Προς το περιεχόμενο

Κατάργηση Υποχρεωτικής Στράτευσης

ZAKKWYLDE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Υπηρέτησα τεθωρακισμένα στην Κω 80 Εαρμεθ με ειδικότητα ΑΠΜΑ,κοινώς αρχηγός πληρώματος μέσου άρματος.Η μονάδα πήγαινε γαμιώντας,έπεφτε πάρα πολλύ δουλειά αφού τα άρματα βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση,όποιος έχει υπηρετήσει τεθωρακισμένα το ξέρει αυτό.Από υπίλαρχο (υπολοχαγό) και κάτω όλος ο κόσμος βρισκότανε στους όρχους και ασχολούταν με τη συντήρηση των αρμάτων.Η μονάδα είχε καμιά 20αριά άρματα ηλικίας περίπου 35 χρόνων,τότε,τα οποία συνεχώς παρουσίαζαν βλάβες και φυσικά αυτοί που έτρεχαν για τις βλάβες ήταν το προσωπικό της μονάδας.Με το να ασχολούμαστε όμως όλη μέρα και κάθε μέρα με τη συντήρηση των αρμάτων είχε περάσει σε δεύτερη,για να μην πώ τρίτη και τέταρτη,μοίρα η εκπαίδευσή μας όσον αφορά το τι πρέπει να κάνουμε εντός άρματος και όχι εκτός άρματος.Αποτέλεσμα αυτού ήτανε όποτε βγαίναμε έξω για άσκηση να πέφτει το γέλιο της αρκούδας μέχρι να καταλάβουμε τι ακριβώς έπρεπε να κάνουμε.

Με λίγα λόγια η μονάδα είχε πολλύ τρέξιμο,αλλά καμία ουσιαστική εκπαίδευση πάνω στο αντικείμενο στο οποίο υποτίθεται οτι σε περίπτωση πολέμου θα πρέπει να ήμασταν εκπαιδευμένοι.Τιμητική πάνω από 7 μέρες δεν έπαιρνε κανείς και με τίποτα,είχαμε φτάσει σε σημείο να θεωρείτε καβάτζα το πρωινό σκοπέτο 8-2 και να το κάνει ο παλιός προκειμένου να γλυτώσει την δουλειά στον όρχο.

εμεις παντως ειχαμε πολυ εκπαιδευση περα απο την λειτουργια του αρματος και τις προδιαγραφες του οπως και την συντηρηση του και στην οδηγηση, ελιγμους , σχηματισμους , συντονισμο και τετοια που ηταν φοβερη εμπειρια. αλλα εσυ ησουν αρχηγος εγω οδηγος οποτε διαφορετικη κατανομη αρμοδιοτητων.

• Απαντ. 605
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ναι μεν αλλά και μιλάω γενικά. . .

Η γενικότερη αίσθηση του αρνητισμού σε μια αναγκαιότητα δεν αποτελεί επιχείρημα κατάργησης των εφέδρων στον στρατό. Κατάργηση του στρατού ;, εντάξει αντε γειά αυτό δεν γίνεται . Αλλά δεν θα μιλήσω για αυτό τώρα, αλλά για κάτι άλλο που δυστυχώς πέφτει στην αντίληψη μου καθημερινά για τον έλληνα.

Όταν κάποιος δεν θέλει να υπηρετήσει μπορεί κάλλιστα να μην το κάνει και να παλέψει το σύστημα με τις ευγενείς αντιλήψεις του και να θέσει επιχειρήματα, όταν όμως αντι αυτού έρχεται και μας λέει ότι σεις που υπηρετήσατε είσαστε τυφλοί, κοροΐδα, βύσματα (ε το γαμημένο 1% είναι οι συνομιλητές αυτού του thread ; ) τον τρώει ο κώλος του για μπινελίκια. Το τραγικότερο όλων είναι ότι δεν λησμονεί να μας πει πάνω σε αυτήν την συλλογιστική, ότι αυτός στάθηκε αντάξιος των περιστάσεων. Αρχίδια το πιθανότερο είναι να υπηρέτησε μέσα στην λαμογιά , όπου λαμογιά δεν είναι μόνο οι άδειες και οι τιμητικές και τα βύσματα , πούτσες μπλε , τι βύσμα να έχουν 500 φαντάροι που υπηρέτησαν μέσα σε ένα στρατόπεδο των συνόρων για 9 μήνες, υπερβολές , βύσμα για έξοδο; , καλά ποιος κλαψομούνις θα παραπονιότανε οτι έπαισε στην αντιληψή του τέτοια τραγική αδικία ;

