Προς το περιεχόμενο

Κατάργηση Υποχρεωτικής Στράτευσης

ZAKKWYLDE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν παρουσιάστηκα στη μονάδα ήμασταν 7 φαντάροι και 60 στελέχη. Οι αρμοδιότητες των στελεχών ήταν να κατεβαίνουν στους όρχους να πίνουν το καφεδάκι τους και στις 1:30 να ανεβαίνουν για ξεκούραση στην ίλη μέχρι τις 2:30 οπότε και έφευγαν. Από υπηρεσίες: 4οις τον μήνα. Μόνο περίπολα – υπογραφές και μετά φίδιασμα. Στα γραφεία πρέπει να ήταν γύρω στα 25 άτομα – μόνιμα. Ήταν βλέπεις τόσο μεγάλη η μονάδα που χρειαζόταν 25 γραφιάδες.

Από κει και πέρα τι έχει να πει κανείς για το δημογραφικό. Μας πασάρουν το παραμύθι και εμείς το τρώμε. ΕΠΟΠ παντού, στις πόλεις, στα γραφεία, στις καρέκλες. Όχι όμως στις σκοπιές, στην παραμεθόριο, στα πεδία βολών, στα νησιά. Τι χρειάζονται όλοι αυτοί στην Αθήνα…να διατηρούν τάχα την κοινωνική τάξη. Το χορτάσαμε αυτό το παραμύθι έλεος. Και όλους αυτούς τους καραβανάδες τους πληρώνουμε εμείς. Το κράτος γίνεται πιο φτωχό, χρεώνεται. Και λέμε και ευχαριστώ, και αρνούμαστε να αλλάξει κάτι…ε ρε νεοέλληνα θύμα.

• Απαντ. 605
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Απο αυτη τη σελιδα που διαβασα, εχω να πω οτι νταξει, μπορει ο Houston να εχει καποιες λιγο οχι και τοσο συνηθισμενες, αλλα σιγα! Το αρπαξατε το παιδι απο τη μυτη δεν προλαβε να ξαναμπει!!

Δεν ειδα κατι το ακραιο στο προχειρο διαβασμα που εκανα...

Δημοσ.
Ο ΕΣ έχει πολύ μεγάλο υλικό αλλά το αφήνει αναξιοποίητο. Ας εκμεταλλευτεί όπως πρέπει τα στελέχη του και μετά το συζητάμε για υποχρεωτική θητεία.

Δεν μου απάντησες houston στις απορίες μου: Σχέδιο άμυνας , ποιο είναι αυτό; Λειτουργικοί ρόλοι των εκάστοτε ταξιαρχιών που εμπλέκονται στο σενάριο ενός θερμού επεισοδίου και το σημαντικότερο , ποια η διαθεσιμότητα ανδρών και ποιος είναι ο ελάχιστος αριθμός που σκόπιμα θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα.

Αν δεν μπορείς να μου απαντήσεις σε αυτά , που προφανώς δεν μπορείς , δεν έχεις κανένα δικαίωμα άποψης στο θέμα (να παίρνεις δηλαδή απόλυτη θέση και να γίνεσαι είρων) και αυτό είναι 100% δημοκρατικό. :P

Εγώ πιστεύω με 2 μήνες θα έληγε το θέμα. Μπορεί και καθόλου δε ξέρω. Αλλά μια εκπαίδευση ίσως θα ήταν καλή.

Εδώ πλέον πανηγυρικά αποδεικνύεται πόσο ασυνεπής είσαι στις δηλώσεις σου, όχι μόνο δεν ξέρεις τι σου γίνεται αλλά μιλάς λες και δεν υπηρέτησες ποτέ. Αλήθεια τώρα , έχεις πάει στρατό; ή τουλάχιστον το σχολείο πολέμου (που εσύ το ονόμασες σχολείο μαχητή λολ ) το έβγαλες κανονικά ή με ….βύσμα; λολ :P

Τα παραμύθια περί συνόρων, περί φύλαξης, περί γειτόνων δε τα δέχομαι.

Πως μπορείς να μην δέχεσαι κάτι το οποίο δεν το γνωρίζεις ...ντιπ, διόλου , μηδαμώς, ΚΑΘΟΛΟΥ !

The Final Conclusion:

Άλλο ένα κομάντο λοιπον ο Houston που στάθηκε αντάξιος των περιστάσεων σαν ήρωας , δεν έγλειψε , δεν λάδωσε , έκανε την θητεία του χωρίς να τρέξει μια σταγόνα δάκρυ , αλλά ....δεν έμαθε τίποτα !

