Henry3GR Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 ΕΜΕΙΣ πήγαμε στρατό. Τώρα σειρά σας! Συμφωνώ απόλυτα φίλε… 292 09/08/2005 - 08/08/2006:mrgreen:
ReZonanZ Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Λοιπον ας γραψω και εγω καποια πραγματα... Πρωτα απ ολα να πω το εξης: Ο στρατος για το καθε ενα ατομο ειναι κατι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικο!πχ εγω υπηρετησα παραλληλα με 2 κολητους μου.Ε οι εμπειριες που ειχε ο καθε ενας ηταν εντελως διαφορετικες.Για αλλους ο στρατος ηταν οτι χειροτερο στη ζωη τους,για αλλους ηταν οτι καλυτερο.Εγω μαλον βρισκομαι καπου στη μεση.Τελειωσα την θητεια μου τον Αυγουστο του 2006. Πηγα σε σχετικα μεγαλη ηλικια (26) και πιθανον αν καταταγομουν κανονικα ισως και να περνουσα καλυτερα αλλα πιθανον και πολυ χειροτερα...Και αυτο γιατι αν πηγαινα με το που μου ηρθε το πρωτο χαρτι θα ειχα κανει 18 μηνες και στα Τεθωρακισμενα.Τωρα εκανα 12 ως διαβιβαστης(ας ειναι καλα τα πτυχια μου και οχι καποιο βυσμα οπως θα πουνε μερικοι...).Το μανικι ηταν οτι ημουν στην 71 Αεροματεφερομενη Ταξιαρχια οπου ειχε πολυ περισοτερο τρεξιμο σε σχεση με αλλες μοναδες και κυριως πιο δυσκολη εκπαιδευση. Ομως παρα τις δυσκολιες που περασα,τα προβληματα που ειχα οπως και το οτι εμεινα ενα χρονο πισω σε οτι αφορα την ευρεση εργασιας,πιστευω οτι ο στρατος ειναι μια εμπειρια ζωης.Τουλαχιστον ηταν για μενα...Και πριν καποιοι με χαρακτιρισουν ως στρατοκ@βλο να πω οτι δεν ηθελα καθολου να παω στρατο.Υπηρχαν μερες που δεν την παλευα μια!Τρελες εμπλοκες,τρελα σκοπετα!Και ημουν και διαβαστης(με ειδικοτητα ΧΣΕΣΜ για οσους γνωριζουν). Αλλα την παλεψα!Εδω εχω παλεψει σε πολυ πιο δυσκολες καταστασεις,σε μια θητεια θα κολησουμε; Και στην τελικη τουλαχιστον εγω στο στρατο εκανα και καποια πραγματα τα οποια δεν θα ειχα ποτε την ευκαιρια να ξανακανω,οπως ασκησεις με ελικοπτερα και βολες με διαφορα οπλα.Ενας ειπε οτι αν εισαι τυχερος κανεις και καμια βολη.Σε πληροφορω οτι εγω μονο στην βασικη εκπαιδευση εκανα 4 βολες.και ημουν και διαβιβαστης... Τωρα για τον τιτλο του topic πολυ απλα ΔΕΝ προκειται να γινει κατι τετοιο,τουλαχιστον οχι στο αμεσο μελον Καποιος ειπε οτι επειδη οι ΕΠΟΠ εχουν πληθεινει για αυτο και χρειαζονται περισοτεροι φανταροι,για να τους υπηρετουν και να κανουν τις αγγαρειες τους!ΜΕΓΑ λαθος!!καταρχην το οτι η θητεια μειωθεικε στους 12 μηνες οφειλεται στους ΕΠΟΠ!Βεβαια το προβλημα ειναι οτι παρολο που οπως αναφερθηκε εχουν αυξηθει οι αιτησεις των υποψηφιων ΕΠΟΠ,αυτο δεν σημαινει οτι εχει αυξηθει και ο αριθμος που γινεται ΕΠΟΠ!!Υπαρχνουν παρα πολοι ΕΠΟΠ που δεν την παλεψαν/παλευουν,γιατι νομιζαν οτι θα πανε εκει και θα καθονται και το χρημα θα πεφτει ετσι χωρις να κανουν τιποτα.