Πόσες φορές μέσα στην θητεία τους αυτοί έβλεπαν το στραβό και έστριβαν ή το έπαιζαν δήθεν σκληροί αλλά στα δύσκολα της στρατιωτικής καθημερινότητας έκοβαν τουμπεκι ψιλοκομμένο ; Δεν έχω ποσοστά για να αποδείξω πόσο νυφίτσα υπήρξε στην θητεία του ο κάθε τύπος που έρχεται και μας τα λέει περίεργα όχι μόνο μέσα σε αυτό το thread παντού , αλλά έχω την πεποίθηση ότι αν το μετρούσαμε, το στατιστικό δείγμα θα σπάει όλα τα διαγράμματα .

• Super Moderators
Δημοσ.

Θα πω κάτι ακόμη, επειδή βλέπω πολλές αναφορές στα "ποσοστά". Αν κάνετε τον κόπο να διαβάσετε το post με το οποίο μας συστήθηκε ο Houston, θα δείτε ότι το περίφημο, πλέον, "99%" αναφερόταν σε εκείνους που θέλουν να υπηρετήσουν την πατρίδα τους.

Δηλαδή, ισχυριζόταν ότι γνώριζε (το πώς, μόνο αυτός το ξέρει) τι θέλει ή τι δε θέλει το σύνολο των συμπατριωτών του. Αρχικά, δε θα το σχολίαζα καν, επειδή όμως ο Houston διαμαρτυρήθηκε ότι δεν του απαντούσαμε με "επιχειρήματα" τον κάλεσα (εμμέσως και μάλλον χωρίς επιτυχία) να αναλογιστεί σε τι είδους "επιχειρήματα" μας καλούσε να απαντήσουμε. Υπολόγιζα, αφελώς όπως αποδείχτηκε, ότι θα έλεγε απλά "μια γνώμη είπα", θα του απαντούσα "οκ, διαφωνώ αλλά δεκτή η άποψή σου" και θα τελείωνε εκεί το πράγμα.

Αμ δε. Επέμενε ότι μπορεί να το αποδείξει με "1002 τρόπους". Τον εξής ένα: πες την αλήθεια, έγλυφες; Έβαλες όσους ήξερες να γλύψουν; Πρόσεχε, την αλήθεια, σε παρακολουθώ.

Αντί, λοιπόν, να εστιάσουμε αρχικά στο αναπόδεικτο ενός τόσο εξωφρενικού ισχυρισμού και εν συνεχεία να ασχοληθούμε με την επιμονή ορισμένων να αποδείξουν τι θέλουν και τι δε θέλουν οι άλλοι, έχουμε πιαστεί στο ποσοστό.

Δεν έχω καμία δυσκολία να αποδεχτώ ότι για τον άλφα ή βήτα λόγο ο διπλανός μου μπορεί να βλέπει τα πράγματα μαύρα. Πολύ πιθανό να έχει δίκιο κι εγώ να κάνω λάθος. Από αυτού του σημείου, μέχρι του να θεωρεί την άποψή του αυταπόδεικτη, υπάρχει τεράστια διαφορά. Ιδίως όταν δεν έχουμε να κάνουμε με μετρήσιμα πράγματα (για παράδειγμα, αν πάνε περισσότεροι άνθρωποι στα γήπεδα του ποδοσφαίρου ή του πόλο) αλλά με αόριστα και διαρκώς μεταβαλλόμενα, όπως είναι η επιθυμία και η θέληση.

Περισσότερο δεν μπορώ να εξηγήσω τη θέση μου. Ευχαριστώ όσους έκαναν τον κόπο να διαβάσουν τα μηνύματά μου, να τα σχολιάσουν και να τα απορρίψουν ή να τα υιοθετήσουν. Καλή συνέχεια.

