Προς το περιεχόμενο

Κατάργηση Υποχρεωτικής Στράτευσης

ZAKKWYLDE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
εγω ενα να κανω το εξης σχολιο....

γιατι ???

να κανουμε την πρακτικη μας...

μετα να πηγαινουμε στρατο...

και οταν γυρναμε και χτυπαμε την πορτα της δουλειας που ειχαμε για πρακτικη...

μας λενε...

-Ποιος εισαι εσυ?

ή και σε αλλες δουλειες...

οτι θα εχεις ξεχασει και αυτα που ηξερες....

εμ χανουμε ενα χρονο απο τη ζωη μας (σε μ@λακιες...)

εμ παμε και πισω εργασιακα...

(ειρωνικο σχολιο... γυναικεια ισοτητα σου λεει μετα....)

Και γιατι να μην πας πρωτα στρατο & μετα να πας για σπουδες & μετα για πρακτικη?:P

οπως γινεται στην κυπρο δλδ

τεσπα δεν ειναι σωστο αυτο που λες , αλλα οπωςκαι να χει και εγω δεν θα με χαλαγε αν μπορουσα να αποφήγω την θητεία μου :P

• Απαντ. 605
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

Καλά, αφού είσαι ανυπότακτος, γιατί εννοείς να μιλάς για πράγματα που δε γνωρίζεις;

Τα κρέατα (με εξαίρεση τα κοτόπουλα, κι αυτό ανά μονάδες) και προϊόντα που αγοράζονται τοπικά από το σιτιστή (πέστροφες, λ.χ., σε μονάδες των Ιωαννίνων από ιχθυοτροφεία του Λούρου) φυσικά και είναι κατεψυγμένα.

Όταν λέμε αλλάζουν κατάψυξη (είδες, άμα δεν πας στρατό πώς να τα ξέρεις αυτά) μιλάμε για φόρτωση-εκφόρτωση όπως σε οποιοδήποτε πολιτικό φορτηγό ψυγείο-εγκατάσταση. Δεν επέρχεται απόψυξη, ώστε να έχουμε αλλοίωση.

Φρεσκότατα είναι βάσει της ημερομηνίας σφαγής. Ο "γκοτζίλα" που αναμασάς επειδή κάποιος σου είπε ότι κτλ, κτλ, σημαίνει κρέας που παραμένει κατεψυγμένο επί μακρότατο διάστημα (οπότε, καίτοι κατεψυγμένο έχει πρόβλημα). Ο μύθος του γκοτζίλα προέρχεται από την εποχή της λήψης της Αμερικανικής βοήθειας (υπήρχαν καιροί που μας έστελναν συσκευασμένα τρόφιμα κτλ).

Τώρα, για τα ληγμένα που "τόσες φορές έχουμε διαβάσει" (όπως για το γκοτζίλα, ένα πράγμα) αντί να θεωρήσεις ότι υπάρχουν μηχανισμοί που μπλοκάρουν τους ασυνείδητους, εσύ θεωρείς αυθαίρετα ότι άλλα τόσα έχουν περάσει στο ντούκου. Τις μαζικές δηλητηριάσεις από τα δήθεν ληγμένα που πέρασαν, θα μας βρεις καμιά πηγή που να τις τεκμηριώνει;

Α, υ.γ.: στον Έβρο, 817 ΛΕΜ, Μεταξάδες, ο διοικητής έτρωγε πρώτος (πλήρη μερίδα) από το φαγητό που τρώγαμε όλοι οι άλλοι.

edit: τσέκαρε σε ένα λεξικό τη διαφορά της λέξης "φρέσκο" από τη λέξη "νωπό"

Δημοσ.

