Προς το περιεχόμενο

Κατάργηση Υποχρεωτικής Στράτευσης

ZAKKWYLDE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Άν γίνει πόλεμος ελλάς τουρκίας ποιοι θα τρέξουν πρώτοι ξες? Think about it..

Δεν αμφιβαλω φιλε μου οτι η ειδικες δυναμεις εχουν αρκετα καλη εκπαιδευση...

Εγω μιλαω γενικα για τον Ελληνικο Στρατο...

Αφου μετα 19 μηνες σε 8 στρατοπεδα ( Μεταθεσεις και αποσπασεις)...

Μονο οργανωση και ΚΑΛΗ εκπαιδευση, δεν συναντησα...

Αλλα και παλι μπορει να ετυχε μονο σε μενα... ( Συμπτωση ;...το ευχομαι ) ~

• Απαντ. 605
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

frappes:

τα γνωστά περί ρατσισμού. καλέ μου φίλε μιλάω για την Αμερική. ειναι γνωστό πλέον το τι συμβαίνει όσων αφορά αυτό το θέμα. οι μαύροι της Αμερικής έχουν πιο "πάνω" ας το πούμε έτσι την φυλή τους απ' ότι το -ο θεός να το κάνει- έθνος τους. πείτε μου αν λέω ψέματα. πείτε μου "είσαι ψεύτης, από την φαντασία σου τα βγάζεις όλα αυτά." Και πιο πάνω είπα ότι δεν είμαι απόλυτος αλλά σε μεγάλο ποσοστό.

Δημοσ.
Αν μίλαγες γενικά για τον Ε.Σ. δεν θα έλεγες ότι έχει μικρή εκπαίδευση.

Θεωρω χρεος μου... να λεω αυτα που ειδα... και οχι αυτα που αρεσουν (σε καποιους) ~

Δημοσ.
Θεωρω χρεος μου... να λεω αυτα που ειδα... και οχι αυτα που αρεσουν (σε καποιους) ~

Δεν διαφωνώ απλά σου λέω ότι λέγοντας ότι ο στρατός έχει μικρή εκπαίδευση έβαλες και τις ειδικές δυνάμεις.

Δημοσ.
τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Kαι όταν σκέφτεσαι πως κάποιος βολεμένος δεν παησε ποτέ το πόδι του σε στρατόπεδο περισσότερο τσατίζεσαι.Οπως οι κωλοτραγουδιστάδες

whiteyez πήγες ειδικές δυνάμεις από τα 18 σου;

Δημοσ.

Από το άρθρο απουσιάζουν οι οποιεσδήποτε λεπτομέρειες.

Το παλικάρι λέει χτύπησε στο κεφάλι και αργότερα στο νοσοκομείο πέθανε.

Πώς το χτύπησε το κεφάλι του? Χίλιοι 2 τρόποι υπάρχουν. Από το να γλιστρήσεις στο ντούζ μέχρι να φάς σφαίρα στο κεφάλι.

Τα συλληπητήριά μου στην οικογένειά του....

Δημοσ.

Μην τρελαίνεστε. έκανα μια απλή αναφορά επί του θέματος. Τις απόψεις μου περί στρατού τις έχω αναφέρει στις αρχές ακόμα του topic.

Δημοσ.
Kαι όταν σκέφτεσαι πως κάποιος βολεμένος δεν παησε ποτέ το πόδι του σε στρατόπεδο περισσότερο τσατίζεσαι.Οπως οι κωλοτραγουδιστάδες

whiteyez πήγες ειδικές δυνάμεις από τα 18 σου;

Δεν πήγα ακόμα, Αύγουστο παρουσιάζομαι Ρεντίνα και το έχω ψάξει αρκετά το θέμα.

Δημοσ.
Από το άρθρο απουσιάζουν οι οποιεσδήποτε λεπτομέρειες.

Το παλικάρι λέει χτύπησε στο κεφάλι και αργότερα στο νοσοκομείο πέθανε.

Πώς το χτύπησε το κεφάλι του? Χίλιοι 2 τρόποι υπάρχουν. Από το να γλιστρήσεις στο ντούζ μέχρι να φάς σφαίρα στο κεφάλι.