Δημοσ.
Σίγουρα δε χρειάζεται να κάνεις στατιστική. Απλά (το ξαναλέω, γιατί προφανώς δεν εκφράζομαι σωστά) αν μου πεις ότι το 99% των Ελλήνων προτιμά να ασχολείται περισσότερο με το ποδόσφαιρο από το water polo, μη περιμένεις να πω "αφού το λες, έτσι είναι". Πολλά "αυταπόδεικτα" πέσαν μαζεμένα.

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να αποδείξεις και πως. Σε καθε κοινωνία υπάρχουν τάσεις. Οι τάσεις αυτές δεν χρειάζονται στατιστική για να αποδειχτούν, αρκεί να ρίξεις μια ματιά γύρω σου.

Δεν είναι το όνειρο του κάθε έλληνα να γίνει δημόσιος υπάλληλος; (θέλεις στατιστικά απο το ΑΣΕΠ για να το πιστέψεις;)

Α, μάλιστα, επειδή δεν ασπάζομαι την "αυταπόδεικτη", "πανταχού παρούσα αλήθεια" σου (όχι προσωπικά τη δική σου), είμαι κλεισμένος σε μπουντρούμι; Έξοχο. Παρεμπιπτόντως, ποιος ζήτησε ακρίβεια δεκαδικού; Να μη λέμε ό,τι μας κατέβει στο κεφάλι και να περιμένουμε από τους άλλους να ασπαστούν παραχρήμα τη "γνώση" μας ζητάω. Αν ο φίλος με το ένα ή με τα πέντε nicks εξέφραζε άποψη και δεν δήλωνε ότι μπορεί να "αποδείξει" αυτά που λέει με "επιχειρήματα" του στυλ "πες την αλήθεια, πόσες φορές έγλυψες κατουρημένες ποδιές", δε θα είχε πρόβλημα (όπως άλλωστε του έγραψα, σεβαστή η άποψή του). Αν εγώ σου έλεγα ότι εσύ αποτελείς το 1%, και ότι μπορώ να σου το "αποδείξω" λέγοντας "πες την αλήθεια", πόσο σοβαρά θα με έπαιρνες;

Δεν υπερασπίζομαι τα λόγια του Houston. Δεν ξέρω αν το ποσοστό είναι 20%, 30% ή 90%. Είναι η γενική αίσθηση που παίρνω απο την θητεία μου και τον κόσμο που ξέρω.

Τώρα το φτηναίνεις εσύ, διαστρεβλώνοντας αυτά που έγραψα. Έγραψα ότι επειδή εγώ έζησα μια εμπειρία, θα ήμουναφελής αν πίστευα ότι το 99% έζησε το ίδιο. Ομοίως, επειδή εσύ τα έξυνες, θα ήμουν αφελής αν πίστευα ότι το 99% τα έξυνε.

Καταρχήν αυτά που έζησες εσύ ήταν 6 χρόνια πριν. Έχει περάσει καιρός για να είσαι σίγουρος οτι γίνονται και τώρα. Αποδείξεις υπάρχουν. Νούμερα του στυλ "3 στους 10 φαντάρους τα ξύνουν", δεν έχω να σου δώσω.

Ξέρω ομως να σου πω για την γραφειοκρατία και την χαοτική οργάνωση του στρατού. Για τον απίστευτο κορεσμό σε βαθμοφόρους που δεν έχουν τι να κάνουν (πόσο μάλλον οι φαντάροι που ειναι και περαστικοί).

Πριν 2 ή 3 χρόνια αποφασίστηκε δραστική μείωση των θέσεων μονίμων αξιωματικών. Γιατί; Για πλάκα;

Μια τελευταία φορά, γιατί έγινε κουραστικό: εγώ πουθενά δεν είπα (και προκαλώ όποιον θέλει να βρει σημείο που να το λέω) ότι όλα είναι ανθηρά. Αντίθετα (στο θέμα του ΕΣ, λ.χ.) έχω πει ότι χρειάζονται βελτιώσεις. Αυτό όμως το κλαψομούνιασμα ότι στο στρατό μαθαίνεις μονάχα να γλύφεις, ότι η Ελλάδα είναι στον πάτο παντού και πάντα (κατά προτίμηση συνοδεύουμε το σχόλιο με ένα μια κόκκινη παλάμη με τον αντίχειρα προς τα κάτω) , ότι έχουμε χαμηλό νοητικό επίπεδο και γι' αυτό οι Γερμανοί μας έχουν ρίξει γύρω κτλ. δεν το δέχομαι.