Με ολο τον σεβασμο στο παλικαρι που βγηκε ανυποκτακτος το κειμενακι το ειχα ξαναδιαβασει και παλι δεν καταφερα να φτασω στο τελος.Οσοι δεν πανε φανταροι δεν χρειαζονται καμια δικαιωση απο τετοια λογυδρια.Χρησιμες οι πληροφοριες στο omhroi.gr αλλα οι ανθρωποι εκει περα την εχουν δει κομμα και παραγουν τον ιδιο κενο περιεχομενου λογο με τους αυτους που βρισκονται στον αντιποδα.Καμια σχεση με ΚΚ που λενε ορισμενοι που δεν γνωριζουν οτι οι του Περισσου ποτε δεν υποστηριξαν την καταργηση.Τα πραγματα ειναι απλα πλεον και θα γινονται ολο και περισσοτερο.Ολα τ'αλλα ειναι για οσους χρειαζονται διαδικτυακα group therapy για να παρουν την αποφαση να μην πανε.Ειτε πας ειτε δεν πας παντως καλο ειναι να εχεις αποδειξει στον εαυτο σου οτι δεν εισαι προβατο πρωτα.Τις ιδιες βλακειες με αυτα που λενε καποιοι εδω για τις ε.δ. ακουγε και ενα φιλαρακι μου και αυτη την βδομαδα εληξε η αναρρωτικη του, σπασμενα πλευρα , λοιμοξη του αναπνευστικου και 15 παρακεντησεις το αποτελεσμα της μεταταξης του απο πεζικο στις ε.δ . Δεν ξερω ποιος θελει μεγαλυτερη μουτζα, αυτοι που του παπαριαζανε το μυαλο ή ο ιδιος.

Δημοσ.

Εγώ 18 μήνες υπηρέτησα, τετοιο σκηνικό που λες Neurotic_Fest δεν είδα. Αν ο φίλος σου δεν πρόσεξε, πρόβλημά του. Αν έφταιγε κάποιος άλλος και δεν τον αναφέρει, πάλι πρόβλημά του. Και τις βλακείες που λέμε, τις ζήσαμε. Ενώ εσύ λες μόνο βλακείες που άκουσες.

Δημοσ.

Δεν θυμαμαι να ελεγες εσυ πουθενα οτι πρεπει να παμε ειδικες δυναμεις για να γινουμε αντρες , τον φιλο τον επισκεφτηκα στο νοσοκομειο οποτε ξερω απο πρωτο χερι τι επαθε, σιγουρα δεν ξερω πως το επαθε ουτε και συ καθε τραυματισμο φανταρου οσο εκανες την θητεια σου.

Δημοσ.
Και γιατι να μην πας πρωτα στρατο & μετα να πας για σπουδες & μετα για πρακτικη?:P

οπως γινεται στην κυπρο δλδ

τεσπα δεν ειναι σωστο αυτο που λες , αλλα οπωςκαι να χει και εγω δεν θα με χαλαγε αν μπορουσα να αποφήγω την θητεία μου :P

εγω κραταω το αποφυγω. η φυγη ειναι παντα ο ευκολος δρομος. ζακ πως σε λενε για να κανεις ολα αυτα που λες καποιοι τα εχουν κερδισει για σενα στο παρελθον. η οποιαδηποτε μαχη κερδιζετε με πειθαρχια γιαυτο ειναι ετσι ο στρατος αν και δεν ειναι ετσι ο κανονικος στρατος οπως ειναι ο δικος μας αλλα πολυ πιο σκληρος.ωστοσο καμια χωρα δεν μπορει να επιβιωσει χωρις την υπαρξη στρατου εκτος απο την περιπτωση της ελβετιας αν θυμαμαι καλα. δηλαδη εμεις που δεχτηκαμε να μας διατασουν αγραματοι ειμαστε προβατα ετσι? και τι επιπτωσεις εχει στην ζωη σου που εισαι ανυποτακτος νομικα πληροφοριακα ρωταω. και το δεν δεχομαι να το κοιταξεις λιγο ειναι πολυ εγωιστικο το θελεις η οχι υπαρχουν καποιοι νομοι που θεωρητικα ολοι ειμαστε ισοι κατω απο αυτους πιος εισαι εσυ να τους αρνηθεις?