Ηouston ειλικρινά να μην παρεξηγέις άλλωστε δεν γνωριζόμαστε , ούτε εγώ γούσταρα που πήγα και δεν ήθελα να πάω με τίποτα , έυχομαι να καταργηθεί ο στρατός - η Θητεία , αλλά αυτό ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ αν δεν ηρεμήσουν τα πράγματα με τους γείτονες και τα παιχνίδια τους/μας. Επειδή η ταμπακέρα είναι πως μας βλέπουν άτομα που δεν έχουν πάει στρατό , ένα έχω να πω, δεν είναι τόσο τραγικό όσο φαίνεται ή μας λένε, ..δεν λέω όμως οτι δεν έχω δυσάρεστες εντυπώσεις .... λέω οτι θυμάμαι μόνο τα απίστευτα γέλια !

καλή θητεία σε όσους παρουσιάζονται ! :)

Δημοσ.

Κανείς βέβαια δεν πρόκειται να αλλάξει την κατάσταση. Ο στρατός έχει γίνει μέσο διορισμών. Ο κάθε υπουργός που αναλαμβάνει το υπουργείο του, δεν ενδιαφέρεται για το κοινωνικό σύνολο, αλλά για το δυναμικό (ανθρώπινο και μη) του τομέα που ελέγχει. Παράδειγμα ο Πολύδωρας.

Έτσι λοιπόν ποιος και γιατί να βάλει τα ΕΠΟΠια στις σκοπιές ?

Ποιος θα πάρει στις πλάτες του το πολιτικό κόστος.

Το εύκολο θύμα είναι πάντα ο φαντάρος. Είναι περαστικός, μικρός και ψηφίζει ότι του πει ο μπαμπάς του.

Δημοσ.

Ο Ελληνικος στρατος, λειτουργει οπως και ολα τα υπολοιπα σε αυτη τη χωρα...

Δηλαδη αψογα.............................................(θα ηθελες ; :mrgreen: )

Δημοσ.
Fidelio

Δεν μου απάντησες houston στις απορίες μου: Σχέδιο άμυνας , ποιο είναι αυτό; Λειτουργικοί ρόλοι των εκάστοτε ταξιαρχιών που εμπλέκονται στο σενάριο ενός θερμού επεισοδίου και το σημαντικότερο , ποια η διαθεσιμότητα ανδρών και ποιος είναι ο ελάχιστος αριθμός που σκόπιμα θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα.

Ρε φίλε ήμαρτον. Για ποια επιχειρησιακή ετοιμότητα μου μιλάς?

Είναι σε θέση αυτοί οι φαντάροι να είναι σε ετοιμότητα και να πολεμήσουν?

Σαν το σκυλί στο αμπέλι θα παν. Θερμό επεισόδιο?

Ο πόλεμος σήμερα δεν γίνεται ούτε με το G3, ούτε με τις μπουλντόζες. Τα δήθεν υπερσύγχρονα άρματα μας, ούτε καν πυρηνική θωράκιση δε διαθέτουν. Ξέρεις τι θα γίνουν, με πυρηνική? Ένα κουβάρι παλιοσίδερα, θα λιώσουν σε κλάσματα. Ένα Απάτσι φοράει 12 αντιαρματικές. Με ένα πάτημα χωρις να γίνεται αντιλυπτό, καταστρέφει μια ολόκληρη ίλή.

Ποια η εκπαίδευση των ελλήνων στρατιωτών? Η μάπα, το σκούπισμα, το στρώσιμο κρεβατιών, οι φάκελοι, υποφάκελοι και αηδίες? Ρε σοβαρευτείτε.

Όταν πέρασα ¨σχολείο μαχητή¨ κάναμε κατάληψη λόφου με αέρα. Που ζούμε ρε…αν τα μάθουν παραέξω θα μας κρεμάσουν κουδούνια. Είμαστε ρεζίληδες σε όλες τις διεθνείς αποστολές. Οι Αμερικάνοι μας έχουν για τις ¨πετσέτες¨. Στο Αφγανιστάν ένας Ελλην αξιωματικός έβγαλε το άρμα στην Καμπούλ να αγοράσει χαλιά. Μας σιχτίρισαν οι Αμερικάνοι , μας έστειλαν με τις κλοτσιές.

Στο Κόσσοβο, μας έχουν για τις σκοπιές.

Το ξαναλέω….εχουμε πολλούς ΕΠΟΠ που τους πληρώνουμε από το υστέρημά μας. Ας μπούνε στο λούκι , και μετά αναπροσδιορίζουμε τις ανάγκες μας σε εφέδρους. (κατά την γνώμη μου οι υπηρεσίες πρέπει να είναι ωρομίσθιες) .

