Beholder Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Μερικοι θελουν να καταργηθουν οι ενοπλες δυναμεις.Μαλιστα!Δηλαδη 'ποναει κεφαλι-κοβει κεφαλι'! 'Η κατα καποιους αλλους 'δεν λειτουργει η δημοκρατια γι'αυτο ας την καταλυσουμε'!Και μετα καποιοι κατηγορουν αυτους που υπηρετησαν την θητεια τους ως 'χρυσαυγητες'!!!Α,ρε ψευτοκουλτουριαρηδες και ψευτοδημοκρατες! Σιγουρα η θητεια ειναι αναγκαιο κακο.Κακο μεν,αναγκαιο δε. Να βελτιωθει?Βεβαια!Να καταργηθει?Ας κοιταξουν καποιοι με τι χωρες συνορευουμε και ας μας απαντησουν αν αυτο ειναι ρεαλιστικο ή ουτοπικο. Και ας σκεφτουν οτι μπορουν να γραφουν αυτα που γραφουν στο πληκτρολογιο τους επειδη καποια 'κοροιδα' φυλαξαν και φυλουν Θερμοπυλες. Οποιος δεν θελει να ζυμωσει 40 μερες κοσκινιζει.Φυγοπονοι και ευθυνοφοβοι. Τζαμπα μαγκες που δεν απαντουν σε τιποτα απο αυτα που τους ρωτουν οι αλλοι και δεν εχουν ιχνος αντικειμενικοτητας.Μονο τα βλεπουν ολα οπως τους συμφερει.Και πιστευουν οτι ειναι 'προοδευτικοι και ριζοσπαστικοι,δημοκρατες και μετρ του διαλογου'. Και πολυ σημασια τους δωσαμε...
Whiteyez Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Μερικοι θελουν να καταργηθουν οι ενοπλες δυναμεις.Μαλιστα!Δηλαδη 'ποναει κεφαλι-κοβει κεφαλι'! 'Η κατα καποιους αλλους 'δεν λειτουργει η δημοκρατια γι'αυτο ας την καταλυσουμε'!Και μετα καποιοι κατηγορουν αυτους που υπηρετησαν την θητεια τους ως 'χρυσαυγητες'!!!Α,ρε ψευτοκουλτουριαρηδες και ψευτοδημοκρατες! Σιγουρα η θητεια ειναι αναγκαιο κακο.Κακο μεν,αναγκαιο δε. Να βελτιωθει?Βεβαια!Να καταργηθει?Ας κοιταξουν καποιοι με τι χωρες συνορευουμε και ας μας απαντησουν αν αυτο ειναι ρεαλιστικο ή ουτοπικο. Και ας σκεφτουν οτι μπορουν να γραφουν αυτα που γραφουν στο πληκτρολογιο τους επειδη καποια 'κοροιδα' φυλαξαν και φυλουν Θερμοπυλες. Οποιος δεν θελει να ζυμωσει 40 μερες κοσκινιζει.Φυγοπονοι και ευθυνοφοβοι. Τζαμπα μαγκες που δεν απαντουν σε τιποτα απο αυτα που τους ρωτουν οι αλλοι και δεν εχουν ιχνος αντικειμενικοτητας.Μονο τα βλεπουν ολα οπως τους συμφερει.Και πιστευουν οτι ειναι 'προοδευτικοι και ριζοσπαστικοι,δημοκρατες και μετρ του διαλογου'. Και πολυ σημασια τους δωσαμε... Σωστός!