Δημοσ.

Δυστυχώς στους κακΟμηρους [που αναφέρθηκαν http://www.omhroi.gr], ανάμεσα σε σωστή ενημέρωση γράφονται και καρααπίστευτες ανακρίβειες -που έχουν πάρει κόσμο στο λαιμό τους :cry:

'Αφηστε που οι "μάγκες" εκεί, είναι μονολιθικότεροι του Ιντυμίντια....!

Εαν τολμήσεις [ουαου!] και παραθέσεις κάτι, διαφορετικό απ' όσα φαντάζονται ότι συμβαίνουν στον Ε.Σ., το κάνεις λένε γιατί είσαι, τουλάχιστον, παπαγαλάκι του ΥΠΕΘΑ :evil:

Βρε, 'Ημαρτον....

Δημοσ.

ZAKKWYLDE, πηρες πολυ φορα. Και δε καταλαβαινω πως 'τολμας' να εκμηδενιζει την εκπαιδευση που καποιοι φτυσαν αιμα(κυριολεκτικα !!) για να βγαλουν.

Ποιος σουπε οτι οι ειδικες δυναμεις ειναι μονο εντολες και εσυ σα στρατιωτακι να εκτελεις;

εγω φιλε μου στα αλεξιπτωτα τοτε εμαθα και εκανα πραγματα που μονο σε ταινιες τα εβλεπα ως τοτε. Και σε οποιον και ναταχω πει του φαινονται πολυ ενδιαφερον.

Ριχναμε με λεηζερ , με ειδικα σκοπευτικα νυχτας, κυαλια με Νightvision, εγω καταφερα (λογω καλων βολων) να γινω ελευθερος σκοπευτης.

Πολυ ενδιαφερον πραγματα που για μενα αξιζανε και με το παραπανω και ανετα θα πληρωνα ως πολιτης για να τα μαθω.

Και για ολους αυτους που ειρωνευονται για το 1.400.000δρχ που πηρα ως αλεξιπτωτιστης να προσθεσουν και αλλο μισο εκκατομυριο που κοστιζει ως πολιτης να παρεις το πτυχιο αλεξιπτωτιστου που πηρα στο στρατο.

Εν ολιγοις γυμναστηκα, εβαλα μυς, ανεβασα πολυ τη δυναμη μου, σκληραγωγηθηκα, εκανα κομμαντιλικια που μονο σε ταινιες εβλεπα,πηρα πτυχιο αλεξιπτωτιστου και στο τελος μου σκασανε και τα εκατομυρια.

Αν καποιοι νομιζουν οτι βγηκα χαμενος απαυατο...τι να πω....

Δημοσ.

συγγνώμη ρε φίλε Hamurabi , αλλά μιλάμε ότι:

πήρες σύνολο 3.600 ευρώ,σωστά?και άλλα 1500 που λες για το δίπλωμα,σωστά?σύνολο 5.100. Χάλασες *(γιατί ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μην χάλασες), τουλάχιστον τα 3000 από αυτά,κατά τη διάρκεια του στρατού σου. Συγχρόνως, έχασες την ευκαιρία όπως σου απέδειξα στο προηγουμενο μου μήνυμα,να κερδίσεις 15.000 ευρώ. Από αυτα τα 15χλδ,ΑΝ τα είχες πάρει, θα μπορούσες να σκάσεις 250 ευρώ για ένα χρόνο γυμναστήριο,που με ειδικά προγράμματα θα γινόσουν τούμπανο,άλλα 1500 ευρώ για το δίπλωμα του αλεξιπτωτιστή, να πας σε ένα ερημονήσι για να δοκιμάσεις τα όρια του εαυτού σου με λιγο φαγητό κλπ,με κόστος άλλα 400 ευρώ,ενώ για τα "κομαντιλίκια" που λες,μπορείς να τα κάνεις με οποιαδήποτε εταιρεία πουλάει extreme sports υπηρεσίες,με 100 ευρώ το πολύ.ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ:χοντρικά 12500 ευρώ,μαζί με την ηθική ικανοποίηση ότι τα έκανες ΜΟΝΟΣ σου,κ όχι επειδή στα επέβαλαν,κ 1002 ακόμα πλεονέκτηματα.