Οταν εφαγαν την πατατα αρχισαν να ψαχνονται,με αποτελεσμα παρα πολλοι ΕΠΟΠ να εχουν αποστρατευτει πριν καλα καλα κλεισουν μερικα χρονια στον ΕΣ... Και για οσουν εχουν ξεχασει να τους υπενθημισω οτι πριν μερικα χρονια το ΥΠΕΠΘΑ σχεδιαζε να μειωσει την θητεια σταδιακα απο τους 12 στους 6 μηνες.Μαλιστα στην μοναδα που ημουν,ακομα και ο διοικητης μας ελεγε οτι θα μιας πιασει το 11μηνο!!Φυσικα η ραδιοαρβυλα εδινε και επερνε!Και φυσικα οχι μονο δεν πηγαμε 11μηνο αλλα πολυ αμφιβαλω αν θα πεσει η θητεια τα επομενα χρονια ποσο μαλον να καταργηθει!! Προσωπικα ποτε μου δεν σκεφτηκα να μην παω στρατο!Σιγουρα δεν ηταν κατι που το ηθελα η το ευχαριστηθηκα αλλα τουλαχιστον πηγα!Οπως εχει κανει και η πλειοψηφια των Ελληνων!Ειναι μια υποχρεωση προς την πατριδα που ειτε το θελουμε ειτε οχι πρεπει να την κανουμε! Οσοι δεν την παλευουν ας μεινουν ανυποτακτοι με τον φοβο να μην τους τσακωσουν η στην τελικη ας βγουνε ενα Ι5 να τελειωνει η ιστορια... Τελος για οσα ειπωθηκαν για τον πολεμο του '40,Θερμοπυλες κλπ,τι να πω!Δεν πιστευα οτι υπαρχουν ατομα που θεωρουν οτι κακως υπερασπιστηκαμε τα πιστευω, τις αξιες,τον πολιτισμο,τα ηθη και τα εθιμα,τα σπιτια,τις οικογενιες μας...Ειναι πραγματικα λυπηρο που υπαρχουν τετοια ατομα...
1980 Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Λοιπον ας γραψω και εγω καποια πραγματα... Πρωτα απ ολα να πω το εξης: Ο στρατος για το καθε ενα ατομο ειναι κατι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικο!πχ εγω υπηρετησα παραλληλα με 2 κολητους μου.Ε οι εμπειριες που ειχε ο καθε ενας ηταν εντελως διαφορετικες.Για αλλους ο στρατος ηταν οτι χειροτερο στη ζωη τους,για αλλους ηταν οτι καλυτερο.Εγω μαλον βρισκομαι καπου στη μεση.Τελειωσα την θητεια μου τον Αυγουστο του 2006. Πηγα σε σχετικα μεγαλη ηλικια (26) και πιθανον αν καταταγομουν κανονικα ισως και να περνουσα καλυτερα αλλα πιθανον και πολυ χειροτερα...Και αυτο γιατι αν πηγαινα με το που μου ηρθε το πρωτο χαρτι θα ειχα κανει 18 μηνες και στα Τεθωρακισμενα.Τωρα εκανα 12 ως διαβιβαστης(ας ειναι καλα τα πτυχια μου και οχι καποιο βυσμα οπως θα πουνε μερικοι...).Το μανικι ηταν οτι ημουν στην 71 Αεροματεφερομενη Ταξιαρχια οπου ειχε πολυ περισοτερο τρεξιμο σε σχεση με αλλες μοναδες και κυριως πιο δυσκολη εκπαιδευση. Ομως παρα τις δυσκολιες που περασα,τα προβληματα που ειχα οπως και το οτι εμεινα ενα χρονο πισω σε οτι αφορα την ευρεση εργασιας,πιστευω οτι ο στρατος ειναι μια εμπειρια ζωης.Τουλαχιστον ηταν για μενα...Και πριν καποιοι με χαρακτιρισουν ως στρατοκ@βλο να πω οτι δεν ηθελα καθολου να παω στρατο.Υπηρχαν μερες που δεν την παλευα μια!Τρελες εμπλοκες,τρελα σκοπετα!Και ημουν και διαβαστης(με ειδικοτητα ΧΣΕΣΜ για οσους γνωριζουν). Αλλα την παλεψα!Εδω εχω παλεψει σε πολυ πιο δυσκολες καταστασεις,σε μια θητεια θα κολησουμε; Και στην τελικη τουλαχιστον εγω στο στρατο εκανα και καποια πραγματα τα οποια δεν θα ειχα ποτε την ευκαιρια να ξανακανω,οπως ασκησεις με ελικοπτερα και βολες με διαφορα οπλα.