gdevil Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Τί μου λές σοβαρά; Και στο Αφγανιστάν αν μια γυναίκα κεράτωνε τον άντρα της καταδικαζόνταν σε θάνατο δια λιθοβολισμού. Τι θα πεί είναι νόμος; Δεν συγκρίνουμε τις γραβάτες με τα σώβρακα..... Ο Στρατός δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση μικρογραφία της κοινωνίας. Αν λειτουργούσε η κοινωνία όπως ο στρατός ζήτω που καήκαμε. Αν πιστεύεις αυτό πλανάσαι πλάνη οικτρά! Και δεν το λέω επειδή κάποιοι άλλοι μου το είπαν αλλά από προσωπικές εμπειρίες στο στρατο! Σε ποιά κοινωνία υπάρχουν τα υποκείμενα (φαντάροι) οι οποίοι υπο την απειλή τιμωρίας είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν πάσης φύσεως παράλογες εντολές; Και στην δουλειά σου αυτό θα κάνεις, απλά θα έχεις την επιλογή να παραιτηθείς αν δεν συμφωνείς με τις εντολές του αφεντικού σου! Σε ποιά κοινωνία υποχρεούσαι να δουλεύεις για ένα πιάτο φαί και ένα κρεβάτι; Στην ζωή ξεκινάς να δουλεύεις για λίγα και σταδιακά πας στα πολλά. Και ο στρατός είναι μια αρχή. Εκτός και αν είσαι γιος εφοπλιστών-μεγαλοεργολάβων-βιομηχάνων. Σε ποιά κοινωνία είσαι υποχρεωμένος να μιλάς στον πληθυντικό (υπο την απειλή τιμωρίας) και να παίρνεις απάντηση στην προστακτική; Πήγαινε στο αφεντικό σου και μίλα όπως θες. Να δούμε αν θα πάρεις πόδι ή όχι από την δουλειά. Νομίζω ότι έτσι είναι για το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων, με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις βέβαια. Οποιος δεν θελει να ζυμωσει 40 μερες κοσκινιζει.Φυγοπονοι και ευθυνοφοβοι. Τζαμπα μαγκες που δεν απαντουν σε τιποτα απο αυτα που τους ρωτουν οι αλλοι και δεν εχουν ιχνος αντικειμενικοτητας.Μονο τα βλεπουν ολα οπως τους συμφερει.Και πιστευουν οτι ειναι 'προοδευτικοι και ριζοσπαστικοι,δημοκρατες και μετρ του διαλογου'. Και πολυ σημασια τους δωσαμε... Πιστεύω ότι ο Beholder έδωσε ακριβώς το στίγμα αυτών που ''πρεσβεύεις''.
kika1 Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Οι γυναίκες γιατί να μην πηγαίνουν στον στρατό? Ισότητα δεν έχουμε? Στο Ισραήλ κάνουν 2 χρόνια περίπου θητεία και είναι και πολύ καλές σε όλους τους τομείς. Αλλωστε ο σύγχρονος στρατός δεν χρειάζεται τόσο πολύ σωματική δύναμη όπως στο παρελθόν. ωχχχ μην αρχιζεις με τα κλισε περι ισοτητας γιατι αν κοιταξεις γυρω σου...τι θα δεις? οτι δεν εχουμε!:|
wizzy Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Χαχαχααχαχαχααααααααααααααα Δεν χρειάζεται να αποδείξω εγώ τπτ, το απέδειξες μόνος σου λίγο πιο πάνω με αυτό: [...] Χαχαχααχαχαχααααααααααααααα Αρα λοιπόν το 99% θέλουν να καθυστερήσουν την ένταξη τους στο στρατό, αρα δεν θέλουν να υπηρετήσουν. Χαχαχααχαχαχααααααααααααααα Οπότε τώρα μπορείς να κάνεις τουμπεκί ψιλοκομμένο. Ε ρε γλέντια. Όταν παραθέτεις κάτι, καλό θα ήταν να το κάνεις με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αλλοιώνεις το νόημα της παράθεσης σου. Π.