Όυτε εγώ το δέχομαι. Αλλα μερικά πράγματα έτσι είναι ρε παιδί μου.

Χρειάζομαι στατιστικά για να σε πείσω οτι οι έλληνες οδηγοί δεν δίνουν καμία σημασία στις διαβάσεις των πεζων; Ή θα μου πεις οτι εσύ, εγώ και άλλοι δυο τρείς δίνουν;

Έχει σημασία αν είναι κάφροι 30%, 40% ή 50% όταν πας στην Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία και δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ που δεν θα σταματήσει στην διάβαση να περιμένει να περάσεις;

Μια χώρα που έχει ανάγκη 100κ δημοσίους υπαλλήλους και έχει 700.000 θέλεις στατιστικά για να καταλάβεις οτι τα ξύνουν;

Κόλλησες στο ποσοστό γιατί είναι εύκολο να το πολεμήσεις.

Χέσε το ποσοστό.

Πιστεύεις οτι ο στρατός είναι τόσο καλά οργανωμένος ώστε όλοι να απασχολούνται με κάτι και μάλιστα χρήσιμο;

Γιατί αν το ισχυριστείς αυτό, θα σου αποδείξω (απο τον αριθμό των στρατοπέδων που κλείνουν γιατί υπάρχουν απλώς για να υπάρχουν , μεχρι τις συνεχείς μειώσεις σε προσωπικό) οτι αν το ποσοστό που δεν τα ξύνει δεν είναι μεγάλο θα έχουμε θαύμα.

Δημοσ.

Να μην πούμε για τα ΚΑΑΥ τα οποία λειτουργούν παράνομα (είναι κέντρα αποκαταστασης τραυματιών πολέμου) για να κάνουν τις διακοπούλες τους τα βολεμένα παιδιά των δημοσίων υπαλλήλων και οι γονείς τους τζαμπέ.Μαλάκα φάνταρε σκούπιζε εσύτους θαλάμους για τα βολεμένα κομματόσκυλα.Α και καθαριζε και τις πευκοβελόνες και τα φύκια από τις ακτές δίπλα στα σπίτια των υπουργών.

Δημοσ.
Snoob

Προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς επιχειρείς να "αποδείξεις" ρωτώντας με πού υπηρέτησα, πόσο μακριά από το σπίτι μου κτλ.

Αν μου έλεγες στο Λυκαβηττό θα έλεγα το παλικάρι δεν ξέρει, δεν έχει εμπειρίες οπότε δικαιολογείται να λέει αυτά που λέει.

Τώρα όμως που υπηρέτησες σε ένα περιβάλλον το οποίο θα σου επέτρεπε να έχεις αντιλήψεις περί ΕΣ όμοιες με τις δικές μου, εκείνο που μπορώ να σκεφτώ για το άτομό σου είναι πως πήγες σε μικρή ηλικία, δεν μπορούσες να δεις ξεκάθαρα την όλη κατάσταση, με λίγα λόγια ήσουν πορωμένος και δεν είχες επικοινωνία με το περιβάλλον και τους συναδέλφους σου. Ίσως είναι σκληρά τα λόγια μου αλλά είχες τη δικαιολογία του ανώριμου της ηλικίας. Τώρα όμως άκουσε και έναν άνθρωπο που είχε την εμπειρία του στρ σε μεγαλύτερη ηλικία και αναθεώρησε έστω και αργά τις αντιλήψεις σου.

Την απάντηση πάντως που αναζητάς κατά ένα ποσοστό σου την έχει δώσει ο wizzy με το 99% των φοιτητών, ο 1980 με τον θείο του και την Κύπρο καθώς και τα βύσματα στην Αυλώνα που ο ίδιος ομολόγησε, και τέλος ο bandito και ο alexzzz ο Aρρωστος 7, κ.α.

Και στο κάτω κάτω το θέμα μας δεν είναι πώς τα πέρασες εσύ φαντάρος, αλλά η στρ θητεία και ο ΕΣ.

Θα σου κάνω μια τελευταία ερώτηση μπας και αντιληφθείς την Ελληνική πραγματικότητα.

Αν βγει ο πρωθυπουργός και ανακοινώσει περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, προφανώς αρκετοί θα βγουν στους δρόμους και θα διαμαρτυρηθούν.