επίσης,γιατί "υποχρεώνεις"¨με τα λόγια σου,τον άλλο,να σεβαστεί την εκπαίδευση σου ως ΕΔ? δηλαδή αν εσύ εκμηδενήσεις την εκπαίδευση μου ως μπασκετμπολίστα πριν πολλαααα χρόνια, εγώ πρέπει να παρεξηγηθώ?

αν τα οφέλη της επιλογής σου να πας στις ΕΔ,είναι για σένα περισσότερα από τα πλεονεκτήματά σου,μπράβο σουτ κ μαγκιά σου.

όμως,επέτρεψε στους άλλους να διατυπώνουν τις κρίσεις τους...

Δημοσ.

χαμένος δεν βγήκες σε καμία περίπτωση, μάλλον το αντίθετο θα έλεγα αφού και γούσταρες τελικά και πήρες κάποια λεφτά παραπάνω.

Εντάξει εγώ δεν δέχομαι να μιλάει κανείς για στρατό, αν δεν έχει πάει ο ίδιος.

Και φυσικά ο καθένας έχει την δική του κουλτούρα, και στο στρατό είχε τα δικά του βιώματα.

Αλλά όλος ο ντόρος ξεκίνησε για το κατα πόσο άντρας είναι/η δεν είναι κάποιος που δεν έχει πάει Ε.Δ. και ξαναλέω, απο την στιγμή που είναι καθαρά επιλογή κάποιου - που έχει και τις προυποθέσεις- να πάει ή να μην πάει, δεν θα πρέπει να τίθονται τέτοια θέματα.

Για το αν είναι χημείο ή όχι ο Στρατός, ξαναλέω είναι ανάλογα για το που θα πας και τι θα κάνεις. Αν και δεν μου επιτρέπεται να πω σε ποιο σώμα/ειδικότητα ήμουν (απόρρητο :) :) ) , έχω κάθε δικαίωμα να πω οτι εκεί που ήμουνα εγώ ήταν χημείο, γιατί ήταν. Και ναι λούφαρα όσο μπορούσα περισσότερο (χωρίς να χώνω άλλους στην θέση μου) γιατί απο την στιγμή που τα ξύνανε τα στελέχη (που πληρώνονται) , μαλάκας ήμουνα εγώ να δουλεύω αντι για αυτούς?

Και κάτι ακόμα, οταν είχα συζητήσει το θέμα μισθού με τον Διοικητή μου (Λγος - γαμώ τα άτομα και κρατάω ακόμα επαφές μαζί του) μου είχε πει, οτι ο μισθός (11 περίπου ευρώ) είναι περίπου ο βασικός, μείον τις κρατήσεις για σύτιση και διαμονή (σε κάτι φρικτές εγκαταστάσεις στην Κω με ελενίτ). Και όταν του είπα οτι έστω τότε 500 ευρώ μείον 489 για τα παραπάνω γιατί τότε Χριστούγεννα και πάσχα δεν πέρναμε ως δώρο τα μισά των 500 ευρώ? Ακόμα αναμένω απάντηση.

Άσε που σε κάτι πλημμύρες στο νησί κάναμε την δουλειά της πυροσβεστικής και απεγκλοβίζαμε άτομα από τα "φουσκωμένα ριάκια"....