χ., όταν τόνιζα με bold τη λέξη αυθαίρετο - την οποία παρεπιμπτόντως παρέλειψες να παραθέσεις - ήταν ακριβώς για να τονίσω την φαιδρότητα της άποψης που προσπαθείς να περάσεις ως δεδομένο, με το να εξάγω ένα εξίσου αυθαίρετο συμπέρασμα χρησιμοποιώντας το εξίσου αυθαίρετο και ανακριβές ποσοστό του 99% που χρησιμοποίησες εσύ. Αν δεν το κατάλαβες, δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Πάντως διακρίνω έναν κομπλεξισμό προς τους φοιτητές και γενικότερα στην επιστημονική κοινότητα. Τα πράγματα όμως φίλε δεν είναι ακριβώς έτσι. Ίσως επειδή το μόνο χαρτι που έχεις στα χέρια σου είναι το απολυτήριο στρατού, δίνεις ιδιαίτερη σημασία σε αυτό. Όταν όμως κάποιος νέος αποφασίζει να μπει σε κάποιο πανεπιστήμιο, το τελευταίο πράγμα που σκέφτεται είναι ο στρατός. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το πτυχίο του, η επαγγελματική του αποκατάσταση και πως θα την συντομεύσει κάνοντας την θητεία του όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Άλλωστε δεν είναι λίγοι αυτοί που χρωστούν 2-3 μαθήματα και αποφασίζουν να πάνε στρατό και να δίνουν παράλληλα τα μαθήματα για να μη πάει ο χρόνος χαμένος. Τον στρατό στις δύσκολες σχολές τον βλέπουν σα πνευματική ξεκούραση και σαν καλή άσκηση για το σώμα. Αυτοί λοιπόν που τελειώνουν στην ώρα τους, σπάνε την αναβολή και οι υπόλοιποι στρατεύονται πριν τελειώσουν σπουδες.Βρες άλλο επιχείρημα…. Παρατηρώ ότι από την αναφορά μου στον κύριο λόγο που παίρνουν αναβολή στράτευσης οι ενήλικες Έλληνες, εξήγαγες το συμπέρασμα ότι είμαι κομπλεξικός απέναντι στη φοιτητιόσα νεολαία και γενικά προς την επιστημονική κοινότητα. Μάλιστα. Επισης, συμπέρανες - ευτυχώς, χωρίς να είσαι σίγουρος κατά 99% - ότι το μόνο χαρτί που έχω στα χέρια μου είναι το απολυτήριο του στρατού. Μάλιστα. Τέλος με καλείς να βρω άλλο επιχείρημα. Μάλιστα. Έχω λοιπόν κάποιες απορίες: 1) Χρειάζεται να βρω άλλο επιχείρημα; Για ποιο λόγο; Για να συνεχίσω την κουβέντα με τον "Άρχοντα των Αυθαίρετων Συμπερασμάτων"; (ένα συμπέρασμα to rule them all και τα ρέστα......;;;;; ) 2) Στην ερώτηση που σου έθεσα, θα απαντήσεις, ή θα συνεχίσεις να γελάς; Υ.Γ.1: Αυτοί λοιπόν που τελειώνουν στην ώρα τους, σπάνε την αναβολή Αυτό συνέβαινε πριν κάποια χρόνια, όταν ο έχων αναβολή φοιτητής τελείωνε τις σπουδές του πριν τη λήξη αυτής και ήταν υποχρεωμένος από τον νόμο να την διακόψει για να υπηρετήσει. Ο νόμος άλλαξε και κάποιος που τελειώνει τις σπουδές του πριν το τέλος της αναβολής δεν είναι υποχρεωμένος να τη διακόψει για να υπηρετήσει, αλλά μπορεί κάλλιστα να καταταγεί με το τέλος αυτής. Δεν θα σου δώσω το link για το site του Υπουργείου Άμυνας που το αναφέρει ξεκάθαρα, βρες το μόνος σου. Υ.Γ.2: Θα ακολουθήσω το παράδειγμα του 1980 και θα ασχοληθώ με ένα πιο σημαντικό ζήτημα, αυτό του Final Four. Μετά, βλέπουμε...
