Προς το περιεχόμενο

Κατάργηση Υποχρεωτικής Στράτευσης

ZAKKWYLDE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Α Ένα άλλο φοβερό που διάβασα είναι οτι ο στρατός σε κάνει άνθρωπο με αντοχές , ναι αυτό είναι αλήθεια , το ίδιο σκληρός γίνεσαι και αμα κλειστείς σε ένα φρενοκομείο για ένα χρόνο και αποδειχτεί εκ του αποτελέσματος ότι κατάφερες να παραμείνεις χωρίς κουσούρια , ακραίο παράδειγμα αλλά καταλαβαίνεται τι θέλω να πω. Μήπως να υπηρετούσα και στην Σομαλία για να γίνω πιο άνδρας;

προφανως θα αναφερεσε σε μενα. ειπα εγω οτι γινεσε πιο αντρας με το να αποκτας ψυχολογικες αντοχες αλλα το θεωρω κατι θετικο που αποκομησα. γιατι το ειρωνευσε αυτο? ναι δεχτηκα πολυ ψυχολογικη πιεση εκει που ημουν την αντεξα βλεπεις κατι αστειο σε αυτο? και πιστεψε δεν θα γελαγες καθολου αν η υποδοχη σου στο στρατοπεδο ηταν πετρες και γυαλια για να σπασει ο τσαμπουκας σου ολα αυτα με τις ευλογιες του διοιηκητη ετσι για να μπεις στο κλιμα. αλλα μιλαμε για μοναδα που ξυπναγες το πρωι και εβλεπες την τεραστια τουρκικη σημαια πανω στο βουνο νομιζω η μεγαλυτερη που υπαρχει οποτε μπαινεις ετσι και αλλιως στο κλιμα. παντως επεφτε και γελιο γιατι σκαγανε τουρκοι να βγαλουνε φωτο απο το στρατοπεδο και τους ειχαμε λυωσει στις πετρες γιατι αμα πυροβολησεις αντε δικαιολογησε το μιλαμε για τραγελαφικα σκηνικα. την λεξη αντρας παντως εγω προσωπικα αν θυμαμαι καλα δεν την χρησιμοποιησα πουθενα ειπα απλα δεν θα παθετε και τιποτα ξεκολατε. αλλιως βγαλτε γλωσες και γλυφτε η βγειτε γιωταδες σαν τον τριανταφυλοπουλο που φωναζε σαν τρελος για να απαλαγει ο ταρζαν του λαου.

• Απαντ. 605
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγω στο στρατο ημουν πολυ ανετος Δεν ειχα κανενα αγχος και η πλάκα δεν ειχε τελειωμό.

Την μεγαλυτερη ψυχολογική πίεση την εχω μετα το στρατο γιατι δεν βγαινω οικονομικα και ερχονται και τα νοικια κλπ

Δημοσ.
Αμ αν το κράτοςτους απαγορεψει τη έξοδο από τη χώρα πως θα φύγουν;Είπαμε διοικούν οι εργαζόμενοι όχι το κεφάλιο.

Μαλάκα Μενέλαε σταμάτα να του μιλάς διότι οι Χριστοί και οι μάνες που άκουσε ο άλλος θα είναι γλυκά σαν τραγούδι του Γιάννη Φλωρινιώτη σε σχέση με αυτά που θα ακούσει ο ομνιβλαξ

Δημοσ.
Spartacos.....

Πρίν απο μερικά χρόνια εδώ στην Ελλάδα, ήταν ένας τύπος που ζήλευε πολύ την γυναίκα του....μιά μέρα που γύρισε σπίτι λοιπόν, την έκοψε κομμάτια, τα έβαλε σε σκουπιδοσακούλες και τα πέταξε σε κάτι κάδους.

μαλιστα,φαινεται οτι πουλουσε κορανια στην πλατεια του χωριου

Πρίν απο μερικούς μήνες....4 κυνηγοί στο Αγρίνιο μπήκαν καταλάθος σε ένα χωράφι και ο ιδιοκτήτης τους εκτέλεσε όλους εν ψυχρώ.

εχει τουρκους στο αγρινιο?

