bandito Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Μα δεν καταλαβαινω που μου πατε σε κωλομοναδες του πεζικου και τωρα μου μιλατε στο φορουμ και λετε "αχρηστος ο στρατος γιατι ειμουνα 1 χρονο ενας μαντραχαλος που επρεπε να τον ταιζει η μανα του χωρις λογο". ε ο στρατος σας φταει ρε μαγκες;εγω υπηρετησα αλεξιπτωτιστης και πηρα 1.200.000 δραχμες τοτε και δε με ταισε καμια μανα μου παρα την ταισα εγω. Υπαρχουν λυσεις αν δε θελουμε να ειμαστε ρεμπελοι το θεμα ειναι οτι οι περισσοτεροι ΤΟ ΘΕΛΑΤΕ να ειστε ρεμπελοι παρολο που τωρα το αρνειστε. Πολλά λεφτά. Σώζουν μια οικογένεια άνετα. Αν δεν ξέρεις τι πληρώνει ο άλλος και τι του έχει τύχη στην ζωή, μην λες μεγάλες κουβέντες. Επίσης πόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις οτι ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να πάνε ολοι στους αλεξιπτωτιστές; Και πόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις οτι οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ λένε αυτό που λες εσύ; Πάμε άλλη μια: Τις ρεκλομονάδες τις ΦΤΙΑΧΝΕΙ ο στρατός ΟΧΙ ΕΓΩ. Εγώ όπως και οι περισσότεροι, πήγα όπου με πήγαν. Ούτε ζήτησα, ούτε μέσο έβαλα. Αν εκεί που πήγα ήταν μια άχρηστη μονάδα, τι έπρεπε να κάνω; Να τους πείσω να με πετάνε με αλεξίπτωτο απο το φυλάκιο; Δεν είναι λοιπόν πιο σωστό, να γίνεται μια σωστή (σκληρή) εκπαίδευση για 3 μήνες και μετά να πηγαίνουμε στην ευχή του θεού; Οοοοοοοοοχι , πρέπει όλοι να γίνουμε λοκατζήδες, γαμίκουλες άντρακλες, να είμαστε 30 χρονών και να μένουμε με τις μάνες μας, να ασχολούμαστε μόνο με ποδόσφαιρο και γρήγορα αυτοκίνητα. Κάγκουρες unite!
Timour21 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Ελάτε μια βόλτα από Ε.Δ. και θα δεις ποιος είναι άντρας... Εκεί φαίνονται οι αντοχές και η μαγκιά σου και όχι στο Γ.Ε.Σ. ως γραφέας. Τι εννοείς δηλαδή? οτι επειδή δεν υπηρετήσαμε στις Ε.Δ δεν είμαστε άντρες? Το οτι δεν γουστάρουμε τις Ε.Δ επειδή δεν είμαστε στρατόκαυλοι σου πέρασε απο το μυαλό ?(χωρίς να υπονοοώ οτι ΟΛΟΙ των Ε.Δ είναι στρατόκαυλοι). Εμένα προσωπικά ο στόχος μου ήταν να πάω για να τελειώνω και να γυρίσω στην δουλειά μου, αποφασισμένος να κάνω οτι μου λένε χωρίς αντιρρήσεις και "πνεύμα" ώστε να μην υπηρετήσω ούτε μια μέρα παραπάνω. Και λόγω του πτυχείου μου, με προτείνανε για την Ερ. Πληροφορικής κάτι που δεν δέχτηκα (αν και τελικά για να με πέρνανε θα έπρεπε να βισματωθώ) γιατί δεν γούσταρα να προσφέρω τσάμπα τις υπηρεσίες μου στον Ε.Σ. Όταν δε μετά απο στίβο μάχης μου είχε φύγει το σκατό από την κούραση και την ταχυκαρδία (την στιγμή που κάποια 18χρονα ούτε καν ιδρώνανε) κατάλαβα οτι η φυσική μου κατάσταση ήτανε για γέλια (αφού για 4 χρόνια η μόνη γυμναστική που έκανα ήτανε όταν σηκωνόμουνα απο την καρέκλα του γραφείου μου για να πάω στην κουζίνα να φτιάξω καφέ). Έπρεπε δηλαδή καλά και σώνει να πάω Ε.Δ για να αποδείξω οτι είμαι άντρας? Ο άντρας φίλε μου δεν φαίνεται απο το αν μπορεί να κάνει 100 Pushups και έχει γροθιά που τρυπάει τοίχο, ο άντρας φαίνεται απο το αν έχει συνέπεια και λόγο. Αυτή είναι η άποψή μου.