Για μένα ο στρατός είναι τσάμπα δουλεία για το κράτος, και σχολείο όμως ταυτόχρονα γιατί εκεί είδα άτομα (κτηνοβάτες, κλέφτες, πρεζάκια) και αξιόλογα όμως άτομα, που δεν θα γνώριζα ποτέ στην πολιτική μου ζωή. Θα ήτανε δε καλή εμπειρία, αρκεί να κρατούσε (ο παραλογισμός αυτός) 2-3 μήνες αντί για τους 16 που κράτησε...

Αυτά.

Δημοσ.

Φιλε antreaslam, το θεωρω βλακωδες καποιος να κατακρινει την εκπαιδευση μου οταν δεν ξερει τι εστι η εκπαιδευση μου. Αυτο θελω να πω. Ο αλλος φιλος λεει σιγα το ενα σιγα το αλλο. Τι σιγα ρε φιλε; Ξερεις απο πρωτο χερει τι γινεται μεσα στο στρατοπεδο μου; οχι, ε τοτε πως κρινεις και εχεις αποψη; Συμφωνα με τα οσα βλεπεις στις ταινιες του Ηollywood πουχουν θεμα τις Ε.Δ.;

Και κατι ακομα σχετικε με το οικονομικο που λες....

1) χαλασα 3.000 ευρω στη θητεια μου; που εγινε αυτο; ξερεις εμεις δεν ειμασταν καθε μερα εξω. εφαγα πολλες 20ημερες ασκησεις σε βουνο. μονο αυτες να αφαιρεσεις απτη θητεια παει η μιση θητεια.

2) δε συγκρινω τα οικονομικα μου οφελη στις ειδικες δυναμεις με τα οικονομικα μου οφελη αν ειμουν πολιτης. Στις συγκρισεις βαζουμε ομοια πραγματα στο καζανι. Συγκρινω τα λεφτα που πηρα και παραλληλα χαλαγα εγω ως καταδρομεας με τα λεφτα που πηρε και χαλαγε ενας πεζικαριος. ποιος βγηκε κερδισμενος και ποιος χαμενος; Αυτη ειναι η δικη μου συγκριση.

Δημοσ.

Hamurabi, για σένα,η εκπαίδευση σου στις ΕΔ,μπορεί να ήταν αντίστοιχο κατόρθωμα με την κάτακτηση του φεγγαριού. Για μένα,το να κερδίσω στο σκάκι ένα επαγγελματία σκακιστή,είναι πιο σημαντικό. Εσένα μπορεί να σου φαίνεται γελοίο,αλλά έτσι είναι η πραγματικότητα!

(εγώ σχολίασα το οικονομικό κομμάτι κυρίως,στο οποίο βγαίνεις φανερά χαμένος)!

Δημοσ.
εγω κραταω το αποφυγω. η φυγη ειναι παντα ο ευκολος δρομος. ζακ πως σε λενε για να κανεις ολα αυτα που λες καποιοι τα εχουν κερδισει για σενα στο παρελθον. η οποιαδηποτε μαχη κερδιζετε με πειθαρχια γιαυτο ειναι ετσι ο στρατος αν και δεν ειναι ετσι ο κανονικος στρατος οπως ειναι ο δικος μας αλλα πολυ πιο σκληρος.ωστοσο καμια χωρα δεν μπορει να επιβιωσει χωρις την υπαρξη στρατου εκτος απο την περιπτωση της ελβετιας αν θυμαμαι καλα. δηλαδη εμεις που δεχτηκαμε να μας διατασουν αγραματοι ειμαστε προβατα ετσι? και τι επιπτωσεις εχει στην ζωη σου που εισαι ανυποτακτος νομικα πληροφοριακα ρωταω. και το δεν δεχομαι να το κοιταξεις λιγο ειναι πολυ εγωιστικο το θελεις η οχι υπαρχουν καποιοι νομοι που θεωρητικα ολοι ειμαστε ισοι κατω απο αυτους πιος εισαι εσυ να τους αρνηθεις?

