laylowww Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Χρειαζομαι τα φωτα καποιων που ξερουν να με βοηθήσουν: Έστω οτι εχω μια γαματη ιδεα για ενα παιχνιδι, το οποίο δεν εχει υπαρξει ως τώρα στην αγορά.δεν εχει ανακοινωθεί απο καμιά εταιρεια παιχνδιων υπολογιστων και δεν προκειται συντομα. Μπορω-είναι δυνατον να κατοχυρώσω αυτήν την ιδέα(οχι ακριβώς ως ιδέα) ουτως ώστε να χρειαστουν την άδειά μου για να την χρησιμοποιήσουν?
desolatorXT Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Χρειαζομαι τα φωτα καποιων που ξερουν να με βοηθήσουν: Έστω οτι εχω μια γαματη ιδεα για ενα παιχνιδι, το οποίο δεν εχει υπαρξει ως τώρα στην αγορά.δεν εχει ανακοινωθεί απο καμιά εταιρεια παιχνδιων υπολογιστων και δεν προκειται συντομα. Μπορω-είναι δυνατον να κατοχυρώσω αυτήν την ιδέα(οχι ακριβώς ως ιδέα) ουτως ώστε να χρειαστουν την άδειά μου για να την χρησιμοποιήσουν? Θα ήθελα πολύ να το μάθω και εγω αυτό.... Υπάρχει κάποια υπηρεσία για την κατοχυρωση οποιουδήποτε είδος πνευματικής ιδιοκτησίας??? Αν ναι ποια ειναι αυτη??? Είχα κάνει ενα παρόμοιο thread αλλά απάντηση δεν πήρα... Και δεν μιλάω γι για μια ιδέα, που είναι κάτι το οποίο δεν είναι κάτι απτό, αλλα π.χ. ένα βιβλίο , ή ένας κώδικας προγράμματος, ή το περιεχόμενο ενός site...
AFANIS_ Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 υποθέτω πως ο κλασσικος τρόπος με τον συμβολαιογράφο ισχύει και σε αυτη την περίπτωση... αλλα τίποτα δεν σε κατοχυρώνει απο το να μην σου κλέψουν την ιδέα ....απλά θα έχεις ενα αποδεικτικό στοιχείο όταν φτάσεις στα δικαστήρια..... επίσης αν θυμάμαι καλά υπάρχει και κάποιος οργανισμός που λέγετε ΑΕΠΙ....αλλά είναι νεα τα παιδιά εκεί και ακόμα ψάχνονται να δουν με τι θα ασχολήθούν τελικά.......
vatraxopedila Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 νομιζω οτι ειχα διαβασει ενα σχετικο αρθρο στο βημα και κατι ελεγε για κατοχυρωση πατεντας, το οποιο απ οτι ελεγε ειναι πολυ ακριβη διαδικασια καθως ειναι διαφορετικο να κατοχυρωσεις την πατεντα σε ελληνικο επιπεδο και διαφορετικο σε παγκοσμιο. ειδικα για να κατοχυρωσεις κατι σε παγκοσμιο επιπεδο πρεπει να ειναι πολυ ακριβη διαδικασια.καλυτερα παντως να ρωτησεις ενα δικηγορο.γενικα για να κατεχεις καποιο πνευματικο δικαιωμα πρεπει να υπαρχει ενα σχετικο συμβολαιο..τωρα πως γινεται ακριβως..
Japan Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Για πατέντες είναι ο ΟΒΙ http://www.obi.gr/online/ αλλά δε νομίζω πως είναι για το συγκεκριμένο πράγμα που θέλεις να κατοχυρώσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.