τι σχεση εχει ενα εγκλημα παθους και ενας τρελος με τους 'γειτονους' που

εσφαξαν τρεις κακομοιρους απλα και μονο γιατι τολμησαν να πουλησουν τη βιβλο!

Δημοσ.

HexStatic, δεν ειπα οτι ο αντρας θα γινει αντρας μονο πηγαινοντας στρατο.

Ειπα οτι καποιες περιπτωσεις μαμακηδων (εστω και αν ειναι το 10% ολων των αρσενικων) ειναι περιπτωσεις που αν καποιος δε τους αποκολλησει με το ζορι απτη μαμα θα μεινουν για παντα κολλημενοι κατω απτη φουστα της.

Δημοσ.
Α Ένα άλλο φοβερό που διάβασα είναι οτι ο στρατός σε κάνει άνθρωπο με αντοχές , ναι αυτό είναι αλήθεια , το ίδιο σκληρός γίνεσαι και αμα κλειστείς σε ένα φρενοκομείο για ένα χρόνο και αποδειχτεί εκ του αποτελέσματος ότι κατάφερες να παραμείνεις χωρίς κουσούρια , ακραίο παράδειγμα αλλά καταλαβαίνεται τι θέλω να πω. Μήπως να υπηρετούσα και στην Σομαλία για να γίνω πιο άνδρας;

προφανως θα αναφερεσε σε μενα. ειπα εγω οτι γινεσε πιο αντρας με το να αποκτας ψυχολογικες αντοχες αλλα το θεωρω κατι θετικο που αποκομησα. γιατι το ειρωνευσε αυτο? ναι δεχτηκα πολυ ψυχολογικη πιεση εκει που ημουν την αντεξα βλεπεις κατι αστειο σε αυτο? (..)

Δεν αναφέρομαι σε σένα . Αυτό που λέω με το παραπάνω παράδειγμα είναι ότι δεν είναι απαραίτητο στην ζωή να περάσεις κάτι με το ζόρι, για να εξελίξεις τον χαρακτήρα σου, πόσο μάλλον όταν αυτό το κάτι είναι κενόδοξο εφόσον μιλάμε για την μιλιταριστικής φύσεως ανάγκη της θητείας. Οκ life is a bitch, προσωπικά με χάλασε πολύ που έπρεπε να πάω , και ακόμα θυμάμαι την ώρα που πέρναγα την πύλη, δεν κινήθηκα έξυπνα από την ώρα που παρουσιάστηκα γιατί δεν φρόντισα να ενημερωθώ σωστά για ουσιώδη πράγματα. Δεν ημουνα άνετος πάντος , όπως δεν ήταν και κανένας άνετος ποτέ την στιγμή που παρουσιάστηκε. Αργότερα ξεψαρώνεις και όλα φαίνονται αστεία -τραγικά. Τέλος πάντων η όλη διαδικασία στρατός, θητεία, κτλ δεν στάθηκε προϋπόθεση για να προχωρήσω , απλώς ήταν μια αναγκαιότητα και κόλημα. Αυτή είναι η αλήθεια για τους περισσότερους, τι να λεμε τώρα .

Δημοσ.

Δεν αναφέρομαι σε σένα . Αυτό που λέω με το παραπάνω παράδειγμα είναι ότι δεν είναι απαραίτητο στην ζωή να περάσεις κάτι με το ζόρι, για να εξελίξεις τον χαρακτήρα σου, πόσο μάλλον όταν αυτό το κάτι είναι κενόδοξο εφόσον μιλάμε για την μιλιταριστικής φύσεως ανάγκη της θητείας. Οκ life is a bitch, προσωπικά με χάλασε πολύ που έπρεπε να πάω , και ακόμα θυμάμαι την ώρα που πέρναγα την πύλη, δεν κινήθηκα έξυπνα από την ώρα που παρουσιάστηκα γιατί δεν φρόντισα να ενημερωθώ σωστά για ουσιώδη πράγματα. Δεν ημουνα άνετος πάντος , όπως δεν ήταν και κανένας άνετος ποτέ την στιγμή που παρουσιάστηκε. Αργότερα ξεψαρώνεις και όλα φαίνονται αστεία -τραγικά. Τέλος πάντων η όλη διαδικασία στρατός, θητεία, κτλ δεν στάθηκε προϋπόθεση για να προχωρήσω , απλώς ήταν μια αναγκαιότητα και κόλημα. Αυτή είναι η αλήθεια για τους περισσότερους, τι να λεμε τώρα .