Στο συγκεκριμένο θέμα έχω κάνει μόνο ένα σχόλιο άσχετο, αλλά το παραπάνω ποστ με κίνησε να καταθέσω την άποψη μου.

Δεν πιστεύω σε οποιαδήποτε μορφής ιεραρχία και ως εκ τούτου απορρίπτω έννοιες κράτος, στρατός, θρησκεία κλπ, ωστόσο συνυπάρχω μάλλον αρμονικά (μάλλον) μαζί τους.

Δεν έχω πάει στρατό ακόμα και ούτε με έχουν καλέσει, δηλαδή τυπικά και ουσιαστικά πληρώ τις προϋποθέσεις για αναβολή μέχρι 31/12/2009.

Ωστόσο, έχω ζήσει μόνος μου από τα 17 μου (και όσοι θεωρούν τους εαυτούς τους "άντρες" ή ώριμους εξαιτίας του στρατού, τους προκαλώ να κάνουν αίτηση στη ΔΕΗ ως ανήλικοι) 4 χρόνια στη Λέσβο και 1 στη Σάμο, δηλαδή σε 2 από τα νησιά που θεωρούνται δυσμενείς μεταθέσεις, επομένως ακόμα ένα χρόνο να περάσω σε κάποιο νησί, έστω και με στρατιωτικές υποχρεώσεις, δε το θεωρώ πρόβλημα και πια ζω στη Γερμανία για 3 χρόνια και άλλα 2 τουλάχιστον και πληρώνω φόρους στο ελληνικό κράτος από τα 21 μου.

Θεωρώ πως αν αυτός ο ένας χρόνος δε θα βοηθήσει κανέναν και ουσιαστικά δεν έχει νόημα και εξηγούμαι:

Κάποιος με αποκρυσταλλωμένες απόψεις και αντιταγμένος σε αυτό που εκπροσωπεί ο στρατός, μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχει για αυτή τη δομή και το άτομο του. Αρνούμαι να διδαχθώ πως να σκοτώνω έναν άνθρωπο και δεν πρόκειται να το κάνω διότι κάποιος που δεν αναγνωρίζω ότι έχει εξουσία, με διέταξε να αφαιρέσω ζωή, δεν έχω το δικαίωμα να το κάνω και δεν προτίθεμαι.

Κάποιος που έχει "φτιάξει" τη ζωή του και δε μιλώ μόνο οικονομικά, αλλά σε όλες τις βάσεις για "υγιή" και ευτυχισμένη διαβίωση, δεν υπάρχει λογική του μηδενίσεις αυτά που έχει καταφέρει με θυσία κόπων και χρόνου μόνο και μόνο για φιγούρα, δε νομίζω πως ο στρατός επιτελεί έργο πια. Η υγιής κοινωνία χρειάζεται πολίτες και όχι στραπατσαρισμένες προσωπικότητες, υποστηρίζω δηλαδή πως αν η θητεία μου ήταν ουσιαστικό κοινωνικό έργο, από βοηθός νοσοκόμας ή δεν ξέρω τι με χρήση των δεξιοτήτων μου, αλλά βοηθώντας τους συμπολίτες μου θα είχα υπηρετήσει ήδη (μην αναφέρει κανείς την εναλλακτική θητεία στην Ελλάδα).

Ωστόσο σεβόμενος την τελευταία υποχρέωση μου προς την ελληνική πολιτεία ενδιαφέρθηκα να την εκπληρώσω. Πια έχω κάποιες πολύ συγκεκριμένες δεξιότητες (ανάλυση εικόνας ραντάρ), την τελευταία φορά που πήγα στην στρατολογία, τους ζήτησα να με εντάξουν σε κάποιο σώμα που μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν, μπορώ να δώσω τουλάχιστον 3-4 θέσεις που ίσως ήμουν χρήσιμος. Ο καραβανάς που με εξυπηρετούσε πήρε το χαμόγελο του μαλάκα και με υφάκι λέει "καλά, όλα εξαρτώνται με ποιον θα μιλήσεις όταν καταταχθείς...". Με το συμπάθιο κιόλας άλλα είναι ηλίθιο να προσπαθήσουν να με "κάνουν άντρα" στις ειδικές δυνάμεις (για παράδειγμα) και να μην τους "κάνω άντρες" στη πιο σύγχρονη αμυντική τεχνολογία και μάλιστα τσάμπα.