Ενας ειπε οτι αν εισαι τυχερος κανεις και καμια βολη.Σε πληροφορω οτι εγω μονο στην βασικη εκπαιδευση εκανα 4 βολες.και ημουν και διαβιβαστης... Τωρα για τον τιτλο του topic πολυ απλα ΔΕΝ προκειται να γινει κατι τετοιο,τουλαχιστον οχι στο αμεσο μελον Καποιος ειπε οτι επειδη οι ΕΠΟΠ εχουν πληθεινει για αυτο και χρειαζονται περισοτεροι φανταροι,για να τους υπηρετουν και να κανουν τις αγγαρειες τους!ΜΕΓΑ λαθος!!καταρχην το οτι η θητεια μειωθεικε στους 12 μηνες οφειλεται στους ΕΠΟΠ!Βεβαια το προβλημα ειναι οτι παρολο που οπως αναφερθηκε εχουν αυξηθει οι αιτησεις των υποψηφιων ΕΠΟΠ,αυτο δεν σημαινει οτι εχει αυξηθει και ο αριθμος που γινεται ΕΠΟΠ!!Υπαρχνουν παρα πολοι ΕΠΟΠ που δεν την παλεψαν/παλευουν,γιατι νομιζαν οτι θα πανε εκει και θα καθονται και το χρημα θα πεφτει ετσι χωρις να κανουν τιποτα.Οταν εφαγαν την πατατα αρχισαν να ψαχνονται,με αποτελεσμα παρα πολλοι ΕΠΟΠ να εχουν αποστρατευτει πριν καλα καλα κλεισουν μερικα χρονια στον ΕΣ... Και για οσουν εχουν ξεχασει να τους υπενθημισω οτι πριν μερικα χρονια το ΥΠΕΠΘΑ σχεδιαζε να μειωσει την θητεια σταδιακα απο τους 12 στους 6 μηνες.Μαλιστα στην μοναδα που ημουν,ακομα και ο διοικητης μας ελεγε οτι θα μιας πιασει το 11μηνο!!Φυσικα η ραδιοαρβυλα εδινε και επερνε!Και φυσικα οχι μονο δεν πηγαμε 11μηνο αλλα πολυ αμφιβαλω αν θα πεσει η θητεια τα επομενα χρονια ποσο μαλον να καταργηθει!! Προσωπικα ποτε μου δεν σκεφτηκα να μην παω στρατο!Σιγουρα δεν ηταν κατι που το ηθελα η το ευχαριστηθηκα αλλα τουλαχιστον πηγα!Οπως εχει κανει και η πλειοψηφια των Ελληνων!Ειναι μια υποχρεωση προς την πατριδα που ειτε το θελουμε ειτε οχι πρεπει να την κανουμε! Οσοι δεν την παλευουν ας μεινουν ανυποτακτοι με τον φοβο να μην τους τσακωσουν η στην τελικη ας βγουνε ενα Ι5 να τελειωνει η ιστορια... Τελος για οσα ειπωθηκαν για τον πολεμο του '40,Θερμοπυλες κλπ,τι να πω!Δεν πιστευα οτι υπαρχουν ατομα που θεωρουν οτι κακως υπερασπιστηκαμε τα πιστευω, τις αξιες,τον πολιτισμο,τα ηθη και τα εθιμα,τα σπιτια,τις οικογενιες μας...Ειναι πραγματικα λυπηρο που υπαρχουν τετοια ατομα... θα σε βγαλουνε χρυσαυγιτη και σενα περιμενε να δεις.
wizzy Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Ξέχασες το 666, οπότε το βάζω εγώ! Ου, Ου, Ου!!! Χρυσαυγιτεσ!!!! Ου, Ου, Ου!!! 666 666 666!!!
panther_512 Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι κύριοι που μιλάνε για 100% μισθοφορικό στρατό, είναι ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο όσο και αν το θέλαμε. Όλο κι όλο 10 εκατομμύρια είμαστε και αν τα βάλουμε κάτω και τα υπολογίσουμε, για ένα ταπεινό 100% μισθοφορικό στρατό μόλις 100 χιλιάδων στρατιωτών, ο ένας στους 20 θα έπρεπε να είναι μισθοφόρος στρατιώτης. Καλή η ουτοπία, αλλά εδώ είναι η πραγματικότητα.