οκ επειδη ειχα γραψει εγω κατι σαν αυτο που περιεγραφες το ελαβα ετσι. απλα εγω θεωρω οτι κατω απο την πιεση μαθαινεις ποιος εισαι και τα ορια σου απο τι μεταλο εισαι φτιαγμενος που λενε. προσωπικα εγω με ενα τηλεφωνο εφευγα οποια στιγμη ηθελα απο εκει αλλα δεν το εκανα πρωτον γιατι ειναι ανηθικο και δευτερον γιατι ηθελα να δω τα ορια μου. ενταξει και ποιος δεν γουσταρει να περναει καλα και να μην πιεζετε απλα αυτο που θελω να πω οτι ολα εχουν κατι να σου προσφερουν. over and out απο εμενα.

Δημοσ.
Μαλάκα Μενέλαε σταμάτα να του μιλάς διότι οι Χριστοί και οι μάνες που άκουσε ο άλλος θα είναι γλυκά σαν τραγούδι του Γιάννη Φλωρινιώτη σε σχέση με αυτά που θα ακούσει ο ομνιβλαξ

Σόρυ αλλά είχα κέφια σήμερα... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσ.
Ενημερωτικά, επειδή υπηρέτησα στο ΕΜ και είχαμε να ταίσουμε χιλιάδες συναδέλφους στον Έβρο, αυτή η ιστορία με τα ληγμένα και τους γκοτζίλες κάποια στιγμή πρέπει να πάρει τέλος.

Τα κρέατα στο στρατό (βοδινό, χοιρινό, κοτόπουλο) είναι φρεσκότατα. Αν κάτι συσκευασμένο έχει ημερομηνία λήξης το 2012, ο στρατός το λήγει το 2010 και το στέλνει για καταστροφή. Αυτά τα ξέρω πρώτο χέρι γιατί φόρτωσα, ξεφόρτωσα, τεμάχισα και παρέδωσα τόνους κρέατος (και δε λέω τι μου είπε ο κουνιάδος του γείτονα της γκόμενας του γνωστού της πεθεράς της νονάς μου).

Και εγώ απο πρώτο χέρι, σε 365 μέρες θητεία έφαγα 1850 φορές φασόλια. Φασόλια με κρέας, φασόλια σκέτα, γίγαντες και οτι σκατά πάει με τα φασόλια. Γκοτζίλα or no το στομάχι σου το γαμείς. Το γαμείς και με τα goody's βέβαια, αλλά ας πούμε οτι κάποιος έχει και την επιλογή να μην το κάνει.

Και μιας που πιάσαμε τους μύθους, αυτό το "Στον στρατο γνωρίζεις την κοινωνία", για πόσα χρόνια θα το σέρνουμε ακόμα; @@ καπαμά γνωρίζεις (λες και εσύ δεν είσαι μέρος τής ή δεν την ήξερες απο πριν). Εγώ πάντως τόσο ΠΛΕΜΠΑ και ΣΤΟΚΑΔΑΡΙΑ στον στρατό και πουθενά αλλού.

Ο άλλος μύθος είναι οτι ο στρατός σε κάνει άντρα (γιατί ως γνωστόν άντρας είναι όποιος έχει πηδήσει απο αλεξίπτωτο, όλοι οι άλλοι είναι αδερφές). Οι στρατόκαβλοι που ξέρω εγώ, εκτός απο τις ιστορίες για το πόοοοσες μέρες έμειναν στην βραχονησίδα χωρίς νερό και αν κέρδισαν χθες το στοίχημα (και φυσικά πόσες γκόμενες γάμησαν την εβδομάδα που πέρασε) , δεν έχουν κάτι άλλο να πουν. Να χαρώ άντρες.