Όπως καταλαβαίνετε από τα παραπάνω σκέφτομαι αφού λήξει η αναβολή μου, να κάτσω στη Γερμανία άλλα 2 χρόνια και να αποφύγω ολοκληρωτικά τον ελληνικό στρατό, σύμφωνα και με το νόμο.

Παρ' όλα αυτά έχω πάντα στο μυαλό μου, ότι παιδεία απέκτησα στην Ελλάδα και αν έχω καταφέρει κάτι σήμερα, το οφείλω και σε αυτήν την παιδεία για αυτό και πληρώνω φόρους και στην Ελλάδα και ελπίζω κάποια ημέρα να αντιστραφούν τα ποσοστά που δίνονται στην παιδεία και τον στρατό. Εκτιμώ και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που μου δόθηκε η ευκαιρία να υπάρξω και να παιδευτώ σε αυτόν τον τόπο, χωρίς να μου επιβληθούν στείρες λογικές ή απαγορεύσεις στη γνώση ή οπουδήποτε αλλού, αλλά δε θεωρώ πια πως ο στρατός είναι το μέσο για την προάσπιση του τόπου αυτού.

Αυτά τα λίγα...

Δημοσ.

O Ευκολος δρόμος είναι να κάνεις την θητεία σου, να βάλεις και ένα βυσματάκι και να περάσεις λούφα.

Ο Δύσκολος δρόμος είναι να είσαι ανυπότακτος και να μήν μπορείς να δουλέψεις στις μισές δουλειές εκεί έξω γιατί χρειάζονται απολυτήριο, να φοβάσαι να ταξιδέψεις εξωτερικό και να κινδυνεύεις να πέσεις σε τυχαία εξακρίβωση στοιχείων.

Όσο για την ερώτησή σου...συγγνώμη που στο λέω, αλλά 12-18 μήνες ήσουν ένα άβουλο πράσινο πρόβατο...και γώ θα ήμουν αν πήγαινα...αλλά είπα όχι.

Το ότι υπάρχει νόμος, δεν σημαίνει ότι είναι δίκαιος.

Στο Αφγανιστάν υπήρχε ένας νόμος που έλεγε ότι αν βιάσεις σου κόβουν το....Ένας άλλος νόμος λέει ότι μια ανύπαντρη γυναίκα αν μείνει έγκυος καταδικάζεται σε θάνατο μέσω λιθοβολισμού

Επειδή ήταν νόμος λοιπόν σημαίνει ότι είναι και σωστό;

Hamurrabi....μπορεί εσύ να νομίζεις ότι η εκπαίδευση που πήρες στον στρατό ήταν το σημαντικότερο πράγμα στον κόσμο.

Εμένα προσωπικά μου φαίνεται γελοίο να ρισκάρω τη ζωή μου για 4000 όταν μπορούσες όπως είπε ο φίλος να πάρεις το δίπλωμα ενώ δούλευες, και άν γινόσουν επαγγελματίας αλεξιπτωτιστής να ρισκάρεις τη ζωή σου για τα 10απλάσια.

Προσωπικά τα 4000? προτιμώ να τα βγάλω απο την ανετότατη καρέκλα του γραφείου μου με A/C σε 2-3 μήνες.

Επίσης κάθε μέρα περνάω απο κάτι οικοδομές, και βλέπω κάτι εργάτες να κάνουν κάτι ιδιαίτερα επικύνδυνα πράγματα...αυτοί που λές...τα 4000? τα δικά σου τα βγάζουν και αυτοί σε 2-3 μήνες....και εκεί κι'αν γυμνάζονται.