1980 Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Μερικοι θελουν να καταργηθουν οι ενοπλες δυναμεις.Μαλιστα!Δηλαδη 'ποναει κεφαλι-κοβει κεφαλι'! 'Η κατα καποιους αλλους 'δεν λειτουργει η δημοκρατια γι'αυτο ας την καταλυσουμε'!Και μετα καποιοι κατηγορουν αυτους που υπηρετησαν την θητεια τους ως 'χρυσαυγητες'!!!Α,ρε ψευτοκουλτουριαρηδες και ψευτοδημοκρατες! Σιγουρα η θητεια ειναι αναγκαιο κακο.Κακο μεν,αναγκαιο δε. Να βελτιωθει?Βεβαια!Να καταργηθει?Ας κοιταξουν καποιοι με τι χωρες συνορευουμε και ας μας απαντησουν αν αυτο ειναι ρεαλιστικο ή ουτοπικο. Και ας σκεφτουν οτι μπορουν να γραφουν αυτα που γραφουν στο πληκτρολογιο τους επειδη καποια 'κοροιδα' φυλαξαν και φυλουν Θερμοπυλες. Οποιος δεν θελει να ζυμωσει 40 μερες κοσκινιζει.Φυγοπονοι και ευθυνοφοβοι. Τζαμπα μαγκες που δεν απαντουν σε τιποτα απο αυτα που τους ρωτουν οι αλλοι και δεν εχουν ιχνος αντικειμενικοτητας.Μονο τα βλεπουν ολα οπως τους συμφερει.Και πιστευουν οτι ειναι 'προοδευτικοι και ριζοσπαστικοι,δημοκρατες και μετρ του διαλογου'. Και πολυ σημασια τους δωσαμε... ναι παιδια επειδη πηγα στρατο και αγαπαω την χωρα μου και εχω και μια σημαια στο δωματιο μου ειμαι χρυσαυγιτης και φασιστας. α ρε κωστοπουλε την εχεις κανει πολυ καλα την δουλεια σου. ρε λιγο συναισθημα για την χωρα στην οποια μεγαλωσατε δεν εχετε?
wizzy Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Αν πιστεύεις αυτό πλανάσαι πλάνη οικτρά! Και δεν το λέω επειδή κάποιοι άλλοι μου το είπαν αλλά από προσωπικές εμπειρίες στο στρατο! ...τις οποίες προσωπικές εμπειρίες ο ZAKKWYLDE δεν διαθέτει και παρόλα αυτά επιμένει και συνεχίζει να εκφράζει απόψεις για κάτι το οποίο δεν γνωρίζει. Τι να πει κανείς..... Πιστεύω ότι ο Beholder έδωσε ακριβώς το στίγμα αυτών που ''πρεσβεύεις''. +1
Beholder Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 @1980 Φιλε μου δεν καταλαβα γιατι εκανες quote αυτα που εγραψα και μετα ειπες αυτα που ειπες. Εγω δεν πιστευω οτι οποιος υπηρετησε την θητεια του ειναι 'χρυσαυγητης,στρατοκαυλος και κοροιδο'!Αλλοι τα λενε αυτα.Οι...ψευτοκουλτουριαρηδες!!! 'Η μηπως παρεξηγησα την προθεση σου?:?
1980 Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 @1980 Φιλε μου δεν καταλαβα γιατι εκανες quote αυτα που εγραψα και μετα ειπες αυτα που ειπες. Εγω δεν πιστευω οτι οποιος υπηρετησε την θητεια του ειναι 'χρυσαυγητης,στρατοκαυλος και κοροιδο'!Αλλοι τα λενε αυτα.Οι...ψευτοκουλτουριαρηδες!!! 'Η μηπως παρεξηγησα την προθεση σου?:? οχι απλα με αντιπροσωπευουν αυτα που ειπες γιαυτο και τα παρεθεσα. την προθεση μου παρεξηγησες. σε δυο τρεις χωρες που εχω παει στο εξωτερικο ολοι αγαπανε την χωρα τους εχουν σημαια στα σπιτια τους και δηλωνουν υπερηφανοι για την χωρα τους οσα στραβα και αν εχει γιατι ειναι η χωρα τους. εμας εδω μας εφαγε το νιτρο, η ψευτοκουλτουρα και η φιλοσοφια του κολου.
