Προς το περιεχόμενο

Άνοιγμα αρχείων με μή-default εφαρμογή σε περιβάλλον χωρίς διαχειριστικά δικαιώματα

Gryzor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα άπαντες!

Ψάχνω για ένα προγραμματάκι να κάνει το εξής: να υποκλέπτει το διπλό κλικ πάνω σε αρχεία και να τα στέλνει να ανοίγουν με το πρόγραμμα που εγώ θέλω αντί για το καθορισμένο από το registry.

Βλέπετε, στον υπολογιστή της δουλειάς δεν έχω (προφανώς) διαχειριστικά δικαιώματα, και δεν μπορώ να κάνω register τα extensions να ανοίγουν με τα προγράμματα που θέλω (πχ τα txt να ανοίγουν με SCiTE, τα jpg με FastStone, τα pdf με FoxIt). Στην καλύτερη η ρύθμιση χάνεται με μία επανεκκίνηση.

Οπότε θα ήθελα ένα απλό προγραμματάκι να τα στέλνει εκεί που χρειάζομαι... Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάτι τέτοιο, ή μπορεί κάποιος να το φτιάξει (υποθέτω είναι κάτι αρκετά απλό);

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Ειναι άλλο το να μην έχεις δικαίωμα αλλαγών στη registry, (αρα και το "Open with..." στον explorer να μην δουλευει)

και άλλο το να μπορεις να κάνεις αλλαγές αλλα αυτές να χάνονται στο επόμενο boot.

Αν ισχύει το μονο το 2ο, μπορεις να φτιαξεις ενα .reg file με αλλαγές, και να το τρεχεις στο startup του user σου.

--- --- --- --- --- --- ---

παντως, πρώτα θα προσπαθουσα να μπω ως administrator, και να κανω οτι αλλαγες θελω, και μετά ολα τα αλλα μπερδέματα...

δοκίμασε τα κλασικά passwords:

κενό, admin, administrator, password, pwd, 1, 0, user, <το ονομα της εταιρειας>, <το ονομα του ανμτιν>, adminpwd, . (τελεια), <το ονομα της ομάδας του ανμιν>,

...αν δεν βρεις τίποτα, τηλ στο ντελιβερυ, ζήτα 5 γυρόπιτες, παράδοση στον Αντμιν, κερασμένα. Επισκεψη στον ανμιν μετα απο 1 ώρα, που θα εχει καλή διάθεση πάνω στη χώνεψη.

Δημοσ.

Βασικά το Open With... νομίζω δουλεύει και όταν ΔΕΝ έχεις πρόσβαση στο μητρώο. Δεν ξέρω πού αποθηκεύει τη ρύθμιση (ίσως σε κάποια περιοχή του user που επανέρχεται σε κάθε καινούργιο session?), αλλά στο σύστημά μου μπορώ να το κάνω, μολονότι δεν ισχύει μετά από logoff

Όμως αν γράφει στο registry μέσω του Open With... σημαίνει ότι το κάνει με elevated rights? Γιατί δεν μπορώ χεράτα να κάνω import ένα reg αρχείο. Άρα δεν παίζει η λύση με το reg :(

Επίσης δυστυχώς δεν παίζει και το social engineering δεδομένου ότι με τα παιδιά του ΙΤ μια χαρά σχέση έχω, αλλά με τον επικεφαλής μπαμπούλα δεν βγάζεις άκρη, τα δε παιδιά θα χάσουν το κεφάλι τους σε ενδεχόμενο audit (και γίνεται, δουλεύω σε πολυεθνική). Χάλια, ε;

Αν είχα την παραμικρή ιδέα από σύγχρονο προγραμματισμό (εννοώντας: όχι Basic, όχι κώδικας Ζ80) νομίζω πραγματικά δεν θα ήταν κάτι το τρομερό, αν και δεν ξέρω τί γίνεται με τα handlers όταν ένα αρχείο δεν ανοίγει με διπλό κλικ αλλά μέσω διαλόγου (π.χ. View/Open/Cancel του Outlook)...

Ευχαριστώ πάντως! :)

Θ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...