Δημοσ.

Εχουν οι Αμερικάνοι

Ξεκολλάτε με την Τουρκία. Για το πάπλωμα ο καυγάς.

Δεν καταλαβαίνετε επιτέλους ότι οι Τουρκοι στρατηγοί δεν επιθυμούν να μπουν στην Ευρώπη γι αυτό και οι παραβιάσεις? Είναι πολλά τα προνόμια τους που είναι εκτός ΕΕ.

Εξάλλου τα ρεζιλίκια μας τα είδαμε και στα Ιμια. Τότε ήταν 18μηνο. Εχει να πει κανείς τπτ?

Το ξαναλέω δεν έχει σχέση το επιχειρησιακό του ενόπλων δυνάμεων με την χαζοθητεία.

Δημοσ.

Από την στιγμή φίλε που μπήκα στο φόρουμ κάποιοι περισσότερο με βρισιές με αντιμετωπίσατε παρά με ερωτήσεις. Ξανά ρίχτο.

Ματαξαναρωτνάω λοιπόν (άντε να δούμε που θα βγάλει αυτή η κουβέντα): Για όσα αναφέρεις με τόση σιγουριά - θυμίζω τα περί ποσοστού 99% που δεν θέλουν να πάνε στρατό, τα περί του όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως γλείφουν και βάζουν τους πατεράδες τους να περνάνε από πολιτικά γραφεία για να ζητάνε χάρες κτλ κτλ - έχεις κάποια στοιχεία να παρουσιάσεις για να αποδείξεις τα λεγόμενά σου ή είναι απλά η άποψή σου και προσπαθείς να μας πείσεις ότι είναι σωστή μέσω της εξαγωγής αυθαίρετων συμπερασμάτων (διάβασε καλά το προηγούμενο post μου "Άρχοντα");

Η Αμερική με 100% μισθοφόρους, με μαύρους, με όλη τη πλέμπα της κοινωνίας έχει κατακτήσει τον κόσμο. Η Ρωσία που είχε τα ίδια μυαλά με μας τι έκανε? Το μπούλο αρμ. Στην εποχή των πυρηνικών, των έξυπνων βομβών, της νανοτεχνολογίας και των δορυφόρων δεν παίζουν ρόλο τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά.

Καλά, έχει ξεφύγει η κουβέντα, έχεις ξεφύγει κι εσύ...... Να σε ρωτήσω, κάνεις διαγωνισμό με τον omnislash για το ποιος θα πει την μεγαλύτερη πατάτα εν έτη 2007; Αυτό το

Η Αμερική με 100% μισθοφόρους, με μαύρους, με όλη τη πλέμπα της κοινωνίας έχει κατακτήσει τον κόσμο.
που ακριβώς το είδες;

:| :| :|

Δημοσ.

Α καλααά...η αμερική δεν έριξε πυρηνικά στο iraq και θα ρίξει σε εμάς? Ο στρατός μας υπάρχει για τις γύρω χώρες για την αμερική άσε να ασχοληθεί όλη η Ευρώπη.

Στα ίμια φίλε μου άν ήθελαν μπορούσαν να χειριστούν το θέμα πολύ καλά..δυστηχώς τα μεγάλα κεφάλια φταίγαν και όχι η φαντάροι.

Δημοσ.
που ακριβώς το είδες;

Εχει θητεία η Αμερική και δεν το ξέρο. Όλοι είναι μισθοφόροι κυρίως από το Τέξας , πολλοί νέγροι, όλοι πρώην άνεργοι που καταργιούνται την Αμερικανική κοινωνία.

Αν εννοείς το άλλο ….. η Αμερική είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι είναι η μόνη υπερδύναμη, είναι κοσμοκράτειρα όπως ήταν η Ρώμη, το Βυζάντιο, η Ελλάδα.

Μας τσούζει αλλά έτσι είναι.

Α καλααά...η αμερική δεν έριξε πυρηνικά στο iraq και θα ρίξει σε εμάς?

Πυρηνικά μέχρι και το Πακιστάν και η Ινδία έχει.

Το Ιράκ έπεσε σα φρούτο. Πόση ήταν η θητεία εκεί ξέρεις? 48μηνη. Αντε γεια

Δημοσ.
Ρε φίλε ήμαρτον. Για ποια επιχειρησιακή ετοιμότητα μου μιλάς?

Φίλε μου θα ήθελα να μην παρερμηνεύεις αυτά που είπα, δεν μίλησα για αποτελεσματικότητα , αλλά για τις αναγκαιότητες . Είναι φανερό οτι δεν ξέρεις χριστό όμως για αυτές.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...