Έχουν περάσει 3 χρόνια απο τότε που πήγα στρατό. Τώρα, δεν μου φαίνεται τόσο κακό όσο τότε (όπως κάθε τί που αφήνεις πίσω σου). Παρ'ολα αυτά εκτός απο ένα χρόνο στα σκουπίδια και τους κόπους της μάνας μου να συντηρήσει ενα μαντραχαλά γιατί πρέπει να υπηρετήσει την πατρίδα, δεν έχω τίποτα καλό να θυμηθώ (ίσως 2-3 φίλους). Χαβαλέ έκανα και εκτός στρατού και μάλιστα στις 10απλάσιες ποσότητες.

Και εσύ snoob ταίζες κόσμο. Υπάρχουν και άλλοι που ΞΥΝΟΥΝ τα παπάρια τους ολημερίς και σέρνουν το κουφάρι τους απο σκοπιά σε σκοπιά. Και απο πίσω ένας σκασμός αργόσχολοι (δεν χρειαζόμαστε ούτε το 1/10 απο τους μόνιμους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς). Αυτό το καρναβάλι ποιόν ωφελεί δηλαδή και μας κόβει τόσο πολύ να διατηρήσουμε το κατεστημένο;

Δημοσ.

Hamurabi , τουλάχιστον από την προσωπική μου πείρα, έχω παρατηρήσει ότι τα μαμόθρεφτα που περνούν πολύ δύσκολες καταστάσεις στον στρατό,συνήθως "σπάνε" ψυχολογικά, και δε γίνονται "άντρες". Γενικά,δε μπορείς να πιέσεις τον άλλο να γίνει κάτι που δε θέλει ή δε μπορεί! Κ επίσης, ούτε να του δείξεις τον τρόπο! εγώ ήθελα να γίνω άντρας με άλλον τρόπο,γιατί να υποχρεωθώ να γίνω μέσω στρατου?

spartacos,ειλικρινά πρέπει να είσαι το αντίπαλο δέον του ομνιλας.... επειδή ένας τρελλός έσφαξε,αυτό συνεπάγεται ότι είναι απολίτιστοι! Άρα, επειδή 100 "γνωστοί αγνωστοι" καίνε την ελλ.σημαία=>ότι οι έλληνες δε σέβονται τη σημαία τους! ή ακόμα καλύτερα, επειδή οι χουντικοί μαζεύονται ακόμα κ γιορτάζουν=?οι έλληνες είναι χουντικοί. ή, επειδή κάποιοι έκαψαν βιβλία, =>οι έλληνες ειναι απολίτιστοι κ θέλουν να γυρίσουν στο μεσαίωνα,σωστά?

snoob,για τις ημερ/νίες ληξης,έχεις ως επί το πλείστον δίκιο. αλλά , όταν οι προμήθειες σου έρχονται (για άγνωστο λόγο),από την κω,κ πρέπει να πανε πρώτα λερο,κ μετά αγαθονήσι,κ αυτό συνεπάγεται ταξίδι σχεδόν 10 ωρών εκτος ψυγείου,μωρέ κ χθες να έγινε η παραγωγη,δε γίνεται τίποτα,πάλι αίμα θα σε πάει η τουαλέτα σου! ή όταν σερβίρονται στα μεγάλα στρατόπεδα αυτά τα "κεφτεδάκια" κονσέρβα,που είναι καμιά 30αριά στη μερίδα οτυ καθενός,κ μετά το 3ο,για κάθε ένα που έφαγες,σπαταλάς μισή ώρα στην τουαλετα σου,εεε,πάλι δεν έχει σημασία αν έχει ημερ.νια λήξης το 2012...

ομνιλας, απλά για να σε βοηθήσω στη σκέψη σου,μεγάλες ελληνικές βιομηχανικές εταιρείες,είναι πχ η δέλτα,τα γκούντις,η φάγε,η ιον,η τσιπίτα.

τώρα,πως θα τολμήσει ένα κράτος να αυξήσει τη φορολογία,όταν κάθε μήνα,άλλη μια γραμμή παραγωγής φεύγει από την ελλάδα με προορισμό τη βουλγαρία,είναι άλλο ζήτημα!