21century Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Ολα ειναι σχετικα παιδια, εχω φιλους που πηγαν εκτος Ελλαδος αλλα το ηθελαν,παντως τα πραγματα εχουν βλετιωθει απο παλια..
kostasSTi Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Bandito τις κωλομονάδες τις φτιάξαμε εμείς εσείς και τα βύσματα, όχι ο στρατός... Timour στην ηλικία που πήγες φαντάρος (απ'όσο κατάλαβα, μεγάλη) δε σε έπαιρνε έτσι κι αλλιώς να πας Ε.Δ. Από κει και πέρα είναι θέμα επιλογών. Εσύ θεώρησες οτι δε θέλεις να δώσεις τζάμπα υπηρεσίες στο στρατό και πήγες πεζικό το οποίο όμως δεν το επέτρεπε απ'όσο καταλαβαίνω η φυσική σου κατάσταση. Τι να σου πω, εσύ ο ίδιος δεν ήξερες τι ήθελες....
Timour21 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 εγώ βασικά (όπως και πολλοί άλλοι) δεν ήθελα να πάω στρατό γενικότερα. Αυτό δεν σημαίνει οτι την έψαξα για να μην πάω. Είναι φαντάσου αντίστοιχη φάση να έχει γενέθλια κάποιος φίλος/η της γυναίκας σου, και να υποχρεώνεσαι να πάς (παρόλο που δεν ψηνεσαι καθόλου) επειδή πρέπει. Και δεν πήγα και πολύ μεγάλος -στα 26 μου πήγα και είχα και 30άρηδες στην σειρά μου- απλά δεν μπορούμε να έχουμε όλοι την ίδια φυσική κατάσταση...
1980 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 εγώ βασικά (όπως και πολλοί άλλοι) δεν ήθελα να πάω στρατό γενικότερα. Αυτό δεν σημαίνει οτι την έψαξα για να μην πάω. Είναι φαντάσου αντίστοιχη φάση να έχει γενέθλια κάποιος φίλος/η της γυναίκας σου, και να υποχρεώνεσαι να πάς (παρόλο που δεν ψηνεσαι καθόλου) επειδή πρέπει. Και δεν πήγα και πολύ μεγάλος -στα 26 μου πήγα και είχα και 30άρηδες στην σειρά μου- απλά δεν μπορούμε να έχουμε όλοι την ίδια φυσική κατάσταση... ε οχι και δεν πηγες μεγαλος στα 26. μεγαλο λαθος κατεμε στα 18-19 ειναι πολυ πιο ευκολο να μπεις στον στρατο δεν μπαινεις με τοσο βαρυα καρδια.
Timour21 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 μπορεί να έχεις και δίκιο, εγώ πάντως προτίμησα να σπουδάσω σε αυτή την ηλικία. Ενδεχομένως μετά τον στρατό να ήταν ποιο δύσκολες οι σπουδές μου μετά.
kostasSTi Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Παιδιά η λύση είναι μια. Ούτε αναβολές ούτε τίποτα. Όπως στην Κύπρο. Τελείωσες το λύκειο, πέρασες στο πανεπιστήμιο, η θέση σου σε περιμένει. Πήγαινε ένα χρόνο στρατό και μετά ξεκίνα την καριέρα σου και κανένας δε σε σταματά. Τι αναβολές και λαλακίες... Αν το κάναμε έτσι θα ήταν πολύ καλύτερα από την άποψη οτι μετά το ζόρι των πανελληνίων θα έκανες ένα διάλλειμα στο στρατό και μετά βουρ στα βιβλία πάλι...