wizzy Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Εκτός κι αν νοικιάσουμε υπηρεσίες από αλλοδαπούς μισθοφόρους! Οπότε, δεν θα τους νοιάζει τίποτα, ούτε τα σπίτια μας, ούτε οι περιουσίες μας, ούτε οι οικογένειές μας, μόνο το παραδάκι να πέφτει κάθε τέλος του μήνα για να μπορούν να πίνουν μπύρες με τον ZAKKWYLDE και τους λοιπούς ομοϊδεάτες του! Α! Και άμα γίνει καμιά αναταραχή και τους δώσουν οι άλλοι περισσότερα, θα πάνε με τους άλλους και εμείς ζήτω που καΐκαμε!! Ε, τι λέτε, πως σας φαίνεται η ιδέα μου;
alexzzz Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 wizzy εμείς οι υπολοιποί χρυσαυγίτες του τοπικ (και όχι του φόρουμ) σε ευχαριστούμε!!!
wizzy Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 εσείς οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες του forum είστε πολύ ευγενικά παιδιά τελικά, απορώ που μερικοί σας έχουν παρεξηγήσει! Ανεπίτρεπτο!
ItsToasted Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Εχει ξανασυζητηθει το θεμα, και σε οσους δεν θελουν να πανε φανταροι τους βρησκο πολλα κοινα με τους αναρχικους και αντιεξουσιαστες και ολους τους παραπλησιους.. Το περιεργο ειναι οτι το 70% ( στατιστικη παρμενει απο 40+ ατομα που δραστηριοποιουντε σε διαφορετικες περιοχες) δεν χριαστικε να δουλεψουν ποτε... και οι μπαμπαδες τους στις καλυτερες θεσεις τους τα ακουμπανε.. γιατι αμα ειχαν δουλεψει και καποτε θα εβλεπαν οτι ι ζωη ειναι πολυ ποιο δυσκολη απο τον στρατο, γιατι στην ζωη ισως πρεπει να θρεψεις τα παιδια σου, και θα πρεπει να ανεχτεις το αφεντικο που σε βρηζει γιατι μεχρι να βρεις αλλη δουλεια τα παιδια σου θα πεινανε. Η στην περιπτωση μου, πρεπει να εργαζομαι για τα μεταφορικα μεχρι την σχολη μου, για τα τσιγαρα μου, και για να βγαινω με την κοπελια μου. Μπορω να κανω τον μαγκα και εγω και να μην δουλεψω ή να παω στρατο, αλλα το αποτελεσμα ειναι εις βαρος μου. Και οταν την γλυτωσω θα υπεριφανευομαι οτι γλυτωσα τον στρατο γιατι φοβομουν μην σπασω κανα νυχι, γιατι ημουν αντιδραστικος και δεν ειχα μαθει να παιρνω διαταγες, να σεβομαι, η απλα να κανω υπομονη. Μακαρι να πανε και οι γυναικες στρατο να γελασουμε με αυτους που δεν θελουν να πανε.
alexzzz Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 εσείς οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες του forum είστε πολύ ευγενικά παιδιά τελικά, απορώ που μερικοί σας έχουν παρεξηγήσει! Ανεπίτρεπτο! Θέλω να πιστεύω οτι καταλαβαίνει ο κόσμος πως κάνουμε πλάκα. Μην αρχισεί κανένας να με στολίζει.
wizzy Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Θέλω να πιστεύω οτι καταλαβαίνει ο κόσμος πως κάνουμε πλάκα. Μην αρχισεί κανένας να με στολίζει. Αν φίλε alexzzz κάποιος θεωρήσει ότι μιλάμε σοβαρά για το θέμα των χρυσαυγιτών κτλ κτλ, τότε το μόνο που αξίζει να του πεις είναι η θρυλική - πλέον - ατάκα του 1980 που φιλοξενώ στην υπογραφή μου και να μην αναλώσεις άλλο χρόνο/άλλη ενέργεια με αυτόν!!