Beholder Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 οχι απλα με αντιπροσωπευουν αυτα που ειπες γιαυτο και τα παρεθεσα. την προθεση μου παρεξηγησες. ΟΚ,τωρα καταλαβα. Μερικες φορες ο γραπτος λογος δημιουργει παρεξηγησεις.
1980 Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 ΟΚ,τωρα καταλαβα. Μερικες φορες ο γραπτος λογος δημιουργει παρεξηγησεις. εδω το τηλεφωνο προκαλει παρεξηγησεις ο γραπτος λογος δεν θα προκαλουσε.
angmar Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Τί μου λές σοβαρά; Και στο Αφγανιστάν αν μια γυναίκα κεράτωνε τον άντρα της καταδικαζόνταν σε θάνατο δια λιθοβολισμού. Τι θα πεί είναι νόμος;Εσύ μπορεί να χορεύεις όπως σε βαράνε...αν το κάναμε όλοι τότε θα μέναμε μια ζωή στα ίδια. Ο Στρατός δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση μικρογραφία της κοινωνίας. Αν λειτουργούσε η κοινωνία όπως ο στρατός ζήτω που καήκαμε. Σε ποιά κοινωνία υπάρχουν τα υποκείμενα (φαντάροι) οι οποίοι υπο την απειλή τιμωρίας είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν πάσης φύσεως παράλογες εντολές; Σε ποιά κοινωνία υποχρεούσαι να δουλεύεις για ένα πιάτο φαί και ένα κρεβάτι; Σε ποιά κοινωνία είσαι υποχρεωμένος να μιλάς στον πληθυντικό (υπο την απειλή τιμωρίας) και να παίρνεις απάντηση στην προστακτική; Δυστυχώς για σένα ο ΕΣ όντως αποτελεί μια μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας, έστω προς την κακή μεριά της. Οι πάσεις φύσεως παράλογες εντολές δεν υπάρχουν πια, όχι στο βαθμό που υπήρχαν όταν υπηρέτησε ο πατέρας μου (δεκαετία 70) που πάλι δεν ήταν κ σπουδαία πράματα, χαζομάρες ήταν που όταν κοιτάς πίσω τις θυμάσαι κ γελάς. Σε όλες τις κοινωνίες δουλεύεις για ένα πιάτο φαί κ ένα κρεβάτι, αρχικά γι αυτά, μετα για ένα αυτοκίνητο, μια LCD-TFT 40", για να μεγαλώσεις το παιδί σου, όλα με τη σειρά. Για το τελευταίο που λές, θα σε ρωτήσω αν έχεις δουλέψει. Γιατί αν έχεις, μάλλον είσαι ιδιαίτερα τυχερος με τα αφεντικά που σου έτυχαν. Έχω μιλήσει στον πληθυντικό κ δεν πήρα απάντηση στην προστακτική (μακάρι) στη γ@μωσταυρική την πήρα, χωρίς να φταίω κιόλας. Υπάρχουν αφεντικά έξω που κάνουν τον πιο κολλημένο λοχία καραβανά του ΣΞ να μοιάζει κολλητάρι σου. Στρατό αν θες πάνε, αν θες μην πάς, εγώ ευχομαι καλά ξεμπερδέματα με τους ΣΝ όταν σου χτυπήσουν την πόρτα, εκτός αν υπάρχει και το ανάλογο βυσμα κ γι αυτούς... EDIT : Πάνω κάτω αυτά που είπε ο gdevil, αλλά ο όπερα δεν έκρινε αναγκάιο να κάνει ριφρες για να δω όλα τα ποστ... #@&!!*
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.