1980 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 μπορεί να έχεις και δίκιο, εγώ πάντως προτίμησα να σπουδάσω σε αυτή την ηλικία. Ενδεχομένως μετά τον στρατό να ήταν ποιο δύσκολες οι σπουδές μου μετά. μπα μην σου πω οτι μπαινεις με μεγαλυτερη διαθεση οταν εχεις ζησει 18 μηνες παρανοιας και εχεις να κανεις με νοημονες ανθρωπους. ειναι σαν να επιστρεφεις απο την ζουγκλα στον πολιτισμο. Παιδιά η λύση είναι μια. Ούτε αναβολές ούτε τίποτα. Όπως στην Κύπρο. Τελείωσες το λύκειο, πέρασες στο πανεπιστήμιο, η θέση σου σε περιμένει. Πήγαινε ένα χρόνο στρατό και μετά ξεκίνα την καριέρα σου και κανένας δε σε σταματά. Τι αναβολές και λαλακίες... Αν το κάναμε έτσι θα ήταν πολύ καλύτερα από την άποψη οτι μετά το ζόρι των πανελληνίων θα έκανες ένα διάλλειμα στο στρατό και μετά βουρ στα βιβλία πάλι... ακριβως αυτο.
nmtray2 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Σορυ αλλα δεν καταλαβα: Αυτοι που δεν θελουν να πανε, τους εμποδιζει κανεις να παρουν τρελοχαρτο? ή μηπως το προβλημα ειναι "ξερεις κατι ρε φιλε, εγω δεν θελω καθολου να παω αλλα δεν γουσταρω να παρω τρελοχαρτο" Οι επιπτωσεις ειναι μηδεν (0). Και τωρα δεν εχει κανενας δικαιωμα να δει γιατι δεν πηγες φανταρος. Ειναι παρανομο.
antreaslam Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Όλα αυτά που αναφέρεις παραπάνω ZAKKWYLDE είναι καταστάσεις σε μονάδες ρέκλας και ύπνου. Αν τολμήσεις και πας ειδικές δυνάμεις όπως εγώ και πολλοί άλλοι, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Αλλά φυσικά όλοι κοιτάτε να την κάνετε και να λουφάρετε και να πάρετε καλή μετάθεση κλπ. Μετά φυσικό κι επόμενο είναι να μη σας φαίνεται χρήσιμος ο στρατός γιατί επί ένα ή ενάμιση χρόνο είσασταν βάρος και άχρηστοι και κοιμόσασταν όρθιοι. Ελάτε μια βόλτα από Ε.Δ. και θα δεις ποιος είναι άντρας... Εκεί φαίνονται οι αντοχές και η μαγκιά σου και όχι στο Γ.Ε.