μια απλή παρατήρηση: Ο στρατός κάνει άντρα,μόνο όποιον έχει την αναγκη να γίνει αυτή η διαδικασία μέσω στρατού...

από κει κ πέρα,υπάρχει ένα % που τον ανέχεται κ πάει,

ένα % που δεν τον ανέχεται,αλλά πάει,

κ ένα % που δεν τον ανέχεται κ προσπαθει να μην πάει!

προσωπικά,δεν κατηγορώ κανένα εκ των ποσοστών αυτών,ο καθένας κάνει τις επιλογές του...

ΥΓ:όποιος πιστεύει ότι ο στρατός σε συνθήκες πολέμου,θα μπορέσει να έχει ενεργή συμμετοχή,είναι ελαφρώς γελασμένος.

• Super Moderators
Δημοσ.
Και εγώ απο πρώτο χέρι, σε 365 μέρες θητεία έφαγα 1850 φορές φασόλια. Φασόλια με κρέας, φασόλια σκέτα, γίγαντες και οτι σκατά πάει με τα φασόλια. Γκοτζίλα or no το στομάχι σου το γαμείς. Το γαμείς και με τα goody's βέβαια, αλλά ας πούμε οτι κάποιος έχει και την επιλογή να μην το κάνει.

Παρότι τα μαθηματικά δε μας βγαίνουν ακριβώς, αντιλαμβάνομαι πού το πας. Απλά, να παρατηρήσω ότι ο τρόπος και η συχνότητα που μαγειρεύονται κάποιες τροφές στο στρατό καμία σχέση δεν έχει με την ποιότητά τους. Το σχόλιο το έκανα απλά γιατί εν έτη 2007 ένας νέος άνθρωπος συνεχίζει να αναμασά μια ιστορία για το συμπαθέστατο Ιαπωνικό τερατάκι 53 ετών. Παντού υπάρχει ένας μύθος...

Και μιας που πιάσαμε τους μύθους, αυτό το "Στον στρατο γνωρίζεις την κοινωνία", για πόσα χρόνια θα το σέρνουμε ακόμα; @@ καπαμά γνωρίζεις (λες και εσύ δεν είσαι μέρος τής ή δεν την ήξερες απο πριν). Εγώ πάντως τόσο ΠΛΕΜΠΑ και ΣΤΟΚΑΔΑΡΙΑ στον στρατό και πουθενά αλλού.

Με βάση αυτό που λες, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: ή ο στρατός αντλεί κληρωτούς από ένα σύνολο που δεν υφίσταται πουθενά στην Ελληνική κοινωνία, είτε αντλεί κληρωτούς από ένα σύνολο το οποίο πουθενά αλλού δεν έχεις την ευκαιρία να το δεις συγκεντρωμένο. Χρειάζεται να επισημάνω τι από τα δύο αποκλείεται να συμβαίνει;

Ο άλλος μύθος είναι οτι ο στρατός σε κάνει άντρα (γιατί ως γνωστόν άντρας είναι όποιος έχει πηδήσει απο αλεξίπτωτο, όλοι οι άλλοι είναι αδερφές). Οι στρατόκαβλοι που ξέρω εγώ, εκτός απο τις ιστορίες για το πόοοοσες μέρες έμειναν στην βραχονησίδα χωρίς νερό και αν κέρδισαν χθες το στοίχημα (και φυσικά πόσες γκόμενες γάμησαν την εβδομάδα που πέρασε) , δεν έχουν κάτι άλλο να πουν. Να χαρώ άντρες.

Προσωπικά, πουθενά δεν έγραψα ότι ο στρατός σε "κάνει άντρα". Ότι μαθαίνεις, όμως, πέντε-δέκα χρήσιμα πράγματα για το τι παίζει σε έναν κόσμο με τον οποίο υπό νορμάλ συνθήκες δε θα ερχόσουν ποτέ σε επαφή μαζί του, ναι το πιστεύω.

Και εσύ snoob ταίζες κόσμο. Υπάρχουν και άλλοι που ΞΥΝΟΥΝ τα παπάρια τους ολημερίς και σέρνουν το κουφάρι τους απο σκοπιά σε σκοπιά[...]