Αν βγει η υπουργός παιδείας και εξαγγείλει μείωση κατά 2 μήνες του μαθητικού έτους, προφανώς άλλοι τόσοι θα κάνουν το ίδιο.

Αν βγει ο υπουργός εθν άμυνας και μειώσει την θητεία στο 6μηνο ποιος θα διαμαρτηρηθεί, εκτός του Καρατζαφέρη και της Χρυσής αυγής?

Ελπίζω να κατάλαβες.

bandito

Στο συγκεκριμένο στρατόπεδο είχε και άλλα καλά. Είχες μπαμπα Αλουμινά; Έφτιαχνες τα αλουμίνια και επαιρνες 40 μερες.

Είχες λεφτά ; Με 2 υπολογιστές έπαιρνες 30 μερες τιμητική.

Οι αξιωματικοί δε, όταν δεν έβλεπαν πρωινό καφε (το MTS όπως το έλεγαν είχε τηλεόραση), ή δεν μίλαγαν για γκόμενες έκαναν και καμια δουλειά (αν και σπάνια).

Υπήρχαν 2-3 άνθρωποι που ήταν πραγματικοί δουλευταράδες.(στους 150 αξιωματικούς).

Στο δικό μου στρατόπεδο είχαμε και άλλα καλά.

Ήσουν ΕΠΟΠ? είχες σκοπιά και βαριόσουν? έξω έκανε κρύο κλπ.???

Κανένα πρόβλημα. 5-10 ευρώ και διάλεγες τον αντιπρόσωπο σου. Πομάκι, Μουσουλμανάκι, φτωχαδάκι, ότι γουστάρεις.

Snoob

Αν ο φίλος με το ένα ή με τα πέντε nicks εξέφραζε άποψη και δεν δήλωνε ότι μπορεί να "αποδείξει" αυτά που λέει με "επιχειρήματα" του στυλ "πες την αλήθεια, πόσες φορές έγλυψες κατουρημένες ποδιές", δε θα είχε πρόβλημα (όπως άλλωστε του έγραψα, σεβαστή η άποψή του).

Ρε φίλε ξεκόλλα. Ρητορικό ήταν το ερώτημα μου. Άλλωστε από κάτω σου γράφω να μην το πάρεις προσωπικά. Που σε ξέρω εσένα για να ξέρω τι έκανες στο στρατό?

Snoob

Αυτό όμως το κλαψομούνιασμα ότι στο στρατό μαθαίνεις μονάχα να γλύφεις, ότι η Ελλάδα είναι στον πάτο παντού και πάντα (κατά προτίμηση συνοδεύουμε το σχόλιο με ένα μια κόκκινη παλάμη με τον αντίχειρα προς τα κάτω) , ότι έχουμε χαμηλό νοητικό επίπεδο και γι' αυτό οι Γερμανοί μας έχουν ρίξει γύρω κτλ. δεν το δέχομαι.

Ναι φίλε έτσι είναι ακριβώς. Είμαστε στον πάτο, βαρέλι δίχως πάτο. Είτε σου αρέσει είτε όχι. Τους λόγους και τη επιχειρηματολογία θα τα αναφέρω σε άλλο μνμ.

Δημοσ.

Για τον 1980 δεν νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθώ. Το παιδί έχει χάσει την αίσθηση της σοβαρότητας. Μαζεύτε τον παρακαλώ.

Fidelio

Κατάργηση του στρατού ;, εντάξει αντε γειά αυτό δεν γίνεται .

Επιτέλους ήρθαμε στο θέμα μας και ελπίζω να μη μας διακόψουν οι άναρθρες κραυγές χρυσών αυγών που απ ότι φαίνεται διαλύθηκαν προσωρινά.

Ο στρατός όντως δεν πρόκειται να καταργηθεί στον αιώνα τον άπαντα. Είναι στοιχείο δυστυχώς του ανθρώπινου πολιτισμού και της ανθρώπινης εξέλιξης από τις αρχαίες κοινωνίες.

Μπορεί όμως ο ΕΣ από ημιερασιτεχνικός που είναι, να γίνει 100% επαγγελματικός, όπως σε όλες τις πολιτισμένες κοινωνίες. Πρέπει να εκσυγχρονιστεί να αναδιαρθρωθεί. Πρέπει επιτέλους να γίνουμε Ευρώπη. Δεν μπορεί να έχουμε ως πρότυπα στρατιωτικής διάρθρωσης το Ιρακ του Σαντάμ, την Τουρκία, την Λιβύη.