Σ. ως γραφέας. Μα δεν καταλαβαινω που μου πατε σε κωλομοναδες του πεζικου και τωρα μου μιλατε στο φορουμ και λετε "αχρηστος ο στρατος γιατι ειμουνα 1 χρονο ενας μαντραχαλος που επρεπε να τον ταιζει η μανα του χωρις λογο". ε ο στρατος σας φταει ρε μαγκες;εγω υπηρετησα αλεξιπτωτιστης και πηρα 1.200.000 δραχμες τοτε και δε με ταισε καμια μανα μου παρα την ταισα εγω. Υπαρχουν λυσεις αν δε θελουμε να ειμαστε ρεμπελοι το θεμα ειναι οτι οι περισσοτεροι ΤΟ ΘΕΛΑΤΕ να ειστε ρεμπελοι παρολο που τωρα το αρνειστε. συγγνώμη,αλλά πάτε καλά? επειμένετε δηλαδή,κ ειδικά ο κώστας, ότι άντρας είναι ο γαμαω των ειδικών δυνάμεων,κ όχι ο γραφιάς? η τεστοστερόνη για να πάει κάποιος στις Ε.Δ., πρέπει να είναι διπλάσια των κοινών αντρών? τώρα,hamurabi,πήρες 3600 ευρώ λες....σωστά? αν υποθέσουμε,ότι ο μέσος μισθός είναι 700 ευρώ, επί 18 μισθούς που χάνεις,όσο είσαι στο στρατο,(4 μήνες πριν,12 η θητεία,2 τα δώρα),φτάνουμε στα 12.600 με ΠΟΛΥ μετριοπαθείς υπολογισμούς! μάλλον χαμένος βγαίνω! Συν τα λεφτά που θα χαλάσει ο φαντάρος για φαγητό (γιατί αυτό του στρατού ΔΕΝ τρώγεται)κλπ.. κώστα,θα σου απαντήσω ότι κ ο μπαντίτο. Δεν ζήτησα να με πάνε πουθενά,δεν έβαλα βύσμα. με πήγαν κάπου όπου κάναμε το βήμα του φαντασματος (ΕΛΕΟΣ), γόπινγκ όταν θα ερχόταν ο ταξίαρχος,κ ενέδρες στους λαθρεμπορους κ λαθρομετανάστες,χωρίς όμως δικαίωμα να τους πιάσουμε,ή να τους ρίξουμε (των εμπόρων). η χρησιμοτητα μας εκεί, τελικά κατέληγε να αισθάνεται ασφαλής η κυρά κατερίνα που είχε την ταβερνα(κ η οποία ήρθε μια ημέρα κ μας έφερε 10 λαθρομετανάστες που είχνα αποβιβαστεί αλλού!),κ να ενισχυουμε με τα λεφτά μας την τοπική κοινωνία! Κ επειδή στο φυλάκιο μου,είχαμε κ 4 από Ειδικές Δυνάμεις , ε ,ρε φίλε,ακριβώς τα ίδια έκαναν,απλά ο ΔΕΑ που είχαν μαζί τους,ήταν αυστηρός,κ τους έριχνε για κάμψεις πιο συχνά,κ για περισσότερες ώρες ενέδρα από ότι εμάς...άρα,να συμπεράνω ότι οι 100 παραπάνω καμψεις,κάνουν τον "αντρα", ΑΝΤΡΑ?
kostasSTi Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 antreaslam λάθος κατάλαβες. Το μεγάλο παράπονο που εκφράζεται είναι οτι πάμε στο στρατό και δεν κάνουμε τίποτα και οτι είναι χαμένος χρόνος και μπλα μπλα μπλα. Και λέω το εξής απλό! Αν έχουν τα κότσια, ας πάνε ΕΔ να έχουν πάντα κάτι να κάνουν! Αλλά οι περισσότεροι κοιτάνε τη λούφα και μετά βαριούνται! Όχι ρε φίλε, δεν είναι έτσι...
