτηση.. Σωστά?? 2) αφού λοιπόν θα κάνω τις αιτήσεις Οκτώβρη - Νοέμβρη, πότε θα με συμβουλεύατε να δώσω για TOEFL ή IELTS ?? Σκεφτόμουν μήπως αρχίσω τώρα την προετοιμασία, ώστε να το πάρω (γιατί και εγώ proficiency 8ετίας έχω). Τι λέτε?? Πότε είναι η κατάλληλη εποχή? Ευχαριστώ παιδιά πολύ
Zderg Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Λίγο offtopic.. Σε ποιες σχολες χρειαζεται να εχεις GMAT;; Και χρειαζεται να παρεις TOEFL αν εχεις proficiency περσινό;;
grigas Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 GMAT ζητάν συνήθως τα Schools of Management και τα Business Schools. Eίναι κλασσικό προαπαιτούμενο για MBA. Kαλό θα είναι να το δώσεις όταν θα έχεις αποφασίσει σε ποια πανεπιστήμια θα κάνεις αίτηση, μιας και στέλνουν αυτόματα τα αποτελέσματα στο πανεπιστήμιο. Όταν έδωσα εγώ TOEFL το 2003 ήταν τραγικά εύκολο (να φανταστείτε είχα μόνο LOWER). Το GMAT έχει αρκετά δύσκολα αγγλικά - το GRE ακόμα δυσκολότερα - τα μαθηματικά τους όμως για κάποιον που έχει τελειώσει μια σχολή θετικής κατεύθυνσης είναι πολύ βατά. Το αν δέχεται Proficiency κάποιο πανεπιστήμιο είναι νομίζω στην διακριτική τους ευχαίρια. Δεν χάνεις κάτι ρωτώντας - ίσα ίσα μπορείς να κερδίσεις καμιά 200αριά ευρώπουλα. Τέλος κατά την άποψή μου τόσο στο TOEFL όσο και στο GMAT μπορείς να τα πας άνετα μια χαρά χωρίς φροντιστήριο διαβάζοντας τα βιβλία που κυκλοφορούν για προετοιμασία (Barrons & Kaplan είχα επιλέξει εγώ)
xpapias Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Σχετικά με το Proficiency, δέχονται νομίζω εώς και διετίας...
joskem Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Σε περίπτωση που θέλεις να κάνεις διδακτορικό στην Αγγλία, μπορείς να το κάνεις απ' ευθείας έχοντας τελειώσει το πανεπιστήμιο, ή πρέπει πρώτα να εχεις πάρει το μάστερ? Επίσης, για γλώσσα ζητούν και για το διδακτορικό TOEFL?? Δηλαδή ισχύουν τα ίδια όπως και για τα MSc?? Γιατί για master που έψαξα είδα ότι ζητούν ή TOEFL ή IELTS με κάποιο σκορ. Για διδακτορικό ισχύουν τα ίδια??
alexgreat Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Όσο πιο νωρίς δώσεις τις διάφορες εξετάσεις, τόσο το καλύτερο. Αν κάτι δεν πάει καλά, θα έχεις χρόνο να ξαναδώσεις. Πάντως υπολόγισε πως για 2-3 βδομάδες πρέπει να διαβάζεις σερί για να τα πας όσο πιο καλά μπορείς.