Δεν έχει σχέση το τι έκανα. Σημασία έχει ότι όταν κάποιος με καλεί να προτάξω την [εισάγετε ξύλινο όρο της αρεσκείας σας] και να αρνηθώ να στρατευτώ, οφείλω να του υπενθυμίσω (κι ας κατηγορηθώ για ωχαδερφισμό) ότι αυτό που φοβάται ότι θα ζήσει κάποιος, δε συμπίπτει απαραίτητα με αυτό που ήδη έζησαν κάποιοι άλλοι. Οπότε, καλές οι γενικεύσεις, αλλά ας είμαστε πραγματικά προετοιμασμένοι (και όχι στα λόγια) οι απαντήσεις που θα πάρουμε να μην υποστηρίζουν την κοσμοθεωρία μας. Αυτό, και τίποτε άλλο.

Δημοσ.

Όλα αυτά που αναφέρεις παραπάνω ZAKKWYLDE είναι καταστάσεις σε μονάδες ρέκλας και ύπνου. Αν τολμήσεις και πας ειδικές δυνάμεις όπως εγώ και πολλοί άλλοι, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Αλλά φυσικά όλοι κοιτάτε να την κάνετε και να λουφάρετε και να πάρετε καλή μετάθεση κλπ. Μετά φυσικό κι επόμενο είναι να μη σας φαίνεται χρήσιμος ο στρατός γιατί επί ένα ή ενάμιση χρόνο είσασταν βάρος και άχρηστοι και κοιμόσασταν όρθιοι. Ελάτε μια βόλτα από Ε.Δ. και θα δεις ποιος είναι άντρας... Εκεί φαίνονται οι αντοχές και η μαγκιά σου και όχι στο Γ.Ε.Σ. ως γραφέας.

Δημοσ.

Μα δεν καταλαβαινω που μου πατε σε κωλομοναδες του πεζικου και τωρα μου μιλατε στο φορουμ και λετε "αχρηστος ο στρατος γιατι ειμουνα 1 χρονο ενας μαντραχαλος που επρεπε να τον ταιζει η μανα του χωρις λογο". ε ο στρατος σας φταει ρε μαγκες;

εγω υπηρετησα αλεξιπτωτιστης και πηρα 1.200.000 δραχμες τοτε και δε με ταισε καμια μανα μου παρα την ταισα εγω.

Υπαρχουν λυσεις αν δε θελουμε να ειμαστε ρεμπελοι το θεμα ειναι οτι οι περισσοτεροι ΤΟ ΘΕΛΑΤΕ να ειστε ρεμπελοι παρολο που τωρα το αρνειστε.

Δημοσ.
Μα δεν καταλαβαινω που μου πατε σε κωλομοναδες του πεζικου και τωρα μου μιλατε στο φορουμ και λετε "αχρηστος ο στρατος γιατι ειμουνα 1 χρονο ενας μαντραχαλος που επρεπε να τον ταιζει η μανα του χωρις λογο". ε ο στρατος σας φταει ρε μαγκες;

εγω υπηρετησα αλεξιπτωτιστης και πηρα 1.200.000 δραχμες τοτε και δε με ταισε καμια μανα μου παρα την ταισα εγω.

Υπαρχουν λυσεις αν δε θελουμε να ειμαστε ρεμπελοι το θεμα ειναι οτι οι περισσοτεροι ΤΟ ΘΕΛΑΤΕ να ειστε ρεμπελοι παρολο που τωρα το αρνειστε.

μα κανείς δέν είπε ότι τον ταιζει η μάνα του.

Οι περισσότεροι την στιγμή που αρχίζουν να βγάζουν σοβαρά λεφτά

τους έρχεται το χαρτί

Δημοσ.

πράγμα το οποίο είναι αποτέλεσμα λανθασμένων επιλογών. Ναι αν εξαντλήσουν όλη τους την αναβολή, λογικό δεν είναι να κληθούν να υπηρετήσουν σε εκείνη τη χρονική στιγμή;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...