antreaslam Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 μα η διαφορά κώστα,είναι ότι....ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ! αν το κράτος σε υποχρεώσει,να έρθεις σπίτι μου να καθαρίσεις τα σκατά μου κ το δωμάτιο μου,εσύ όταν έρθεις,θα σκιστείς να το κάνεις,ή θα προσπαθήσεις να λουφάρεις? δε ζήτησα να με πάρουν στρατιώτη,κ δεν πιστεύω στο θεσμό αυτό(άλλωστε,νομίζω ότι ολοι συμφωνούμε ότι ένα ποσοστό 90-95% των οπλιτών,σε περίπτωση πολέμου,θα είναι δημόσιοι κίνδυνοι αν συμμετέχουν!)...ούτε πιστεύω ότι δεν είμαι αντρας επειδή δεν πήγα στις ΕΔ. Δε με ενοχλεί που δεν πήγε ο Χ διάσημος φαντάρος,εκτός αν είναι υπουργός, ή αν καυτηριάζει κάποιον γιατί δεν πήγε φανταρος. Μακάρι κ το παιδι μου να μην μπορούσε να πάει. Δεν το θεωρώ χρέος μου προς την κοινωνία καν! έχω χρέη προς την κοινωνία,κ μάλιστα πολλά,κ θεωρώ,εγώ με το φτωχό μου μυαλό,ότι αν κατάφερνα,μαζί με κάποιους άλλους,να πείσουμε ότι μεγαλύτερη ανάγκη για κονδύλια έχει η παιδεία,κ όχι ο πολεμικός εξοπλισμός,θεωρώ ότι θα είχα ξεπληρώσει ένα χρέος μου προς την κοινωνία αυτή... ΥΓ:δεν είναι ζητημα "κοτσιών",αν πας στις ΕΔ,ή όχι! ήμουν λοχίας,βγήκα 2ος στα λυβ,παρότι δεν φώναξα ούτε ένα από τα αηδιαστικά συνθηματα που λέγαμε,με αποτέλεσμα δεκάδες κάμψεις...παρολαυτά,αν ήταν επιλογή μου,ΦΥΣΙΚΑ και θα επέλεγα να είμαι στο γουδί,κ να πίνω μπύρες με τους δόκιμους! κ τέλος,σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ,δε συνδέω το αν είναι άντρας κάποιος,με το αν έχει περάσει από επιπονες σωματικές διαδικάσιες ή όχι ! (εκτός αν αυτή η λογική μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι οικοδόμοι ας πούμε,είναι πολύ πιο άντρες από τους οικονομολόγους).... (αλήθεια,ένας οικοδόμος,που στρατό λουφάρει τρελλά,είναι ή δεν είναι άντρας΅?)?
ZAKKWYLDE Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 antreaslam λάθος κατάλαβες. Το μεγάλο παράπονο που εκφράζεται είναι οτι πάμε στο στρατό και δεν κάνουμε τίποτα και οτι είναι χαμένος χρόνος και μπλα μπλα μπλα. Και λέω το εξής απλό! Αν έχουν τα κότσια, ας πάνε ΕΔ να έχουν πάντα κάτι να κάνουν! Αλλά οι περισσότεροι κοιτάνε τη λούφα και μετά βαριούνται! Όχι ρε φίλε, δεν είναι έτσι... Καμία σχέση. Όπως ανέφερε κάποιος, έκανε 850 πτώσεις 8500 χλμ, και 700 μέρες πορεία και πήρε και το τεράστιο ποσό των 1.400.000 σε 18 μήνες. Ενώ ο πιό κακοπληρωμένος εργάτης αυτά τα βγάζει σε 4 με λιγότερο κόπο....φαντάσου τί κορόιδα βρήκαν δηλαδή. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι ο παραπάνω δεν έγινε άντρας, αλλά το κοροϊδάκι/είλωτας του Ελληνικού Κράτους που νομίζει ότι έγινε άντρας και έβγαλε και λεφτά. Μέχρι και οι Αλβανοί μετανάστες τα πρώτα χρόνια που ήρθαν στην Ελλάδα, που τους εκμεταλλεύονταν σε όλες τις βαριές δουλειές και τους έδιναν 'ένα κομμάτι ψωμί' περισσότερα έβγαζαν. Έστω ότι ο παραπάνω έγινε πλέον Ράμπο και θα μας σώσει όλους απο τον κακό βάρβαρο Τούρκο που θα έρθει να βιάσει τις μανάδες και τις αδερφές μας. Η Εκπαίδευση αυτή μετά απο 5 χρόνια είναι Α-Χ-Ρ-Η-Σ-Τ-Η. Επειδή ρώτησε κάποιος....