vatraxopedila Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 1) εγώ προφανώς την εποχή αυτή θα μπαίνω τελευταίο έτος στο πανεπιστήμιο, δηλαδή δε θα έχω πτυχίο στο χέρι μου, απλά την αναλυτική βαθμολογία των προηγούμενων ετών και τις απαιτούμενες συστατικές? Έτσι δεν είναι? Δεν είναι θέλω να πω απαραίτητο να έχω το πτυχίο στο χέρι για να κάνω την αίτηση.. Σωστά?? 2) αφού λοιπόν θα κάνω τις αιτήσεις Οκτώβρη - Νοέμβρη, πότε θα με συμβουλεύατε να δώσω για TOEFL ή IELTS ?? Σκεφτόμουν μήπως αρχίσω τώρα την προετοιμασία, ώστε να το πάρω (γιατί και εγώ proficiency 8ετίας έχω). Τι λέτε?? Πότε είναι η κατάλληλη εποχή? Ευχαριστώ παιδιά πολύ εννοειται οτι κανεις την αιτηση χωρις να εχεις το πτυχιο.θα σου κανουν ενα conditional offer και ισως να σου πουν και συγκεκριμενα τι βαθμο θελουν για να ισχυσει το offer.οταν με το καλο παρεις το πτυχιο τους το πας toefl ειχα δωσει και εγω το παλιο που ειναι πανευκολο αλλα το καινουργιο ειναι πιο δυσκολο εχω ακουσει τωρα οσον αφορα το gmat θελει μια παραπανω προετιμασια. εξαρταται βεβαια και τι σκορ gmat kai toefl ζηταει το πανεπιστημιο που θες να πας. επισης ναι μπορεις να πας κατευθειαν για διδακτορικο αλλα εξαρταται τη σχολη που εισαι και το βαθμο σου. νομιζω οτι κυριως γινεται αυτο σε πολυτεχνικες σχολες που ειναι 5 αντι για 4 χρονια. για οικονομικα για παραδειγμα μαλλον δεν γινεται αυτο. λογικα θα θελουν toefl ακομα και στο διδακτορικο αλλα αυτα θα τα βρεις στη σελιδα του πανεπιστημιου που θες να πας απλα το διδακτορικο εχει πιο συνθετη αιτηση,πρεπει νομιζω να καταθεσεις ενα proposal της ερευνας που θες να κανεις κτλ..επισης σκεψου το πολυ πολυ πριν μπεις στη διαδικασια του διδακτορικου-αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια- αυτα σε γενικες γραμμες...
Solmyr Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 1) εγώ προφανώς την εποχή αυτή θα μπαίνω τελευταίο έτος στο πανεπιστήμιο, δηλαδή δε θα έχω πτυχίο στο χέρι μου, απλά την αναλυτική βαθμολογία των προηγούμενων ετών και τις απαιτούμενες συστατικές? Έτσι δεν είναι? Δεν είναι θέλω να πω απαραίτητο να έχω το πτυχίο στο χέρι για να κάνω την αίτηση.. Σωστά?? Και απ οσο ξερει δεν χρειαζεται να ορκιστεις η να παρεις πτυχιο για να αρχισεις το μεταπτυχιακο. Απλα χρειαζονται οι τελικοι βαθμοι.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 1) First come first serve 2) Κάθε πανεπιστήμιο, αλλά και κάθε Μάστερ εντός του πανεπιστημίου έχει δική του ημερομηνία 3) Αν έχουν λίγα άτομα (καθόλου απίθανο δεδομένου του κόστους των Master), δεν πα να έχεις τους χειρότερους βαθμούς και να έχεις κάνει αίτηση τελευταίος των τελευταίων, θα σε πάρουν 4) Οι τελικοί βαθμοι (Official Transcript) χρειάζονται, και όχι να ορκιστείς. 5) IELTS και TOEFFL είναι πανεύκολα, τουλάχιστον το IELTS δεν έχει καθόλου γραμματική. Επίσης αν έχεις τελειώσει Αγγλόφωνο πανεπιστήμιο κτλ, δεν χρειάζεσαι κανένα απο τα δύο.
joskem Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Παιδιά έχετε κάποια γνώμη για τα πανεπιστήμια του Southampton και του Essex? Κυρίως με ενδιαφέρουν γενικές πληροφορίες για τα πανεπιστήμια και την περιοχή στην οποία βρίσκονται, τρόπος ζωής, ποιότητα ζωής κόστος, γενικά ότι σας έρχεται στο μυαλό...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.