Τέλος πάντων....περί ορέξεως που λένε. Το θέμα είναι ότι έπρεπε να είναι θέμα επιλογής, γουστάρεις εσύ να γίνεις δουλοπάροικος του Ελληνικού Κράτους; Δικαίωμά σου....με τον ίδιο τρόοπο θα έπρεπε να είναι δικαίωμά μου να μήν είμαι.

Τώρα που το σκέφτομαι....Νόμος του Hamurrabi(Βασιλιά της Βαβυλύνας) ήταν το Οφθαλμός αντί Οφθαλμού....τί να περιμένεις λοιπόν.

Όσο για αυτούς που προτείνουν στράτευση απο τα 18-19....δηλαδή τί ακριβώς θα αλλάξει αυτό; Όταν λουφάρεις στα 18 αντί για τα 28 θα είσαι ετοιμοπόλεμος; Και 2 μήνες ουσιαστική εκπαίδευση να κάνεις....και σε καλέσουν μετά απο 5 χρόνια για 1 μήνα....είσαι ετοιμοπόλεμος;...και αν κάνουν ντού οι Τουρκαλάδες στα 4 χρόνια και δεν προλάβεις να επανεκπαιδευθείς; Μήν λέμε ότι θέλουμε.

Όσο για τις τροφικές δηλητηριάσεις φίλε Snoob

http://www.skopies.net/kum/80.htm

http://www.omhroi.gr/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=823&mode=thread&order=0&thold=0

http://www.omhroi.gr/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=1450

Τα παραπάνω είναι απο εφημερίδες οι οποίες αναφέρονται στο κείμενο....αλλά αν δεν σου αρέσουν αυτά,

Το καλύτερο απ'όλα το έχει το IN.gr το οποίο φαντάζομαι θεωρείς έγκυρο...

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=415817&lngDtrID=244

και για του λόγου το αληθές <<.....Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το φαγητό περιελάμβανε πιλάφι με χοιρινό.....>> Γκοτζίλα;...τελικά μήπως δεν είναι μύθος;

Μόνο ο Ιαπωνέζικος Γκοτζίλα είναι μύθος....ο Ελληνικός Γκοτζίλα είναι πραγματικότητα δυστυχώς.

Μήπως θέλεις και άλλα; έχω πλούσια συλλογή...μάλλον οι συνάδελφοί σου δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους....δεν μας λές ποιά χρονιά πήγες μπάς και βρούμε κανα περιστατικό τότε;

Αααα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γουστάρεις;

http://www.enet.gr/online/online_p1_text.jsp?c=112&id=10392,22218648,16301592,30043416

Εδώ ο Γκοτζίλα είχε γεύση βοδινού.

...χμμμ ενδιαφέρον <<......Μάλιστα, κάποιος φαντάρος που βρέθηκε να προτρέπει τους υπόλοιπους να μη φάνε «επειδή έχουν λήξει» τιμωρήθηκε με 10ήμερη φυλάκιση, με το σκεπτικό ότι δημιούργησε πρόβλημα διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις.....>>

Εύγε!!!

ΦΡΕΣΚΟ ΠΡΑΜΑ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ!!! ΜΟΣΧΟΒΟΛΑΕΙ!

Η μήπως προτιμάς καμιά μηνιγγίτιδα;

http://www.phileleftheros.com/main/main.asp?gid=136&id=114997

Ναι στην Κύπρο...δεν παύει όμως να είναι στρατόπεδο με άτομα που βρίσκονται εκεί παρά τη θέλησή τους...

Πάρτε και αυτόν τον καϋμένο που 'ήθελε να γίνει άντρας' αλλά δεν τα κατάφερε.

http://www2.enet.gr/online/online_p1_text.jsp?c=112&id=95285080

Ευτυχώς έχουμε τον Hammurabi.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...