Fidelio

τι βύσμα να έχουν 500 φαντάροι που υπηρέτησαν μέσα σε ένα στρατόπεδο των συνόρων για 9 μήνες, υπερβολές , βύσμα για έξοδο;

Το ότι βάζει κάποιος βύσμα δεν σημαίνει ότι βρίσκει απόλυτα στόχο. Η πράξη όμως μετράει όχι το αποτέλεσμα.

Δημοσ.
Για τον 1980 δεν νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθώ. Το παιδί έχει χάσει την αίσθηση της σοβαρότητας. Μαζεύτε τον παρακαλώ.

Επιτέλους ήρθαμε στο θέμα μας και ελπίζω να μη μας διακόψουν οι άναρθρες κραυγές χρυσών αυγών που απ ότι φαίνεται διαλύθηκαν προσωρινά.

Ο στρατός όντως δεν πρόκειται να καταργηθεί στον αιώνα τον άπαντα. Είναι στοιχείο δυστυχώς του ανθρώπινου πολιτισμού και της ανθρώπινης εξέλιξης από τις αρχαίες κοινωνίες.

περιμενε να τελειωσει το σαβατοκυριακο και θα τα πουμε εμεις οι δυο. μαρθα βουρτση του ελεους. σταματα να κλαιγεσε πια.

Δημοσ.
Μπορεί όμως ο ΕΣ από ημιερασιτεχνικός που είναι, να γίνει 100% επαγγελματικός, όπως σε όλες τις πολιτισμένες κοινωνίες.

Ας μιλήσουμε για την Ελλάδα , καταρχάς θα ήθελα να σε ρωτήσω μιας και υπηρέτησες επιτυχώς (κατα τα λεγόμενά σου) αν έχεις υπόψη σου για το σχέδιο άμυνας και πως αυτό σχετίζεται με τα δημογραφικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας. Τον πληθυσμό που έχουμε των ανδρών, το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την επάνδρωση , για να μιλάμε στην τελική για μια όσο το δυνατόν ρεαλιστική έκβαση αυτού του σχεδίου.

Ποια είναι η αποστολή του στρατού εν πάση περιπτώσει και δεν εννοώ οίστρους τώρα εθνικούς κτλ ποια είναι η δουλειά του ρε παίδι μου , τι στόχους έχει συγκεκριμένους.

Να υπολογίζεις κιόλας στο χρονικό διάστημα της επάνδρωσης και την προσαρμογή των εφέδρων στον στρατιωτικό τρόπο ζωής, αν και αυτά έχουν συζητηθεί πιο πίσω.

Επειδή εγώ δεν έχω στατιστικές μετρήσεις , πόσοι και πότε, που , χρειάζονται σύμφωνα με το σχέδιο έχω την απορία να μου απαντηθούν τα παραπάνω.

Συ που τα έχεις μελετήσει προφανώς μπορείς αφου το επικαλέισαι και με αριθμούς και με ποσοστά δημογραφικά και λοιπά στοιχεία να επιβεβαιώσεις και σε μας ότι η όμορφη αυτή φιλοδοξία του επαγγελματικού στρατού και η αποδέσμευση των πολιτών απο την υποχρεωτική θητεία μπορεί να γίνει μια πραγματικότητα. Πρόσεξε τι θα μου πεις ... :P

Δημοσ.

μα συγνωμη αν καταργηθει η στρατευση

τι σκτ θα κανουν οι ανδρες?

τωρα εδω που τα λεμε και αυτο το κουτσοκανουν...

αλλα κανουμε τα στραβα ματια

(ελπιζω να μην εχω πεσει σε ανδροκρατουμενο φορουμ...)

Δημοσ.

εδω μας βγαλανε χρυσαυγιτες στο ανδροκρατουμενο κολησες.

Δημοσ.
εδω μας βγαλανε χρυσαυγιτες στο ανδροκρατουμενο κολησες.

μπα?σοβαρα?δεν πληροφορηθηκα

για την ακριβεια βαρεθηκα

που να διαβαζω απτην αρχη

οσα εχετε γραψει:)

Δημοσ.