Τα συλληπητήριά μου στην οικογένειά του....

http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20070508&nid=4687286

ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ αλλά και σκέψεις για αλλαγή του τρόπου με τον οποίο οι νεοσύλλεκτοι κρίνονται ικανοί για στράτευση προκάλεσαν οι συνθήκες θανάτου 31χρονου, λίγες μόλις ώρες προτού παραπεμφθεί για τρίτη φορά σε υγειονομική επιτροπή απ΄ όπου θα έπαιρνε οριστική απαλλαγή. Επισήμως από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώθηκε ότι ο στρατιώτης Ι.Κ. του Γεωργίου, από τον Πειραιά, «τραυματίστηκε στο κεφάλι» στις 6.05 π.μ., ότι 50 λεπτά αργότερα «εξέπνευσε στο νοσοκομείο Άρτας» όπου διεκομίσθη και ότι τα αίτια και οι συνθήκες θανάτου ερευνώνται από τις αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές. Ωστόσο, ανεπισήμως, από αρμοδίους και μη, αναφέρεται σχεδόν με βεβαιότητα ότι ο 31χρονος βιολόγος αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον πρώτο όροφο.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, ο Ι.Κ. παρουσιάστηκε στις 2 Μαΐου έπειτα από δύο αναβολές 12 και 6 μηνών που είχε πάρει λόγω δυσπροσαρμοστικότητας στο στρατιωτικό περιβάλλον. Από το Σάββατο ήταν στο αναρρωτήριο υπό την παρακολούθηση του ψυχιάτρου και του γιατρού που είχαν βάρδια, ενώ στην Άρτα είχαν πάει και οι γονείς του εν όψει της επικείμενης παραπομπής του σε υγειονομική επιτροπή στη Θεσσαλονίκη για την οριστική του απαλλαγή. Στην Άρτα βρισκόταν και μία στενή του φίλη. Μέχρι τις 4.30 π.μ. ο νεοσύλλεκτος ήταν με τον γιατρό. Όταν αυτός έφυγε, ο Ι.Κ. σηκώθηκε από το κρεβάτι και αργότερα βρέθηκε τραυματισμένος στο διοικητήριο. Κατά τις εκτιμήσεις στρατιωτικών, έπεσε από παράθυρο που βρισκόταν δίπλα στο δωμάτιο στο οποίο εκτελούσε χρέη επόπτη ασφαλείας ο ψυχίατρος της μονάδας.

Σύμφωνα με άλλες στρατιωτικές πηγές υπάρχουν ερωτηματικά ως προς τις συνθήκες εποπτείας του, για το αν είχε λάβει φαρμακευτική αγωγή για «να ηρεμήσει» και να κοιμηθεί, αν του είχε εξηγηθεί καθαρά ότι θα πάρει απαλλαγή, αν είχε επαφή με τους συγγενείς του και τι ειπώθηκε μεταξύ τους κ.ά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα αυτοκτονία- η 7η εντός του 2007- οδηγεί σε εισηγήσεις για αναθεώρηση της διαδικασίας χαρακτηρισμού κάποιου ως Ι5. Με βάση και παλαιότερες μελέτες εξετάζεται το ενδεχόμενο ορισμένες περιπτώσεις να χαρακτηρίζονται εξαρχής ως Ι5 και να απαλλάσσονται και να μην απαιτείται προηγούμενη χορήγηση δύο αναβολών. Υπάρχει ωστόσο και αντίλογος καθώς αρκετοί εμφανίζονται μετά τις αρχικές αναβολές και ζητούν να υπηρετήσουν κανονικά.

Δημοσ.
αναφέρεται σχεδόν με βεβαιότητα ότι ο 31χρονος βιολόγος αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον πρώτο όροφο.

Σαν τον Κύπριο που σκόνταψε στη ζαρντινιέρα μου ακούγεται αυτό.

Δημοσ.
frappes:

τα γνωστά περί ρατσισμού. καλέ μου φίλε μιλάω για την Αμερική. ειναι γνωστό πλέον το τι συμβαίνει όσων αφορά αυτό το θέμα. οι μαύροι της Αμερικής έχουν πιο "πάνω" ας το πούμε έτσι την φυλή τους απ' ότι το -ο θεός να το κάνει- έθνος τους. πείτε μου αν λέω ψέματα. πείτε μου "είσαι ψεύτης, από την φαντασία σου τα βγάζεις όλα αυτά." Και πιο πάνω είπα ότι δεν είμαι απόλυτος αλλά σε μεγάλο ποσοστό.