εγώ είμαι ανυπότακτος, δεν σπούδασα για να με διατάζει ο κάθε άχρηστος, αγράμματος, χαμηλής νοημοσύνης γαλονάς να καθαρίζω τουαλέτες και να ρισκάρω τη ζωή μου. Τέλος επειδή ακούω ηλιθιότητες για το ποιός έχει πιό μεγάλη την αντρίλα. Άνδρας είναι ο σωστός οικογενειάρχης, σωστός επαγγελματίας, σωστός πολίτης και αυτός που αγωνίζεται για τα πιστεύω του. Αντρας δεν είναι το μικρό πράσινο προβατάκι που η λέξη 'Μάλιστα Κύριε' είναι κύριο μέρος της καθημερινής διαλέκτου. Πολύ λυπάμαι που υπάρχει νεολαία με τέτοιες σκοταδιστικές απόψεις. Όσο για τις βλακείες με τη μαμά.... Ζω 5 χρόνια μόνος μου, καθαρίζω τα δικά μου σκατά, μαγειρεύω μόνος μου....ή τρώω τις αηδίες απ'έξω, καθαρίζω το σπίτι όποτε θυμάμαι τέλος πάντων, αυτοσυντηρούμαι οικονομικά κτλ κτλ. Δεν χρειάζομαι να μπώ σε ένα μπ@ρδέλο για να ξεκολήσω απο την μαμά...ήδη το έκανα όταν έφυγα φοιτητής όπως και οι περισσότεροι. Η πλάκα είναι ότι όσοι τα λένε αυτά, έμεναν με τη μαμά, πήγαν ειδικές δυνάμεις-επέστρεψαν, και ακόμα τους ταϊζει η μαμά.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Ενημερωτικά, επειδή υπηρέτησα στο ΕΜ και είχαμε να ταίσουμε χιλιάδες συναδέλφους στον Έβρο, αυτή η ιστορία με τα ληγμένα και τους γκοτζίλες κάποια στιγμή πρέπει να πάρει τέλος. Τα κρέατα στο στρατό (βοδινό, χοιρινό, κοτόπουλο) είναι φρεσκότατα. Αν κάτι συσκευασμένο έχει ημερομηνία λήξης το 2012, ο στρατός το λήγει το 2010 και το στέλνει για καταστροφή. Αυτά τα ξέρω πρώτο χέρι γιατί φόρτωσα, ξεφόρτωσα, τεμάχισα και παρέδωσα τόνους κρέατος (και δε λέω τι μου είπε ο κουνιάδος του γείτονα της γκόμενας του γνωστού της πεθεράς της νονάς μου). Και αυτό, καλοί μου φίλοι, όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά επειδή λήγοντας τα προϊόντα νωρίτερα, ο Ε.Σ. επαναδιαπραγματεύεται τις συμβάσεις προμήθειας πιο συχνά. Έλεος με τους γκοτζίλες και τις σάπιες κότες. Καλοί οι θρύλοι, αλλά αν είναι να κάνουμε συζήτηση (μούχαχα) να ξέρουμε τι λέμε. Το χοιρινό Κρέας έχει 3 μέρες διάρκεια, και το μοσχάρι 5-6...απο κεί και πέρα θέλουν κατάψυξη....οπότε το φρεσκότατο....άστο. Αν είναι κατεψυγμένο...όπως είπες τα μετέφερες εσύ, άρα αλλάξανε κατάψυξη 3-4 φορές....αυτό το κρέας λοιπόν έχει ήδη χαλάσει μέσα απο αυτή τη διαδικασία. Πόσες φορές έχουμε διαβάσει για κατασχεμένα ληγμένα κρέατα και γιαούρτια τα οποία είχαν προορισμό διάφορα στρατόπεδα. Τα παραπάνω κατασχέθηκαν ευτυχώς....αυτά που δεν κατασχέθηκαν σε ποιά στομάχια πήγαν; Σίγουρα όχι των διοικητών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.