@ZAKKWYLDE:

Κανένας δεν γουστάρει να πάει στρατό. Και έχει κάθε δικαίωμα να το διατυμπανίζει. Αλλά η νομοθεσία προβλέπει θητεία, και χορεύουμε όπως μας βαράνε. Δεν μπορούμε να σηκώσουμε δικό μας μπαϊράκι. Όποιος το καταλαβαίνει, πάει και τελειώνει με αυτό, και μετά λέει μπόρα ήταν και πέρασε. Βλέπει και πως λειτουργεί η ελληνική κοινωνία, γιατί ο στρατός ουσιαστικά αποτελεί μικρογραφία της. Οι υπόλοιποι ταλαιπωρούνται ψάχνοντας τρόπους να μην πάνε και ταλαιπωρούνε και εμάς με τα άγχη τους.

Tο ότι βάζει κάποιος βύσμα δεν σημαίνει ότι βρίσκει απόλυτα στόχο. Η πράξη όμως μετράει όχι το αποτέλεσμα.

Όσο για τα βύσματα, ε τι να κάνουμε αυτά πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν εις τον αιώνα των αιώνων. Ας ξαναυξήσουν την θητεία στο ΠΝ και στην ΠΑ σε σχέση με τον ΕΣ και θα δείτε τι ωραία τα υπουργο-βουλετο-βύσματα ξαναγυρνάνε στον ΕΣ:mrgreen:.

@Houston: ρε φίλε, πήγες-τελείωσες, μην κολλάς με τα βύσματα, στην υπόλοιπη ζωή σου θα σουν ''φάνε'' την δουλειά τα ''έξω'' βύσματα τι θα λες τότε; Π!@#$%Α ΚΟΙΝΩΝΙΑ τι μου'κανες; Στον εαυτό σου κακό κάνεις έτσι.....

Δημοσ.

Οι γυναίκες γιατί να μην πηγαίνουν στον στρατό? Ισότητα δεν έχουμε?

Στο Ισραήλ κάνουν 2 χρόνια περίπου θητεία και είναι και πολύ καλές σε όλους τους τομείς.

Αλλωστε ο σύγχρονος στρατός δεν χρειάζεται τόσο πολύ σωματική δύναμη όπως στο παρελθόν.

Δημοσ.
@ZAKKWYLDE:

Κανένας δεν γουστάρει να πάει στρατό. Και έχει κάθε δικαίωμα να το διατυμπανίζει. Αλλά η νομοθεσία προβλέπει θητεία, και χορεύουμε όπως μας βαράνε. Δεν μπορούμε να σηκώσουμε δικό μας μπαϊράκι. Όποιος το καταλαβαίνει, πάει και τελειώνει με αυτό, και μετά λέει μπόρα ήταν και πέρασε. Βλέπει και πως λειτουργεί η ελληνική κοινωνία, γιατί ο στρατός ουσιαστικά αποτελεί μικρογραφία της. Οι υπόλοιποι ταλαιπωρούνται ψάχνοντας τρόπους να μην πάνε και ταλαιπωρούνε και εμάς με τα άγχη τους.

Τί μου λές σοβαρά; Και στο Αφγανιστάν αν μια γυναίκα κεράτωνε τον άντρα της καταδικαζόνταν σε θάνατο δια λιθοβολισμού. Τι θα πεί είναι νόμος;

Εσύ μπορεί να χορεύεις όπως σε βαράνε...αν το κάναμε όλοι τότε θα μέναμε μια ζωή στα ίδια.

Ο Στρατός δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση μικρογραφία της κοινωνίας. Αν λειτουργούσε η κοινωνία όπως ο στρατός ζήτω που καήκαμε.

Σε ποιά κοινωνία υπάρχουν τα υποκείμενα (φαντάροι) οι οποίοι υπο την απειλή τιμωρίας είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν πάσης φύσεως παράλογες εντολές;

Σε ποιά κοινωνία υποχρεούσαι να δουλεύεις για ένα πιάτο φαί και ένα κρεβάτι;

Σε ποιά κοινωνία είσαι υποχρεωμένος να μιλάς στον πληθυντικό (υπο την απειλή τιμωρίας) και να παίρνεις απάντηση στην προστακτική;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...