Eιτε Αμερικη ειτε Ελλαδα ειτε Ουζμπεκισταν δεν αλλαζει κατι πρεπει να σεβομαστε εξισου ολα τα εθνη.

Μεταξυ μας, σα λαος ειμαστε χειροτεροι απο τους αμερικανους. Μια μπανανια του "δε βαριεσαι" ειμαστε που τιποτα δε δουλευει σωστα. Για τους μαυρους, τα ειπαμε, ειναι απεχθη τα ρατσιστικα σχολια.

Αλλα τι σχεση εχουν ολα αυτα με το θεμα?

Εγω ειμαι υπερ της αμεσης καταργησης της υποχρεωτικης θητειας με προυποθεσεις.

Δημοσ.
twingo

Σίγουρα σε πολλούς εξ'ημών δεν μας λέν τίποτα οι Ιστορίες των παππούδων μας για τον ξεριζωμό, από την Μικρά Ασία και η Γενοκτονία των Ποντίων.Ίσως ακόμα και ο αγώνας του Π.Μελά στην Μακεδονία,οι βαρβαρότητες των Βουλγάρων και για όσους είναι απο την Ήπειρο το πλιάτσικο και τους βιασμούς που κάνανε οι Αλβανοί στα σπίτια μας.Βέβαια να μην Ξεχάσω και τους «φίλους μας» τους Σέρβους και αυτά που κάναν στους Έλληνες στο Μοναστήρι (των Σκοπίων)και αυτό που γίνεται εδώ και 60 χρόνια με την Μακεδονία.«Δυστυχώς» δεν είμαστε το Λουξεμβούργο που δέν χρειάζεται Στρατό ούτε και η Δανία.

Τούρκοι, Βούλγαροι, Αλβανοί, Σέρβοι….Τι λες βρε παιδί μου. Κινδυνεύουμε από όλους αυτούς?

twingo

Η Στράτευση στην Ελλάδα είναι υποχρεώτική και σωστά είναι. 2ον μήπως πιστέυουν ότι τα Έθνη ξαφνικά κατέρευσαν και γίναμε όλοι αδέρφια χωρίς μίση και πάθη;Δυστυχώς για αυτούς κάνουν λάθος.Η μεγάλη Αμερική (υποστηρικτής της παγκοσμιοποίησης) χτίζει τείχος στα σύνορα με το Μεξικό,και ονέος Πρόεδρος της Γαλλίας κ.Σαρκοζί με την εκλογή του στην Προεδρία είπε οτι θα δημιουργήσει Υπουργείο Γαλλικής συνείδησης.Έκτος αν όλοι πιστεύουν ότι μόνον η Ελλάδα πρέπει να ανοίγει τα πόδια.

Έχουν χιλιοειπωθεί αυτά που είπε ο Κίσιντζερ:Οι Έλληνες είναι δυσκολοκυβέρνητος λαός,πρέπει να τους χτυπήσουμε στην γλώσσα την Ιστορία τον πολιτισμό.Κύριοι μην νομίζετε οτι δεν θα έχουμε προβλήματα στο μέλλον με τους «γειτόνους» που έχουμε.Έξάλου Ισχυρός στρατός σημαίνει ισχυρό κράτος(βλέπε Αμερική-Γέρμανία-Μ.Βρετανία-Ισραήλ).

Ωραία όλα αυτά αλλά τι σχέση έχουν με τον ΕΣ. Νομίζεις ότι με το

να σπαταλάς 1 χρόνο από την ζωή σου σε αγγαρείες, και φιλώντας τις ερημιές θα φτιάξεις ισχυρό κράτος? Ισχυρή οικονομία σημαίνει ισχυρό κράτος και ισχυρό κράτος σημαίνει ισχυρός στρατός. Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει.

Mithrantir

Δεν αναφέρομαι στη Ρωσσία Houston, αλλά φαίνεται καθαρά οτι κανείς δε μπορεί να δει οτι η Κίνα είναι υπερδύναμη και όχι εκκολαπτόμενη όπως αναφέρει ο THE_JUDAS. Δεν είναι τυχαίο οτι είναι η μόνη χώρα που οι ΗΠΑ (και όχι οι Αμερικανοί) δεν τολμάνε να τραβήξουν το αυτάκι έστω (όπως κάνουν με το Ισραήλ πχ καμιά φορά).