Houston Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 FidelioΑς μιλήσουμε για την Ελλάδα , καταρχάς θα ήθελα να σε ρωτήσω μιας και υπηρέτησες επιτυχώς (κατα τα λεγόμενά σου) αν έχεις υπόψη σου για το σχέδιο άμυνας και πως αυτό σχετίζεται με τα δημογραφικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας. Τον πληθυσμό που έχουμε των ανδρών, το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την επάνδρωση , για να μιλάμε στην τελική για μια όσο το δυνατόν ρεαλιστική έκβαση αυτού του σχεδίου. Ποια είναι η αποστολή του στρατού εν πάση περιπτώσει και δεν εννοώ οίστρους τώρα εθνικούς κτλ ποια είναι η δουλειά του ρε παίδι μου , τι στόχους έχει συγκεκριμένους. Να υπολογίζεις κιόλας στο χρονικό διάστημα της επάνδρωσης και την προσαρμογή των εφέδρων στον στρατιωτικό τρόπο ζωής, αν και αυτά έχουν συζητηθεί πιο πίσω. Επειδή εγώ δεν έχω στατιστικές μετρήσεις , πόσοι και πότε, που , χρειάζονται σύμφωνα με το σχέδιο έχω την απορία να μου απαντηθούν τα παραπάνω. Συ που τα έχεις μελετήσει προφανώς μπορείς αφου το επικαλέισαι και με αριθμούς και με ποσοστά δημογραφικά και λοιπά στοιχεία να επιβεβαιώσεις και σε μας ότι η όμορφη αυτή φιλοδοξία του επαγγελματικού στρατού και η αποδέσμευση των πολιτών απο την υποχρεωτική θητεία μπορεί να γίνει μια πραγματικότητα. Πρόσεξε τι θα μου πεις ... Ο ΕΣ έχει πολύ μεγάλο υλικό αλλά το αφήνει αναξιοποίητο. Ας εκμεταλλευτεί όπως πρέπει τα στελέχη του και μετά το συζητάμε για υποχρεωτική θητεία. Εγώ πιστεύω με 2 μήνες θα έληγε το θέμα. Μπορεί και καθόλου δε ξέρω. Αλλά μια εκπαίδευση ίσως θα ήταν καλή. Τα παραμύθια περί συνόρων, περί φύλαξης, περί γειτόνων δε τα δέχομαι. Τα χαΐρια μας τα είδαμε και στα Ίμια τότε που ήταν 18μηνο. kika1μα συγνωμη αν καταργηθει η στρατευση τι σκτ θα κανουν οι ανδρες? Θα ζητούν εργασία. ZAKKWYLDEΟ Στρατός δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση μικρογραφία της κοινωνίας. Αν λειτουργούσε η κοινωνία όπως ο στρατός ζήτω που καήκαμε. Σε ποιά κοινωνία υπάρχουν τα υποκείμενα (φαντάροι) οι οποίοι υπο την απειλή τιμωρίας είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν πάσης φύσεως παράλογες εντολές; Ο φαντάρος πουλημένο κρέας είναι….άστο Ο στρατός βέβαια ίσως να μην είναι μικρογραφία της κοινωνίας, αλλά είναι μικρογραφία ή και παραπλήσιο του Ελληνικού κράτους. Ο κρατικός μηχανισμός έχει της ρίζες του στον στρατιωτικό. Δυστυχώς. BeholderΝα βελτιωθει?Βεβαια!Να καταργηθει?Ας κοιταξουν καποιοι με τι χωρες συνορευουμε και ας μας απαντησουν αν αυτο ειναι ρεαλιστικο ή ουτοπικο. Και τότε που η θητεία ήταν 24 μήνες χάσαμε τους Κων/πολίτες. Χάσαμε την Κύπρο, χάσαμε τα Ίμια. Της πλάκας ιστορία είμαστε. Δηλαδή τι να πει η Αμερική που συνορεύει με όλον τον κόσμο, και καλείται ως η μόνη πια υπερδύναμη να διασφαλίσει την διεθνή τάξη και νομιμότητα, έστω και με αυτόν τον τρόπο. kika1ωχχχ μην αρχιζεις με τα κλισε περι ισοτητας γιατι αν κοιταξεις γυρω σου...τι θα δεις? Τι θες να πεις…πρέπει να διαιωνίζουμε οικτρές καταστάσεις? wizzy2) Στην ερώτηση που σου έθεσα, θα απαντήσεις, ή θα συνεχίσεις να γελάς; Από την στιγμή φίλε που μπήκα στο φόρουμ κάποιοι περισσότερο με βρισιές με αντιμετωπίσατε παρά με ερωτήσεις. Ξανά ρίχτο. wizzyΑυτό συνέβαινε πριν κάποια χρόνια, όταν ο έχων αναβολή φοιτητής τελείωνε τις σπουδές του πριν τη λήξη αυτής και ήταν υποχρεωμένος από τον νόμο να την διακόψει για να υπηρετήσει. Ο νόμος άλλαξε και κάποιος που τελειώνει τις σπουδές του πριν το τέλος της αναβολής δεν είναι υποχρεωμένος να τη διακόψει για να υπηρετήσει, αλλά μπορεί κάλλιστα να καταταγεί με το τέλος αυτής. Δεν θα σου δώσω το link για το site του Υπουργείου Άμυνας που το αναφέρει ξεκάθαρα, βρες το μόνος σου. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είπα. Άλλο τι δυνατότητες σου προσφέρει ο νόμος και άλλο τι επιλέγει να κάνει ο κάθε φοιτητής. wizzyΕκτός κι αν νοικιάσουμε υπηρεσίες από αλλοδαπούς μισθοφόρους! Οπότε, δεν θα τους νοιάζει τίποτα, ούτε τα σπίτια μας, ούτε οι περιουσίες μας, ούτε οι οικογένειές μας, μόνο το παραδάκι να πέφτει κάθε τέλος του μήνα για να μπορούν να πίνουν μπύρες με τον ZAKKWYLDE και τους λοιπούς ομοϊδεάτες του! Α! Και άμα γίνει καμιά αναταραχή και τους δώσουν οι άλλοι περισσότερα, θα πάνε με τους άλλους και εμείς ζήτω που καΐκαμε!! Ε, τι λέτε, πως σας φαίνεται η ιδέα μου; Η Αμερική με 100% μισθοφόρους, με μαύρους, με όλη τη πλέμπα της κοινωνίας έχει κατακτήσει τον κόσμο. Η Ρωσία που είχε τα ίδια μυαλά με μας τι έκανε? Το μπούλο αρμ. Στην εποχή των πυρηνικών, των έξυπνων βομβών, της νανοτεχνολογίας και των δορυφόρων δεν παίζουν ρόλο τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά.
1980 Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Ο ΕΣ έχει πολύ μεγάλο υλικό αλλά το αφήνει αναξιοποίητο. Ας εκμεταλλευτεί όπως πρέπει τα στελέχη του και μετά το συζητάμε για υποχρεωτική θητεία. Εγώ πιστεύω με 2 μήνες θα έληγε το θέμα. Μπορεί και καθόλου δε ξέρω. Αλλά μια εκπαίδευση ίσως θα ήταν καλή. Τα παραμύθια περί συνόρων, περί φύλαξης, περί γειτόνων δε τα δέχομαι. Τα χαΐρια μας τα είδαμε και στα Ίμια τότε που ήταν 18μηνο. Θα ζητούν εργασία. Ο φαντάρος πουλημένο κρέας είναι….άστο Ο στρατός βέβαια ίσως να μην είναι μικρογραφία της κοινωνίας, αλλά είναι μικρογραφία ή και παραπλήσιο του Ελληνικού κράτους. Ο κρατικός μηχανισμός έχει της ρίζες του στον στρατιωτικό. Δυστυχώς. Και τότε που η θητεία ήταν 24 μήνες χάσαμε τους Κων/πολίτες. Χάσαμε την Κύπρο, χάσαμε τα Ίμια. Της πλάκας ιστορία είμαστε. Δηλαδή τι να πει η Αμερική που συνορεύει με όλον τον κόσμο, και καλείται ως η μόνη πια υπερδύναμη να διασφαλίσει την διεθνή τάξη και νομιμότητα, έστω και με αυτόν τον τρόπο. Τι θες να πεις…πρέπει να διαιωνίζουμε οικτρές καταστάσεις? Από την στιγμή φίλε που μπήκα στο φόρουμ κάποιοι περισσότερο με βρισιές με αντιμετωπίσατε παρά με ερωτήσεις. Ξανά ρίχτο. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είπα. Άλλο τι δυνατότητες σου προσφέρει ο νόμος και άλλο τι επιλέγει να κάνει ο κάθε φοιτητής. Η Αμερική με 100% μισθοφόρους, με μαύρους, με όλη τη πλέμπα της κοινωνίας έχει κατακτήσει τον κόσμο. Η Ρωσία που είχε τα ίδια μυαλά με μας τι έκανε? Το μπούλο αρμ. Στην εποχή των πυρηνικών, των έξυπνων βομβών, της νανοτεχνολογίας και των δορυφόρων δεν παίζουν ρόλο τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά. παλι εδω εισαι εσυ? να την κανουμε την θητεια δυο βδομαδες μωρε τι δυο μηνες μην κουραστουμε και πολυ ετσι. μπαινεις στο φορουμ γλυφεις και καλα για επιπεδο και μετα αρχιζεις και τα χωνεις. οτι ακουσες απο ολους σου αξιζε. σε λιγο θα μας βγαλεις την αμερικη και υπερασπιστη του δικαιου ολου του πλανητη. τα σκεφτεσε αυτα που γραφεις? μονο γιαυτο που εγραψες για την αμερικη εβαλες ενα τεραστιο αυτογκολ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.