Η Κίνα είναι ο νέος παράδεισος του κεφαλαίου, τπτ παραπάνω. Αν θες να δούμε την δύναμη με την έννοια του κεφαλαίου το συζητάμε, αλλά για πραγματική υπερδύναμη την Κίνα δεν την κάνω(αυτήν τη στιγμή).

Mithrantir

Και τις υπόλοιπες βλακείες που λες για τους Ρώσσους (Τσετσενία κτλ) μπορείς κάλλιστα να τα δεις και στις ΗΠΑ (Βιετνάμ, Ιράκ) ή δεν ακούς τις κραυγές αγωνίας από τις οικογένειες των στρατεύσιμων εκεί που μιλάνε για ελλιπή και δυσλειτουργικό εξοπλισμό?

Ο πόλεμος στο Ιράκ όπως και στο Αφγανιστάν τελείωσε….ο εχθρός των ΗΠΑ διαλύθηκε. Τώρα αστυνόμευση γίνεται. Υπάρχει ανεξάρτητη και αυτόνομη Αφγανική ή Ιρακινή ηγεσία?

Σε αντίθεση με τους Ρώσους που δεν κατάφεραν κάτι τέτοιο. Και δηλαδή οι Ρώσοι, δεν είχαν αεροπορία, βόμβες, τεχνολογία? Με το γιαταγάνι πολέμησαν ? Σοβαρέψου.

Mithrantir

Τα "οικολογικά" πυρηνικά που αναφέρεις είναι οι βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου και τα οποία δεν συγκαταλέγονται σε εκείνη τη κατηγορία, ούτε έχουν τα άμεσα αποτελέσματα (και τα μακροχρόνια σε πάρα πολύ χαμηλό βαθμό) με τα πυρηνικά όπλα. Ο λόγος χρήσης του απεμπλουτισμένου ουρανίου είναι για καλύτερη διάτρηση της θωράκισης και όχι να σπείρει τον πυρηνικό όλεθρο (δεν υπάρχει πυρηνική σχάση για να στο πω πιο απλά).

Δεν μιλάω για απεμπλουτισμένο ουράνιο αλλά για πυρηνική σχάση.

Mithrantir

Όσο για αυτό που λες για τα ρώσικα άρματα, μάλλον δεν έχεις δει τι γίνεται σε ένα πυρηνικό αντιδραστήρα (παρεμπίπτοντος η καλύτερη άμυνα για πυρηνική άμυνα είναι μόνο το νερό και στη καλύτερη υγρό υδρογόνο άντε βρες και συντήρησε κάτι τέτοιο σε υγρή μορφή) όπου το νερό που περικαλύπτει τον αντιδραστήρα βράζει στη κυριολεξία και το ανανεώνουν συνέχεια κίολας (σύστημα ψύξης). Φαντάσου λοιπόν σε ένα τεθωρακισμένο με υγρό περιτριγυρισμένο, το οποίο δεν ψύχεται ούτε εναλλάσσεται για να υπάρχει μια σχετικά ανεκτή θερμοκρασία σε περίπτωση που γίνει το ατυχές γεγονός τι έχει να γίνει. Η θερμότητα θα κάνει το άρμα φούρνο. Και τους ατυχείς στρατιώτες μέσα ψητούς.

Δεν είπα ότι τα άρματα έχουν νερό, αλλά ειδικό υγρό. Το νερό που αναφέρεις στους πυρηνικούς αντιδραστήρες δεν έχει καμία σχέση με μια υποτιθέμενη έκρηξη. Εκεί το θερμικό κύμα είναι στιγμιαίο, ενώ στους αντιδραστήρες χρησιμοποιείτε το νερό για παραγωγή ατμού και αυτός με τη σειρά του παράγει κινητική ενέργεια. Αλλά και αν ακόμη βράσει το νερό στο περίβλημα ενός άρματος, δεν λιώνει το μέταλλο. Μήπως ξέρεις τι θερμοκρασίες αναπτύσσονται εξωτερικά στο άρμα όταν είναι κάτω από τον καυτό ήλιο?

Δημοσ.

Εγώ ρε παιδιά πυρηνικός φυσικός δεν είμαι. Δεν μπορω να μιλήσω μαζί σας. Αλλα να σας θυμίσω οτι μιλάμε για την Υποχρεωτική Θητεία και όχι γιατι κάνει τσαφ μια βόμβα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...